Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De comeback van ABN-AMRO

308 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2015 14:48
    De top(net onder de CEO) wordt besproken, belangenverstrengeling bij enkele Zelfpijpers.
    Wie van de media gaat het als eerste brengen op een vroege doordeweekse dag.

    Bij openbaring "onregelmatigheden" kan er een bankrun ontstaan, iets soortgelijks als DSB toenertijd...met de holdings in het Caribisch gebied(de begeleidende banken wisten niet hoe snel ze weg moesten wezen!)
  2. [verwijderd] 1 april 2015 15:43
    Er moeten nu wat vragen aan Dijsselbloem gesteld worden, hij is eindverantwoordelijke en enige aandeelhouder namens ons.
    Vragen, Heeft u weet van andere onregelmatigheden dan alleen de beloningen bij ABN? zo neen neemt u nu direct stappen om deze vraag beantwoordt te krijgen? zo niet wilt u dan vertrekken u bent niet capabel?
    Tjezus zo moeilijk is het toch niet, wat doen zij daar in de TK?
  3. forum rang 7 rene l 1 april 2015 15:56
    Ik erger mij er groen en geel aan van hoe de opperhoofden zich van achterklap bedienen en elkaar de hand boven het hoofd weten te houden.
    Het toppertje van de bank weet blijkbaar niet, of wil het niet weten, hoe ze intern gewoon door blijven gaan met sjoemelen.
    Hij heeft de zaak duidelijk niet onder controle, waarschijnlijk is hij in zijn hoofd alleen bezig met de bonus i.p.v. met eerlijk bankieren.

    Persoonlijk vind ik dat deze man per direct gefileerd dient te worden en met de grootst mogelijke spoed afgeserveerd dient te worden.

    Niks geen Gouden Zalm Trofee, gewoon deze man met een koperen nekslag via de achteringang afvoeren.
  4. whammy 1 april 2015 16:33
    ABN Amro uitte dinsdagmorgen felle kritiek op het FD-artikel ‘Kritiek DNB op controle nevenfuncties en privébelangen ABN-top’. Volgens ABN baseert het FD zich op achterhaalde informatie uit een oud onderzoek van DNB uit 2013. Dat is niet het geval.
    fd.nl/binaries/32/48/28/download-de-b...
    De zaak Gunvor, alle toezichthouders lopen toch met kilo's boter op hun hoofd. Waarom bij de andere banken o.a. Rabo en ING geen verder onderzoek naar corruptierisico? Wacht even ING kreeg toch staatssteun!

    ABN AMRO maakt er echter geen geheim van dat het zaken met Gunvor doet. De bank is lid van een internationaal consortium, dat zakenrelaties heeft met de oliehandelaar. Van dat bankenconsortium maken ook andere internationale banken deel uit, zoals Sociéte Générale, RBS, Deutsche Bank en Unicredit .Ook de Nederlandse banken ING en Rabobank zitten erin.
  5. whammy 2 april 2015 16:32
    De geloofwaardigheid van Dijsselbloem is tot nul, komma nul gereduceerd.Hij verwijt de 2e kamer.....

    Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) had de Tweede Kamer afgelopen oktober nadrukkelijker moeten wijzen op de omstreden salarisverhoging van de top van ABN Amro. Dat gaf hij donderdag na de wekelijkse ministerraad toe, na vragen van het FD.

    In het debat over bankbeloningen dat de minister op 2 oktober 2014 met de Kamer voerde, zei hij dat bestuurders van de staatsgesteunde bank in 2012 en 2013 hadden afgezien van de salarisverhoging van een ton. Hij zei er alleen niet bij dat de ton in 2014 wel was toegekend, terwijl hij daar al vanaf maart dat jaar van op de hoogte was.

    'Harder moeten zeggen'

    'Ik heb de stukken over het debat er op nagelezen. Achteraf gezien had ik het nog harder moeten zeggen', zegt hij. Maar de minister schuift de verantwoordelijkheid deels door op de Kamer. Hij had verwacht dat de Tweede Kamer na zijn opmerking over 2012 en 2013 'zou opspringen'. 'Dat gebeurde niet.'
  6. forum rang 10 voda 2 april 2015 17:03
    Rutte: beursgang ABN dit jaar nog mogelijk

    DONDERDAG 2 APRIL 2015, 15:37 uur | 108 keer gelezen

    N i e u w bericht, meer informatie

    DEN HAAG (AFN) - Een beursgang van ABN AMRO is voor het einde van dit jaar nog steeds mogelijk. Premier Mark Rutte zei dat donderdag na de wekelijkse ministerraad. ,,Dit jaar is nog heel erg lang, dus dat lijkt me zeker mogelijk’’, zei Rutte.

    Het kabinet had vorige week een besluit zullen nemen over de beursgang van de in 2008 genationaliseerde bank, maar dat besluit werd uitgesteld door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Reden daarvoor was de onrust rond salarisverhogingen bij ABN AMRO.

    Rutte - die zich eerder nog niet had uitgelaten over de kwestie - sloot zich donderdag aan bij Dijsselbloem. “Er was een klimaat van onrust ontstaan rond ABN en er lagen de nodige Kamervragen”, aldus Rutte. Hij noemde het uitstel een “verstandig besluit” van Dijsselbloem. De salarisverhogingen bij ABN noemde hij “maatschappelijk niet verstandig”.

    Dijsselbloem

    Dijsselbloem kwam deze week onder vuur te liggen van de oppositie in de Tweede Kamer, maar Rutte ging pal voor hem staan. “Ik zou niet weten in dit dossier waar ik Jeroen Dijsselbloem verwijten zou moeten maken.” Rutte sprak ook zijn vertrouwen uit in ABN-topman Gerrit Zalm en de raad van commissarissen. “Het vertrouwen van het kabinet in de top van de bank is onverminderd groot.”

    Rutte legde net als Dijsselbloem uit dat de salarisverhoging voor zes topbestuurders bij ABN wettelijk in orde was. De staat had als enige aandeelhouder in ABN geen mogelijkheid dit te blokkeren, aldus Rutte. Juridisch mocht het, maar Dijsselbloem heeft laten weten dat het vanwege het maatschappelijk klimaat niet verstandig was.

    Ook zei de premier dat het niet veel zin heeft om mee te doen aan het afgeven op bankiers. Banken vervullen volgens hem een belangrijke rol in de samenleving. Ze zijn verantwoordelijk voor ruim 90 procent van de kredietverlening, wat Rutte op zich te veel vindt, en ze hebben een cruciale rol in het betalingsverkeer. Dat zijn complexe, gespecialiseerde taken waar goede mensen voor nodig zijn. Hun salarissen zijn daarop afgestemd, benadrukte de minister-president.
  7. forum rang 6 haas 2 april 2015 17:21
    quote:

    haas schreef op 30 maart 2015 04:46:

    OPbrengst ABN 15 miljard ?
    Het kost juist 15 mrd als ABN nu naar de beurs gaat. Het heeft immers 30 mrd gekost om die toko te redden.....
    Gewoon even wachten met de verkoop totdat de economie echt aan kracht heeft gewonnen. Politici en journalisten moeten echt even hun huiswerk doen.......
    prettige paasdagen
  8. forum rang 10 voda 7 april 2015 16:03
    Dijsselbloem: ABN Amro heeft meeste kritiekpunten DNB al opgepakt

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro heeft de meeste openstaande kwesties in een uitgelekte brief van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) "ingevuld en opgepakt", stelt minister Jeroen Dijsselbloem van Financien dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

    Verbeteringen die nog uitstaan betreffen met name het gebruik van geautomatiseerde systemen om de verbeterde procedures bij de bank te ondersteunen, stelt de bank.

    De veronderstelling, dat ABN Amro signalen over corruptie bij het oliehandelsbedrijf Gunvor jarenlang zou hebben genegeerd, klopt volgens de minister niet. Het bedrijf wordt in de uitgelekte brief, die Het Financieele Dagblad publiceerde, genoemd als voorbeeld van een klant waar ABN Amro volgens de toezichthouder meer had kunnen doen om mogelijke niet-toegestane banden te onderzoeken.

    Gunvor was tot een jaar geleden voor bijna de helft in handen van Gennadi Timtsjenko, een vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin. De Russische zakenman verkocht zijn belang zodra hij op een Amerikaanse sanctielijst terechtkwam, vanwege de annexatie van de Krim door Poetin's Rusland.

    Gunvor kwam niet op een sanctielijst terecht. Dat gebeurt alleen met bedrijven die voor meer dan 50% in handen zijn van personen op de sanctielijst, stelt het Amerikaanse ministerie van Financien.

    Aanleiding voor de kritiek van DNB was de bewering door het Amerikaanse ministerie van Financien, dat president Poetin ook zelf heeft belegd in Guncor en mogelijk toegang heeft tot fondsen van het bedrijf. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie stelde vorige week tegen Dow Jones het volste vertrouwen te hebben in de juistheid van die informatie, die werd gegeven bij de plaatsing van Timtsjenko op de sanctielijst een jaar geleden.

    De beweerde directe band van Gunvor met Poetin heeft ABN Amro zelf niet kunnen vaststellen, meldt Dijsselbloem dinsdag. Wel heeft de bank gecontroleerd bij Amerikaanse advocatenkantoren dat Gunvor inderdaad niet op de Amerikaanse sanctielijst stond.

    Een ander kritiekpunt van DNB, dat ABN Amro een procedure voor het melden van nevenfuncties en privebelangen van commissarissen zou hebben uitgesteld, zoals het FD rapporteerde, is volgens Dijsselbloem niet juist. Aangescherpte procedures hiervoor werden in mei 2014 geaccordeerd door de Raad van Commissarissen. De procedures moeten dit jaar nog wel worden geautomatiseerd.

    Over het private banking-kantoor in Dubai herhaalt de minister dat daar inderdaad interne regels voor de uitvoering van transacties zijn overschreden, wat een ernstige zaak is. Er zijn echter geen bewijzen van fraude, terrorismefinanciering, overtreding van sancties of witwasactiviteiten door medewerkers van ABN Amro. Ook is geen bewijs gevonden dat klanten daadwerkelijk geld hebben witgewassen via het ABN Amro-kantoor in Dubai. De bank heeft hierbij "stevig en adequaat" ingegrepen, stelt de minister.

    Het kantoor in Dubai kreeg in 2005 al een boete van $80 miljoen, voor overtreding van Amerikaanse sancties. De activiteiten waarvoor die boete werd opgelegd, zijn sindsdien door de bank gestaakt, meldt Dijsselbloem dinsdag.

    Een andere corruptiezaak bij de bank leidde in 2012 tot het ontslag van twee medewerkers van ABN Amro op staande voet, op verdenking van vragen van steekpenningen aan bij de afdeling ECT, die handelskredieten verleent in de sectoren Energy, Commodities & Transportation.

    Dijsselbloem kan nog niet zeggen wanneer de beursgang van ABN Amro aangekondigd wordt, nadat dit onlangs werd uitgesteld vanwege ophef over een salarisverhoging voor de top, en de Dubai-kwestie. Na een recente ministerraad zeiden Dijsselbloem en minister-president Mark Rutte dat de bank dit jaar nog naar de beurs zou kunnen. De bank is er naar eigen zeggen nu al klaar voor.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 7 april 2015 16:05
    Dijsselbloem noemt geen termijn voor beursgang ABN Amro

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Minister Jeroen Dijsselbloem van Financien kan geen termijn noemen voor de aankondiging van de geplande beursgang van ABN Amro, nadat hij de definitieve beslissing om de bank naar de beurs te brengen onlangs uitstelde. Dat stelt de minister dinsdag in antwoord op Kamervragen.

    Volgens de minister moeten de lopende discussies eerst worden afgerond. Deze gaan over de onregelmatigheden in Dubai en de verhoging van de vaste salarissen, maar ook over het anti-corruptie- en integriteitsbeleid bij ABN Amro, twee kwesties die aan het licht kwamen nadat de beursgang was uitgesteld.

    Dijsselbloem ziet nog steeds geen heil in de optie om de in 2008 genationaliseerde bank in staatshanden te houden. Volgens het kabinet biedt blijvend staatsaandeelhouderschap geen garantie voor een meer solide, transparante en integere bankensector.

    De kabinetslijn blijft dus dat de genationaliseerde instellingen, waaronder ABN Amro en SNS Bank, zullen worden verkocht wanneer zij voldoen aan de gestelde voorwaarden: de financiele sector moet stabiel zijn, er moet voldoende interesse uit de markt zijn en de bank zelf moet er klaar voor zijn.

    Onlangs zeiden Dijsselbloem en minister-president Mark Rutte na een ministerraad dat de bank nog in 2015 naar de beurs zou kunnen, ondanks het uitgestelde besluit. ABN Amro is er naar eigen zeggen klaar voor.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  10. forum rang 6 haas 10 april 2015 10:30
    ABN duBay effect ?
    banklicentie in India in gevaar: nu dus maar buigen voor India ?
    ..India ? wespennest voor ABN ??
    Eerder heeft ABN zich vertild aaan financiering van 50 miljoen aan Indiase zakenman (ijzerertsmijn in Brazilie: wat van ver komt is lekker ?:)
    ==================================================================
    ABNAMRO gaat haar bancaire activiteiten die ze in de diamantindustrie van India verleend overdragen aan een Indische bank. Naar verluidt zou de verkoopopbrengst gering zijn.
  11. forum rang 10 voda 10 april 2015 16:09
    ABN Amro draagt Indiase activiteiten over

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro heeft zijn diamanten en juwelen-activiteiten in India overgedragen aan IndusInd Bank Limited, aldus de bank vrijdag in een persbericht.

    Dit betekent dat 274 klantrelaties en de frontoffice medewerkers naar IndusInd Bank gaan. Beide banken hebben nu een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor deze activiteiten.

    ABN Amro voerde de betreffende werkzaamheden eerder samen uit met Royal Bank of Scotland in India.

    Financiele details zijn hierbij niet verstrekt.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  12. whammy 10 april 2015 20:30
    Ten koste van alles, de beursgang van ABN wordt rijp gemaakt. Kosten en baten worden niet tegen elkaar afgewogen.
    Het gaat gebeuren. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem vrijdag na afloop van de ministerraad. Binnenkort, misschien zelfs al over twee weken, ligt het besluit over een beursgang van ABN Amro dan eindelijk op tafel in de ministerraad.

    Het wordt de hoogste tijd. Niet alleen dat de belastingbetaler een deel van het geld terugziet dat in de redding van de bank is gestopt, maar ook dat het ministerie van Financiën en ABN Amro de regie over de privatisering terugnemen.

    De beursgang is de afgelopen drie weken te veel een speelbal geweest van opportunistische politici. Zij gebruikten de ongelukkige — en later teruggedraaide — salarisverhoging voor de top van de bank en de ophef die daarover ontstond om te laten zien wie de baas is. De banktop is dat niet.

    Maar individuele Kamerleden zijn het evenmin. Dat PvdA-Kamerlid Henk Nijboer donderdag in het Kamerdebat over ABN suggereerde dat hij met één telefoontje naar de minister het besluit over de beursgang had weten uit te stellen, is een staaltje politiek spierballenvertoon. En de opgelaaide discussie over de toekomst van de bank is ook niet veel meer dan welbekende Haagse profileringsdrang. Dat moet stoppen: met een voor de belastingbetaler zo belangrijke gebeurtenis mag niet worden gesold.

    Dijsselbloem en ABN Amro moeten daarom alles op alles zetten om een gang naar de beurs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samenwerken in plaats van moddergooien is het devies. Dat betekent dat de bank eerlijk moet zijn tegen de minister over mogelijke problemen. De grootaandeelhouder pas op het laatste moment inlichten over een kwestie als Dubai, waar medewerkers regels omzeilden om meer klanten aan te trekken, is geen optie meer. Dijsselbloem dient op zijn beurt een nieuwe politieke discussie over alternatieven voor een beursgang in de kiem te smoren: de beslissing daarover is al lang geleden genomen.

    Zo moet het vertrouwen van potentiële beleggers in de bank terugkeren en kan het bedrijf alsnog voor een goede prijs naar de markt.

    Een nieuwe onthulling van het FD over ABN Amro kan het besluit tot een beursgang niet meer beïnvloeden, zei de minister donderdag. Laat dat dan ook gelden voor de bemoeienis van verhitte Kamerleden.
  13. forum rang 6 haas 14 april 2015 01:21
    Binnen de multi manager-beheerportefeuilles van zowel retail als private banking klanten gaat ABN Amro vanaf half april bijna alleen nog werken met de eigen fund of mandates. Volgens de bank is werken met mandaten de toekomst.
    Richard de Groot, ABN Amro
    Klanten hebben hierover afgelopen zaterdag een brief gehad. De bank zegt met de stap een kwaliteitsimpuls te willen geven aan haar vermogensbeheeractiviteiten.

    Hoewel het om eigen fondsen gaat blijft de open architecture wel overeind, zegt de bank. ABN Amro heeft in feite alleen een eigen wikkel gelegd om mandaten van anderen.

    Schaal
    ABN is al langer bezig met het opzetten van een volledige fondsrange bestaand uit fund of mandates. Zo’n dertig van deze fondsen gaan nu ook echt actief gebruikt worden. 'We hebben hier lang aan gewerkt', zegt directeur Vermogensbeheer Richard de Groot van ABN Amro. 'Inmiddels hebben we de schaal bereikt die je nodig hebt dit ook echt te kunnen doen.'
  14. whammy 25 april 2015 12:31
    De dagvaarding bij de verkeerde neergelegd? Wie is in deze aansprakelijk de intermediair of de bank?
    De omgekochte De Vries sloeg volgens Greeven zo'n €40 mrd aan rentetermijncontracten voor Vestia in. Greeven hield tussen 2004 en 2010 zo'n €30 mln aan provisies over aan de bemiddeling voor banken in de verkoop van rentetermijncontracten aan woningcorporaties. Daarvan was €20 mln afkomstig van fees voor de verkoop van derivaten aan Vestia. Die opbrengst deelde Greeven met De Vries.
    FD
  15. [verwijderd] 25 april 2015 16:10
    [quote alias=voda id=8393636 date=201504071605]
    Dijsselbloem noemt geen termijn voor beursgang ABN Amro

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Minister Jeroen Dijsselbloem van Financien kan geen termijn noemen voor de aankondiging van de geplande beursgang van ABN Amro, nadat hij de definitieve beslissing om de bank naar de beurs te brengen onlangs uitstelde. Dat stelt de minister dinsdag in antwoord op Kamervragen.

    Volgens de minister moeten de lopende discussies eerst worden afgerond. Deze gaan over de onregelmatigheden in Dubai en de verhoging van de vaste salarissen, maar ook over het anti-corruptie- en integriteitsbeleid bij ABN Amro, twee kwesties die aan het licht kwamen nadat de beursgang was uitgesteld.

    Dijsselbloem ziet nog steeds geen heil in de optie om de in 2008 genationaliseerde bank in staatshanden te houden. Volgens het kabinet biedt blijvend staatsaandeelhouderschap geen garantie voor een meer solide, transparante en integere bankensector.

    De kabinetslijn blijft dus dat de genationaliseerde instellingen, waaronder ABN Amro en SNS Bank, zullen worden verkocht wanneer zij voldoen aan de gestelde voorwaarden: de financiele sector moet stabiel zijn, er moet voldoende interesse uit de markt zijn en de bank zelf moet er klaar voor zijn.

    Onlangs zeiden Dijsselbloem en minister-president Mark Rutte na een ministerraad dat de bank nog in 2015 naar de beurs zou kunnen, ondanks het uitgestelde besluit. ABN Amro is er naar eigen zeggen klaar voor.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


    Is uitstel een gevolg van de exploderende derivatenportefeuille.

    1n 2013 nog voor 27 miljard op de balans eind 2014 gegroeid tot 54 miljard.

    Volgens de schrijver op de site van Jort Kelder, 925.nl zou dat afblazen van de beursgang eerder te maken zou hebben met lijken in de kast omtrent de derivatenportefeuille, die ondertussen zo nam men aan gegroeid is tot boven de 100 miljard, vooral door toedoen van speculatie met de Zwitserse Frank, die munt is sinds begin dit jaar in een vrije val terechtgekomen. enz enz.

    Wie weet meer……...
308 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,66 +0,71%
EUR/USD 1,0674 +0,20%
FTSE 100 8.041,48 +0,22%
Germany40^ 18.038,80 +1,00%
Gold spot 2.304,57 -0,97%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+34,91%
PROSUS
+3,72%
JUST E...
+3,10%
ALLFUN...
+2,85%
Accsys
+2,33%

Dalers

RANDST...
-6,27%
Akzo N...
-4,69%
NSI
-4,34%
FASTNED
-2,43%
Fugro
-1,97%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links