Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

week 17. Het mooiste meisje van de klas !

722 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 tatje 24 april 2015 12:48
    quote:

    schrabbe schreef op 24 april 2015 12:39:

    Muisstil.... Rond USG.. Lijkt wel of het hele "wereldje" USG als besmet verklaard heeft..........
    Maar of je nu met deze tactiek snel een groter belang opbouwt betwijfel ik.. Omzet veel te laag door murw gebeukte kleinere beleggers..
    De kleintjes kopen niet en verkopen soms via stoplosjes.

    De grote kopen en verkopen niet op onze beurs, of onder de tafel schuiven naar elkaa.

    Willen de grote jongens ze hebben !

    UBS.

    Ik denk dat ze al net onder de 3% zaten en toen de aandelen zijn gaan verzamelen en eventuele opties zijn gaan verzilveren in aandelen, dus 4,84%.

    Nu best snel over de 5% 5,23% en nu de vrijheid om ongemerkt naar de 10 te gaan.

    Ik geloof niet dat UBS het spel op onze beurs bepaald en dus rechtstreeks handelt.

    Nee, 1 partij neemt voor de grote jongens de honneurs waar en verdeelt.

    Mijn mening !

    UBS zat al net onder de 3%.
    Tot 4,84% hadden ze ergens gestald en dus nu opgeroepen.
    Hebben wat afgeroepen om op 5,23% te komen.
    Gaan nu de rest afroepen tot 10% en misschien via de LP wat stoplosjes.

    Ik denk dat het UBS spel al gespeeld is, alleen de kaarten moeten nog op de tafel :-)
  2. [verwijderd] 24 april 2015 12:57
    Nog wat interessante oude nieuwtjes over ons vastgeroeste Prinsesje USG:

    John Fentener van Vlissingen verwerft belang in Speakap

    Hans Maarsen
    dinsdag 14 april 2015, 9:38
    Update: dinsdag 14 april 2015, 10:15
    John Fentener van Vlissingen, grondlegger van reisorganisatie BCD Group, heeft een participatie verworven in het besloten platform Speakap. Samen met Adver-Online verwerft hij een minderheidsbelang in deze in 2011 opgerichte onderneming.

    De betrokken partijen hebben de transactie dinsdagochtend bekendgemaakt. Van Vlissingen neemt deel via zijn private-equitymaatschappij Walvis Participaties waarmee hij sinds 2012 belangen heeft verworven in twaalf jonge IT-ondernemingen.

    Speakap is gespecialiseerd in online communicatie. Het bedrijf biedt een afgeschermd sociaal platform waarmee organisaties alle informatiestromen kunnen beheren. Speakap richt zich hiermee tot het midden- en kleinbedrijf en grote concerns. Het platform telt tienduizenden gebruikers en honderden organisaties waaronder USG People, Nikon, La Place, Hotel Okura en Marqt.

    Met de participatie van Walvis en Adver-Online verwacht Speakap zijn diensten versneld te kunnen uitrollen, zowel nationaal als internationaal, zo laat Erwin van der Vlist, oprichter van Speakap, weten.

    Adver-Online, sinds april 2013 onderdeel van uitzender USG People, claimt marktleider te zijn op het gebied van online jobmarketing en levert recruitment-software.

  3. [verwijderd] 24 april 2015 12:58
    Stapelbaan is de ‘echte baan’ van morgen

    Sonja Schasfoort
    woensdag 22 april 2015, 20:30
    Update: gisteren, 11:07
    Stapelbaan is de ‘echte baan’ van morgen (PDF)

    FNV-voorman Ton Heerts maakt zich sterk voor ‘echte banen’ voor Nederlandse werknemers. Op 1 mei wil de vakbeweging zelfs ‘de Dag van de Echte Banen’ vieren. ‘Want iedereen verdient een baan met zekerheid, respect en een fatsoenlijk inkomen’, valt op de website van de FNV te lezen.

    Heerts richt zijn pijlen op de zogenoemde fragmentatie van de arbeidsmarkt. Die zou leiden tot een tweedeling in de maatschappij. Maar het is eerder het krampachtig vasthouden aan ‘echte banen’ — en niet de fragmentatie van de arbeidsmarkt — dat tot problemen leidt.

    De fragmentatie van de arbeidsmarkt is niet te stoppen. Digitalisering, robotisering en globalisering maken dat bepaalde vaardigheden en kennis lang niet altijd fulltime beschikbaar hoeven te zijn binnen een bedrijf.

    Deze ontwikkeling leidt ertoe dat werknemers in toenemende mate zullen gaan werken voor meerdere werkgevers. Banen zullen als het ware gestapeld worden.

    Waarom zou een ‘stapelbaan’ geen echte baan kunnen zijn? Er ontstaan nu al nieuwe businessmodellen waarbij dienstverleners gefragmenteerde vraag combineren tot volledige banen.

    Een andere mogelijkheid is dat mensen een dienstverband bij meerdere werkgevers aangaan of bewust kiezen voor een bestaan als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). Dit kan zelfs leiden tot stabielere werkgelegenheid. In een goed werkend systeem zijn er immers geen intervalperiodes meer na het ontslag bij de ene werkgever en het opnieuw starten bij de nieuwe baas.

    Toegegeven, deze oplossingen bieden op dit moment vooral uitkomst voor hoger opgeleide professionals. Voor lager opgeleiden en zogenoemde ‘blue collar’-werkers dreigt een verzwakte positie op de arbeidsmarkt. De vakbonden hebben zeer zeker gelijk als zij deze dreigende tweedeling aan de kaak stellen.

    Wat hier echter fout gaat is dat deze oplossingsrichtingen een nieuw fenomeen proberen te beantwoorden vanuit een stelsel waarvan de basis is gelegd tijdens de industriële revolutie, uitmondend in de Arbeidswet van 1907. Die wet is een groot goed voor de bescherming van de positie van werknemers. Maar hij is aan revisie toe.

    We moeten accepteren dat het ‘onbepaalde tijd contract’ niet langer de ‘heilige graal’ is waar we ons hele sociale stelsel aan ophangen. Nu nog zijn pensioenen bijvoorbeeld verbonden aan de werkgever of branche en probeer maar eens een hypotheek te krijgen zonder contract voor onbepaalde tijd. Dit terwijl iedereen beseft dat een vast contract helemaal niet meer zo vast is. Wie houdt wie voor de gek met deze schijnzekerheid?

    De vakbonden richten hun pijlen op flexibel werk, in hun retoriek zo’n beetje de bron van alle kwaad. Feit is dat werkgevers maatwerk zoeken en zich steeds meer afkeren van collectieve oplossingen. Krampachtig vasthouden aan klassieke cao’s, contractvormen en het beperken van flexibele arbeid werkt ontduiking van regelgeving in de hand. Het werkt averechts, werknemers zijn er de dupe van. Goed gereguleerde flexibele arbeid is juist hét antwoord op de problemen van vandaag.

    Maar alleen als de overheid en sociale partners terug naar de tekentafel gaan. Laten we samen de definitie van wat een ‘echte baan’ is herschrijven en fundamentele wijzigingen doorvoeren in ons sociale stelsel. Alleen dan zorgen we voor een goede concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven en beschermen we kwetsbare groepen werknemers. Alleen dan voorkomen we die maatschappelijke tweedeling die niemand wenst.

    Sonja Schasfoort is vice president USG Professionals bij uitzend- en detacheringsorganisatie USG People.
  4. [verwijderd] 24 april 2015 13:00
    Ben toch benieuwd (als we uitgaan van een overname); waarom mag de koers dan wel eerst wer oplopen naar bijna 14 euro en daarna gaan ze weer hard werken om hem ruim onder de 13 te krijgen?

    In feb met bekendmaking van de cijfers over 2014 en de outlook voor Q1 hadden we ook verwacht dat de koers flink zou stijgen, maar helaas; even een stijging en daarna een flinke daling. Ik hoop heel erg dat het volgende week aders gaat zijn, maar ik durf nergens op te rekenen (ook al zullen de cijfers goed zijn).
  5. [verwijderd] 24 april 2015 13:15
    Kan ook een grote spielerei zijn van bepaalde partijen om verkoopdruk te creëren in dit matte sentiment voor USG en met bijvoorbeeld 2 miljoen aandelen de prijs te drukken en aan het eind van het verhaal af te rekenen met een eventuele koopkandidaat.Van 14 naar 10 is per saldo 8 miljoen verlies, maar voor een eventuele koper 100-en miljoenen snel in de pocket.
  6. [verwijderd] 24 april 2015 13:17
    Morningstar zet Petercam op 'Negative' na boete voor koersmanipulatie

    Van onze redacteur
    Vandaag, 12:15
    Update: vandaag, 13:08
    Morningstar heeft zijn beoordeling van het Belgische fondshuis Petercam vrijdag verlaagd naar 'Negative.' Dat schrijft Morningstar op haar website. De fondsenvergelijker is van mening dat beleggers terughoudend moeten zijn met beleggingen in Petercam, vanwege een boete voor koersmanipulatie die de vermogensbeheerder kreeg van de Autorité des Marchés Financiers (AMF).

    Morningstar is vooral niet te spreken over de afwikkeling van de zaak door Petercam. De analisten van Morningstar hebben de indruk dat Petercam maatregelen heeft getroffen om herhaling te voorkomen, maar zijn teleurgesteld dat er geen actie is ondernomen tegen de betrokken fondsbeheerder. Dat is voor hen aanleiding om hun mening over Petercam bij te stellen.

    In april dit jaar heeft de Franse toezichthouder voor de financiële markten zowel Petercam als twee van zijn medewerkers een boete opgelegd voor koersmanipulatie. Het gaat om Alexander Roose, beheerder van het beleggingsfonds Petercam Equities Agrivalue, en Amaury Steyaert, trader bij het Belgische fondshuis. Ook Gilles Renault, handelaar bij vermogensbeheerder Exane en eveneens betrokken, kreeg een boete.

    Roose gaf op 30 december 2011 een kooporder voor 5000 aandelen Naturex en 3000 aandelen SIPH. Door deze orders die goed waren voor een groot deel van het handelsvolume op die dag steeg de koers van deze aandelen en van zijn fonds Petercam Equities Agrivalue.

    Petercam was vrijdag niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.
  7. forum rang 6 tatje 24 april 2015 14:05
    IK had gisteren IEX market monitor een mail gestuurd, waarom het niet was bijgewerkt ( USG PEOPLE )

    Antwoord vandaag.

    Geachte heer.

    Bedankt voor uw feedback.
    Ik denk dat het even duurt voor het is bijgewerkt. Maar het gaat gebeuren.
    Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groeten,
  8. gerrit 69 24 april 2015 14:25
    quote:

    gerrit 69 schreef op 23 april 2015 13:14:


    Word nooit verliefd op het mooiste meisje van de klas, want meestal loopt een dergelijke relatie uit op teleurstellingen.
    Vorig jaar mei kwam USG met kwartaalcijfers en stond de koers op € 12,58
    We overtroffen toen de verwachtingen.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-020514-077/...

    Met de koers zijn we vanaf vorig jaar geen reet opgeschoten en dat valt mij ook zwaar tegen.
    Zelf ga ik er nu wel van uit dat de koers op € 12,50 op een bodem zit.
    Op 30 april krijgen we met de 1e kwartaalcijfers een indicatie voor de rest van het jaar.
    Met mijn schatting blijf ik voorzichtig en ga ik uit van een netto-winst van € 0,80 per aandeel voor het hele jaar.
    Alles daarboven zal de koers goed doen.
    Ook bestaat de mogelijkheid dat ons mooiste meisje geschaakt gaat worden door een rijke man.
    Helaas mis ik daar de middelen voor..ha-ha

    Groet van Gerrit sixtynine
    We zijn vandaag inderdaad een bodem aan het vormen op de € 12,50.
    Alles staat of valt met de cijfers op 30 april.
    Aandelen Corbion en Wessanen zetten er vandaag ruim 7 procent koerswinst bovenop na de cijfers.
    Dit kan natuurlijk ook bij USG gebeuren als de cijfers goed zijn.
    De meeste beleggers willen echter voor de cijfers geen risico lopen bij USG, vandaar dat de koers vlak blijft liggen en dat kan pas in beweging komen op 30 april.
  9. [verwijderd] 24 april 2015 16:25
    Ik heb eens naar de uitschieters (volume) van vandaag gekeken.
    Men gooit er bewust iedere keer als de koers iets is hersteld een bestens laat order in van gemiddeld 12.000 stukken om de koers iedere keer terug te tikken.

    Wat ik kan terug zien heeft men dit vandaag ongeveer 9 keer gedaan.
    De laatste keren was rond halfdrie, halfvier en vier uur.
    Ik heb ook even bij Randstad en Brunel gekeken, hier zie je dit ziekelijke koersgedrag niet terug.

    Conclusie; er is een partij die moedwillig de koers van USG negatief manipuleert en dat is strafbaar, ik hoop dat de verantwoordelijken snel opgepakt en aangepakt worden zodat de koers van USG eindelijk een normaal verloop kan gaan krijgen.

    Ik kots op deze lui die van mij de galg verdienen.

  10. [verwijderd] 24 april 2015 16:29
    Ondanks dit bovenstaande gegeven blijf ik bij mijn wekelijkse standpunt:
    "Zonder USG het weekend in? Echt niet".

    Maar ik hoop wel dat een eventuele overname snel komt en het bod boven de €23,50 uitkomt, pas dan ga ik zonder USG het weekend in, lijkt me heerlijk. Maar gezien het schaamteloze drukken van de koers (terwijl iedereen weet dat USG donderdag boven verwachting de Q1 cijfers gaat presenteren) zal de drukker wel een bod van rond de €18,50 in zijn gedachten hebben.
722 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0696 +0,41%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.124,90 +1,48%
Gold spot 2.321,59 -0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+27,19%
BAM
+4,78%
PROSUS
+3,69%
ASMI
+3,30%
Avantium
+3,04%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,31%
NSI
-3,89%
FASTNED
-3,76%
Arcelo...
-2,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links