Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,100 25 apr 2024 17:35
  • -0,180 (-1,26%) Dagrange 14,060 - 14,360
  • 379.487 Gem. (3M) 543,4K

SBM Offshore - on topic - april 2015

1.151 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kopermans 22 april 2015 12:02
    quote:

    knife catcher schreef op 22 april 2015 11:36:

    Als zij dat zelf aangeven, waarom zou ik het dan tot op de komma aannemen?
    OK, maar ik bedoelde dat KBC dat schatten niet volgens de methode van het nattevingerwerk doen, kc, dus in die zin is het gebruik van dit woord hier niet letterlijk te nemen.

    Betreffende Encana: inderdaad, maar zoals je aangeeft hoeft dat SBM uiteindelijk niets te kosten.
  2. [verwijderd] 22 april 2015 13:49
    Fantasie viert hierin hoogtij een ding is zeker de benzineprijs daalt niet naar evenredigheid van dit aandeel sbmo en shell Dat zegt genoeg over het gezwam over brazilie en andere corupte praktijken die iedere keer weer de kop opsteken bij een koersmanipulatie. Vooral met de olieprijs die heeft altijd gedomineerd bij overheden die de prijs vaststellen van energiebronnen gebruik Zoals de gasprijs die jaren lang gekoppeld werd aan de olieprijs Maar daarover rept de overheid zich niet meer dat de ze gasprijs veel te hoog is.. Nu ze de gasprijs niet meer durven te verhogen omdat deze eerder had moeten zakken doen ze de energieheffing jaarlijks achterbaks en stiekem verhogen met enkele centen per m3 gas Zo zie je maar dat overheden harden stelen dan wie dan ook Het vervelende is ze worden niet vervolgd of teruggefloten door waakhonden want die slapen rustig verder.....
    Ik verwacht dan ook geen spectaculaire veranderingen in de koersen van energieproducenten en volgende week is alles weer van ouds.... Het vervelende is dan wel dat vele runderen en andere kuddedieren naar de slachtbank zijn geleid......
  3. beterwisdanonwis 22 april 2015 16:48
    De oliesector blijft voorlopig in een dip zitten, dat is zo langzamerhand wel de teneur cvan de berichtgeving. Olievoorraden zijn ondanks minder productie en raffinage capaciteit verder gestegen. Ik heb vandaag mijn positie verder verkleind in SBMO. Vooral omdat ik de sector voorlopig zie underperformen. Als er weer ligt aan de horizon komt is SBMO wel weer als eerste aan de beurt om weer in te stappen. Met Petrobras haar nieuwsberichten verwacht ik ook geen nieuws. (Positie SBMO nog 12% was 18% van de portefeuille, PS. ASML door de stijging van vandaag inmiddels 20% v/d portef.)
  4. [verwijderd] 22 april 2015 17:00
    Amsl is te duur geworden voor de kleine beleggersbeurs en daar zijn de meeste van Als je sbmo koopt loop je veel risico dat de koers naar beneden gepraat wordt dat alles brengt de kleine beleggers weg van de beurs en de grote beleggers maken de dienst uit
    Sbmo zie ik de komende weken nog wel wat stijgen als alle US verhalen weer weg ebben en dat zij vermelden dat de olievoorraad is geslonken Ik vraag mij dan ook af waarom de koersen van oliefondsen dalen alsof men denkt dat die olie niet meer gebruikt wordt en weggegoten wordt terug in zee,nogmaals en al vele malen herhaalt///////// OLIE blijft gevraagd NU,,,, en altijd!!!!!!!!!!
  5. Spes 22 april 2015 17:05
    Persoonlijk vind ik ASML ook veel te duur. Net als het gros van de fondsen momenteel is. Iedereen verwacht dat olie underperformed en zal mij niets verbazen als het tegenovergestelde het geval zal zijn.

    Als er vanavond geen gekke verrassingen voorkomen denk ik dat SBM zo rond de 11,5 en 12,5 zal schommelen.
    Denk dat de koers vandaag verschillende keren naar beneden werd gegooid door MW maar dat er voldoende animo was SBM rond de 11,5 op te pakken.
  6. Kostunrix 22 april 2015 17:11
    quote:

    knife catcher schreef op 22 april 2015 11:36:

    Een last (meestal afschrijving boekwaarde) is toch wat anders als een stukje toekomstige omzet mislopen; wat is het probleem om daarmee rekening te houden en wat zou dan reeel zijn: evt operating costs niet niet meer gemaakt hoeven te worden door SBM, evt 10% van het nog lopende leasecontract aan korting? SBM geeft een stukje van de winst weg, maar bindt een klant aan zich.

    Klantenbinding is natuurlijk altijd goed, maar in het geval van Encana zie ik niet veel toekomstperspectief. Encana is vooral op land actief en heeft daar geen raakvlakken met SBM. Wat de offshore gaswinning betreft denk ik niet dat SBM erg happig is om daar, na het allerminst vlekkeloze hoofdstuk Deep Panuke, opnieuw in te stappen. En aan de andere kant betwijfel ik of Encana daar nog lang mee doorgaat.

    Een eventuele geste van SBM zou haar imago in bredere zin natuurlijk niet schaden.
  7. Kopermans 22 april 2015 17:20
    Voorraadcijfers van de EIA vallen beter mee dan verwacht, met alle gevolg van dien voor de oliekoers die standhoudt en herwint op het verlies van gisteren:
    www.marketwatch.com/story/oil-turns-h...

    Vanavond lijkt me vooral de vraag belangrijk hoe hoog het verlies ingeschat zal worden bij Petrobras. Er is bijv. sprake van een groot verlies dat men moet nemen op de raffinaderij van Comperj (8 mia R$). Wat geeft dat verlies aan qua mogelijke lasten voor de bedrijven betrokken bij dat dossier en de andere bedrijven betrokken bij Lava Jato? En wordt er gesproken over SBM?

    Ten slotte: blijft er toch nog winst over? Wordt er dividend betaald? Petrobras doet het alvast financieel beter (tot einde 2015 nog weinig zorgen), op de beurs, en werkt aan zijn managementpraktijken.
  8. Chela 22 april 2015 20:45
    quote:

    Kopermans schreef op 22 april 2015 17:20:

    Vanavond lijkt me vooral de vraag belangrijk hoe hoog het verlies ingeschat zal worden bij Petrobras. Er is bijv. sprake van een groot verlies dat men moet nemen op de raffinaderij van Comperj (8 mia R$). Wat geeft dat verlies aan qua mogelijke lasten voor de bedrijven betrokken bij dat dossier en de andere bedrijven betrokken bij Lava Jato? En wordt er gesproken over SBM?
    Ten slotte: blijft er toch nog winst over? Wordt er dividend betaald?
    Straks eindelijk de Q3-cijfers dus.
    Zeker zo belangrijk lijkt me echter de vraag in hoeverre Bendine c.s. er dit jaar in zal slagen de organisatie weer enigszins op poten te krijgen en de kredietwaardigheid van het bedrijf weet op te krikken (lees: schuld omlaag te brengen).
    De grootste afschrijving zullen we waarschijnlijk zien bij de downstream assets, ben uiteraard ook benieuwd in hoeverre exploratie/productie geraakt gaat worden. Hoe en waar dus.

    Blijft er toch nog winst over vraag je retorisch.
    Q2-2014 liet nog een winst zien van een kleine $2 miljard (zonder R).
    Als er vanavond onder de streep een zwart getal staat @Kopermans, eet ik m'n schoenzool op.
  9. [verwijderd] 22 april 2015 22:28
    Goed, ik ben er klaar voor, kom maar op met risico-beeld waarin Petrobras nu zit.De accountant kan nuatuurlijk alles weer prachtig verhullen en weinig zichtbaar maken maar dat willen we niet en de SEC kijkt godzijdank mee: beetje hopen maar dat ze goed kijken of aales wat we horen ook snel controleerbaar is.Veel van de fraude wordt gewoon terugbetaald , verwaxht ik, op enkele bedrijven na die failliet zijn gegaan. De boetes kunnen 4x het verkregen voordeel zijn, of zoiets, dus dat betekent winst en smeergeld wodt hen zomaar overhandigd van de meesten. maar dat is nog in gang.kan meneer acc. wel outlook over geven.
    benieuwd hoeveel $ weggemoffeld blijft. Zou totaal iets van 4 miljard $ bedragenen komt als alles terugbetaald als onverwachte meevaller:goed voor 2 kwartalen winst erbij. het CGU is geen petrobras dus kan een schikking hier niet verwacht worden maar het mag wel. .Wel, een indrukwekkende daling van de koers door copy-paste-translate Quote : -0,13%, vast weer 1 abonnee voor hen erbij.
    Dit was alles uit het geheugen dus schiet maar afals je durft .... :-)
1.151 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links