Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gazprom

3.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 152 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 18 april 2015 15:02
    Als in alle nieuwsberichten gestaan heeft dat er in Frankfurt NIET MEER GEKOCHT kan worden, dan ga je toch echt denken iemand die dit toch probeert is geen belegger.

    Wat een domme opmerking, Jojo! Je kunt in geuren en kleuren in de postings van Cas en WA lezen dat zij WEL Gazprom-aandelen hebben gekocht.

    Vandaar ook mijn vraag aan hen gericht: Wel Cas en WA...Hoe doen jullie dat dan? Weten we uit hun antwoorden tot dusver dat het VIA ING en broker Degiro ging, maar hebben we nog niet bevestigd gekregen dat die aankopen ook bij hen niet in Frankfurt zijn gebeurd, maar in New York.

    Dat zou ik graag van hen bevestigd krijgen en dan kunnen we met zijn allen constateren dat het toch vreemd is dat je een grote Russische multinational als Gazprom, waarmee o.a. Nederland zeer intensief zaken doet, wel via New York, maar niet via de Duitse beurs kunt kopen.

    Politiek is een raar bedrijf.....

    CAS en WA kunnen jullie wat meer uitsluitsel geven, want WA moet zich vergist hebben toen hij het over....Frankfurt had.

    Peter
  2. [verwijderd] 18 april 2015 18:35
    quote:

    ffff schreef op 17 april 2015 12:29:

    Lekker Putin klieren, die dan van de weeromstuit de South Stream uitbouw in de ijskast stopt. DAT was dan weer even schrikken in West- Europa, want je bent gasverslaafd of je bent het niet.

    Peter
    Een verdraaing van de werkelijkheid, EU had allang een streep door de southstream gezet, EU wilde per sé niet dat deze pijplijn door Bulgarije en Hongarije zou gaan.
    Putin's streep was mosterd na de maaltijd, EU heeft vol ingezet op afbouw Russisch gas.
    Ook is Hogarije verboden een Russische kerncentrale te laten bouwen.
    Dit toont aan relatie EU-Rusland is voor jaren achteruit gezet.
  3. WA1985 20 april 2015 09:12
    quote:

    ffff schreef op 18 april 2015 15:02:

    CAS en WA kunnen jullie wat meer uitsluitsel geven, want WA moet zich vergist hebben toen hij het over....Frankfurt had.

    Peter
    Bij ING heb ik laatste keer op 26-6-2015 gehandeld in Frankfurt. Daarna alleen in NY. Bij degiro worden beide aandelen (zowel NY als Frankfurt) gewoon verhandeld.
  4. forum rang 10 voda 20 april 2015 16:16
    EU start mededingingszaak tegen Gazprom - bron

    BRUSSEL (Dow Jones)--De mededingingsautoriteiten van de Europese Unie (EU) kondigen woensdag naar verwachting officieel een mededingingszaak aan tegen het Russische Gazprom (GAZP.RS). Dit heeft een persoon bekend met de kwestie maandagmiddag gemeld. Dit zou de toch al verstoorde relatie tussen Moskou en Europa verder op scherp zetten.

    In 2012 startte de Europese Commissie al een onderzoek naar de praktijken van Gazprom in enkele Zuid- en Oost-Europese landen waarbij toen de vermoedens werden uitgesproken dat de Russische gas- en oliegigant zijn dominante marktpositie misbruikte bij het leveren van aardgas. In februari gaf de eurocommissaris van mededinging, Margrethe Vestager, al aan dat ze "binnen een relatief korte tijd" daadwerkelijk een mededingingszaak zou starten.

    Volgens de bron staat de formele tenlastelegging, ook wel de punten van bezwaar genoemd, voor woensdag op de agenda van de Commissie.

    Overleg tussen Gazprom en de Commissie liep vorig jaar spaak na de annexatie van de Krim door Rusland. Toch zou het olie- en gasbedrijf wel bereid zijn om te schikken. Een boete kan oplopen tot in de miljarden euro's.

    Door Gabriele Steinhauser; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. forum rang 7 ffff 20 april 2015 16:40
    WA,

    Dank voor je antwoord. Correctie: 2015 van jou zal wel 2014 zijn en toen was er nog geen boycot. Ik blijf het toch heel vreemd vinden dat Degiro OOK in Frankfurt kan handelen. Zoals Jojo al opmerkte en ikzelf van mijn bankier te horen kreeg: In Frankfurt kun je alleen verkopen, maar niet kopen. Overigens: Nog steeds! Raar, hè dat Degiro het dan wel voor elkaar krijgt.

    Peter
  6. forum rang 7 ffff 20 april 2015 16:58
    Het is weer een bewogen Gazprom-dagje. Hans/Voda postte zojuist dat Europa een onderzoek tegen Gazprom gaat instellen, maar ondertussen worden Griekenland en Gazprom zakenpartners. Nog heel even en we hebben een modern variant van de tragedie van het " Paard van Troje".....

    Gazprom-Chef trifft sich mit griechischem Ministerpräsidenten
    Gazprom OAO
    .
    Von James Marson

    MOSKAU (Dow Jones)--Die Hinweise auf eine engere Zusammenarbeit Russlands und Griechenlands im Bereich Energie verdichten sich. Der Chef des staatlichen russischen Gasversorgers Gazprom wird am Dienstag nach Griechenland fliegen, um sich mit Ministerpräsident Alexis Tsipras zu treffen.

    .

    .

    Griechenland, dessen Gespräche mit den europäischen Partnern um weitere Rettungsgelder derzeit auf der Stelle treten, hatte Russland um einen Nachlass bei Erdgas ersucht. Vertreter Russlands und Griechenlands haben außerdem Griechenlands Beteiligung an einer Pipeline diskutiert, die russisches Gas über die Türkei in die EU befördern soll.

    Gazprom-CEO Alexei Miller werde sich mit Tsipras am Dienstag treffen, sagte ein Gazprom-Sprecher. Darüber hinaus wollte er die Reise nicht kommentieren.

    Auf die Frage nach einem Medienbericht, demzufolge Russland an die Griechen 3 bis 5 Milliarden Euro an Vorauszahlungen für die Pipeline "Turkish Stream" leisten könnte, sagte der Sprecher: "Wofür? Ich verstehe nicht, auf was sie sich beziehen." Der Spiegel hatte am Wochenende über einen bevorstehenden Deal berichtet, von dem die Bundesregierung keine Kenntnisse hat. "Zu diesem möglichen Gasgeschäft mit Russland liegen mir keine Erkenntnisse vor", sagte eine Sprecherin des Bundesfinanzministeriums am Montag.
  7. forum rang 10 voda 20 april 2015 17:03
    Een update Peter...

    'EU start mededingingszaak tegen Gazprom' - Update
    (Update van bericht 'EU start mededingingszaak tegen Gazprom - bron' om extra informatie toe te voegen en alinea's te herschrijven.)

    BRUSSEL (Dow Jones)--De mededingingsautoriteiten van de Europese Unie (EU) kondigen woensdag naar verwachting officieel een mededingingszaak aan tegen het Russische Gazprom (GAZP.RS). Dit heeft een persoon bekend met de kwestie maandagmiddag gemeld. Dit zou de toch al verstoorde relatie tussen Moskou en Europa verder op scherp zetten.

    In 2012 startte de Europese Commissie al een onderzoek naar de praktijken van Gazprom in enkele Zuid- en Oost-Europese landen waarbij toen de vermoedens werden uitgesproken dat de Russische gas- en oliegigant zijn dominante marktpositie misbruikte bij het leveren van aardgas. Zo zou Gazprom zich mogelijk schuldig maken aan marktverdeling, waarbij het landen waaraan het gas verkoopt verbiedt om het weer te her-exporteren, marktafscherming (waarbij de prijs van het gas wordt gekoppeld aan de samenwerking binnen andere gebieden) en zou het Russische concern de gasprijzen die het rekent, koppelen aan de internationale olieprijzen.

    In februari gaf de eurocommissaris van mededinging, Margrethe Vestager, al aan dat ze "binnen een relatief korte tijd" daadwerkelijk een mededingingszaak zou starten. Maandag was zij niet direct bereikbaar voor een reactie. terwijl ook Gazprom niet beschikbaar was voor commentaar.

    Volgens de bron staat de formele tenlastelegging, ook wel de punten van bezwaar genoemd, voor woensdag op de agenda van de Commissie. Het is echter nog niet duidelijk of daar alle punten van bezwaar naar voren komen.

    Vorig jaar waren Gazprom en de Commissie dicht bij een schikking over de beschuldigingen omtrent de marktverdeling en marktafscherming, maar liepen de onderhandelingen spaak na de annexatie van de Krim door Rusland. Toch zou het olie- en gasbedrijf nog altijd bereid zijn om op deze twee punten te schikken. Wat betreft het punt van de gasprijzen die gelinkt zouden worden aan de olieprijzen, is het een moeilijkere zaak voor de Commissie, want er zijn meer olie- en gasbedrijven die dit doen.

    Een boete kan voor Gazprom oplopen tot in de miljarden euro's.

    Door Gabriele Steinhauser; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  8. pcrs7 20 april 2015 19:38
    www.zerohedge.com/news/2015-04-20/gaz...

    As the head of Russian gas giant Gazprom, Alexei Miller, arrives in Athens tomorrow (for talks with Greek PM Tsipras about "current energy issues of interest," which we suspect will include finalizing the "Turkish Stream" pipeline heralded by many as Greece's potential get-out-of-Troika-jail-card), he will face an increasingly anxious European Union. Fresh from its suit against Google, the WSJ reports, the EU's competition regulator plans to file formal antitrust charges against Russia’s state-owned gas company OAO Gazprom on Wednesday. This re-opens a suit from 2012 saying that it suspected the company of abusing its dominant position in those countries’ natural-gas supply. It appears Europe is getting nervous...
  9. [verwijderd] 22 april 2015 11:15
    quote:

    Maximaal! schreef op 22 april 2015 10:42:

    Goedemorgen,

    Heeft iemand enig idee waarom de gasprijs op even diepte record staat? De gasprijs is in 3 jaar niet zo laag geweest?

    En wat is de verwachting mot rent de gasprijs?

    Alvast bedankt

    Gr ber
    De Europese gasprijs bedoel je?

    1. 2 zeer zachte winters na elkaar, waardoor de voorraden vol zijn gebleven.
    2. Gas is momenteel onrendabel voor de opwek van stroom, in tegenstelling tot kolen en bruinkool.
    3. De LNG prijzen in Azie zijn gezakt, waardoor er in tegenstelling tot voorgaande jaren ook weer wat LNG naar Europa komt.
    4. Olie geindexeerde contracten tussen leveranciers en producenten.
  10. WA1985 22 april 2015 12:16
    quote:

    RW1984 schreef op 22 april 2015 11:15:

    [...]
    De Europese gasprijs bedoel je?

    1. 2 zeer zachte winters na elkaar, waardoor de voorraden vol zijn gebleven.
    2. Gas is momenteel onrendabel voor de opwek van stroom, in tegenstelling tot kolen en bruinkool.
    3. De LNG prijzen in Azie zijn gezakt, waardoor er in tegenstelling tot voorgaande jaren ook weer wat LNG naar Europa komt.
    4. Olie geindexeerde contracten tussen leveranciers en producenten.
    Schaliegas kan er ook gerust bij.
  11. forum rang 10 voda 22 april 2015 17:19
    EU spant mededinginszaak aan tegen Gazprom vanwege misbruik marktpositie

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De mededingingsautoriteiten van de Europese Unie (EU) hebben woensdag zoals verwacht aangekondigd een mededingingszaak te starten tegen het Russische Gazprom (GAZP.RS) vanwege het vermeend misbruik van zijn dominante marktpositie. Hiermee komt de toch al verstoorde relatie tussen Moskou en Europa verder onder druk te staan.

    In 2012 startte de Europese Commissie al een onderzoek naar de praktijken van Gazprom in Polen, Bulgarije, Tsjechie, Hongarije, Slowakije en de Baltische Staten, waarbij toen de vermoedens werden uitgesproken dat de Russische gas- en oliegigant de landen teveel zou rekenen voor de levering van gas.

    "Alle bedrijven die binnen de Europese markt actief zijn, of ze zelf Europees zijn of niet, hebben zich te houden aan de Europese regels", zei de eurocommissaris van mededinging, Margrethe Vestager, woensdag in een verklaring. "Wij zijn van mening dat Gazprom kunstmatige belemmeringen heeft opgeworpen om te voorkomen dat gas vanuit bepaalde Centraal-Europese landen, naar andere landen zou kunnen worden gepompt, waardoor de grensoverschrijdende concurrentie is gehinderd."

    Gazprom zou zich dus schuldig maken aan marktverdeling, waarbij het landen waaraan het gas verkoopt verbiedt om het weer te herexporteren, maar ook marktafscherming. Zo zou de gaslevering aan Bulgarije en Polen afhankelijk zijn gemaakt van toezeggingen over het aanleggen van pijpleidingen. Tot slot zou het Russische concern de gasprijzen die het rekent, hebben gekoppeld aan de internationale olieprijzen.

    Vorig jaar waren Gazprom en de Commissie dicht bij een schikking over de beschuldigingen omtrent de marktverdeling en marktafscherming, maar liepen de onderhandelingen spaak na de annexatie van de Krim door Rusland. Toch zou het olie- en gasbedrijf nog altijd bereid zijn om op deze twee punten te schikken. Wat betreft het punt van de gasprijzen die gelinkt zouden worden aan de olieprijzen, is het een moeilijkere zaak voor de Commissie, want er zijn meer olie- en gasbedrijven die dit doen.

    Een boete kan voor Gazprom oplopen tot in de miljarden euro's.

    Door Tom Fairless en Gabriele Steinhauser; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


3.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 152 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,56 +0,93%
EUR/USD 1,0664 +0,11%
FTSE 100 8.043,86 +0,25%
Germany40^ 17.967,40 +0,60%
Gold spot 2.301,51 -1,11%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+36,32%
ALLFUN...
+4,28%
PROSUS
+3,94%
Accsys
+3,41%
Pharming
+2,39%

Dalers

RANDST...
-6,06%
Akzo N...
-5,14%
NSI
-3,67%
AMG Cr...
-1,28%
Fugro
-1,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links