Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moet Griekenland uit de euro en eurozone?

2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 april 2015 23:28
    quote:

    mjmj schreef op 15 april 2015 23:18:

    Kijk Griekenland denkt erover om Russische raketten te kopen:
    news.yahoo.com/greece-talks-russia-bu...

    (tja waar al het europese geld wel niet heen zal gaan)
    Het zijn wel zeer goede raketten.Er zijn hier die beweren dat de russen niets kunnen , maar die raketten zijn goed , beter dan wij te bieden hebben .
    Uiteindelijk gaat over de veiligheid van de (griekse) natie en die super F22 is ondertussen onbetaalbaar voor het verarmde west hier.Dus ......
  2. pardon 15 april 2015 23:37
    Schuld en begrotingstekort Griekenland nog hoger
    BEWAAR

    Door: redactie
    15-4-15 - 21:17 bron: ANP
    Premier Alexis Tsipras. © ap.
    Griekenland heeft in 2014 zijn doelstellingen voor de bestrijding van de schuldencrisis niet gehaald. Het Griekse bureau voor de statistiek, Elstat, meldde vandaag dat het begrotingstekort en de omvang van de schuldenlast beide hoger zijn uitgevallen dan de bedoeling was.
    De vorige Griekse regering schatte dat het begrotingstekort over 2014 zou uitkomen op 1,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Maar dat blijkt nu 3,5 procent. De schuldenlast blijft in verhouding tot het binnenlands product kolossaal en kwam in 2014 uit op 177 procent van het bbp.

    In januari kwam de links-radicale regering van premier Alexis Tsipras aan de macht. Zijn regering heeft ook woensdag in Athene met geldschieters gesproken. Sinds de machtswisseling begin dit jaar in Athene zijn de belastinginkomsten aanzienlijk teruggelopen en zijn veel bankrekeningen leeggehaald. Een plan van aanpak dat de goedkeuring heeft van Europese geldschieters en andere eurolanden, heeft Tsipras nog steeds niet gepresenteerd.

    Tragedie
    De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft Tsipras woensdag fel bekritiseerd. Schäuble zei op bezoek in New York dat Tsipras 'de vooruitgang die zijn voorgangers hebben geboekt bij het herstel van de economie, heeft verwoest'. Het is volgens Schäuble een tragedie en Griekenland moet eindelijk 'concurrerend worden voor het in een bodemloze put verandert'.

    De Duitse bewindsman ziet geen oplossing in het verschiet terwijl de Griekse staatskas vrijwel leeg raakt. ,,Ik heb geen flauw idee hoe wij het eens kunnen worden over een ambitieus plan (voor herstel)''. Hij verwacht dan ook geen akkoord op de conferentie van ministers van Financiën van de eurolanden eind volgende week in Riga.

    Junkstatus
    Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Griekenland, die al een zogenoemde junkstatus kende, woensdag verder verlaagd. Volgens de kredietbeoordelaar blijft het onzeker of het land aan al zijn betalingsverplichtingen kan blijven voldoen en zijn economische hervormingen hard nodig.

    S&P verlaagde het rapportcijfer van de Grieken van B- naar CCC+ wat inhoudt dat investeren in Griekse staatsleningen een nog hoger risico met zich meebrengt. In februari waarschuwde de firma al dat de status van het land verder naar beneden zou worden bijgesteld.

    Door de lage beoordeling door ratingsbureaus als S&P kan Griekenland al een paar jaar niet meer zelf terecht op de kapitaalmarkt. Het land is afhankelijk van noodleningen.
  3. [verwijderd] 15 april 2015 23:58
    quote:

    nobahamas schreef op 15 april 2015 23:48:

    Maar we hebben wel geld voor Russische raketten, en niet voor kadetten.
    genieten die niet van een gratis degelijke opleiding zonder schuld .Dat is dan het antwoord op je vraag .DE huidige opleidingen in the west zijn haast en enkel mogelijk mbv schuld en blijken daarinboven in vele gevallen ook nog eens waarde en inhoud loss te zijn achteraf voor de kadet .

    Word nog wat als we ons toekomstig intellect/creatief potentieel ook nog eens moeten afschrijven .
  4. nobahamas 16 april 2015 00:09
    Met kadetten bedoelde ik het dagelijks brood in de vorm van een gerantsoeneerde hapklare vorm, de kadet, die de Nederlandse dorpsbakker dagelijks bakte.
    Plat gezegd, hetgeen ik bedoelde:

    De regering sluit liever een deal met Rusland voor de bescherming van het land (bescherming tegen wie? de schuldeisers?), dan dat ze het volk te eten geeft.

    Zou het kunnen dat de rakettendeal van 300 miljoen een niet beschreven clausule heeft die 100 miljoen aan provisie en onkosten moet vergoeden?!
  5. [verwijderd] 16 april 2015 00:27
    quote:

    nobahamas schreef op 16 april 2015 00:09:

    Met kadetten bedoelde ik het dagelijks brood in de vorm van een gerantsoeneerde hapklare vorm, de kadet, die de Nederlandse dorpsbakker dagelijks bakte.
    Plat gezegd, hetgeen ik bedoelde:

    De regering sluit liever een deal met Rusland voor de bescherming van het land (bescherming tegen wie? de schuldeisers?), dan dat ze het volk te eten geeft.

    Zou het kunnen dat de rakettendeal van 300 miljoen een niet beschreven clausule heeft die 100 miljoen aan provisie en onkosten moet vergoeden?!
    Zou het kunnen...........als je ziet hoe eads purchasing zijn orders verdeeld over europa in europa ........beetje naief om te denken dat een russisch (eender welk)wapensysteem ...........

    Nu
    F-22 raptor per stuk :+-225 miljoen dollar
    =
    1 S300 systeem +-100 miljoen dollar en 125 raketten /miljoen dollar per stuk

    De regering sluit liever een deal met Rusland voor de bescherming van het land (bescherming tegen wie? de schuldeisers?), dan dat ze het volk te eten geeft.

    Een regering dient niet om in de eerste plaats het volk te voeden .Te vele burgers denken dat een hamer en sikkel in hun vlag ook betekent dat de regering en regeringleden zich massaal met boeren en produceren bezighouden .Niks is minder waar zoals wonderlijke visvangst van 200 j geleden .
  6. pardon 16 april 2015 12:03
    Europese aandelen slip uit recordhoogte als investeerders oog Griekenland.

    Griekenland vraagt IMF om de terugbetaling van schulden uit te stellen: verslag van Griekse ambtenaren hebben stilletjes benaderde het Internationaal Monetair Fonds te vragen om de termijnen voor de terugbetaling van leningen terug te worden geduwd, maar het verzoek werd geweigerd, de Financial Times donderdag gemeld.
  7. mjmj 16 april 2015 13:37
    Zie guardian blog:

    Many commentators have criticised Greece’s new government for demanding a new deal from its creditors. But it’s worth noting that Greece’s reform programme was already slipping even before Syriza took power:

    Joan Hoey, Senior Analyst, Europe at the Economist Intelligence Unit, explains:

    The previous New Democracy-Pasok government collapsed not because of a technical failure to elect a new president, but because it became politically impossible to implement reforms tied to Greece’s bailout programme.

    In its final six months in office, the government failed to pass any significant reforms. It therefore failed to complete the fifth and final review of the bailout programme, exit from which would have brought some relief from the austerity squeeze of the past six years.

    Now a radical left government elected on a mandate to reverse bailout reforms is expected to accomplish what its centre-right predecessor could not.
  8. pardon 16 april 2015 15:29
    Griekse rente neemt hoge vlucht
    door onze redactie
    De rente op 10-jarige Griekse staatsobligaties schoot vandaag vooruit tot ruim boven de 10% vanwege het nieuws dat de regering in Athene nul op het rekest heeft gekregen over een onofficieel verzoek aan het IMF om nieuwe terugbetalingen van leningen op te schorten.
    De rente op langlopende Grieks schatkistpapier liep maar liefst 45 basispunten op tot 12,2%, het hoogste niveau sinds juni 2012 vanwege de toegenomen vrees dat het Zuid-Europese land binnenkort niet meer aan zijn betaalverplichtingen zal kunnen voldoen.
    Eind deze maand onderhandelt de Griekse regering opnieuw met de andere EU-landen over de benodigde hervormingsmaatregelen om in aanmerking te komen voor Europese noodsteun. Zonder steun zal het land niet in staat zijn om de terugbetaling van $2,5 miljard aan het IMF in mei te voldoen.
    Recent stelde kredietbeoordelaar S&P het kredietoordeel over Griekenland nog flink neerwaarts bij vanwege de stroeve onderhandelingen van het land met het IMF en de ECB.
    Aan de andere kant vervolgde de rente op 10-jarige Duitse staatsobligaties de weg omlaag naar een nieuwe diepterecord dankzij het opkoopprogramma van de Europese centrale bank.
  9. pardon 16 april 2015 15:51
    do 16 apr 2015, 15:10
    Duitse media boos over 'Griekse waanzin'

    BERLIJN -
    Het bericht dat Griekenland in Rusland nieuwe luchtafweerraketten zou willen kopen, heeft onder meer in Duitse media donderdag tot verbijstering geleid.
    „De oude Griekse waanzin” kopte de Duitse nieuwssite n-tv over het voornemen. Der Spiegel vraagt zich vertwijfeld af waar het geld vandaan moet komen voor luchtafweersystemen van het type S-300.
    De media baseren zich op een Russisch persbureau dat woensdag over het bezoek van de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos schreef. Kammenos zou zijn gastheren in Moskou hebben gepolst over de mogelijke levering.
    Griekenland heeft sinds de jaren negentig een Russisch luchtafweersysteem en dat zou gemoderniseerd moeten worden. Griekenland bezwijkt vrijwel onder de schulden en staat voor een bankroet waarmee het uit de groep eurolanden zou worden gestoten. „Om uitgerekend nu over de koop van raketten na te denken, is politieke waanzin en een grove belediging van geldschieters en van de NAVO, aldus n-tv.
    De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, verweet woensdagavond in harde termen de Griekse premier Tsipras alle vooruitgang die zijn voorgangers voor de economie hadden geboekt, verwoest te hebben.
  10. mjmj 16 april 2015 16:06
    wat moeten we van deze uitspraken van Tsipras denken?

    Alexis Tsipras, Greece’s prime minister, has just declared that he’s “firmly optimistic” that Greece will reach a deal with its creditors in time.

    With default fears growing, Tsipras told Reuters that disagreements over major issues such as pension and labour reform would be overcome in time.

    Tsipras said:

    “Despite the cacophony and erratic leaks and statements in recent days from the other side, I remain firmly optimistic that there will be an agreement by the end of the month.

    “Because I know that Europe has learned to live through its disagreements, to combine its parts and move forward.”
  11. [verwijderd] 16 april 2015 16:33
    quote:

    mjmj schreef op 16 april 2015 16:06:

    wat moeten we van deze uitspraken van Tsipras denken?

    Alexis Tsipras, Greece’s prime minister, has just declared that he’s “firmly optimistic” that Greece will reach a deal with its creditors in time.

    With default fears growing, Tsipras told Reuters that disagreements over major issues such as pension and labour reform would be overcome in time.

    Tsipras said:

    “Despite the cacophony and erratic leaks and statements in recent days from the other side, I remain firmly optimistic that there will be an agreement by the end of the month.

    “Because I know that Europe has learned to live through its disagreements, to combine its parts and move forward.”
    Hij steekt z`n middelvinger op tegenover de EU/IMF, als ie zegt raketten te gaan kopen en honderden ambtenaren terug wil op hun post.
    Je kunt die man tav de geldschieters niet meer serieus nemen.

    En onderussen neemt Griekenland een amerikaanse faillisements advocaat in de armen.

    Griechischer Finanzminister konsultiert amerikanische Insolvenz-Anwälte

    Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 16.04.15 12:12 Uhr | 13 Kommentare

    Griechenland konsultiert eine auf Staatspleiten spezialisierte US-Anwaltskanzlei. Vor seinen Beratungen mit einem Partner von Cleary Gottlieb trifft der griechische Finanzminister Varoufakis US-Präsident Obama. Die Amerikaner bestehen wegen der Nato auf einem Verbleib Griechenlands im Euro.
2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,20 -0,60%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.832,93 -0,56%
Germany40^ 17.708,60 -0,72%
Gold spot 2.375,04 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,76%
EBUSCO...
+2,28%
Heineken
+1,98%
Pharming
+1,56%
NSI
+1,03%

Dalers

AMG Cr...
-3,43%
VIVORY...
-2,98%
TomTom
-2,42%
ADYEN NV
-2,37%
Aegon
-2,26%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links