Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn perpetual en steepener portfolio - 2014

884 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 april 2015 21:30
    Niet zeker wat je bedoelt maar ik neem aan dat je hint op zo weinig mogelijk risico lopen.

    Wat risk/reward betreft houd ik vast aan de verdeling (grofweg, geen exacte statistiek):
    60% vastrentend
    13% aandelen
    10% reits
    10% CEF's in high yield
    4% BDC's
    3% CLO's

    -Binnen de vastrentende stukken switch zoals eerder aangegeven van perps naar fixed (of hoe je het ook wilt noemen in elk geval naar vaste aflosdata);
    -In aandelen zit ik vooral in olie-aandelen;
    -Van de mreits heb ik alleen nog CYS, de overige zijn vooral triple-net reits die het gewoon beter doen (in elk geval diegene die ik in bezit had) en een leveraged fund, nl. MORL;
    -De CEF's zijn die ik heb zijn er in mijn ogen teveel, maar er is er niet 1 die er echt uitspringt naar boven of naar -beneden dus houd ik alles aan;
    -BDC's, de enige die het echt goed deed (doet) is Ares en die houd ik ook, daarnaast in BDCL;
    -CLO's gerelateerde stukken leveren vooral goede nachtrust (tot dusver), goed dividend en weinig volatiele koersen.

  2. [verwijderd] 13 april 2015 19:48
    quote:

    Otto Obligatie schreef op 13 april 2015 18:31:

    tnx en als je je overwegingen voor die wilt vertellen ben ik je dubbel dankbaar!
    Geen moeite Otto.

    CLO's maken een relatief klein deel uit van mijn porto en waren daarom wel een stap(je) in het onbekende waard. Op dit forum werd op gegeven moment over CLO's geschreven, daarna ben ik er wat meer over gaan lezen. De reden om in CLO's te stappen was dat na 2008 de CLO handel in is gestort en vervolgens mondjesmaat weer wat op gang kwam. Qua timing leek me dat een goed moment om er klein in te stappen.

    Me zelf kennende verdiep ik me pas echt in een bedrijf of sector zodra ik er een stukje van bezit. Zo ook met CLO's. Het instappen was dus ook een klein stukje verkennen hoe de CLO markt in elkaar zit. In principe verdient een CLO geld door een hoge spread tussen de debt portofolio (CLO's) die ze bezitten en de rente die ze betalen op leningen die ze nodig hadden om de debt portfolio te kopen. Heel erg kort door de bocht dus relatief makkelijk te volgen, goedkoop schuld afsluiten en hoog renderende CLO's kopen.

    Daarna was het, niet wetenschappelijk, een aftel som van de CLO fondsen die ik ging volgen: Volta - Tetragon - Carador - GLI - Oxford Lane - Ellington financial. Volta viel af vanwege een constante discount op NAV, terwijl de anderen wel een premie kennen, terwijl Oxford Lane over het algemeen een (forse) premie t.o.v. NAV kent. Risico beperking door, in het opzicht van NAV-discount, voor mainstream te kiezen.

    Ellington vind ik een mooi alternatief maar valt nog steeds af door de vrij ongunstige belasting op hun winstuitkeringen (zie ook een stukje van Perpster 3 juli 2013: " is zo vormgegeven dat ze (fiscaal) transparant is (partnership), en uitkeringen zijn dan ook geen dividend vanuit Amerikaans perspectief, maar winstdelingen (in tegenstelling tot een corporation). En daarvoor wordt je dan als non resident in de USA belast, en wel met US income tax (het is dus ook geen dividendbelasting wat wordt ingehouden)”. Waarmee je meteen de hoofdprijs betaalt op elke winstuitkering.

    De overblijvers Tetragon, Carador en GLI kocht ik respectievelijk halverwege 2013, halverwege 2014 en eind 2013. Op dit moment bekeken goede aankoop momenten. De koersen sindsdien fluctueren wel, m.n. Tetragon maar zowel Carador en GLI bewegen nauwelijks terwijl de dividend inkomsten binnen blijven tikken.
  3. jrxs4all 14 april 2015 10:20
    quote:

    Limbabwaan schreef op 13 april 2015 19:48:

    Daarna was het, niet wetenschappelijk, een aftel som van de CLO fondsen die ik ging volgen: Volta - Tetragon - Carador - GLI - Oxford Lane - Ellington financial. Volta viel af vanwege een constante discount op NAV, terwijl de anderen wel een premie kennen, terwijl Oxford Lane over het algemeen een (forse) premie t.o.v. NAV kent. Risico beperking door, in het opzicht van NAV-discount, voor mainstream te kiezen.

    GLI is geen CLO fonds meer, die hebben de CLO handel afgesplitst (Fair Oaks Income Fund).

    Volta had inderdaad een flinke discount, maar die is bijna weg. Dat heeft onder meer te maken met de aanstaande listing in London, ik denk dat de discount wel helemaal weg zou kunnen.

    En dan is er in de VS ook nog een nieuw CLO fonds: ECC.

    Mijn favoriet blijft Carador. Laagste kosten van alle CLO fondsen en het verst met de transitie van de CLO portefeuille naar CLO 2.0.

    Nummer twee is Volta, die heb ik al sinds de kredietcrisis in portefeuille.
  4. [verwijderd] 14 april 2015 10:33
    quote:

    jrxs4all schreef op 14 april 2015 10:20:

    [...]
    En dan is er in de VS ook nog een nieuw CLO fonds: ECC.

    Dank je voor de update, GLI heeft inderdaad in stapjes de CLO fondsen aan Fair Oaks verkocht, bij mij staat het nog steeds in het rijtje CLO's. En de koers van GLI daar heb ik al een tijd geen omkijken naar. Net als Carador de koers nu ligt gelijk op de aankoopkoers een jaar geleden.

    ECC ga ik eens naar kijken.

  5. Hoover 14 april 2015 11:35
    Ik ken GLI management redelijk goed. GLI vindt de CLO's veel te duur voor het risico (leveraged loans, gemiddeld single B, covenant light structuren, floating rate - i.e wat gebeurt er als de rente omhoog gaat-). GLI heeft daarom de CLO portfolio afgebouwd en belegd voornamelijk in direct lending, peer to peer , crowdfunding platforms. In UK, US en beetje Europa. Vee lbetere risk/return. Ik ben het met hen eens ...
  6. jrxs4all 14 april 2015 11:54
    quote:

    Hoover schreef op 14 april 2015 11:35:

    Ik ken GLI management redelijk goed. GLI vindt de CLO's veel te duur voor het risico (leveraged loans, gemiddeld single B, covenant light structuren, floating rate - i.e wat gebeurt er als de rente omhoog gaat-). GLI heeft daarom de CLO portfolio afgebouwd en belegd voornamelijk in direct lending, peer to peer , crowdfunding platforms. In UK, US en beetje Europa. Vee lbetere risk/return. Ik ben het met hen eens ...
    Dat moet allemaal nog maar blijken, net alsof direct/peer to peer lending en crowdfunding geen credit/fraude risico's kennen. Daar is bijna helemaal niets geregeld, over convenant light gesproken.

    Wbt stijgende rente en CLO's: effect hangt bij equity af van heel factoren, hoe zijn ze gefinancierd, zijn er floors in de loans en hoe hoog zijn die. In ieder geval zit je beter dan bij een fixed rate loan. En bij CLO debt gaat de rente die je ontvangt gewoon omhoog als de rente stijgt.

    CLO's hebben een lange historie, ook door de kredietcrisis heen. Dat moeten we bij die alternatieve financiering nog zien.

    Ik heb GLIF juist weggedaan na de afsplitsing van de CLO's omdat ik de risico's te groot/te onbekend vond in vergelijking met die van de CLO's.
  7. jrxs4all 14 april 2015 12:13
    Zie de cijfers van GLIF over 2014 vs 2013 in de bijlage.

    Directe inkomsten bijna gehalveerd (voornamelijk door het afstoten van de CLO's),de directe kosten zijn fors gestegen. Per saldo houden ze nauwelijks wat over.

    Zelfs als je de boekwinsten meerekent coveren ze het dividend niet. Dat was in 2013 heel anders.

    Ik denk niet dat ze het dividend kunnen handhaven, of ze moeten blijven doorgaan met boekwinsten maken en die uitkeren.
  8. Royal Dutch Pim 22 augustus 2015 15:47
    quote:

    Cootje schreef op 20 augustus 2015 22:08:

    @Royal Dutch Pim heb jij de Gazprom 8,625 nog en wat vind je van de koers momenteel
    Beetje late reactie ivm vakantie.
    Ik heb de Gazprom 8,625% nog steeds en ben ook niet van plan ze te verkopen. Daarnaast zit ik vrij fors in het aandeel Gaza (FF) vorige week nog beste pluk bijgekocht (te vroeg naar nu blijkt). Ik heb ze voor de LT. (Stiekem hoor ik LK-33 gniffelen dat ik ook een bleeder heb en of stommiteit heb begaan, nou ik heb er wel meer hoor, o.a. vale en PBR prefs...). Dus eigenlijk kun je de conclusie trekken: BRIC landen is niets voor mij maar dat is te kort door de bocht want de (BRIC) optie strangles doen het wel (zeer) goed. De opties en US prefs zijn de enige reden dat ik nog steeds met een plusje noteer.

    Gazprom aandelen en/of oblis zijn zeker geen "gratis geld" of een zekerheidje maar echt wel "high risk", een paar duidelijke gevaren die je zelf ook al bedacht had: valuta risico, bemoeienis Poetin / politiek, mega bedrijf.

    voordelen/kansen: stijging gasprijs, lage P/E, hoogte Dividend, vanaf 2017 gaat de kraan naar China open, Europa blijft voorlopig nog deels afhankelijk van Gazprom (dat gaat ongetwijfeld veranderen), als rust tussen oost en west terugkeert gaat de kraan weer vol open. De belachelijke terroristische aanslag op de MH17 hoor je ook steeds minder over.
  9. Royal Dutch Pim 24 augustus 2015 13:35
    Gelukkig dat we elkaar het verlies niet gunnen maar zeker wel de winst!

    Er komen alleen maar kansen aan, tenminste zo zie ik het, ik ben nu bezig een soort "shoppinglist" (puur gericht op € aandelen en € ETF's) samen te stellen. Niet vragen wat erop staat want zover ben ik nog niet, ben net terug van vakantie dus eerst rustig opstarten.
  10. [verwijderd] 24 augustus 2015 16:54
    quote:

    free1 schreef op 24 augustus 2015 16:32:

    Ha Pim, wat een feest hé ?
    Vanmorgen Siemens en BASF gekocht, vanmiddag Caterpillar en Deere en zonet in 2 plukjes van 25 K Rabo Certificaten op 107,81 en 107,82.
    Nu even aankijken de komende dagen voor eventuele vervolgstappen.
    Jij ?
    PS ik kon het niet laten ook wat DuPont bij kunnen kopen op 49,68 USD.
    Wie is die verkoper, Why ?
  11. Royal Dutch Pim 25 augustus 2015 08:55
    quote:

    free1 schreef op 24 augustus 2015 16:32:

    Ha Pim, wat een feest hé ?
    Vanmorgen Siemens en BASF gekocht, vanmiddag Caterpillar en Deere en zonet in 2 plukjes van 25 K Rabo Certificaten op 107,81 en 107,82.
    Nu even aankijken de komende dagen voor eventuele vervolgstappen.
    Jij ?
    Ik kijk het nog even aan free1, misschien ben ik dan wel iets te laat maar dat is dan zo, ik ben onderliggend nog zeeeeeer wantrouwend. Ga wel een beetje met opties "spelen".
884 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,54 -0,56%
EUR/USD 1,0670 +0,25%
FTSE 100 7.837,17 -0,51%
Germany40^ 17.712,70 -0,70%
Gold spot 2.380,77 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,22%
WDP
+3,12%
Heineken
+1,73%
Pharming
+1,56%
Vopak
+1,41%

Dalers

VIVORY...
-3,62%
ADYEN NV
-2,94%
AMG Cr...
-2,78%
FASTNED
-2,71%
RENEWI
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links