Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sparen in de levensloop

208 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Paul1111 2 oktober 2014 20:09
    Hallo Ben en Global Selection.
    Als vooral leergierige lezer hier, en soms een vraag stellend, moet me even iets van het hart.
    Ik zie dat jullie vaak en al lang op elkaar reageren in meerdere topics. En soms best fel. Maar ik proef ook van beide kanten respect voor elkaars standpunten, ook al zijn die soms in jullie ogen dan, zo ver uit elkaar liggend. Om het nog netjes uit te drukken... . Dat valt me bij jullie echt op en dat wou ik gewoon even kwijt!!
  2. [verwijderd] 2 oktober 2014 21:16
    Overigens als er 1 bank is die juist NIET de drukpersen heeft aangezet is het wel de ECB. Balans ECB is fors gekrompen het afgelopen jaar. Noch is het een automatisme dat balansverleninging van ECB leidt tot inflatie. Het heeft voornamelijk effecten op de financiele markten en nauwelijks op de bancaire markt en de reele economie.
  3. [verwijderd] 23 maart 2015 18:03

    www.volkskrant.nl/economie/probleem-v...

    Banken willen het geld alleen in één keer uitbetalen. Zij zeggen dat daar onder klanten geen behoefte aan is of dat hun administratie er niet op is ingericht. Dat zijn flauwe smoezen. Ze hebben gewoon geen zin in gedoe.

    Zelf verdelen
    Alleen Rabobank geeft hun klanten de mogelijkheid het geld gespreid te ontvangen
  4. gerrit 69 27 oktober 2015 16:18
    www.telegraaf.nl/dft/geld/experts/ola...

    wo 14 okt 2015, 11:31
    Hoe financieel veerkrachtig bent u?

    Economen leken elkaar vorige week weer eens tegen te spreken. Christine Lagarde van het IMF riep op om de economische groei te stimuleren. Dat is economentaal voor: meer uitgeven. Klaas Knot van De Nederlandsche Bank riep juist op tot meer sparen. Wie heeft er nu gelijk? En wat betekent dit voor u persoonlijk? Het antwoord is: dat hangt ervan af hoe financieel veerkrachtig u bent. Na het lezen van deze column weet u of u voldoende buffer heeft en - zo niet – wat u daaraan kunt doen.
    We lenen én sparen teveel
    We kennen Klaas Knot als een zeer intelligent en verstandig man. Maar als hij zegt dat we teveel sparen én teveel lenen, dan lijkt dit tegenstrijdig. Wie goed leest, ziet echter wat hij bedoelt. We hebben een goed gevulde spaarkas, maar veel daarvan zit vast in pensioenpotjes. Teveel, vindt Knot. En Nederlanders hebben een grote hypotheekschuld. “Dit beperkt hun bestedingsvrijheid en maakt het moeilijker een financiële buffer aan te leggen”, schrijft DNB.
    Knot pleit vooral voor andere regels. Die moeten ervoor zorgen dat we minder pensioensparen en onze hypotheekschulden aflossen. Zodat we meer geld opzij kunnen leggen om schokken op te vangen. Een appeltje voor de dorst, dus.
    Meer uitgeven?
    Op dezelfde dag riep Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds – toch ook niet de domste – op om de economische groei te stimuleren. Dat is economentaal voor: mensen moeten meer geld uitgeven.
    Wie heeft er nu gelijk? En wat moet u hier nu als individuele burger mee? Het antwoord hangt af van uw financiële veerkracht.
    Onverwachte uitgaven
    De meeste Nederlanders houden een reservepotje aan om onverwachte schokken op te vangen, zo bleek vorige week uit onderzoek van Wijzer in geldzaken.
    De vraag of uw buffer groot genoeg is, is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Daarom geef ik u een paar vuistregels.
    Het Nibud adviseert alleenstaanden zonder kinderen om minimaal € 3.655 achter de hand te houden voor grotere onverwachte uitgaven. Zodat zij niet meteen geld hoeven te lenen als de koelkast het begeeft of de ketel moet worden vervangen. Voor een gezin met twee kinderen is dit bedrag € 5.130.
    Als u een auto heeft, dan is het verstandig om hier € 500 bij op te tellen voor reparaties. En als u een eigen huis heeft, moet u er rekening mee houden dat u per jaar ongeveer 1% van de waarde van uw huis aan onderhoud kwijt bent.
    Tijdelijk zonder werk
    U kunt een tijdje zonder werk komen te zitten. U wilt dan niet meteen in de financiële problemen komen. Daarom is het verstandig ervoor te zorgen dat u het minimaal drie maanden kunt uitzingen.
    Buffer
    Als u genoeg buffer heeft, kunt u de economie een handje helpen door uw geld uit te geven aan iets leuks. Is uw buffer te klein, dan is dat nog geen reden tot wanhoop. U kunt daar namelijk nú eenvoudig iets aan doen.
    Vorige maand rekende Nibud uit dat de meeste mensen er vanaf januari op vooruit gaan door de lastenverlichting die het kabinet heeft aangekondigd op Prinsjesdag. U kunt hier zien hoeveel u er ongeveer op vooruit gaat.
    Maak vandaag nog een automatische overboeking om dit bedrag vanaf januari elke maand over te maken naar een spaarrekening. Dit is een kleine, maar belangrijke stap op weg naar financiële veerkracht.
  5. Zilverduit 27 oktober 2015 17:04
    klaas knot is toch die bankier met een echt tophypotheek gesponserd door de DBB met die goudgerande arbeidsvoorwaarden?! Economen roepen altijd dat mensen het geld maar moeten uitgeven en tot op zekere hoogte hebben ze gelijk. Om het in Nederland zullen er een paar dingen moeten gebeuren.

    !) De ECB zal de rente eindelijk eens weer moeten verhogen en meteen stoppen met dat idiote quantitive easing. Een nieuwe recessie is al in de maak.
    2) Nederlandse overheid moet stoppen met het continu verhogen van allerlei belastingen en beginnen met het wegwerken van tekorten.
    3) Betaling aan de Europese unie door Nederland is op zich prima, maar je zou stemrecht moeten krijgen naar de hoeveelheid die je afstaat aan de EU. De betaler mag bepalen.
    4) Klaas Knot zou kunnen beginnen met het aflossen van zijn tophypotheek.
  6. gerrit 69 28 oktober 2015 00:02
    quote:

    Zilverduit schreef op 27 oktober 2015 18:06:

    Tja de levensloop was op zich een prima idee, maar wel bijzonder dat ze deze regeling zo snel om zeep hebben geholpen geeft wel weer de betrouwbaarheid weer van onze overheid.
    Onder het motto van sparen in de levensloop, hebben onze verzekeraars aan vele Nederlanders de woekerpolissen kunnen verkopen.
208 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0737 +0,37%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.922,20 -0,92%
Gold spot 2.331,22 +0,65%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links