Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: This time it's different?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 22 maart 2015 16:11
    In 2000 keken we in de toekomst, we voorspelden de toekomst. Maar zaten er naast. Kijk eens bijv. naar KPN, we dachten dat telefoon maatschappijen de wereld zou overnemen, maar ze zijn gewoon blijven doen, wat ze toen aan het doen waren. Toegang geven tot het internet. Kabel en Mobiel zijn naar elkaar toegegroeid. KPN kocht licenties voor een mega bedrag en stortte vervolgens zeer diep in, simpel weg omdat het verdien model (verder) onder druk kwam. Kijkend nu naar de mensen en de uitpuilende balansen bij Centrale Banken. Is dat niet verwonderend. De mens wil gewoon niet snijden in het eigen vlees. Er vindt alleen een change plaats wanneer het levensbedreigend wordt. En zo zie we dat ook, met Griekenland. Het wordt bedreigend. Als de geruchten kloppen, hebben ze nog maar 2 weken aan cash, en dan willen ze wel iets op papier zetten. Dat kunnen we eigenlijk allemaal. Een stukje proza typen. Doen de meesten dat niet gedurende de hele werkweek. Nou, dan moet de Grieken dat ook wel lukken. Iets tikken op een computer, vervolgen op Print drukken en hoppa de Europeanen doen hetzelfde, alleen ze klikken op het geld print knopje. En zo is de huidige Eurozone gered. Europa, ze gaan de 10e week in van hoge koersen. Ik vind het allemaal moeilijk te zeggen. Nu vinden we de koersen met 17x winst per aandeel goedkoop, maar 3 maanden geleden vonden we dat zeker niet. Dus de impact van ECB heeft duidelijk tot een change geleid in het denken. Een aantal dingen is me heel duidelijk geworden. De hyperinflatie wat een mogelijkheid was, was net als de KPN een verkeerde inschatting in de toekomst. Het geld komt gewoon niet in de broekzakken van de bevolking. Dus geen Zimbabwaanse toestanden. Dat betekent niet dat bepaalde assets de lucht in gaan. Zoals de aandelen, zoals de obligaties (EN de staatsschulden en de balansen van de centrale banken). De olieprijs blijft laag, ondanks het feit dat Arabie steeds meer in brand staat. Libie, Irak, Syrie en Jemen, naast elkaar leven gaat niet meer in deze landen. Afgelopen week konden we zelfs rook zien in Frankfurt, en daar was duidelijk geen IS(IS) bij. Rusland dreigt zelfs de schepen van Denemarken, maar het lijkt meer een proza op papier. En zo gaan we morgen de nieuwe beursdag in. De 500 punten grens tijdelijk gebroken. Kan Europa een 10e week scoren met hoge koersen deze week? Morgen is de start.
  2. kolenboer 22 maart 2015 17:26
    Stijgen met die handel. We hebben nog wel 100 punten te gaan voordat het stijgen stopt. En deze keer is het helaas wel anders. Het is nog nooit in de geschiedenis voorgekomen dat centrale banken de beurs opkopen. Dus wel anders deze keer, dat is ook de reden van al die bizarre cijfers en bizarre stijgingen.

    Middelen kan werken maar als je op het moment dat je de winst wil verzilveren de beurs 90% onderuit kachelt ben je mooi het haasje. Heb je al die jaren voor niks gemiddeld.
  3. rembrandt1 22 maart 2015 18:11
    eerst maar eens die obligatie portefeuille opruimen van je en misschien een converteerbare er voor terug nemen als die er nog zijn en redelijk geprijsd. verder spreekt niemand over die achterlijke hoge debet rente die in deze omgeving ook wel een tandje lager kan.
    tenslotte hebben we nog de Spaanse verkiezingen de de Franse le pen die oprukt,
    happy beursday!!
  4. boomer92 23 maart 2015 02:07
    quote:

    Sloeki schreef op 22 maart 2015 22:31:

    Go with the flow..

    DONT FIGHT THE ECB/MERKEL/FED/EU

    en vooral..THE GREED

    Klopt helemaal , zo werkt het nu eenmaal . kan je van alles van denken maar idd go with the flow .
    De aex staat heel hoog ? , door de her beleggingen . onzin dus heb het al eerder gepost !! vraag het eens aan de fortis . abn , van de moolen en getronics enz beleggers ! als die aandelen nu nog in de aex zatten was het een stuk minder toch . worden gewoon vervangen door nieuwe betere bedrijven dus is het helemaal niet raar dat de aex nog lang niet aan zijn top zit .
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links