Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De financiele sector is onwenselijk en overbodig anno 2015

1.311 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 66 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 maart 2015 18:21
    quote:

    Jan Pal schreef op 22 maart 2015 17:57:

    [...]

    A. Waarom is de bonusverlaging afgedwongen? Dat is niet voor niets geweest. Het kan ook nooit de bedoeling zijn geweest om via een salarisverhoging dit te omzeilen. Maar het gebeurde toch?
    Nogmaals , Is 6 ton niet genoeg? ( zelfs als t een achteruitgang zou zijn, dan nog is 6ton een heel redelijk salaris, of niet?

    B. Bedrijven moeten vooral doen wat ze zelf willen. Geldt echter niet voor banken ing,sns en abn met hun recent verleden .

    Wie ben jij trouwens om die verhoging naar 7 ton toe te juichen?
    A. omdat bonussen verkeerde prikkels geven door optieachtige payoff. gaat het goed win je, gaat het fout verlies je niets. vast salaris heeft dat probleem niet. overheid heeft zelf aangegeven dat ter compensatie het vaste salaris omhoog mag. of 6 ton genoeg is of niet is aan de eigenaren van het bedrijf en het leidinggevend personeel lijkt me.

    B. kan me voorstellen dat overheid als aandeelhouder bij ABN en SNS regels oplegt als eigenaar, maar dat doen ze dus niet. met andere banken en bedrijven heeft overheid niets te maken qua salarishoogte.

    C. het is geen verhoging. en ik juich niets toe en keur het niet af.
  2. [verwijderd] 22 maart 2015 18:23
    quote:

    paulta schreef op 22 maart 2015 17:41:

    "Sim only" maar dan in het financiele systeem.
    Simpelweg alleen voor stortingen en betalingen, simpele transacties zonder adviseurs, specialisten, analisten, beheerders en andere complexe producten en diensten.
    >90% van de bankklanten komt daar dus voor in aanmerking, 100K euro doet minder bits and bytes dan het woord "bankfiliaal"

    Sim-only password voor €3,36 per jaar voor alleen bij /afschrijvingen, vanaf 1 April verkrijgbaar bij Primera, Kruidvat en Bakker Bart filialen...

    Google en Facebook komen er ook aan, mobile telecommers timmeren ook aan de weg: betalen zonder de tussenkomst van een parasiterende NL-grootbank.
    Het betalingsverkeer is wel iets duurder dan 3,36 per jaar. Reken maar op 10-15 euro per maand. En geen rentevergoeding op je tegoeden. En geen geldautomaten om contant geld op te nemen.

    En wie gaat er spaarrekeningen aanbieden (met rente) en leningen verstrekken voor hypotheken en mkb?
  3. forum rang 6 andre68 22 maart 2015 18:36
    quote:

    Jan Pal schreef op 22 maart 2015 18:12:

    [...]l

    Kwestie van beginnen en ff doorpakken. Fuitje van n cent

    Inderdaad, zo moeilijk is het allemaal niet. Een hoop mensen met overbodige 2e bankpasjes en creditcarten die ze nooit gebruiken. Daar eerst het mes in. Scheelt zomaar 50 euro per jaar.Niet omdat je het niet kan missen, maar omdat je het ze niet gunt.....

  4. [verwijderd] 22 maart 2015 18:38
    " leningen verstrekken voor hypotheken en mkb? "

    De bestaande grootbanken, alhoewel! daar zijn ze ook niet meer zo tuk op(crowdfunding)

    Facebook is gratis, Google is gratis, Linkedinn is gratis enz, allemaal netwerken met zelf vele malen meer bits and bytes wissels, banken zijn te duur en niet meer van deze tijd.....
  5. [verwijderd] 22 maart 2015 18:43
    Koffie?
    ‘Dat moet toch een topgevoel zijn”, zegt de oude Amsterdammer die bij mij in het café ongevraagd aan mijn tafeltje komt zitten. „Waanzinnige euforie. Na jaren van belabberde cijfers, het schrappen van diensten, het sluiten van filialen, inclusief het meedogenloos op de keien flikkeren van duizenden collega’s kan je zomaar opeens het bericht de media in knallen dat je jezelf allemaal een tonnetje loonsverhoging hebt gegeven. Dan ben je toch gewoon lekker bezig? Oké, de rest van het personeel krijgt niks extra’s, maar je moet ergens beginnen. En dan is dit een mooie start. En niet alleen bij ABN Amro, ook bij ING en Nationale-Nederlanden gaat het weer goed. Daar heeft de top ook weer even lekker uit de pot mogen snoepen. En natuurlijk zullen linkse cynici en boze vakbondstypes gaan zeiken waarom de rest van het personeel bij deze instellingen niet meeprofiteert, maar dit is het begin. Dit is de aanzet. Daarbij was er aan de leden van de raad van bestuur van de toen door belastinggeld geredde failliete ABN Amro meer beloofd en hebben ze daar de eerste tijd van afgezien. Je kunt gerust met droge ogen stellen dat het allemaal barmhartige types zijn. Ze hadden recht op veel meer en pakken slechts een tonnetje. Oké, over dat tonnetje vangen ze ook weer een bonus, maar niet meer zoals vroeger. Het is behelpen de laatste jaren.” De man kijkt me lachend aan en vraagt of ik soja- of konijnenmelk in mijn cappuccino wil. Want zo’n tent is het.
    „Kan ik hier gewoon koffie bestellen of moet ik dat twitteren naar dat leuke ding achter de bar?”, gaat hij vrolijk verder. „Over ING gesproken: Wim Kok was daar toch ooit commissaris? Heeft die daar nog connecties? Kan hij niet een of ander baantje voor Samsom regelen? Want aan de lijdensweg van Diederik moet echt een eind komen. Na drie verkiezingsdebacles is de pijp leeg. Is er niet een commissariaatje met een socialistisch tintje? Dat hij de belangen van het personeel mag behartigen?
    Youp

    youtu.be/dJaV2evHIMg
    De mensen zijn nog niet wakker genoeg
    Ik vrees dat we nog een crisis moeten meemaken voor we echt wakker worden.

    secure.eventim.nl/tickets.html?affili...
  6. [verwijderd] 22 maart 2015 19:20
    quote:

    paulta schreef op 22 maart 2015 18:38:

    " leningen verstrekken voor hypotheken en mkb? "

    De bestaande grootbanken, alhoewel! daar zijn ze ook niet meer zo tuk op(crowdfunding)

    Facebook is gratis, Google is gratis, Linkedinn is gratis enz, allemaal netwerken met zelf vele malen meer bits and bytes wissels, banken zijn te duur en niet meer van deze tijd.....
    Hehe... "gratis" bestaat niet.
  7. [verwijderd] 22 maart 2015 20:12
    quote:

    Roll on schreef op 22 maart 2015 18:43:

    youtu.be/dJaV2evHIMg
    De mensen zijn nog niet wakker genoeg
    Ik vrees dat we nog een crisis moeten meemaken voor we echt wakker worden.

    secure.eventim.nl/tickets.html?affili...
    Ab, heel mooi stuk is dit.
    Vooral onderstaand stuk (om 8 minuten) is zo typerend.
    En dan zijn hier nog steeds mensen die proberen uit te leggen dat het prima is dat banken private instellingen zijn. Erger nog, dat het prima is dat de geldcreatie in private handen is.

    Das ist die zweinerei
    youtu.be/dJaV2evHIMg?t=8m4s
  8. [verwijderd] 22 maart 2015 20:49

    Volgens het CBS heeft 75 % van de boeren boven de 50 geen opvolger en de grootste oorzaak hiervan is dat de Rabobank ( boerenleenbank ) geen agrarische bedrijven meer wil financieren.
    Pas als de verkopende partij zijn geld in het bedrijf laat zitten is overname mogelijk dus de oude boeren die dachten dat uit de verkoop hun oude dag geregeld zou zijn komen bedrogen uit.

    De meeste boeren hebben geen pensioen opgebouwd omdat ze altijd dachten dat uit de verkoop van hun bedrijf hun oude dag geregeld was.
    En hoe nu verder Rabobank ?
    Blijven jullie verder gaan de oude boeren naar de voedselbank te begeleiden .

  9. [verwijderd] 22 maart 2015 21:29
    quote:

    Dream*On schreef op 22 maart 2015 20:12:

    [...]
    Ab, heel mooi stuk is dit.
    Vooral onderstaand stuk (om 8 minuten) is zo typerend.
    En dan zijn hier nog steeds mensen die proberen uit te leggen dat het prima is dat banken private instellingen zijn. Erger nog, dat het prima is dat de geldcreatie in private handen is.
    Dat is het ook. Denk je dat het beter gaat als de alwetende overheid zich er mee gaat bemoeien? Hoe goed ging het ook al weer in de Sovjet Unie?
  10. [verwijderd] 22 maart 2015 23:46
    quote:

    BEN belegt schreef op 22 maart 2015 21:29:

    [...]

    Dat is het ook. Denk je dat het beter gaat als de alwetende overheid zich er mee gaat bemoeien? Hoe goed ging het ook al weer in de Sovjet Unie?
    Dit is typische angst aanpraterij vanuit de bankensector.
    Wijzen op een land waar het in het verleden mis is gegaan, zegt niet dat het niet mogelijk of dat een ander systeem veel beter is.
    Waar heeft het huidige systeem ons gebracht? Alle Europese landen zijn hartstikke failliet!

    Wanneer we onze democratie terug winnen en de bank een goed gecontroleerde overheidstaak word, dan weet ik zeker dat er voor iedereen meer welvaart zal zijn.
    (bank medewerkers uitgezonderd).
    Wellicht minder rendement voor beleggers, maar ook minder kosten en met name belangrijk veel minder risico.
    Kinderen die (voor hun studie) niet volgeladen worden met schulden. Kinderen die af en toe nog eens tijd hebben om bij hun ouders / schoonouders op bezoek te gaan.
    Betaalbaar openbaar vervoer en betaalbare zorg.

    Het volgende voorbeeld in Canada geeft aan dat dat bijzonder goed mogelijk is.
    Wanneer een democratie de controle op het geld terug neemt dan hoeft een land zich niet in schulden te begraven voor welvaart.
    Ook hoeft het dan niet alle staatseigendommen en vastgoed te verpatsen aan partijen als Goldman Sachs
    youtu.be/guruEPj10S4?t=10m24s

    Daarbij is dit systeem blijven verdedigen de grootst mogelijke flauwekul. Met een beetje financieel inzicht ziet zelfs een blinde dat dit systeem zijn einde heeft bereikt. Staatschulden zijn niet meer op te brengen.
    Wat een heel logisch gevolg is van dit systeem. Dit systeem is in de kern zo verrot als het maar zijn kan.

    Het huidige systeem verdedigen, dat is van de zelfde orde als zeggen: "er is niets aan de hand met Demmink en de Nederlandse Justitie"
  11. nobahamas 22 maart 2015 23:47
    Eén voorbeeld van de corrupte overheid:
    Voor het reizen met het openbaar vervoer kunt u een OV kaart aanschaffen.
    Voor het reizen met dit betaalmiddel dient u minimaal 20 Euro te storten op dit digitale medium.
    Bij een lagere waarde op dit medium kunt u niet reizen.
    Dit medium hoeft niet op naam te staan, en een niet-geregistreerde kaart biedt ook geen garantiewaarde bij verlies.
    Bij opwaarderen van het medium ziet u allerlei knoppen die saldo kunnen toevoegen. Er is geen mogelijkheid om het saldo terug te storten naar uw rekening, of anders uit keren.
    Een verloren kaart is verloren geld.
    Hetzelfde gold voor een chip-pas.
    Nu een OV kaart.
    Miljarden aan Euro's zwerven zo rond, en ook bij onze toeristen.
    Alles te doel om ons zuurverdiende geld om te zetten in niet-controleerbare data, die zeker 20% aan waarde verliest door het gebruik van deze data.

    Geld is pas geld wanneer je het in je hand hebt, en dan moet je nog bedacht zijn dat de overheid dezelfde waarde die jij in je hand hebt niet stiekem heeft bijgedrukt.
  12. [verwijderd] 22 maart 2015 23:54
    quote:

    Dream*On schreef op 22 maart 2015 23:46:

    [...]
    Daarbij is dit systeem blijven verdedigen de grootst mogelijke flauwekul. Met een beetje financieel inzicht ziet zelfs een blinde dat dit systeem zijn einde heeft bereikt. Staatschulden zijn niet meer op te brengen.
    Wat een heel logisch gevolg is van dit systeem. Dit systeem is in de kern zo verrot als het maar zijn kan.
    Als je het economisch systeem niet snapt dan snap je het niet. Er is geen enkel probleem om de staatsschulden op te brengen.

    Wat is er zo verrot volgens jou. En kom niet aan met die onzin van exponentiele groei door rente. Terug naar de kleuterschool en spelen met lego blokken in dat geval.
  13. [verwijderd] 23 maart 2015 00:30
    quote:

    BEN belegt schreef op 22 maart 2015 23:54:

    [...]

    Als je het economisch systeem niet snapt dan snap je het niet. Er is geen enkel probleem om de staatsschulden op te brengen.

    Wat is er zo verrot volgens jou. En kom niet aan met die onzin van exponentiele groei door rente. Terug naar de kleuterschool en spelen met lego blokken in dat geval.
    Zie grafiek.
    Dat is het gevolg van particulieren geldschepping.
    En dat is nergens voor nodig, want voor de particuliere geldschepping stond Canada er veel beter dan nu.

    En ja, een land betaald jaarlijks rente op rente, op rente.
    Dus heb je inderdaad een exponentiële groei nodig.
    Je hoeft niet aan te komen met het geen dat Nederland nu 0% rente betaald.
    De schade is al lang veroorzaakt de afgelopen 100 jaar.
    Daarbij betaald de overheid maar ook de semipublieke sector nog steeds miljarden aan commerciële banken die geld creëren uit het niets (praktisch niets).
    En dat is pure diefstal/roof/oplichting van de belastingbetaler.

    Daarbij is het bijzonder, maar dan ook echt BIJZONDER ongewenst om een private instelling de zeggenschap te geven over je economie en rentebeleid.

    Ik weet dat u zult volhouden dat het anders is, maar dat is het niet.
    U probeert hier mensen zand in de ogen te strooien.
    Diefstal te verkopen als de normaalste zaak van de wereld.
    langleveeuropa.nl/2015/02/uit-de-gree...
  14. [verwijderd] 23 maart 2015 01:24
    quote:

    Dream*On schreef op 23 maart 2015 00:30:

    [...]
    Daarbij is het bijzonder, maar dan ook echt BIJZONDER ongewenst om een private instelling de zeggenschap te geven over je economie en rentebeleid.
    Net zomin als het gewenst is dat een regering zeggenschap hierover heeft.

    a) banken hebben niet de zeggenschap over de economie. als je het hebt over de geldhoeveelheid. deze wordt mede gereguleerd door de centrale bank en daarnaast niet zozeer bepaald door banken alswel door burgers en bedrijven.

    b) private banken hebben zeker de zeggenschap over het rentebeleid. daarvoor hebben we een onafhankelijke centrale bank.
1.311 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 66 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.320,28 +0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links