Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat beïnvloed de beurs?

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 maart 2015 14:20
    Binnenkort wil ik een deel van mijn geld in een target date en mix fond stoppen. Gezien de AEX de laste maand erg hoog staat wil ik een moment bepalen van een lagere koers.

    Dit moment wil ik bepalen door mij te verdiepen wat de invloeden zijn van buitenaf en wat voor effect dit heeft op de beurs.

    Heeft iemand tips welke websites en/of boeken mij verder kunnen helpen? Het liefst audio of audiovisuele in Jip en Janneke taal.

    Hiermee wil ik vragen beantwoorden zoals:

    1. Hoe kan het zijn dat de AEX in tijden van economische crisis zo hoog kan staan?

    2. Wat veroorzaakte het dal in de AEX in de jaren 2003 en 2009?

    3. Invloed van buitenaf gedrag mens politiek etc.


    Graag jullie reacties
  2. De laatste dagen. 22 maart 2015 03:46
    Kuddegedrag bepaalt de beurs. Ook of er veel reclame word gemaakt voor de beurs. Manipulatie bepaalt de beurs. De olie prijs heeft ook wel wat invloed op de beurs.
    Aanslagen en schrik aan jagen etc.
    Dan zijn er nog mensen die denken dat lage beurskoersen goed zou zijn voor goud maar dat is aangeprate onzin. Goud kun je niks mee, het is een waardeloos iets.
  3. [verwijderd] 22 maart 2015 07:45
    1) omdat er in diverse regios in de wereld geen sprake was van een crisis maar van groei. Duitsland en de VS bijvoorbeeld. Dat de beurzen nu in heel Europa hard oplopen is gebaseerd op verwachting.

    2) de koerswinstverhoudingen(hoe duur is een aandeel) waren in 2000 ontzettend hoog. Deze zijn alleen gerechtvaardigd als fondsen inderdaad bij voortduring met dubbelcijferige winstgroei kunnen blijven komen. Minimaal tien procent of hoger groei(verwachting) kwam er na die tijd niet meer. In 2009 was er door de bankencrisis een hoop onzekerheid. Alles wat ooit op school geleerd was hing als een zwaard boven de markt. Dat banken zo maar honderden miljarden schuld weg konden schuiven naar het hiernamaals en hun balansen niet bloot hoefden te leggen, was niet hetgeen we ooit op school onderwezen kregen. Maar het schijnt zo maar te kunnen en daardoor klopt het hart van onze economie nog.

    3) We overdrijven altijd lekker en lopen graag achter elkaar aan, dat is niets nieuws. Zowel als het gaat om doemdenken als wanneer van hosanna in den hoge sprake is. Meestal zie je een keerpunt, of scherpe correctie, na een idioot overdreven stijging of daling. Daarvan is nu nog geen sprake. Er zitten nog steeds geen dagen tussen waarop indices met drie tot vijf procent stijgen.
  4. Cézan 23 maart 2015 08:17
    Wat beinvloedT de beurs. Dit bericht misschien, t.z.t.
    Lees dit net.

    'Oliereuzen wapenen zich voor overnames

    Grote olieconcerns hebben in de eerste maanden van dit jaar voor een recordbedrag aan obligaties uitgezet in de markt.

    Ze profiteren van de lage rente en proberen zich daarmee mogelijk op te maken voor nieuwe overnames, zo meldde de Britse krant Financial Times zondag. De krant baseert zich op onderzoek van de Amerikaanse bank Morgan Stanley. Die berekende dat de oliereuzen ExxonMobil, Chevron, Total en BP in de eerste twee maanden van dit jaar samen 31 miljard dollar aan nieuwe leningen hebben aangetrokken. Daarmee waren ze goed voor bijna de helft van het totaalbedrag van 63 miljard dollar dat in de hele internationale oliesector werd opgehaald.

    Volgens de analisten van Morgan Stanley maken de concerns zich mogelijk op voor de overname van zwakkere broeders in de oliesector, die hard worden geraakt door de sterke daling van de olieprijs. De overname-activiteit in de sector kan volgens de bank in de tweede helft van dit jaar al toenemen.

    RTL Z / ANP

    offtopic @Vlok: heb nog nooit bij autogrill a/d autostrada gegeten, alleen een kopje macchiato gedronken. Altijd stervensdruk, dus big business, ook daarbuiten op vliegvelden etc.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links