Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,565 25 apr 2024 14:02
  • -0,165 (-2,88%) Dagrange 5,555 - 5,725
  • 138.778 Gem. (3M) 321,3K

Democratische beslissing over weekdraadje 13

143 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2015 15:47
    quote:

    mjmj schreef op 15 maart 2015 15:32:

    By the way: ik zou het wel leuk vinden als er een apart TA-draadje komt waar goede analyses of verwijzingen naar goede analyses in opgenomen (Tostrams, Nico Bakker, Adnooten enz) kunnen worden. Die poster met die plaatjes dump kan daar dan ook terecht.
    Aan het eind van de week zal de jury een aanbeveling doen waarin deze suggestie zeker aandacht krijgt. Het zou mooi zijn als we enkele vaste langlopende draadjes krijgen à la Centraal Apple draadje, en wekelijks een chatdraadje waarin ook luchtigere hersenspinsels ruimte krijgen. De titels van die weekdraadjes mogen wat mij betreft elke week hetzelfde zijn met nieuwe datum uiteraard. Het zou mooi zijn als we daarin zouden slagen en het maakt dan ook niet meer zoveel uit wie die weekdraadjes opent. Hopelijk zet de winnaar van deze spannende en democratische wedstrijd de juiste toon.
  2. [verwijderd] 15 maart 2015 15:57
    quote:

    monoliet schreef op 15 maart 2015 15:38:

    Een titel zonder uitroeptekens, vraagtekens leest iets gemakkelijker.
    Als MM zich daar aan houdt gaat mijn stem naar hem.
    Ook hij heeft goede kanten, worden alleen ondergesneeuwd door de vele onzinnige postings.
    Een stem is onherroepelijk en er kunnen geen condities aan verbonden worden. Moneymaker is vrij om hier te plaatsen dat hij zijn leven zal gaan beteren en bij een eventuele overwinning normale en bescheiden draadjes gaat plaatsen. In de huidige vorm beschouwt de jury uw posting niet als een stem op moneymaker.

    PS. Een stem op 'MM' zal nooit meegerekend worden omdat daarmee verwarring bestaat of er dan moneymaker of martinmartin wordt bedoeld.
  3. [verwijderd] 15 maart 2015 15:59
    Mijn stem gaat naar moneymaker.

    Een goede titel wekt interesse op van andere beleggers., daarentegen saaie titels worden
    meestal genegeerd.

    Iedereen die in tomtotm belegd, vindt toch dat tomtom een goede belegging is voor de lange termijn.
    Waarom mogen we tomtom dan niet promoten. Kijk als tomtom nou een bedrijf is zonder toekomst
    dan moeten we het ook niet promoten.

    Alle nieuwe tomtom beleggers zullen ons nog bedanken als we eens de inspirator koers halen.
    Immers wij verwachten niet dat tomtom failliet gaat, dus hun geld op tomtom zou een goede
    Initiatief zijn voor sparen of in een ouwe sok.
  4. [verwijderd] 15 maart 2015 16:43
    quote:

    Marie Trottoir schreef op 14 maart 2015 22:13:

    Beste xynix,

    [...]

    Wegens de belangrijkheid van deze verkiezing, waarin veel meer op het spel staat dan de grote eer om volgende week het draadje te mogen openen moet de jury zeer secuur zijn. Dat Harrysnel één van jouw grote favorieten is zal hij als eervol ervaren, je bent tenslotte niet de eerste de beste op dit forum. De jury kan hier echter noet uit opmaken of je ook op hem stemt, en aangezien hij op de zeer belangrijke derde plaats met jouw stem zou komen, acht de jury en de voorzitster in het bijzonder het van groot belang of je met meer duidelijkheid een eventuele stem zou willen uitgeven.

    De jury baseert haar strenge beleid op het strenge reglement van de Provinciale Staten Verkiezingen. De voorzitster mevrouw Trottoir wilde vier jaar geleden op Gelderland stemmen, maar mocht dat niet omdat het strenge reglement dat niet toestond. Wij hebben besloten om ook streng te zijn.
    Excuses dat ik gewoon weekend houd en even prio heb laten gaan naar chillen met de kids ;-) .

    Ik realiseer mij nu echter zowel het eminente belang van een duidelijk uitgebrachte stem als de gigantische verwarring die ik geschapen heb met het weinige expliciete karakter van mijn uitspraak.

    Mijn STEM gaat dus ook naar Harrysnel (beetje met knoop in de maag want is net alsof Justin niet een meer dan uitstekend alternatief is).

    Ik hoop net op de valreep nog licht in deze prangende duisternis te hebben gebracht.
  5. [verwijderd] 15 maart 2015 17:06
    quote:

    xynix schreef op 15 maart 2015 16:43:

    [...]
    Excuses dat ik gewoon weekend houd en even prio heb laten gaan naar chillen met de kids ;-) .

    Ik realiseer mij nu echter zowel het eminente belang van een duidelijk uitgebrachte stem als de gigantische verwarring die ik geschapen heb met het weinige expliciete karakter van mijn uitspraak.

    Mijn STEM gaat dus ook naar Harrysnel (beetje met knoop in de maag want is net alsof Justin niet een meer dan uitstekend alternatief is).

    Ik hoop net op de valreep nog licht in deze prangende duisternis te hebben gebracht.
    Excuses aanvaard. Stil had ik gehoopt op jouw stem, maar tot mijn grote verdriet meld je me niet eens als uitstekend alternatief.
    Er is geen sprake van een valreep, de verkiezingen duren tot vrijdag 17.30. Harrysnel, inspirator en moneymaker staan nu op de eventueel cruciale derde plek, de laatste zie ik nog een stuk hoger komen als de stemmen gaan binnenkomen van nog meer mensen die van de -d, -t en -dt problematiek in de Nederlandse werkwoordvervoegingen geen kaas hebben gegeten.
  6. [verwijderd] 15 maart 2015 17:52
    quote:

    mjmj schreef op 15 maart 2015 09:39:

    [...]

    Onderwerp of thema gerichte draadjes, daar ben ik ook voor.

    Marie T mag wat mij betreft volgende week het draadje openen.
    Zoiets?? 12 stuks. Dat lijken heel veel draadjes, maar het aantal draadjes dat hiermee vervalt zou weleens een stuk groter kunnen zijn. Ook zou een natuurlijk verval niet erg zijn, het selecteert zich vanzelf uit. Als een draadje in vergetelheid raakt, zoals gebeurde met een apart telematics draadje, dan was blijkbaar het onderwerp te smal om er minimaal eens per week iets over te kunnen melden. Het zijn er nu dus 12 die het m.i. in zich hebben om op de eerste pagina te blijven staan omdat er regelmatig (wekelijks) weleens over gesproken wordt

    - tomtom koffiekamer draadje
    Dagelijkse gezelligheid, geleuter over dagkoersen, wanneer apple nou tomtom overneemt, wanneer tomtom apple overneemt, wie er de meeste aliassen heeft, wie het kofschip het minst goed beheerst, wie marie tijdens ziekte verzorgt, etc. Kortom een draadje waar je - als je dat gezellig vindt - aan kan meedoen, maar als je hem overslaat na een drukke werkdag mis je weinig inhoudelijks. Optie: kan ook per maand ipv per week. Dat ruimt ook lekker op.

    - nieuws draadje
    Bestaat reeds. Voor persberichten en ander leuks. Ik verwacht spoedig een bericht over de nieuwe TomTom Android app. Zodra de grote markten zoals Duitsland en UK live gaan, denk ik. Dat zal spoedig zijn.

    - TA draadje
    Roy Tosti, nico's beslagen marktlens, Selwyn duyvis als er ergens een fuif is, Ron(ka) Jans, Cees van Dongen, Frank Smit en andere experts trekken hier hun lijnen

    - koersdoelen (en analisten / experts) draadje
    Bestaat reeds. Ik zou daar echter ook de analisten reports (indien inzichtelijk) aan toevoegen. Evenals analisten die in media gequote worden. Ook 'voices of the industry' zoals recent R. Lanctot over tomtom schreef passen hierbij

    - de rekenkamer
    Reacties op oulooks, jaarverslag, kwartaalcijfers, deferred revenue, marge ontwikkeling, etc etc

    - R&D, producten en reviews
    onderzoek en innovaties zoals highly automated driving en realtime maps. En development, zoals een nieuwe android app of nieuw fitnessproduct. Hierin ook de ruimte voor reviews over (nieuwe) producten

    - concurrenten draadje
    Een draadje over dreumes nokia here en het nietszeggende googelmaps. Bevat hopelijk niet teveel goed nieuws over deze partijen, maar wordt wel open en eerlijk over bericht.

    - partner draadje
    Nieuws over belangrijke partners zoals Apple, Harman, Bosch softtec, bbry, etc

    - automotive deals draadje
    Overlapt wel met de nieuwsdraad, maar is ook erg belangrijk onderwerp. Alles over VW, Renault, FIAT, PSA en al die anderen bij elkaar. Ook marktonderzoeken naar connected cars enzo passen hierin. Hetzelfde (een apart draadje) zou je ook over Telematics en fitness kunnen doen, maar dan wordt het echt teveel.

    - grotere posities, long en short
    Over huidige en toekomstige investeerders in tomtom, maar ook aan de shortzijde. Iedere beweging in het shortsell register
    wordt gevolg en beweegredenen

    - Handelsideeen.
    Je noemt een scenario dat volgens jou waarschijnlijk is en hoe je daar op handelt. Bijvoorbeeld: je denkt dat afgelopen vrijdag iets onder 7,50 een bodem werd gevormd maar dat er vlakbij op 8 euro ook een top ligt. Vanwege de door jou verwachte smalle range heb je een long positie waar je calls op schrijft. Iemand anders denkt weer dat juist zo'n historische top op 8 euro lonkend werkt en heeft zijn strategie daar op gebaseerd.

    - speculatie draadje
    Wie neemt een belang in TT, wie neemt TT over, wanneer gaat het gebeuren, wat gaat er met HERE gebeuren, hoe lang staat Harold Goddijn nog aan het roer, gaat Apple iets doen met Uber en Tesla? Speculeer er maar hevig op los.
  7. [verwijderd] 15 maart 2015 18:13
    Prima. Hoeft ook niet per se. Je kan ook met een paar beginnen. En een aantal bestaat al. Ook kun je nog wat samenvoegen.

    - Speculatie draadje kan je laten vervallen en naar koffiedraadje.
    - Automotive deals draadje hoeft ook niet per se, kan samen met de nieuwsdraad.
    - Gedoe over hedgefunds kan ook weg, richting koffiedraadje. Is toch veelal speculatie over het hoe en waarom.
    - Concurrenten draadje en partner draadje kun je samenvoegen tot: nieuws over concurrenten en partners.

    Dan kom je op 8. Nog twee wegstrepen. Handelsideeen wellicht, dat komt toch niet zo vaak voor, maar zou wel leuk zijn. Verder zijn er ook draadjes die evt. weg kunnen. Draadjes over jaarverslag, deferred revenue en outlook dat zijn er nu drie. In de rekenkamer zou dat er 1 zijn. Hoewel dat deferred draadje door bdw wel al lang actief is en duidelijk afgekaderd, dus die kun je ook zo laten.

    En we hebben natuurlijk het inspirator draadje '30 euro' nog. Die zou ik ook bewaren. Al is het maar omdat sommigen ineens dit koersdoel op lange termijn iets minder absurd beginnen te vinden dan ze 2 jaar geleden vonden. Sommigen spreken over een wpa boven 1 euro over enkele jaren. In dat geval is dat koersdoel niet meer from outer space.

    Of het forum na opstart nieuwe draadjes overzichtelijker wordt heeft meer te maken met discipline dan met de rubricering. Als een of andere zeloot nietszeggende draadjes opent er niet op reagerendan zakt het vanzelf in ranking. En altijd ff nadenken in welk draadje je iets post.
  8. [verwijderd] 15 maart 2015 18:20
    quote:

    *Justin* schreef op 15 maart 2015 18:13:

    Prima. Hoeft ook niet per se. Je kan ook met een paar beginnen. En een aantal bestaat al.

    - Speculatie draadje kan je laten vervallen en naar koffiedraadje.
    - Automotive deals draadje hoeft ook niet per se, kan samen met de nieuwsdraad.
    - Gedoe over hedgefunds kan ook weg, richting koffiedraadje. Is toch veelal speculatie over het hoe en waarom.
    - Concurrenten draadje en partner draadje kun je samenvoegen tot: nieuws over concurrenten en partners.

    Dan kom je op 8. Nog twee wegstrepen. Handelsideeen wellicht, dat komt toch niet zo vaak voor, maar zou wel leuk zijn. Verder zijn er ook draadjes die evt. weg kunnen. Draadjes over jaarverslag, deferred revenue en outlook dat zijn er nu drie. In de rekenkamer zou dat er 1 zijn. Hoewel dat deferred draadje door bdw wel al lang actief is en duidelijk afgekaderd, dus die kun je ook zo laten.

    En we hebben natuurlijk het inspirator draadje '30 euro' nog. Die zou ik ook bewaren. Al is het maar omdat sommigen ineens dit koersdoel op lange termijn iets minder absurd beginnen te vinden dan ze 2 jaar geleden vonden. Sommigen spreken over een wpa boven 1 euro over enkele jaren. In dat geval is dat koersdoel niet meer from outer space.
    Hopelijk kunnen we er met zoveel mogelijk geïnteresseerden een weekje over brainstormen. Nu TomTom zelf professioneel aan het worden is, wordt het tijd dat wij belanghebbenden hen hierin volgen. Alle draadjes die nu bestaan blijven natuurlijk behouden, daar zorgt iex voor, maar het zou mooi zijn als we aan de kop van TT een stuk of zes vaste draadjes krijgen die elkaar niet overlappen er waarin het duidelijk is wat je er kan zoeken. Zelf ben ik voorstander van een draadje om zonder aantallen te melden welke posities genomen of afgebouwd worden.
143 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links