Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Laatste stierenbewegingen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

866 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2015 13:01
    quote:

    shorter6 schreef op 8 maart 2015 12:06:

    jij zag hem ook aankomen zen, ik ook. jij met je tekeningetjes. ik op basis van logisch redeneren met de euro. maar ben niet zo stellig meer als het gaat om een doorzettende correctie ( door cnbc ). we gaan het morgen weer zien. morgen weer vingertjes aan de knoppen vanuit de zijlijn. nieuwe week. nieuwe kansen. ik hoop dat in us de downtrend groot genoeg is en eigenlijk hoop ik in eu op een up in het begin. dan kan ik mijn oorspronkelijk positie nl terugkopen voor dezelfde prijs. veelste vroeg uitgestapt. ben 0.7% misgelopen op de s&p. pleuro euro eerste wat ik check ma, daarna china, daarna futures.
    Er gaat ooit een correctie komen. De vraag is alleen wanneer en hoe diep gaan we. Als ik Bas moet geloven hebben wij in 2014 ongeveer 13 correcties gehad. Volgens mij waren er maar 2 noemenswaardig als ik mij niet vergis.

    Kijkend naar de huidige situatie kan het nu een mooi moment zijn voor een correctie. Beter dan in de afgelopen weken. Of het daadwerkelijk gaat corrigeren is onbekend. Kunnen nog weken omhoog gaan op helemaal niets.

    Van mij mag het dalen. Als de trend groot genoeg is zijn er kansen en verdiensten genoeg.
  2. [verwijderd] 8 maart 2015 13:03
    quote:

    Go with the flow schreef op 8 maart 2015 09:30:

    [...]

    Hohoho, kerst is pas in december, ik zie;

    5 open markten die groen zijn
    3 open markten die rood zijn
    3 gesloten markten

    Ziet er nu idd uit dat de meeste groen zijn. Vannacht maar afwachten wat Azië ons brengt. Effect van Midden-Oosten is eigenlijk verwaarloosbaar.
  3. forum rang 4 ONN 8 maart 2015 13:13
    quote:

    Coupejet schreef op 8 maart 2015 11:14:

    Zou je misschien de graffiek van de nikkei ook kunnen tonen zodat we dat ook kunnen zien?
    Zal ik het dan maar doen ? :)

    -On 4 April 2013, the BoJ announced its quantitative easing program, whereby it would buy 60 to 70 trillion Yen of bonds a year.

    -On 31 October 2014, the Boj announced the expansion of its bond buying program, to now buy 80 trillion Yen of bonds a year.

    Zoek maar op in de grafiek en kom tot de ontdekking dat Kolenboer er slechts een klein beetje naast zit :) (Japan steeg 80% na de QE in 1 streep, zonder correctie)

    finance.yahoo.com/echarts?s=%5EN225+I...
  4. [verwijderd] 8 maart 2015 13:39
    quote:

    ONN schreef op 8 maart 2015 13:13:

    [...]
    Zal ik het dan maar doen ? :)

    -On 4 April 2013, the BoJ announced its quantitative easing program, whereby it would buy 60 to 70 trillion Yen of bonds a year.

    -On 31 October 2014, the Boj announced the expansion of its bond buying program, to now buy 80 trillion Yen of bonds a year.

    Zoek maar op in de grafiek en kom tot de ontdekking dat Kolenboer er slechts een klein beetje naast zit :) (Japan steeg 80% na de QE in 1 streep, zonder correctie)

    finance.yahoo.com/echarts?s=%5EN225+I...
    Interessante is dat bij de aankondiging van QE op 4 april de koersen fors opliepen maar dan na +/- anderhalve maand er een forse correctie plaatsvind.

    De VS toont hetzelfde beeld. Misschien Europa ook? Zitten nu rond dat punt.
  5. [verwijderd] 8 maart 2015 14:14
    quote:

    jannie1 schreef op 6 maart 2015 20:03:

    Is sergeant er nog? Tot welk niveau (ongeveer) kunnen we nog herstel in de DJ verwachten denk jij?
    Had je post over het hoofd gezien.

    Hieronder staat de DJ uurgrafiek en uitleg op je vraag.

    Vanaf 23/2 t/m 27/2 zie je de RSI lagere bodems maken (geel, gestippeld kanaal) terwijl de koers hogere bodems maakt. Dit is een pos. reversal (PR). Dit wil je zien in een uptrend. De gele horizontale lijn in de koers is de stoploss van de PR. Komt de koers hieronder dan moet je eruit.
    Begin maart topt de koers en begint te zakken (aangegeven door een ABCD patroon, ik heb deze niet weergegeven om de grafiek leesbaar te houden). Hierbij ontstaat een harmonisch patroon in de koers (paars - ABCD). Dit patroon wordt valide als punt B naar beneden wordt uitgenomen. Punt B (18139) wordt inderdaad uitgenomen en de koers zakt door. Aangezien de retracement 50% was, ligt de koersdoel van dit patroon bij een extensie van 200% (50% = 0.50, de inverse van 0.50 is 2.0 x 100 = 200%). Dus op 18060 ligt de koersdoel, dit wordt PRZ (Potential Reversal Zone) van je patroon genoemd. Je ziet dat de koers ook daar naar toe zakt. Een vrij grote rode uurcandle sluit zowel onder de gele horizontale lijn (je stoploss van je PR) als de paarse horizontale lijn (je koersdoel van je harmonisch patroon, PRZ). Deze candle dient bevestigd te worden door de volgende candle! Je ziet dat de volgende candle de uitbraak onder de paarse en gele lijn niet bevestigd. Dus je PR blijft valide en je PRZ ook. Maw de koers zal opveren.

    Deze opleving bleek van korte duur en op 18160 ontstond een lagere top (tov van die van 18290). Tijdens een opleving schuilt altijd het gevaar dat er een Neg. reversal (NR) gevormd zal worden en dat gebeurt hier ook, zie cirkels in de RSI. De RSI maakt (bijna) een dubbele top terwijl het verschil tussen de toppen van de koers veel groter is (disproportie). Deze NR (rode gestippelde lijnen) wordt actief als de onderste gestippelde rode lijn door de RSI wordt gebroken, en dat gebeurt hier ook.

    Deze koersverloop stelt je instaat om een 2de groter harmonisch patroon (licht blauw) te identificeren die je instaat stelt om een koersdoel te bepalen. De top op 18160 was een 50% retracement, dus je extensie ligt hier ook op 200% (zie blauwe horizontale lijn op 17902 = PRZ). De koers zakt nu zowel door de gele lijn( stoploss PR), de PRZ van je paarse patroon en de NR wordt actief. Dit wordt door de volgende candle bevestigd waarbij ook punt B van je grotere ABCD patroon (licht blauw) wordt uitgenomen. Je mag verwachten dat de koers nu richting punt D gaat op 17092 (PRZ). En dat gebeurt ook. Initieel vond de koers hier (17092) steun, de PRZ werd getest en de candle sloot boven de blauwe lijn. De volgende candle sloot dan weer onder de blauwe lijn en werd een uur later bevestigd ? lagere koersen. Het is duidelijk dat de koers nu in een korte termijn downtrend zit, want zowel je PR als 2 PRZ’s (paarse en licht blauwe) werden gebroken en een NR werd valide.

    Je vraag was waar de DJ een bodem zal vormen. Die vraag kan ik niet met zekerheid beantwoorden, maar ik kan je wel een mogelijk steunpunt geven en die kan liggen op +/- 17650. Waarom dit punt? Hier heb ik 2 argumenten voor.
    Ten eerste omdat hier de steunlijn ligt van een vorige PR (9/2 – 20/2).
    Ten tweede hier liggen ook twee extensies (361.8% en 161.8%) van een harmonisch patroon (heb ik niet weergegeven omdat de grafiek anders onleesbaar wordt).

866 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links