Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Laatste stierenbewegingen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

866 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 maart 2015 09:30
    Je hebt dus een correctie in punten en een correctie in de tijd. Zo heb je altijd gelijk. Ik vind Bas een zeer goede technische analyst, maar het zou hem sieren dat hij gewoon toegeeft dat hij zich wat miskeken heeft op de effecten van de QE van Draghi. Het volstaat om te kijken naar wat de Japanse index deed in de maanden na de aankondiging van QE...
  2. [verwijderd] 6 maart 2015 09:31
    Wat wel jammer is: Bas (en laten we niet vergeten, vele anderen), hebben het zo lang over topvorming, dat er velen zijn die de giga UPmove totaal gemist hebben. Met alle respect voor Bas overigens en anderen die dezelfde mening hadden. Bovendien is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn trades en het wel of niet volgen van goeroes.
    Wat er vanaf mid-januari aan de hand is, is een soort fase shift. De week/maand momentum is aan zet. Dwz. dat alle technieken van lijntjestrekkerij op basis van uur en daggrafiek compleet overruled worden door grotere timeframes. (dit gebeurt bijv ook als je teveel op de 1 minuut handelt en vergeet dat een uur of daggrafiek door een steun of weerstand breekt. Om maar een voorbeeld te noemen).
    Welk systeem je ook hebt, het is altijd handig om in je stelsel van indicatoren en lijnentrekken, EW, Gann etc altijd een simpele dual MA te hebben op bijv de uurgrafiek en in ieder geval niet tegen de wind in te pissen
  3. [verwijderd] 6 maart 2015 09:31
    quote:

    ILikeFood schreef op 6 maart 2015 09:30:

    Wat een pretentie van sommigen hier om te zeggen dat Bas er niets van kent. Bas is een technisch analist die zen werk in mijn ogen goed doet. En al degenen, en dit zijn er toch verschillenden, die maar liggen roepen dat hij er niets van kent, zitten zelf alleen maar wat te roepen en te tieren in het wilde weg, zonder enige technische onderbouwing. Wat een pretentie van deze "zelfverklaarde beursgoeroe's".
    met je eens. de correctie is echt wel nabij. iedereen die dat niet wil geloven. tsja. de markt is op de situatie vooruitgelopen. correcties gebeuren nu eenmaal. met en zonder QE.
  4. Henri-Trader-Zonder-Trades 6 maart 2015 09:32
    quote:

    kolenboer schreef op 6 maart 2015 09:19:

    Alweer de laatste beweging? Als hij het vol blijft houden krijgt die vanzelf een keer gelijk.

    Bas snapt er nog steeds niks van, De Nikkei steeg na de QE elke maand met minimaal 5% en dat 6 maanden op rij. Maar lieft een stijging van 70%. Daar profiteerde wij ook van mee. Nu is het Japan en Europa samen.

    Wij hebben pas een procent of 10 a 15 gehad. Kortom, volgens mij hebben we nog 55% tegoed van de 420 ergens. Dan zitten we tussen de 600 en 700. VS telt helemaal niet meer mee, als het daar 2% daalt dan dalen we hier 0,1%
    In de periode dat de US indices zo gigantisch zijn gestegen op QE, hoeveel zijn "wij" toen gestegen? Gaat de US dan ook nog eens datzelfde percentage stijgen op onze QE?

    Zucht... Ik wil een hele forse correctie!!!
  5. Sloeki 6 maart 2015 09:33


    TA: Laatste stierenbewegingen?

    NEE BAS, nee, nee en nog eens nee. Zet ons nou niet telkens op verkeerde spoor. Al twee maanden wachten we al op de imaginaire correctie wat nooit zal komen.

    Het gaat vanaf nu alleen maar up, hier en daar en MICRO-correctie maar thats it. eind zomer staan we op 600.

  6. [verwijderd] 6 maart 2015 09:35
    quote:

    kolenboer schreef op 6 maart 2015 09:07:

    [...]

    Gaat de beurs juist omhoog, dan gaat de rente niet omhoog en komt QE4, 5 en 6 weer in zicht.
    Daar ben ik volkomen mee eens. Centrale banken hebben belang bij dat de indexen omhoog gaan en iedereen tevreden is...

    Over EU gesproken nu long gaan (voor de komende 18 maanden) en pas in sept 2016 kijken we of we moeten shorten of niet... Zolang de Centrale banken met steunmaatregelen komen hebben mensen niets te vrezen...en ook niet te vergeten dat Draghi deposito rente voor heel lang laag kan houden... Sparen heeft geen zin...
  7. Hoedje 6 maart 2015 09:41
    Je kan de stukjes van Bas ook zo lezen: in de huidige bullmarkt van 2009 tot nu gaat na elke correctie de koers weer hoger. Een eventuele correctie kan in dat licht worden gezien als uitverkoop om longs bij te kopen in plaats van het moment om met shorts te verdienen. Komt er binnenkort uitverkoop? Bas denkt van wel. Maar hij noemt ook een langetermijnkoersdoel bij 564. De kans is groot dat de prijzen toch weer zullen stijgen, correctie of niet. Waarde van de euro daalt, goedkope export en negatief rendement op de spaarrekening.
  8. pro-visio 6 maart 2015 09:45
    quote:

    deschaker schreef op 6 maart 2015 09:03:

    jobless valt tegen... trigger voor de down...slot 484 volgende week 450

    jobless valt goed mee...omgekeerde logica...trigger down naar nakende renteverhoging. Alles kan goed of slecht vertaald worden. Welke gedachte hierover gaat primeren in de geest van de markt????? Ik weet het niet hoor:)
  9. TheSky 6 maart 2015 09:45
    quote:

    greedisgoodandnowitslegal schreef op 6 maart 2015 09:30:

    Je hebt dus een correctie in punten en een correctie in de tijd. Zo heb je altijd gelijk. Ik vind Bas een zeer goede technische analyst, maar het zou hem sieren dat hij gewoon toegeeft dat hij zich wat miskeken heeft op de effecten van de QE van Draghi. Het volstaat om te kijken naar wat de Japanse index deed in de maanden na de aankondiging van QE...
    Hoe kan een technisch analist nu zeggen dat hij het mis heeft op basis van inhoudelijke zaken? Zie ta als 1 van de instrumenten, doe er je voordeel mee.

    Ik ben wel benieuwd naar de trigger van de volgende correctie. Ik gok stijging van de euro, maar dan komt de correctie voorlopig nog niet :-). Of wanneer de korte termijn bodem wordt doorbroken.
  10. [verwijderd] 6 maart 2015 09:47
    quote:

    shorter6 schreef op 6 maart 2015 09:38:

    droom lekker verder. ECB heeft geen belang bij stijgende beurzen. dat is een neveneffect.
    Feitelijk is het een neveneffect, maar er gaat wel vreselijk veel geld mee gemoeid, en waar zoveel geld te verdienen valt zijn m.i. belangen.
    Nog daargelaten dat Draghi een Goldman buddy is.
  11. Miele Bauknecht 6 maart 2015 09:49
    quote:

    shorter6 schreef op 6 maart 2015 09:38:

    droom lekker verder. ECB heeft geen belang bij stijgende beurzen. dat is een neveneffect.
    Maar ook met een neveneffect kan geld verdiend worden. QE geld vind een weg naar de beurzen, en het is BTFD tot aan het einde van de bazooka in 2016.
866 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links