Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Kendrion AEX:KENDR.NL, NL0000852531

  • 13,020 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 12,760 - 13,140
  • 41.965 Gem. (3M) 34,2K

2015 weer een topjaar .

624 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 februari 2015 09:54
    Koers is vorig jaar van euro 26 naar euro 20 gegaan door de grote verkoper. De afgelopen maanden is de koers van euro 22 naar euro 27/28 gestegen. Lijkt een mooie sprong, maar eigenlijk gezien vanaf de euro 26 nog niks bijzonders.
    Het is ook bij de meeste beleggers nog steeds een onbekend fonds, en op de beurs maakt onbekend nog steeds onbemind. Als op dit niveau de kopertjes van euro 20-22 eruit zijn dan kunnen we doorstijgen naar niveaus van 30 of hoger.
  2. RT2014 27 februari 2015 09:58
    quote:

    G 60. schreef op 27 februari 2015 09:04:

    [...]
    Het verbaast mij niet , stel dat ze dit jaar €2,0 per aandeel verdienen
    met een koers winst verhouding van 17 dan ben je al aan €34, dit lijkt
    me toch geen overdreven inschatting .
    Over de afgelopen jaren was de k/w van Kendrion gemiddeld 14. Als je daar boven gaat zitten voor een koersdoelbepaling, begeef je je op glad ijs. Aan de andere kant zou je kunnen verdedigen dat Kendrion uit de schaduw komt en meer bekendheid geniet onder beleggers. Dat geeft steun aan de k/w. Bovendien zitten we op korte termijn in een markt die gestuwd wordt door QE van de ECB.
    Onderliggende winst van Kendrion van krap €2 zou een zeer sterk resultaat zijn. Ik reken zelf op iets minder, maar wel beduidend hoger dan het resultaat over 2014. Ergens tussen de 1,85-1,95.

    Disclaimer: ik zit nog steeds long met 2/3 van oorspronkelijke positie.
  3. [verwijderd] 27 februari 2015 11:11
    Ik ben er gister uitgegaan en pak dit dus niet meer mee. Ik verbaas me sowieso over het feit dat een draai van de algehele markt telkens maar uit blijft. Ik heb nog meer verkocht de laatste tijd en zit nu op 25 procent cash, maar er is tot nu toe nog geen enkel moment gekomen om weer terug te kopen.
  4. forum rang 5 maci 27 februari 2015 12:52
    quote:

    G 60. schreef op 27 februari 2015 11:07:

    Annalist.nl heeft een mooi stukje over Kendrion staan (ik kan momenteel geen bijlage toevoegen) .
    Een bijlage toevoegen kan je vervangen door bijv. in dit geval de url te plaatsten of de tekst te kopiëren:
    analist.nl/berichten/21235-kendrion-f...
  5. forum rang 4 JK Dutch 27 februari 2015 13:47
    telegraaf ook een mooi artikel gister:

    Kendrion schroeft dividend flink op

    Van onze redactie
    AMSTERDAM -
    Kendrion zit goed in de slappe was. De maker van elektromagnetische componenten blijft volop investeren in research en nieuwe apparatuur maar ziet ook kans om de helft van de nettowinst als dividend uit te keren.

    Naar Kendrion detailpagina >

    Dat blijkt donderdag uit de jaarcijfers van het bedrijf. Kendrion levert elektromagnetische componenten (dus magneten die pas magnetisch worden als er stroom op gezet wordt) voor autofabrikanten en de industrie. Het bedrijf is aan boord bij grote Duitse autobouwer, maar de elektromagneten zitten bijvoorbeeld ook in de 'armen' van industriële robots.

    Kendrion rapporteerde vorig jaar een vrije kasstroom van €17,1 miljoen, een record. "Dat laat zien dat de boel nu goed op orde is en dat het werkkapitaal onder controle is", zegt topman Piet Veenema in een toelichting tegen DFT. Mede daardoor stond de solvabiliteit van Kendrion eind vorig jaar op 46%.

    Dividend stijgt 41%

    Ondanks dat het bedrijf volop blijft investeren om in de snel veranderende markten bij te blijven, ziet Veenema toch genoeg ruimte om het dividend flink op te schroeven.

    Voor dit jaar wil Kendrion de helft van de nettowinst over 2014 uitkeren aan aandeelhouders. Dat komt neer op €0,78 per aandeel, tegen €0,55 vorig jaar. "We rekenen voor dit jaar ook weer op een goede cash flow", zegt Veenema. "Dus het ligt voor de hand dat de solvabiliteit eerder verder toe zal nemen dit jaar, ondanks de investeringen en het uitbetaalde dividend."

    Vrij voorzichtig

    Na de €429 miljoen omzet vorig jaar heeft het bedrijf een omzetdoelstelling van €450 tot €500 miljoen voor dit jaar.

    Al met al best een concrete vooruitblik dus, mede gebaseerd op eerder binnengehaalde projecten die dit jaar moeten gaan bijdragen aan de omzet. Veenema: "Wij staan in de markt bekend als vrij voorzichtig, maar ik denk dat we dit keer in onze outlook positiever zijn dan we in jaren zijn geweest."

    Orderboek loopt vol

    Bij de cijfers over het derde kwartaal hield Kendrion nog een slag om de arm met betrekking tot de jaarcijfers. De auto-industrie wil namelijk nog wel eens wispelturig zijn in de laatste maand van het jaar. Het hangt erg van de voorraden bij afnemers en de prijzen af of er in die maand nog volop wordt besteld of dat de fabriek vervroegd op slot gaat.

    Maar uiteindelijk liep het orderboek bij Kendrion ook in de laatste weken van het jaar goed vol. "De Duitse autobouwers doen het voortreffelijk, en ook in de bus- en truckmarkt in de VS zien we een opleving."

    Autobouwers VS draaien goed

    Dat geldt ook voor de autofabrikanten in de VS. "Daar zijn we nu bij twee projecten betrokken, van Chrysler en van General Motors, maar we zijn wel volop in de markt voor nieuwe projecten", zegt de Kendrion-topman.

    De Amerikaanse autobouwers rapporteerden prima verkopen over januari. Mede dankzij de lagere prijzen aan de pomp weten Amerikanen de weg naar de dealer weer steeds beter te vinden.

    Kendrion nam in de VS eind 2011 het bedrijf FAS Controls over en dat is sindsdien flink gegroeid, zegt Veenema. "Toen we het kochten lag de omzet op €35 à €40 miljoen, en de komende jaren zal dat doorstijgen naar €100 miljoen."

    Meer Chinese groei

    Ook voor de Chinese markt heeft Veenema goede hoop. "Er is wel onzekerheid over de Chinese economie, maar zeker is dat Kendrion de komende jaren veel harder gaat groeien dan we ooit gedaan hebben. We hebben net een fabriek geopend in Nanjing, maar waarschijnlijk gaat die al snel te klein worden en groeien we daar uit."

    In een eerder interview met De Financiële Telegraaf zei financieel directeur Frank Sonnemans dat vanuit de Chinese industrie steeds meer vraag komt naar hoogwaardige onderdelen.

    "Eerder ontwikkelde de Chinese markt zich eigenlijk op een te laag niveau", aldus Sonnemans. "Daardoor was er weinig behoefte aan onze producten. Maar dat is nu ingelopen. En we krijgen niet alleen orders van westerse producenten die naar China gaan, maar ook van lokale fabrikanten."

    Opvolging topman

    Topman Veenema vertrekt overigens in de zomer als topman. Hij is sinds 2003 in functie. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt. "Daar wordt hard aan gewerkt", zegt Veenema. "Het is nu nog te vroeg om daar mededelingen over te doen."
  6. [verwijderd] 27 februari 2015 16:49
    Voor Duitse aandelen kun je hier meestal wel wat vinden: www.finanzen.net/aktien/Volkswagen_vz...

    Het grootste probleem voor Volkswagen zit hem overigens in de marges en niet in de aantallen. De marges zullen daar verder gaan teruglopen, terwijl het kostenbesparingsprogramma pas over een aantal jaar resultaten gaat opleveren.
  7. forum rang 4 JK Dutch 27 februari 2015 23:32
    quote:

    RT2014 schreef op 27 februari 2015 08:54:

    [...]

    Verbaast me. Ben benieuwd naar de onderbouwing, maar ik zie nog geen volledig bericht in de nieuwsfeed.
    hierbij het gehele bericht met de koersdoelverhoging

    Redactie ABM Financial News - 27 februari 2015, 15:44

    Koersdoel naar 34,00 euro.

    Rabobank heeft het advies voor Kendrion verhoogd van 32,00 naar 34,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Analist Frank Claassen verhoogde het koersdoel nadat Kendrion eerder deze week met de cijfers over 2014 kwam. De analist bestempelde de resultaten als "solide" en boven verwachting op het vlak van de vrije kasstroom en het dividend.

    Aandeelhouders kunnen over 2014 een dividend per aandeel tegemoet zien van 0,78 euro. In 2013 was dit nog 0,55 euro.

    Rabobank meent dat het aandeel Kendrion relatief laag gewaardeerd is. Claassen voorziet daarbij een versnelling van de autonome groei naar dubbele cijfers.

    Kendrion staat op de favorietenlijst van Rabobank. Vrijdag noteerde het fonds 1,7 procent hoger op 28,04 euro.

    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl
    Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
    Redactie: +31(0)20-262 29 78
  8. [verwijderd] 3 maart 2015 08:46
    Kendrion-koers heeft goed stand gehouden, het lijkt er dus op dat wie nog aandelen heeft gewoon kan blijven zitten met het oog op een koers van 30, vervolgens richting 35 en "uiteindelijk" 45.

    Ik zag zelf alleen geen uitmuntende prestatie in Q4 en als Veenema stelt dat de outlook positiever was dan men in jaren is geweest, dan zie ik dat niet terug in de te verwachten omzet 2015. Voor wie weet wat er vorig jaar met de koers is gebeurd na positieve berichten, terugzakken tot zelfs rond de 20 euro, moet het dan niet vreemd zijn als men (onder wie ik zelf) winst neemt en uitstapt. Er is ook geen zicht dat Kendrion meer en meer de publiciteit zal opzoeken met het oog op (naams)bekendheid.

    Blijft verder een uitstekend bedrijf, dus als er een mooi moment komt en het mogelijk is wil ik wel weer investeren, zij het een kleiner bedrag. Voorlopig denk ik aan vlak voor cijfers Q1, misschien daarna met een winst weer afstoten, en daarna wachten op de ex-dividend-datum in de hoop dat de koers (minimaal) met het bedrag van het dividend zakt en dan weer kopen en (minimaal) een jaar wachten. Aan dividend zelf heb ik niet zo'n behoefte, ook al gelet op dividendbelasting die dan via de inkomstenbelasting weer terug zal komen en dan ben je weer een jaar verder.
624 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassende zet Kendrion

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links