Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN Amro versus ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Sander Stortenbeek

Aandelen! Nederlandse aandelen, welteverstaan. Sander Stortenbeek (onder andere ex-Rabobank, NIB Capital Bank, FBS Bankiers en SNS Securities) is een gepassioneerde fundamentele beleggingsadviseur, die bij voorkeur een net even iets andere en originele insteek neemt dan zijn vele vakbroeders. Op basis van harde feiten, cijfer...

Meer over Sander Stortenbeek

Recente artikelen van Sander Stortenbeek

  1. mrt '15 Refresco IPO 1
  2. feb '15 Staat verdient aan crisis 24
  3. feb '15 ABN Amro versus ING 7

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. SaSto 23 februari 2015 14:36
    @opoopo: daar kom ik morgen of overmorgen op terug met een nieuwe column. Het door mij genoemde bedrag is overigens geen opbrengst voor de Staat maar een waardering bij de beursgang (de Staat brengst dan slechts een deel naar de beurs). Die waardering ligt lager dan de werkelijke waarde (door de door mij genoemde discounts). De uiteindelijke opbrengst voor de Nederlandse Staat zal veel hoger uitkomen.

    Sander Stortenbeek
  2. [verwijderd] 23 februari 2015 14:45
    Vind je commentaar over de (lage) waardering van ING wel interessant, zeker met QE aan de voordeur zou het zomaar flink kunnen stijgen dan.

    Is ABN echt vergelijkbaar? ING werkt in ik weet niet hoeveel landen via hun ING Direct-formule. ABN is geloof ik heel erg lokaal bezig.

    Ben al ruim 20 jaar ABN-AMRO klant, als zodanig heb ik de laatste jaren wel een allergie aan die bank ontwikkeld, ze hebben alsmaar de tarieven verhoogd, en de dienstverlening verslechterd. In mijn visie is ABN een vlieg en ING een reus, maar goed, mijn visie op ABN is dus door waanzinnnige slechte ervaringen als klant van ze nogal gekleurd wellicht.
  3. SaSto 23 februari 2015 15:04
    @Arod74: ING is ongeveer 2,5 keer zo groot als ABN Amro (op basis van total assets). ING haalt nu ruim 57% van haar inkomsten uit NL en bijna 49% van het bedrijfsresultaat. En is dus minder internationaal geworden. ING Direct is op last van de EC in een aantal landen verkocht (Canada, US). ABN Amro haalt nu slechts 19% van haar inkomsten uit het buitenland, dat moet overigens in 2017 25% zijn. Vanwege de Staatssteun heeft ABN Amro lang geen overnames mogen doen.
    Beetje flauw misschien maar vanuit de bank gezien is het voor de resultaten goed om de tarieven te verhogen en de dienstverlening te verslechteren. Maar dit kost op termijn natuurlijk klanten.
  4. [verwijderd] 23 februari 2015 16:36
    quote:

    SaSto schreef op 23 februari 2015 15:04:

    Beetje flauw misschien maar vanuit de bank gezien is het voor de resultaten goed om de tarieven te verhogen en de dienstverlening te verslechteren. Maar dit kost op termijn natuurlijk klanten.
    Dank je.

    Wat mij betreft zijn ze wel doorgeslagen hoor, hun pensioenklanten (waaronder ik) hebben ze begin dit jaar aan Delta Lloyd verkocht, veel beleggingsproducten raakten ze door de opsplitsing kwijt aan RBS, ABN had een geweldig beleggingssoftware voor haar klanten (officenet), daar vragen ze nu 9 euro per maand voor, en qua orders plaatsen zijn ze echt duur, ING hanteert 4 euro per order als minimum, ABN hanteert 10 euro per order. ING-betaalrekening kost iets van 4,35 per kwartaal, bij ABN is het 3,25 per maand (uit het hoofd).

    Maar goed, ik ben dus echt allergisch voor ze (o.a. om die redenen) :-)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links