Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PB: Jaarcijfers. Ten Cate realiseert 4% autonome omzetgroei in 2014

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 20 februari 2015 10:05
    AMSTERDAM (Dow Jones)--TenCate (KTC.AE) toont met zijn resultaten over het vierde kwartaal met omzet- en winstgroei, en de outlook voor 2015 met voortgaande autonome omzetgroei, dat het tij ten positieve aan het keren is, meldt Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux naar aanleiding van de definitieve jaarcijfers. De analist ziet vooral verbetering in defensie gerelateerde activiteiten. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR26,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 2% hoger op EUR19,98, terwijl de Midkap met 0,1% daalt. (BTK)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    en:

    TenCate advies omhoog naar accumulate van hold - KBC
  2. RT2014 20 februari 2015 11:28
    quote:

    dm schreef op 20 februari 2015 11:13:

    Vreemd koersverloop rond 10:30. Bizar om van +4 in een paar minuten naar 0 te gaan.
    Dat is het moment waarop de analistenbijeenkomst begon. Ik heb een tijdje meegeluisterd en werd er niet bepaald vrolijk van. Vond de ceo weinig overtuigend/inspirerend. Er zijn verschillende veelbelovende initiatieven, maar concrete resultaten blijven uit en dat zal ook niet snel veranderen.

    Ik heb de indruk dat ze de ontwikkelingen niet controleren of actief proberen te beïnvloeden. Die afwachtende houding lijkt me niet gepast gelet op de resultaten de afgelopen jaren.
  3. forum rang 10 voda 20 februari 2015 12:44
    TenCate advies omhoog naar accumulate van hold - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC heeft zijn advies voor TenCate opwaarts bijgesteld naar accumulate van hold in reactie op de bedrijfresultaten die het concern voorbeurs bekend maakte. Daaruit maken de analisten op dat TenCate een solide omzetontwikkeling heeft doorgemaakt. Vooruitkijkend verwachten ze dat het concern zal profiteren van een toenemende operationele leverage door de blootstellling aan geavanceerde composieten met hogere marges en van betere bezettingsgraden. Het koersdoel gaat naar EUR22 van EUR20. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 4,1% hoger op EUR20,39, terwijl de Midkap vlak noteert. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 20 februari 2015 13:12
    TenCate voorziet na verlies 2014 verbetering omzet en resultaat - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'TenCate voorziet, na verlies 2014, verbetering omzet en resultaat', om informatie, toelichting CEO, commentaar analisten, en actuele koers toe te voegen)

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke TenCate nv (KTC.AE) heeft in 2014 een nettoverlies op een licht gestegen omzet gerealiseerd, zoals het concern uit Almelo op 6 februari al aangaf in voorlopige cijfers, naar aanleiding van een grote non-cash goodwill afwaardering van EUR82,2 miljoen, voornamelijk voor de onderdelen Advanced Armour en Xennia Technology.

    De producent van industriele textiel- en composiettoepassingen verwacht in 2015 opnieuw autonome omzetgroei en "verbetering van winstgevendheid als gevolg van verbeterde omzetmix en hogere efficiency", zegt het concern in het persbericht met de cijfers. "TenCate moet nu de vruchten gaan plukken van de hoge investeringen van de afgelopen jaren, terwijl het investeringsniveau nu aanzienlijk lager is", licht CEO Loek de Vries vrijdag op een persconferentie aanvullend toe.

    "Daarbij zien we dat de defensiegerichte opdrachten, met name uit de VS, sinds de laatste helft van 2014 weer sterk aantrekken. Bovendien worden we daar minder afhankelijk van, omdat een steeds groter deel van onze omzet uit de industrie en andere private markten komt", zegt CEO Loek de Vries vrijdag op de persconferentie. De omzet aan private markten maakt inmiddels 57% van de totale omzet van het bedrijf uit Almelo uit.

    De bestuursvoorzitter wijst onder meer op de toenemende vraag naar beschermende Defender M-kledingweefels voor industriele bedrijven, de levering van composietmateriaal voor zolen van sportschoenen van Nike en Reebok, en "vergaande besprekingen" met "verschillende grote Duitse automerken" voor levering van composietmaterialen voor velgen en andere onderdelen.

    De definitieve omzet over 2014 steeg met 3,9% naar EUR1,042 miljard, met een autonome groei van 4%, die in het tweede halfjaar versnelde naar 9%.

    De aangepaste EBITA daalde vorig jaar 5,1% naar EUR84,6 miljoen en de aangepaste winst, exclusief eenmalige lasten, kwam 3,9% hoger uit op EUR24,1 miljoen. Het vergelijkbare netto jaarresultaat na eenmalige lasten en belastingen kwam uit op een verlies van EUR45,7 miljoen tegen een nettowinst van EUR19,0 miljoen in 2013.

    Analisten zijn over het algemeen positief over de definitieve cijfers en de outlook.

    KBC Securities stelt het advies opwaarts bij naar accumulate van hold en het koersdoel naar EUR22 van EUR20 in reactie op de bedrijfsresultaten, met 'solide omzetontwikkeling'. Vooruitkijkend verwachten de KBC-analisten dat het concern zal profiteren van een toenemende operationele leverage door de blootstellling aan geavanceerde composieten met hogere marges, en van betere bezettingsgraden in de fabrieken.

    Volgens Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux blijkt uit de resultaten over het laatste kwartaal met omzet- en winstgroei, en de outlook voor 2015 met voortgaande autonome omzetgroei, dat het tij ten positieve aan het keren is. De analist ziet vooral verbetering in defensie gerelateerde activiteiten. Zijn advies is buy bij een koersdoel van EUR26,00.

    Het aandeel noteert vrijdag omstreeks 13.00 uur 3,1% hoger op EUR20,21, op een 0,1% lagere Midkap.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  5. [verwijderd] 20 februari 2015 14:17
    Weinig beweging in de koers, vooral na de analisten call. Veelzeggend was ook het lachje op de gezichten van de reporters van RTL-Z, toen CEO Loek de Vries ter sprake kwam, en zijn ongebreideld optimisme over het lopende jaar. Zoals altijd. Kennelijk is Ten Cate met zijn CEO al de "laughing stock" van analisten. Triest. Wanneer komen aandeelhouders en commissarissen nu eens tot het inzicht dat een wisseling van de wacht aan de top van Ten Cate echt broodnodig is.
  6. ApacheNL 20 februari 2015 15:11
    Redactie ABM Financial News - 20 februari 2015, 14:39

    Langjarige steunlijn dient als springplank.

    TenCate is recent opgeveerd van een langjarige steunlijn op circa 17,30 euro, die lijkt te fungeren als springplank voor hogere koersen.

    Na in 2014 een patroon van lagere toppen te hebben neergezet, brak de koers rond de jaarwisseling uit dit patroon en brak daarmee ook door het 200-daags voortschrijdende gemiddelde.

    Met behulp van goed ontvangen jaarcijfers lijkt de koers op weg naar 21 euro om vervolgens de koerstop van 2014 op 24,50 euro op te zoeken.

    Vrijdag noteert TenCate 2 procent hoger op net geen 20 euro.

    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl

    Bron: www.deaandeelhouder.nl/news/2015/2/20...
  7. Turfbaas 20 februari 2015 18:49
    Inderdaad voor het eerst sinds het "resultatendipje" weer boven de 20. Dividendvoorstel net als de voorgaande twee jaren 0,50. Heeft iemand enig idee wanneer KTC ex. dividend gaat? Wellicht net als de afgelopen jaren rond de 22e/23e april.

    Meer algemeen: kan iemand me een internetbron voor ex-dividenddata geven want nu kijk ik vaak op de site van de VEB maar die is (voorzichtig uitgedrukt) niet bijster compleet.
  8. AMS Duke 20 februari 2015 19:12
    "Topman Loek de Vries wees er op dat de omzet van TenCate zich vanaf het tweede kwartaal gunstig ontwikkelde. "

    OntwikkeldE inderdaad.

    Het moet niet gekker worden. Dit hoor ik hem werkelijk ieder kwartaal, over het volgende kwartaal zeggen.. Puntje bij paaltje bakken ze er niks van. Ik heb sterk het idee dat dat management op een eiland zit en een beetje dik zit te doen, alsof ze de koninklijke Shell zijn. Zonde, prachtige spullen maken ze daar, maar ze vergeten dat ze een stel textielboeren zijn die elk dubbeltje om zouden moeten draaien en deuren plat moeten lopen om die handel aan de man te brengen. Passieve boel daar.

    Wie zou er geschikt zijn om dat bedrijf er weer bovenop te krijgen.
  9. ApacheNL 21 februari 2015 00:01
    quote:

    Turfbaas schreef op 20 februari 2015 18:49:

    Inderdaad voor het eerst sinds het "resultatendipje" weer boven de 20. Dividendvoorstel net als de voorgaande twee jaren 0,50. Heeft iemand enig idee wanneer KTC ex. dividend gaat? Wellicht net als de afgelopen jaren rond de 22e/23e april.

    Meer algemeen: kan iemand me een internetbron voor ex-dividenddata geven want nu kijk ik vaak op de site van de VEB maar die is (voorzichtig uitgedrukt) niet bijster compleet.
    Meestal kijk ik bij Dividendbelegger: www.dividendbelegger.nl/dividendagend... of bij IEX: www.iex.nl/Agenda/Dividend.aspx

  10. menko 23 februari 2015 11:05
    koopadvies ING herhaalt!

    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Equity Research handhaaft het buy-advies en koersdoel van EUR23 voor TenCate (KTC.AE), na een goed jaarrapport met een positieve outlook voor 2015. ING-analist Tijs Hollestelle wijst erop dat de hoger dan verwachte nettoschuld samenhangt met het hogere werkkapitaal dat nodig is om te voldoen aan de fors gestegen marktvraag bij een aantal divisies. Zo is de vraag naar Defender M-producten sterk toegenomen, en dat is een markt met bovengemiddelde winstmarges, merkt Hollestelle op. De analist ziet verder dat TenCate kosten bespaart in de divisie Advanced Armour, die de winst van het concern in 2014 drukte. Op basis van de verwachte omzet- en winstgroei, interne maatregelen en het orderboek voor 2015 verhoogt hij zijn EBITDA-taxaties voor 2015 en 2016 met circa 3%. Omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR20,33 terwijl de Midkap ook met 0,9% stijgt. (BTK)
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0703 +0,00%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,41 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links