Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

The End Game

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. sremmal1 9 februari 2015 10:16
    "Nog even vorige week was er een bijdehand type die dacht dat een deposito niet tot Tier1- (voor het gemak eigen vermogen) vermogen van banken hoorde. Ik zou kunnen zeggen waarom hebben we anders een deposito-garantiestelsel? En kijk eens op Wikipedia."

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen aangepast.]

  2. [verwijderd] 9 februari 2015 10:49
    Positief afsluiten

    Om toch nog met iets posities af te sluiten, ik heb koopsignalen in de global uranium tracker. Kan best een leuk gokje zijn.

    @ Beste Frank v. D.

    Een Cynische edoch realistische afsluiting van.. een Goed artikel...
    Zeker ivm de onvoorspelbare Situaties rondom IS en wat er binnen- en met de Oekraïne gebeurt lijkt mij toch??!

    Ik hoop echter oprecht dat een Global Uranium tracker niet ivm mogelijke escalatie van het door mij boven genoemde is aangetrokken. Want dat, het dan de "één zijn dood niet de ander zijn brood" zal worden, is dan volgens mij een feit.. er bestaan namelijk (na WO-3) géén "living-Deads"!

    (Mocht ik het echter verkeerd hebben gelezen of begrepen.. bij deze dan gelijk een welgemeend excuus! maarrr ik bespeur wel een soort van dubbele bodem ook met het "actief-offensieve" fonds dat je hebt aangeschaft)

  3. [verwijderd] 9 februari 2015 16:59
    Cees, zelf zie ik voorlopig alleen een V-beweging aankomen. Stevig omlaag totdat Duitsland in de laatste week van februari "tijdelijk" akkoord gaat met de Griekse voorwaarden en dan weer stijl omhoog. Niet akkoord gaan betekent einde EU, einde euro, einde Merkel, einde Rutte, en einde beurs, en dan zou je doemscenario wel uitkomen, maar ik denk nog niet dat het zover is. Ik denk ook niet dat Griekenland dat kan veroorzaken.

    Wie dat wel kan is Duitsland. Je zo verwachte negatieve domescenario blijft volgens mij nog even uit. Dat kan pas na QE gebeuren, nu zit Duitland tot aan haar nek in de liquiditeit maar verdrinkt er nog niet in, na QE zit ze tot over haar oren in de liquiditeit, en daarna spat daar die enorme liquiditeitsbubbel uit elkaar zodra de rente met 0,1% stijgt. Dan is het dus gedaan met de "Duitse groeimotor" (die overigens al verschrikkelijk hapert) en dat wordt volgens mij de volgende crash, maar op z'n vroegst gebeurt dat pas over een jaar of 3-4 dus. Op QE pruttelt die beschadigde motor nog wel even verder.

    Bedankt trouwens voor de Athex Real Estate, daar moeten we dus in beleggen straks, als de angst over Griekenland voorbij is en de euro door QE verder in elkaar zakt dan zijn Griekse villa's een koopje voor burgers uit niet Eurolanden, en niet voor onszelf natuurlijk, want stel je voor dat wij profijt zouden hebben van de euro... ;)
  4. Moneyball 9 februari 2015 17:26
    Uiteraard gaat het om een 'game'. Economen denken nogal eens in termen van optimalisatie, alsof er een pareto-efficiënt optimum in schuld-investering te vinden is voor de Eurozone. Met alle onzekerheden en het gegeven dat de Eurocrisis in essentie een verdelingsvraagstuk betreft is dat naïef. Tuurlijk een game, maar 'tragedy of the commons' lijkt me meer toepasselijk. Baten van schuld worden zelf ontvangen, terwijl de risico (=kosten) worden gedeeld door allen. En in Griekenland zijn ze vanuit de oudheid beter bekend met tragedies (en dus hoe strategisch te handelen) dan in Noord Europa.
  5. veepee 9 februari 2015 19:39
    Toch jammer dat er op IEX zo weinig basiskennis aanwezig is. Uiteraard behoort spaargeld dat wij aan de bank toevertrouwen niet tot het eigen vermogen van de bank maar tot het vreemd vermogen. Dat is ook terug te vinden op Wikipedia al is die bron niet zo betrouwbaar. Eigen vermogen is vermogen waarover de bank vrij kan beschikken zonder dat er verplichtingen aan verbonden zijn. Kortom: vooral aandeelhouderskapitaal ("core tier1") en geen spaargeld dat terugbetaald moet worden. Het eigen vermogen wordt als eerste aangesproken als er problemen zijn bij een bank. Spaartegoeden daarentegen, hoeven alleen de fiscus voor te laten gaan en worden ook nog "beschermd" door diverse categorien obligaties uitgegeven door de bank.
    Overigens, dat verhaal van die 30x leaverage is niet meer van deze tijd. Eenieder die de kranten een beetje leest weet dat denk ik.
    "Bijdehand type" Free1 en sremmal1 hebben het geheel juist maar zijn kennelijk te assertief, niet onderdanig genoeg en gebruiken niet de juiste woorden. Ik denk uit frustratie over zoveel onkunde laten zij het hierbij. Paarlen voor de zwijnen hoor ik hen denken. Jammer voor dit forum.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links