Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Consolidatie voor de storm?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

596 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2015 13:03
    quote:

    MG TF schreef op 6 februari 2015 12:46:

    [...]

    " wie hoog vliegt, zal hard landen "
    Ik doelde juist op bedrijven die hard zijn gedaald en nu weer hard up kunnen gaan omdat de olie verder kan herstellen.
    Ook hier weer een kansberekening.
    De kans dat olie op termijn weer richting 80 dollar gaat is m.i. groter dan dat hij naar 30 dollar gaat. Vandaar dat ik die gok wel aan durf. Gehedged met wat Lufthansa en Southwest Airlines aandelen.

  2. [verwijderd] 6 februari 2015 13:09
    @deBeer52,

    Het klopt dat een RSI langere tijd op hoge niveaus kan noteren, maar het lijkt erop dat hij nu een lager topje aan het maken is onder de 70. Wel zagen we in het verleden dat vaak een top boven de 70 het startpunt uiteindelijk betekende van een normale correctie. In de afgelopen week testte hij dit punt boven de 70.

    De verwachte aanstaande crossing in de MACD komt niet zeer veel voor als we kijken op dagbasis. Elke keer dat een dergelijke crossing na een zeer steile stijging plaatsvond, was er een normale correctie gestart.

    Deze punten tesamen met de toppatronen, het behalen van het koerdoel, sluiten van de exhausting gap etc zorgt er naar mijn mening voor dat een correctie in de komende weken een grotere kans van slagen heeft dan een verdere stijging.

    Fibonacci-retracementniveaus en projectieniveaus zijn voor mij een zeer handig intstrument om doelniveaus te bepalen.

    Hopelijk heb ik hiermee antwoord gegeven op je vragen.

    MEt vriendelijke groet,

    Bas Heijink
  3. [verwijderd] 6 februari 2015 13:16
    Evan wat anders, er gebeurd toch geen zak. Iemand deze week Zembla gezien. Kwamen weer die woekerpolissen voorbij. Ik heb er geen maar vond het wel interessant. Bleek weer eens dat deze woekerpolissen van groot belang zijn voor verzekeraars. Het verdienmodel wat men tegenwoordig moet hanteren brengt nauwelijks geld in het laatje. Heeft mij terughoudend gemaakt inzake aanschaf callopties voor bijvoorbeeld AEGON. Iemand een mening over?
  4. deBeer53Long 6 februari 2015 13:26
    Ja Bas dank je. Wat de MACD betreft heb je over de afgelopen jaren gelijk. Alleen in juli 2013 leidde de eerste crossing niet meteen tot een daling. In het algemeen ben ik bij hoge MACD en RSI erg voorzichtig met shorts. Maar het kan wel zijn dat dalingen rond die niveaus gaan beginnen. We gaan het zien. Op dit moment denk ik dat 465 eerst nog langskomt... :-)
  5. [verwijderd] 6 februari 2015 13:28
    quote:

    Alex XNL schreef op 6 februari 2015 13:16:

    Evan wat anders, er gebeurd toch geen zak. Iemand deze week Zembla gezien. Kwamen weer die woekerpolissen voorbij. Ik heb er geen maar vond het wel interessant. Bleek weer eens dat deze woekerpolissen van groot belang zijn voor verzekeraars. Het verdienmodel wat men tegenwoordig moet hanteren brengt nauwelijks geld in het laatje. Heeft mij terughoudend gemaakt inzake aanschaf callopties voor bijvoorbeeld AEGON. Iemand een mening over?
    Da's een ander forum Alex XNL. Hier gaat het over de AEX die hard moet gaan zakken. Daar hopen we met z'n allen op.
  6. [verwijderd] 6 februari 2015 13:32
    last hour dan richting! mensen trek es een lijn vanuit het uitbraakpunt 436.65-447 .... uitbraakpunt laatste terugtest uitbraak 332 die hij niet meer heeft gehaald om terug te testen door de opwaartse kracht... dan de bodem 446,50-447... 38,2 retracement van de stijging 340-359 yearhigh.... + onderkant vlagpatroon steun gevonden rond die 447... nu bovenkant vlag vanochtend 455...... die 455 ooo zo belangrijk vandaag komen we erboven dan up trend vervolg vanaf 38,2 fibo doel min 468-470.... komt nog bij dax all time high mensen ... al enkele dagen erboven gesloten .... en wat betreft basje
    heeft het vaak bij het rechte eind maar NIEMAND HEEFT EEN GLAZEN BOL MENSEN...............CORRECTIE IN TIJD IS MOMENTEEL BEZIG....IJZERSTERK
  7. JanssenB 6 februari 2015 13:41
    Ik ben nieuw hier en volg al een tijdje het forum op IEX. (leuk)
    Zelf heb ik een mandje met aandelen (plukje) die het best goed doen voor een paar K euro (niet schokkend veel).
    Vroeger zat ik ook in de opties, maar zoals zovelen de fout gemaakt in korte tijd veel geld te willen verdienen dus te dicht op de expiratie datum te zitten, met alle gevolgen van dien :-(.
    Toen een aantal jaren niets gedaan, maar toch weer het handelen opgepakt.

    Nu ben ik ook aan het experimenteren met Turbo's, op de AEX en op USG (nu nog) en ik had een Short op RDS vlak voor de cijfers om te proberen. Wel allemaal met een SL ver weg, voor de veiligheid.
    Op zich leuk spul, maar de kosten van 20 euro bij mijn bank (aankoop 10 en nogmaals voor de verkoop op een Turbo) is wel zonde. Handelt iedereen via de bank?

    O ja, enkele weken ook wel gespeeld met +500 accountje met echt geld, maar dat ging me te rap, alles kwijt :-( Dus die heb ik weer opgezegd.

    O ja, en ik zit ook al een poosje te wachten op de correctie die maar niet komt met een Short op de AEX :-)
  8. [verwijderd] 6 februari 2015 13:44
    Nieuwe CFD instap 454,35

    Stop loss pak ik rond 460.
    De TA wijst het meest logisch en kansrijk op een daling. Ik heb niet het volle vertrouwen door de afgelopen dagen, maar ik ga maar eens een keer vol op de TA. FA doet er toch geen ene ruk meer toe. De markt lijkt erg uitgeput, zelfs ook al werd voor Griekenland de deur weer op een kier gezet.

    We gaan ´t zien! Het is trouwens ook verre van zeker dat er heel heftig op de banencijfers wordt gereageerd. En dan nog.... Slecht nieuws was goed de laatste tijd, want dan komt er geen eind aan lage rentes en hulppakketten.
  9. geobeo 6 februari 2015 13:46
    quote:

    JanssenB schreef op 6 februari 2015 13:41:

    Op zich leuk spul, maar de kosten van 20 euro bij mijn bank (aankoop 10 en nogmaals voor de verkoop op een Turbo) is wel zonde. Handelt iedereen via de bank?
    Als je 20 EUR voor de aan en verkoop betaald zit je toch echt bij de verkeerde broker. Je betaald ongeveer 10x (of wel 1000%) te veel. Als je bij een bank handelt zit je eigenlijk ook zowieso verkeerd; je betaald heel veel voor heel weinig.

    "Normale" tarieven van echte/goede brokers zijn op dit moment rond de 2 EUR per optie contract transactie. Turbo's zijn wat mij betreft onzinproducten dus die transactiekosten weet ik niet.

    De Giro is het goedkoopst maar werkt nooit (lees maar op het forum hier). Ik raad Lynx aan. Ook voor aandelen handelen VEEL goedkoper/sneller/beter dan een trading-account bij een bank.
  10. JanssenB 6 februari 2015 13:52
    @geobeo Ok, bedankt, zal eens kijken bij Lynx op de website.

    @Cheezy, Was met olie, goud en zilver aan het spelen, wel met een veiligheidje (verkoop bij bepaalde daling). Maar ook op de AEX de dag dat de ECB met die QE kwam. Een stijging ging ik van uit. Die kwam ook maar vlak daarna een spike naar beneden en daarna weer "voorgoed" omhoog. De spike zorgde weer voor verkoop met verlies. Dat soort dingen, ik had daar geen geluk mee....
596 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links