Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Negatieve crossing AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

546 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Francis B 5 februari 2015 21:18
    Een aantal forumleden geeft te kennen de handdoek in de ring te gooien, of in ieder geval flink gefrustreerd te raken, na teveel verlies, te lang vasthouden aan een (verkeerde) richting, het niet goed begrijpen van het instrument waarmee wordt gehandeld (vragen hoe opties eigenlijk werken terwijl forse en veelal onlogische posities worden ingenomen) of gewoon het niet hebben van een eigen strategie of plan.

    Iedereen moet natuurlijk doen wat hij of zij wil met eigen geld, maar ik vraag mij regelmatig af waarom ze het niet anders aanpakken. Ja, een aantal geeft aan handelen als hobby te zien die geld mag kosten, maar het merendeel wil toch echt geld overhouden. Dit is een TA-draadje, maar over het algemeen worden richtingen geroepen zonder enige onderbouwing. Velen zitten ook hele dagen op het forum en dus achter de computer. Dan kan je toch ook zeer kort handelen? Waarom dan een richting kiezen of ideeën hebben welke kant het op moet om vervolgens te gaan zitten hopen op gelijk, omdat het al zo lang stijgt of daalt en hierop dan toch verlies draaien? Keer op keer.

    Voor diegenen die (nog) geen duidelijke strategie hebben of ook niet weten welke kant het op gaat (zoals niemand), maar wel veel tijd hebben om live te traden: waarom niet afstappen van dat richtingsyndroom en waarom niet hele korte ritjes maken op duidelijke (TA) momenten met een eenvoudig instrument. Hier is geen tot weinig TA- en productkennis voor nodig, het risico is klein en het aantal winstgevende trades zal toenemen. Een paar honderd euro per sessie is dan echt geen utopie met zeer beperkte middelen, in welke markt dan ook. Het maakt je niet tot miljonair in een paar sessies, maar daarvoor zit je ook niet op een forum... Ik denk dat velen hier al zeer tevreden zijn met een dergelijk resultaat.

    Nogmaals, het is aan een ieder hoe te handelen, maar als het een frustratie wordt... Als ik tijd heb om handmatig te handelen, dan wacht ik tot de prijs (altijd ES) op tickbasis een horizontale steun of weerstand raakt. Dit kan een pivot zijn (S3, S2, S1, PP, R1, R1, R2), een High, Low, Close, Fibo etc. Maak een trade in tegengestelde richting (reeds ingegeven) en sluit zodra mooi positief of een andere steun of weerstand wordt bereikt. Hoe lang te wachten is aan jezelf; pak tientjes of iets meer indien het snel gaat, maar stap zeker vlot uit, aangezien je in principe contrair zit. De prijs heeft op dergelijke punten bijna altijd de neiging even terug te komen of op te veren. Misschien niet veel, maar wel met een grote mate van zekerheid. Pak die paar euro's/ dollars en wacht een volgende kans. Ik zelf doe dit al jaren, ongeacht de markt, kan regelmatig geld van dat account overschrijven en hoef nooit bij te storten.

    Wie ben ik om tips te geven? Niemand. Maar ik lees soms zoveel irritatie hier, dat ik het niet kan laten te melden dat er ook andere manieren zijn om te handelen. Diegene die het goed doen, of althans een systeem hebben, prima. Dit relaas is meer bedoeld voor diegenen die zich uit het veld laten slaan of niet goed weten wat te doen. Probeer het eens. Is het niks, stop je alsnog. Maar het kan ook bijdragen wat vertrouwen in eigen handelen, grip op je trades, emoties en bovenal account te krijgen.
  2. [verwijderd] 5 februari 2015 21:20
    Shorters toch! Waarom op de AEX shorten als het ook makkelijker kan. Uiteraard had ik een kar vol CFD shorts op de Griekse index. Aangezien ik binnen enkele minuten multi miljonair ben geworden kan ik gaan rentenieren op Kreta. En maar proberen een paar schijtpuntjes te scoren op die dode AEX......
  3. [verwijderd] 5 februari 2015 21:35
    zo puinhoop opgeruimd.... s&p nu bij een zeer belangrijke weestand aanbeland. sluiten boven 2065 is zeer bullish, op naar ath. afketsen erop is de 3de afketsing en zeg 5-10 punten ervanaf eindigen bearish. 11k op de dax zal moeilijk te breken zijn. ik verwacht geen +1-2% dag morgen. olie moet verder omhoog.... vanmiddag die down liep asynchroon met s&p (s&p zelfs up als ik goed heb gezien was er maar half bij, switchen? ). nu schilderen. klaar zijn voor morgen.
  4. forum rang 4 COUPEJET 5 februari 2015 21:43
    quote:

    snuf13 schreef op 5 februari 2015 20:25:

    Morgen lekker omhoog naar boven de 460.... alle seinen staan op groen.
    Aanslagen, Griekenland, Oekraine, niks kan de boel tegenhouden.
    Al breekt de 3e WO uit en vliegen de kernwapens ons om de kont...... we gaan omhoog!!!
    Ik ben het helemaal eens met je uitspraak snuf.
546 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links