Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn perpetual en steepener portfolio e.a. - 2015

329 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Royal Dutch Pim 28 januari 2015 13:18
    quote:

    pukka schreef op 28 januari 2015 13:04:

    [...]
    Ik begin het niet meer zo leuk te vinden die calls...
    Je bent niet de enige...

    Ik zit te wachten op een (kleine) correctie dus ga vandaag de Europese aandelen gedeeltelijk afdekken met puts, dat kost me dan een paar procent dit jaar dat is dan jammer.

    Ik wil dat gaan doen door puts te kopen op VGK (Vanguard Europe ETF, die zit ook redelijk in CH dus dan heb ik die ook meteen gedekt) en puts op HEDJ. De puts op de AEX of bijvoorbeeld de Eurostoxx 50 zijn erg duur, zeker als je het vergelijkt met de puts. Ik heb wel puts gekocht op de S&P 500 ook niet goedkoop maar bittere noodzaak volgens mij.
  2. jrxs4all 28 januari 2015 13:53
    quote:

    Stapelaar schreef op 28 januari 2015 11:30:

    [...]

    Heb ik vorig jaar al uitgebreid gedaan. In het kort dan nu nog even.
    Ze richten een afzonderlijke BV op die een van de oblies uitgeeft

    Qua risico zijn het geen obligaties, maar aandelen. Omdat er (net als bij die wind(handel)obligaties, vastgoedobligaties, scheepsobligaties etc) niet of nauwelijks eigen vermogen aanwezig is, als het mis gaat dragen de obligatiehouders alle schade.

    Alle risico dus voor de obligatiehouders en alle winst (minus de eigenlijk veel te lage "obligatierente") voor de aandeelhouders.

    Volgens de prognoses van Kaiser strijken de initiatiefnemers dit jaar 90.000 op aan fees op een geinvesteerd eigen vermogen van 18.000, da's 400% rendement per jaar. En dat is nog zonder wat er eventueel aan winst overblijft als die 2% winstdeling kan worden betaald.

    Als obligatiehouder draag je alle risico's en ontvang je op de 8% obligatie met de huidige koers effectief slechts 4,8% (!). Als je geluk hebt en de initiatiefnemers roven niet teveel fees, dan haal je met de winstdeling erbij 6,7%. Dat zou eigenlijk het dubbele moeten zijn voor je er maar over zou moeten denken om hier in te beleggen.
  3. jrxs4all 28 januari 2015 14:08
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 28 januari 2015 13:18:

    [...]
    Je bent niet de enige...

    Ik zit te wachten op een (kleine) correctie dus ga vandaag de Europese aandelen gedeeltelijk afdekken met puts, dat kost me dan een paar procent dit jaar dat is dan jammer.

    Ik wil dat gaan doen door puts te kopen op VGK (Vanguard Europe ETF, die zit ook redelijk in CH dus dan heb ik die ook meteen gedekt) en puts op HEDJ. De puts op de AEX of bijvoorbeeld de Eurostoxx 50 zijn erg duur, zeker als je het vergelijkt met de puts. Ik heb wel puts gekocht op de S&P 500 ook niet goedkoop maar bittere noodzaak volgens mij.
    Volgens mij zijn de puts op VGK en SPY vrijwel even duur (kijk naar IV)

    www.optionistics.com/quotes/stock-quo...

    De AEX is wel iets duurder qua IV maar goedkoper dan bijvoorbeeld de DAX of CAC.

    Als je de Europese markt wil afdekken ben je denk ik toch het beste af met Eurostoxx of AEX puts. HEDJ is zelfs nog iets duurder.
  4. Lk-33 28 januari 2015 15:05
    Ik heb net Delta Lloyd verkocht, het sentiment is me toch te negatief en het dividend compenseer ik wel op een andere wijze. Met aandelen ga ik meer focussen op groeiaandelen naast het dividend. DL is in die optiek niet echt een groeier meer zeg maar.

    Momenteel heb ik 4 Nederlandse aandelen: Aalberts, Acomo, Docdata en Fagron. Docdata heb ik net gekocht op het bericht dat ze doorgaan met Bol.com. Aalberts ook net gekocht misschien iets te duur maar lijkt me een mooi groeiaandeel. Acomo en Fagron doen het tot op heden goed.
  5. Royal Dutch Pim 28 januari 2015 16:15
    quote:

    jrxs4all schreef op 28 januari 2015 14:08:

    [...]
    Volgens mij zijn de puts op VGK en SPY vrijwel even duur (kijk naar IV)

    www.optionistics.com/quotes/stock-quo...

    De AEX is wel iets duurder qua IV maar goedkoper dan bijvoorbeeld de DAX of CAC.

    Als je de Europese markt wil afdekken ben je denk ik toch het beste af met Eurostoxx of AEX puts. HEDJ is zelfs nog iets duurder.
    Die site kende ik niet, dank voor de tip ga er eens een beetje mee spelen.
  6. Lk-33 30 januari 2015 08:32
    Beste allen, Ik ben er nog niet aan toe om mijn porto te posten zodat jullie kunnen reageren en ik vervolgens een overzicht maak.

    Ik worstel even met een format zodat het ook een transparant en goed vergelijkbaar overzicht blijft. En daar moet ik goed voor gaat zitten en die tijd ontbeert mij momenteel. Ik zal dus op een gegeven moment als een duveltje uit het doosje in de lucht komen....
  7. forum rang 4 zeurpietje 30 januari 2015 17:14
    ik heb vandaag wat gekocht in de COBA ETN -15X BUNDF DAILY SHORT INDEX | WKN ETN0AF | ISIN DE000ETN0AF5

    lijkt me een leuk en tevens goed handelbaar product. is niet bij Binck handelbaar maar wel bij Degiro.
    kan ook worden gebruikt om je obligaties te hedgen tegen een rentestijging.
    bij een koers van de bundfuture op 155 heb ik wat gekocht op 1.48 Het heeft een leverage van 15X het verschil van de koers van de bundfuture

    Ik, en velen met mij geloven dat de rente ooit weer gaat stijgen. bij een rente van 1% voor de 10 jarige Duitse staat(nu 0.35%) heeft dit product een koers van ongeveer 3.10
  8. Hoover 30 januari 2015 17:23
    Als ik naar Cosy's portfolio kijkt dan is de running yield best redelijk echter 30% van de portfolio lost of af binnen het jaar danwel kan per kwartaal gecalled worden. Het voordeel is dat je weinig duratie hebt maar wel een groot herinvesterings risico.
    We moeten echt op zoek naar langere looptijden en redelijke yield. Die heb je alleen in Coco en hoge denoms. Of je moet echt kredietrisico (durven) nemen. Bijvoorbeeld DE000A1KQ1E2
  9. Royal Dutch Pim 1 februari 2015 10:51
    quote:

    BvanA schreef op 31 januari 2015 12:29:

    Heeft iemand ervaring met het New Mountain Finance Corporation (NMFC).
    Krijg net een nieuwsbrief binnen waarop staat dat dit fonds 9,3 % dividen uitkeert.
    Wat vinden jullie van deze belegging ?
    Lees dit draadje eens door: www.iex.nl/Forum/Topic/1308569/Perpet...
    De meeste BDC's en mREITs keren > 8% dividend uit. Ik had positie in NMFC maar heb gekozen voor het gemak van een soort tracker BDCL (2x. lev.) dan zit je op ongeveer 20% dividend met bijbehorend risico! BDCS is de tracker maar zonder leverage.
  10. Lk-33 1 februari 2015 11:09
    Het leek mij dat MLPs de overweging waard zijn om in te investeren. Vandaar dat ik via CEFconnect allerlei data op een rijtje heb gezet. Net zoals bij mijn mREIT analyse heb ik een waarde toegekend aan historische en huidige feiten.

    In bijgaand overzicht de volgende waarde toegekend aan de volgende factoren:
    - 60% waarde aan de ontwikkeling van de NAV vanaf 31-12-2013 plus het uitgekeerde dividend.
    - 20% van de waarde aan de discount of premie ten opzichte van de NAV per heden
    - 20% van de waarde aan in hoeverre de koers is achtergebleven ten opzichte van de waarde ontwikkeling. Dat wil zeggen als de koers zich relatief minder heeft ontwikkeld, een hogere score.

    Los waarvan nog wat kwalitatieve informatie verzameld zoals Expense Ratio, leverage etc.

    Als we het hebben over instapmomenten dan zijn MLPs uiteraard zeer gerelateerd aan de olieprijs en dat is goed te zien. Vandaar dat ik waarde hecht aan behoud van waarde. De NAV daling valt per saldo, tenminste als je kijkt vanaf 1-1-2014, nog mee.

    De meest opvallende CEF die er als grote winnaar uitkomt is het fonds is:
    FIF, FIRST TRUST ENERGY INFRA. FUND
    Het dividend wordt voor de helft per kwartaal uitgekeerd en einde jaar komt er vaak nog een extra dividend bij. In CEFconnect staat dat ze maar voor 24% in MLP-s beleggen. Voor de rest denk ik in dividend-generende infrafondsen. De leverage is gemiddeld en de expense ratio ook.

    Ik weet niet of ik de zaken goed in beeld heb. Ik ben van plan op termijn meer van dit soort overzichten bij te houden om te voorkomen dat ik missers maak. Los hiervan is het de vraag of het NU het moment is om in te stappen in MLP-CEF's.
  11. Stapelaar 2 februari 2015 22:24
    quote:

    zeurpietje schreef op 28 januari 2015 10:06:

    heeft iemand de 8% credit management 2017 in positie en wil die eventueel verkopen?
    isincode NL0010187837
    Vorig jaar heb ik naar aanleiding van de op hun site vermelde beschikbaarheid van het jaarverslag 2012 deze opgevraagd en nooit meer iets vernomen. Vorige week zag ik dat ook 2013 beschikbaar is. Wederom opgevraagd en vrijdag tot mijn verrassing inderdaad ontvangen. Er wordt dus wel verantwoording afgelegd en er is een goedkeurende verklaring bij van Deloitte.

    Per eind 2013 blijkt de vordering van de obligatiehouders nog volledig intact, maar alles hangt natuurlijk wel af van hoe de portefeuille dubieuze vordering wordt gewaardeerd. Bij dubieuze vorderingen komt het beste deel natuurlijk relatief snel binnen en resteert de echt slechte rommel.

    Er wordt gesproken over een recht van teruggaaf van slechte vorderingen aan de servicer, maar hoe dat precies werkt ontgaat mij. Ook blijkt het contract met de servicer vernieuwd te zijn m.n. op het punt van transparantie en vermijden van tegenstrijdige belangen, dit alles in het belang van de obligatiehouders. Als ik hun oblies bezat zou ik dat contract opvragen.

    Ondanks dit alles is mijn mening over dit fonds ongewijzigd gebleven. Wellicht nog interessant om te overwegen dat de eerste BV slechts 4 mln oblies heeft geplaatst en de tweede BV inmiddels al 28 mln. Misschien hebben ze er een belang bij om de eerste BV te laten slagen, zodat er straks nog meer oblies kunnen worden geplaatst.
  12. Kwast 3 februari 2015 10:07
    Volgens mij is er op dit draadje al eens aandacht besteed aan dit bedrijf en het verleden van de man erachter. Ik heb toen besloten om ze weg te doen en weer rustig te gaan slapen. Moet wel zeggen na een lekker winstje gemaakt te hebben.
    Een mooi rendement, maar zoals altijd bij een hoog rendement een hoog risico.
  13. forum rang 4 zeurpietje 3 februari 2015 19:04
    heb een positie in de 7.75 credit mngt. heb besloten ze toch maar te houden. ben het met je eens Cosy, hoog rendement is hoog risico. ik weid dit hoge rendement gedeeltelijk aan de incourantheid -bedrag v.d. lening slechts 30 milj.-. Er is maar een marketmaker in belgie die de lening enigzins in de gaten houd.
    het bedrijf wordt ook gemanaged door de NIB. Deze bank kan zich natuurlijk geen rottigheid veroorloven en ik vertrouw er dus in dat e.e.a in goede handen is.
    misschien ben ik naief maar waar haal je tegenwoordig nog wat rendement.
  14. Cootje 4 februari 2015 09:31
    Ben in ongeveer oktober 2013 op kantoor geweest bij CECM voor een meeting om obligaties te kopen van 100000 per stuk er waren ongeveer 10geinteresseerde welke ,na afloop aangaven wel vertrouwen te hebben in hun aanpak en direct in te stappen Voor mij was die 100000 te groot bedrag had de 8% al in bezit via de beurs En hou hem
  15. Lk-33 5 februari 2015 16:43
    quote:

    free1 schreef op 27 januari 2015 20:00:

    Recent wat aandelen afgebouwd en opnieuw weer in wat perps gestapt, voor geïnteresseerden de porto;
    Rabo Certificaten- 18%
    RBS 5,5% - 17%
    Aareal 7,125% - 16%
    Bawag 7,125% - 16%
    Furstenberg5,5/8%- 9%
    Aegon 4,26% - 6%
    Aegon 5,185% - 6%
    Aegon 4,16% - 4%
    NIBC E floater - 4%
    ING 2 var - 6%

    Gekozen voor merendeels vaste rentes en wat floaters als gokje op biedingen/calls.
    Hoe zien jullie perps/prefs porto's eruit ?
    He Free, ik heb nu een aantal posities overgezet bij DeGiro, maar vele posities geven dus geen enkele dekking voor een marginlening. Er zijn er maar een paar waaronder de Certificaten van de Rabobank. Komt er dus op neer dat ik wel Ledencertificaten moet aanschaffen om hetzelfde te doen als jij. En een maximale belening daarop moet doen om te voorkomen dat ik bijvoorbeeld een Aareal, een BAWAG o.i.d moet verkopen.
329 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0711 +0,08%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.318,18 -0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links