Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Topambtenaren gefêteerd door Ordina'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. trendvolger 27 januari 2015 17:32
    In deze materie verbaasd mij het zo dat Ordina overal vol door het slijk wordt gehaald, terwijl ik weinig zie over de rol van de beslissers en professionals die omkoopbaar zijn.
    Is belonen van fout gedrag dan slechter dan het fout gedrag zelf.

    Daarnaast voor Pamplona, bij de meeste bedrijven in de financiele sector zijn er duidelijke regels over aannemen van kado's. daar past vaak net een normaal kerstpresentje in.
  2. EmileB 27 januari 2015 17:48
    Wat een onzinverhaal van Zembla. Dit soort dingen is heel onschuldig en normaal. Zo ga je om met je (toekomstige) klanten. Mag ik van Zembla niet meer uit eten met een klant? of ergens een biertje met hem/haar drinken? Ik ben bij een businessclub van een golfbaan, waarom?! Om af en toe een klant uit te nodigen natuurlijk! En ik ben niet de enige in die club.
  3. fondu 27 januari 2015 18:20
    In de reacties totnutoe is men wel heel erg mild voor de Nederlandse ambtenaren. Oh wee, als het om die corrupte knoflooklanden gaat. Er geldt voor onze ambtenaren een duidelijke code of conduct en de eerste maatstaf is of ze zich daar in hun relatie met Ordina aan gehouden hebben. Onze eigenwijze volksaard heeft blijkbaar tot gevolg dat ambtenaren vinden dat ze zelf wel kunnen bepalen hoe ver ze kunnen gaan. Niet dus. Ook niet-beslissers werden door Ordina gefêteerd, die mensen hadden wel wat dieper mogen nadenken over de motieven van Ordina. OK, als je hard gewerkt hebt aan het dossier-Ordina en het om een blijk van waardering gaat, maar anders hoort een ambtenaar veeleer zijn superieuren te waarschuwen over pogingen tot beïnvloeding van de ambtelijke besluitvorming. Een beetje ethisch zijn bestaat namelijk niet.
  4. [verwijderd] 28 januari 2015 13:32
    quote:

    trendvolger schreef op 27 januari 2015 17:32:

    Daarnaast voor Pamplona, bij de meeste bedrijven in de financiele sector zijn er duidelijke regels over aannemen van kado's. daar past vaak net een normaal kerstpresentje in.
    @trendvolger
    Klopt helemaal wanneer je over "zichtbare" ontvangen materiële presentjes spreekt. Praktijk is dat buiten zicht van afdeling en kantoor de achterbakken van de auto's van de beslisser / fiatteur worden gevuld in de kerstperiode en de grotere zaken zoals reizen en vakanties buiten het directe zicht in de vrije tijd geregeld worden.

    Ik begrijp heel goed dat dit van alle tijden is dat er een wezenlijk verschil zit tussen dat wat commerciële bedrijven onderling doen en dat wat (hier dus bedoeld) banken en verzekeraars en bijvoorbeeld de semi-publieke sector praktiseren.
    Ordina is hierin echt niet uniek naar mijn mening
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links