Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Griekenland kan afspraken niet opzeggen'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rafter 27 januari 2015 12:15
    Er zal eind feb een waterig 'compromis' uit komen, omdat:
    - Brussel moet blijven volhouden dat de hoofdsom terug komt, en
    - Syriza, wat zn beloftes natuurlijk nooit kan waarmaken (gratis gas, elektra, verhoging min loon met 15% etc), moet kunnen zeggen dat ze wat uit het vuur hebben gehaald
    De eurozone heeft daarbij als dreigend probleem het feit dat het compromis niet enthoudiasmerend gaat werken op andre luie landen als Italie en Spanje: lenen en lenen en lenen, en deels niet terigbetalen.
    Komt eruit: eerste paar jaar niks aflossen, aflostermijn verlengen van 32 naar 50 jaar (!), zoiets.
    Uiteindelijk maakt dit soort zaken de geesten steeds meer rijp voor de conclusie dat:
    1. Landen met een verschillende cultuur niet in 1 muntunie moet zetten
    2. De muntunie of een transferunie wordt of uiteenspat
  2. [verwijderd] 27 januari 2015 14:03
    quote:

    Rafter schreef op 27 januari 2015 12:15:

    Er zal eind feb een waterig 'compromis' uit komen, omdat:
    De eurozone heeft daarbij als dreigend probleem het feit dat het compromis niet enthoudiasmerend gaat werken op andre luie landen als Italie en Spanje: lenen en lenen en lenen, en deels niet terigbetalen.
    Komt eruit: eerste paar jaar niks aflossen, aflostermijn verlengen van 32 naar 50 jaar (!), zoiets.
    Aangezien het voor iedereen al drie jaar geleden duidelijk was dat ze niet kunnen terugbetalen zal de EU-oplossing opnieuw "meer tijd" zijn. Helemaal mee eens. In feite komt hun oplossing het neer op het vooruitschuiven van het probleem door nóg meer geld aan Griekenland te lenen en hen nóg dieper in de schulden en in de problemen te werken.

    Als Syriza haar zin krijgt komt er een schuldplafond. Rente gaat naar nagenoeg 0% waardoor ze niet nóg meer hoeven te lenen (en de EU-burgers niet nóg meer hoeven uit te lenen).

    De EU-oplossing is méér schuld voor Griekenland zodat ze de hoge rente kunnen betalen. En wat Syriza (en alle EU-burgers) willen is minder schuld voor Griekenland.

    De EU heeft trouwens niets te willen. Als de EU hardnekkig vasthoudt aan enorme rentes die ze denken te dekken door nog meer geld van EU-burgers via Griekenland naar de schuldeisers te schuiven, dan zal Syriza daar nee op zeggen. Syriza betaalt dan de schuld niet terug en laat dat nou precies hetgene zijn waar ze op uit zijn.

    Bedenk dat de Griekse regering nu bestaat uit de linkse Syriza en de rechtse To Potami. En ze hebben maar in één punt overeenstemming: stoppen met de EU-waanzin. Dat punt zal de links-rechtse Griekse coalitie dus nóóit laten vallen.

    Dus: of de EU en IMF gaan inbinden en stoppen met de Griekse schuld te verhogen, of Griekenland betaalt niet en vermindert op die wijze haar schuld.

    En wat de cultuur betreft: de cultuur in de EU is inderdaad heel verschillend. De burgers willen minder schuld, en de overheden willen alleen maar méér schuld en doen werkelijk de meest onmogelijke maneuvres om dat voor elkaar te krijgen (creatief boekhouden, uitgaven aan burgers zwaar drukken zodat meer ruimte is voor rente-uitgaven, om die reden belastingen verhogen, etc.). Zo gaat de ECB (namens ons) nu via QE 300 mrd aan Duitse schuld opkopen.

    Een wereld van verschil dus tussen de cultuur van de burgers en de graaicultuur van de overheid. Maar dat verschil heeft dus niets met "noord en zuid" te maken.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links