Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,738 25 apr 2024 14:14
  • +0,068 (+0,46%) Dagrange 14,550 - 14,768
  • 3.152.727 Gem. (3M) 11,3M

ING januari 2015

2.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2015 18:15
    Zelf gevonden :

    ´De Griekse verkiezingen lijken te zijn gewonnen door de links-radicale partij Syriza. Een exitpoll wijst vandaag op een ruime overwinning voor Syriza.´

    Maar nu nog een regering of althans iets dat daar op lijkt.

    ATHENE -

    Het lijkt er voorzichtig op dat Grieken een anti-Europese koers willen varen. Volgens de eerste exitpolls kan de links-radicale partij Syriza op veruit de meeste stemmen rekenen: tussen de 35,5 en 39,5 procent.

    Tsipras wil onmiddellijk ophouden met het vooral door Europese instellingen en geldschieters, inclusief Nederland, geëiste strenge bezuinigingsbeleid van de huidige regering Samaras. Stembureaus sloten om 18.00 uur onze tijd.

    Die zijn slimmer dan alle Europeanen bij elkaar; je strijkt 240.000.000.000 euro op en zegt tabeh jongens.

    Kan Rutte een voorbeeld aan nemen.
  2. [verwijderd] 25 januari 2015 18:21

    Greek election likely to have muted effect on markets

    By Juliet Samuel

    Published: Jan 25, 2015 10:21 a.m. ET
    Reuters

    As Greece goes to the polls Sunday, investors are bracing for a volatile reaction in markets. But some analysts say the wider impact is likely to be contained.

    The results of the vote are all-important for the future of Greece, but their broader effects will be cushioned both by Greece’s isolation from the eurozone financial system and by the massive program of bond-buying launched by the European Central Bank on Thursday, said Lucy O’Carroll, an economist at Aberdeen Asset Management.

    “The contagion is not completely gone,” she said. “But it is reduced.”

    Analysts at AXA Investment Management said markets could be volatile in the aftermath. “The uncertainty caused by negotiations between Greece and international lenders is likely to take its toll on risk assets, in the euro area at least.”

    But they added that even if the radical left Syriza party wins on Sunday, Greece’s elections are likely to have either a “marginal” effect or “no material impact on the rest of the euro area.”
  3. Inschatter 25 januari 2015 18:22
    quote:

    goof2 schreef op 25 januari 2015 18:05:

    De verkiezingen in Griekenland zijn gewonnen door Seriza is bekend geworden en met grote overmacht , dan wordt morgen spannend op de beurzen en nu eens kijken hoe rood echt rood is .

    Alsof dat niet allang ingeprijsd is.
    Natuurlijk zal er koersdruk zijn ook omdat Dow down was.
    Over een paar dagen lachen we erom.
    Griekenland is geen Duitsland he.
  4. [verwijderd] 25 januari 2015 20:11
    quote:

    goof2 schreef op 25 januari 2015 20:03:

    nou zeg eens , wat gaat het worden met deze Griekse uitslag.
    Met de winstnemingen en de technische correctie en deze negatieve Griekse uitslag zou je zeggen 2 a 3 % daling als het meevalt.
    ING daalt dan het dubbele.

    De daling was vrijdag al 40 cent dus het kan nog wel meevallen.
  5. ruud45 25 januari 2015 20:13
    quote:

    goof2 schreef op 25 januari 2015 20:03:

    nou zeg eens , wat gaat het worden met deze Griekse uitslag.
    Met de winstnemingen en de technische correctie en deze negatieve Griekse uitslag zou je zeggen 2 a 3 % daling als het meevalt.
    ING daalt dan het dubbele.

    dik onder de 11 dus, 10,20 zoals vorige week zal het toch niet gaan worden ?.
    We zien het wel, geduld en niet te snel hsppen..ook OEKRAÏNE speelt weer mee.
  6. [verwijderd] 25 januari 2015 20:17
    quote:

    Inschatter schreef op 25 januari 2015 18:22:

    [...]

    Alsof dat niet allang ingeprijsd is.
    Natuurlijk zal er koersdruk zijn ook omdat Dow down was.
    Over een paar dagen lachen we erom.
    Griekenland is geen Duitsland he.
    Haha, ingeprijsd? laatste dagen alleen maar up, AEX staat ruim boven de 450. Vrijdag knalgroen gesloten. waar zie je het ingeprijsd staan?
  7. [verwijderd] 25 januari 2015 20:21


    Hij was er bijna ingetrapt. Mathijs Bouman was even onder de indruk van Alexis Tsipras, de leider van Syriza, maar kan inmiddels maar tot één conclusie komen: het is het oude Griekse liedje.

    Alexis Tsipras is een toffe peer. De leider van de coalitie van linkse partijen in Griekenland, die onder de naam Syriza meedoet aan de komende parlementsverkiezingen, is een gewone man, met een doodnormale politieke visie waar weinig extreems aan is.

    Sommigen noemen hem uiterst links, anderen vinden hem een marxist, maar Tsipras is eigenlijk een gewone Griek die wil dat het beter gaat met zijn land en die het beste voor heeft met zijn landgenoten. Niets om bang voor te zijn.

    Dat is in elk geval het beeld dat de leider van de potentiële winnaar van de Griekse verkiezingen van 25 januari - hij staat in de peilingen op een voorsprong van ruim 3 procent - de afgelopen weken heeft willen uitstralen. Hij noemt zijn partij 'de stem van de redelijkheid'.

    Onder zijn leiding zal Griekenland niet uit de euro of de Europese Unie stappen. Andere Europese landen hoeven niet bang te zijn voor hem. Hij is een degelijke politicus met een degelijk programma, die het beste voor zijn land wil. Dat mag toch?

    Ik moet eerlijk zeggen: bijna was ik er ingetrapt. Syriza als het redelijke alternatief van Griekenland en Tsipras als de politicus die Europa een nieuwe weg uit de crisis kan leiden. Niet de weg van bezuinigingen en recessie, maar van stimulering en groei. Het klonk ook mij prachtig in de oren.

    Maar toen las ik het programma van Syriza en nu weet ik beter. Tsipras heeft geen echte antwoorden voor de Griekse problemen. Zijn oplossingen zijn van bordkarton. Hij geeft geld uit dat er niet is en er ook niet zal komen.

    De Engelstalige samenvatting op www.syriza.net.gr somt de plannen van de partij helder op. Vooral als het gaat om geld uitgeven is het programma expliciet. Syriza zal, zodra het aan de macht is, direct stoppen met bezuinigen. Eerdere verlagingen van ambtenarensalarissen worden teruggedraaid. Het minimumloon gaat per direct omhoog van de huidige 540 euro naar het oude niveau van 751 euro. WW-uitkeringen gaan omhoog. De welvaartsstaat wordt opnieuw opgebouwd, belooft Syriza.

    Arme Grieken krijgen gratis elektriciteit, voedsel en goedkope woningen. De industrie krijgt korting op de energierekening, in ruil voor meer werkgelegenheid. Belasting op stookolie en diesel gaat omlaag, net als de belastingen voor de middeninkomens en op huizenbezit. Private schulden worden gesaneerd en niemand wordt meer uit zijn huis gezet wegens wanbetaling.

    Verder komt er investeringsbank van de overheid met een startkapitaal van 1 miljard euro en een banenplan van 3 miljard, waarmee Syriza 300.000 extra banen denkt te creëren. Werknemers ontslaan wordt moeilijker, mensen aannemen makkelijker en cao’s weer allesbepalend.

    Alles bij elkaar gaan al deze plannen 11,4 miljard euro kosten, rekent Syriza voor. Dat is ruim 6 procent van het Griekse bruto binnenlands product. Ter vergelijking: de Nederlandse overheid zou 40 miljard extra moeten besteden om aan zo’n percentage te komen.

    Waar haalt Tsipras zo’n enorm bedrag vandaan? Het antwoord: nergens! De dekking bestaat uit een handvol bij elkaar gefantaseerde meevallers. Puur wensdenken.

    Zo denkt Syriza het nu eindelijk wel voor elkaar krijgen om corruptie en nepotisme bij de overheid terug te dringen. De partij belooft belastingontduiking en zwarte handel stevig aan te pakken. Ook bij het bestrijden van smokkel van sigaretten en brandstof doet Syriza wat alle voorgaande regeringen niet lukte. Dat plotselinge succes levert veel geld op. Op papier althans.

    Verder rekent Syriza op nog eens 3 miljard euro uit Brusselse subsidiepotjes, ook al belooft de partij bestaande afspraken met Europa op te zeggen. Men rekent er op dat die harde opstelling door de rest van de EU wordt beloond met extra subsidie.

    Wat er dan nog aan financiering nodig is, gaat Syriza lenen. Van wie, vraagt u zich misschien af, want de partij wil de huidige schuld niet terugbetalen. Wie wil er dan nog aan Griekenland lenen?

    Andere Grieken in het buitenland, denkt Tsipras. Er komt een speciale ‘diaspora-obligatie’, waarmee succesvolle Griekse ondernemers in den vreemde hun zuurverdiende centen in de bodemloze put van hun vaderland kunnen storten. Ik ben benieuwd hoe populair die diaspora-obligatie gaat worden.

    Syriza wil ook geld lenen via een ‘belastingobligatie’. Wat dit precies is, blijft onduidelijk, maar het lijkt erop dat de partij toekomstige belastinginkomsten als onderpand voor deze lening wil gebruiken. Dat lijkt me een schijnconstructie, want normale obligaties (die Syriza juist niet wil aflossen) zijn uiteindelijk ook niets anders dan een claim op toekomstige belastinginkomsten. Wie gaan deze fantasieobligaties van Syriza kopen? Niemand, denk ik.

    Geld uitgeven en belastingen verlagen, daar is Syriza goed in, maar de plannen zijn ongedekt. Het is de politiek van gratis ouzo voor alle Grieken en we zien wel hoe we het betalen. Tsipras wijst niet de nieuwe weg die Griekenland moet inslaan, maar juist de doodlopende weg van weleer.
  8. Inschatter 25 januari 2015 20:33
    quote:

    roobaaro schreef op 25 januari 2015 20:17:

    [...]

    Haha, ingeprijsd? laatste dagen alleen maar up, AEX staat ruim boven de 450. Vrijdag knalgroen gesloten. waar zie je het ingeprijsd staan?
    Wisten we dan niet van die verkiezingen vandaag en/of dachten we dan nog stiekem dat Syriza niet zou winnen? Zat het beleggersvolk de afgelopen maanden en weken onder 'n steen? Was de massa dan toch te hebberig? Moet er wel bij opmerken dat ik mijn winstjes van de afgelopen 2wks netjes vrijdagavond heb verzilverd. Een goede belegger, speculant moet natuurlijk wel blijven opletten. Los van Syriza gingen we iets (te) snel up. Dat moet even gecorrigeerd worden. Dat Griekse gedoe is snel vergeten en dan wordt de draad weer opgepakt.
  9. forum rang 4 2012 dewegomhoog 25 januari 2015 20:42
    quote:

    goof2 schreef op 25 januari 2015 20:03:

    nou zeg eens , wat gaat het worden met deze Griekse uitslag.
    Met de winstnemingen en de technische correctie en deze negatieve Griekse uitslag zou je zeggen 2 a 3 % daling als het meevalt.
    ING daalt dan het dubbele.

    Volgens u hadden we al op 10 euro moeten staan , dus kunnen we maar beter niet teveel naar u luisteren.
    Meeste is al ingeprijsd

    En trouwens op dit forum wordt al druk gespeculeerd dat de Grieken hun schuld niet terug betalen.
    Volgens mij is dit niet juist , ze willen onderhandelen over nieuwe condities,

    En dat is toch een heel ander uitgangspunt.

    Ik denk dat het wel los zal lopen , en inderdaad over een tijdje lachen we hier over.
    En zijn het wederom dumpers zijn stumpers.
    Ze krijgen er allemaal spijt van.

    Mario heeft denk ik rekening gehouden met de uitslag van de verkiezingen .
    De 60 miljard per maand gaat er voor zorgen dat de beurzen hogere toppen laat zien ., ongeacht wat er in Griekenland gebeurt.
  10. Marconosto 25 januari 2015 20:46
    AMSTERDAM (AFN) - De uitslag van de Griekse verkiezingen zal de stemming op de aandelenmarkten dicteren. Komt er in Europa een vervolg op de opmars die de ECB ontketende door extra miljarden in de economie te pompen? Of zorgt een mogelijke overwinning van anti-bezuinigingspartij Syriza voor een nieuw, tumultueus hoofdstuk in de Europese schuldencrisis?
    Syriza heeft volgens de peilingen al weken een voorsprong op de Nieuwe Democratie van premier Antonis Samaras. Volgens kenners zijn de meeste Grieken de door de trojka opgelegde bezuinigingen beu en kiezen ze daarom voor Syriza. Die partij heeft zijn toon de laatste tijd iets getemperd en zou niet zozeer met de internationale geldschieters willen breken maar uit zijn op een heronderhandeling van het akkoord dat twee jaar geleden werd bereikt. De stembussen sluiten zondag om 19.00 uur lokale tijd.
    De ministers van Financiën van de eurolanden komen maandagmiddag bijeen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Andere belangwekkende agendapunten op maandag zijn de kwartaalcijfers van Microsoft en Texas Instruments.
  11. forum rang 4 2012 dewegomhoog 25 januari 2015 20:55
    quote:

    Marconosto schreef op 25 januari 2015 20:46:

    AMSTERDAM (AFN) - De uitslag van de Griekse verkiezingen zal de stemming op de aandelenmarkten dicteren. Komt er in Europa een vervolg op de opmars die de ECB ontketende door extra miljarden in de economie te pompen? Of zorgt een mogelijke overwinning van anti-bezuinigingspartij Syriza voor een nieuw, tumultueus hoofdstuk in de Europese schuldencrisis?
    Syriza heeft volgens de peilingen al weken een voorsprong op de Nieuwe Democratie van premier Antonis Samaras. Volgens kenners zijn de meeste Grieken de door de trojka opgelegde bezuinigingen beu en kiezen ze daarom voor Syriza. Die partij heeft zijn toon de laatste tijd iets getemperd en zou niet zozeer met de internationale geldschieters willen breken maar uit zijn op een heronderhandeling van het akkoord dat twee jaar geleden werd bereikt. De stembussen sluiten zondag om 19.00 uur lokale tijd.
    De ministers van Financiën van de eurolanden komen maandagmiddag bijeen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Andere belangwekkende agendapunten op maandag zijn de kwartaalcijfers van Microsoft en Texas Instruments.
    Dat is wat ik bedoelde heronderhandelingen niets meer en niets minder.
    Ik begrijp als je short zit ,dat je heel graag wil dat ons aandeel in elkaar klapt maar dat gaat niet gebeuren.

    Het zou me niet verbazen als we morgenvroeg even in de min duiken ( de bangeriken eruit ) en daarna herstellen en zelfs met een klein plusje sluiten.
  12. altijdwat 25 januari 2015 20:57
    Vorige week lagen Goof2 en ik ook al in de clince. Vorige week voorspelde hij een koers van 10,00 euro voor ING. Ik denk voor aankomende week het volgende : morgen gaan we zeker rood openen. De Dow was ook in mineur vrijdag dus dat is dan een normale reactie, lijkt mij. Openingskoers 11,20 euro (schat ik). In de loop van de week een low van 10,70 euro om aan het einde van de week op 11,00 euro te sluiten. Daarna op naar de jaarcijfers, mededeling dividend en dan weer "bootje varen naar het noorden" oftewel een koers 12,00 tot 12,25 euro.
  13. forum rang 4 2012 dewegomhoog 25 januari 2015 21:15
    quote:

    gertje lukt schreef op 25 januari 2015 20:57:

    Voor ing lijkt de uitslag niet bijster goed maar naar mijn gevoel moeten we wachten op de resultaten die ze de komende weken gaan brengen en dan gaat we lekker naar de 13euro.;-);-);-)
    Ik denk dat Ing bijna geen belangen heeft in Griekenland , maar weet dat niet zeker.
    Is er iemand hier op dit forum die dat wel weet.?

    B.V.D.
2.114 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links