Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ieder voor zich, ECB voor allen?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 16 januari 2015 22:33
    Het lijkt me dat de rente van Griekenland omhoog gaat schieten. Het lijkt wel of de ECB al doet aan een Grexit. Volgens mij is eerder de vraag, welk land gaat voor de maximale limiet. Dat lijkt me vooral de Zuid Europese landen. Ik zie de rentes van die landen harder dalen dan die van de Noord Europese landen.
  2. forum rang 6 ttroo 16 januari 2015 22:43
    En je zou verwachten dat de Amerikaanse rentes op termijn gaan stijgen, door de speculatie op een rente verhoging. Ik ga er vanuit dat de ECB langer blijft door stimuleren dan Amerika. Ik baseer dat op het feit dat de bevolking van Amerika een modale groei kent en die bevolking van Europa stagneert/daalt. Het wordt nog interessante tijden. Duitsland heeft mijns inziens een belangrijk punt binnen gehaald. Duitsland draait niet (direct) op voor de verliezen op eventuele staatsobligaties van Zuid Europese landen. Persoonlijk zie ik in dit programma een heel groot risico. Zuid Europese landen gaan politiek gezien Griekenland achter na (lastenverlichting). Kortom politiek wint en de centrale banken worden straks als oud vuil gedumpt op een stortplaats. In mijn ogen een groot risico, met uiteindelijk zeer hoge rentes van Zuid Europese landen. En dan komt mijns inziens de vraag, kan de EU nog voortbestaan.
  3. z0n0p 16 januari 2015 23:30
    Dit is nog gekker dan gek. Landelijke centrale banken die weer ouderwets hun eigen gang kunnen gaan. Dit is de eerste stap op weg naar de ontvechting van de euro. Dadelijk kunnen landen weer een eigen schaduw munt introduceren die in een slang ten opzichte van een gezamenlijke virtuele munt kunnen bewegen. Noen die even voor het gemak ....... euro.

    Volgens mij is januari 2015 history in the making. De Zwitsers hebben de eerste steen in de vijver geflikkerd en we gaan nog een bijzondere week tegemoet.
  4. forum rang 6 pietje-2005 17 januari 2015 00:03
    Wordt dan toch net als Japan al doet?
    Zal niet opschieten, denk ik.
    En dan de ECB die weer de verschillende centrale banken moet bijspringen op kosten van de rest van die sukkels belastingbetalers?
    Ben blij dat ik er niets van snap, maar als de beurzen omhoog gaan, kunnen we toch niet klagen, toch?
  5. [verwijderd] 17 januari 2015 07:22
    Dat de VS op de laatste dag voor een feestdag nog op zal lopen was te verwachten.
    Dat de bund-future niet mee omhoog gaat is ook te verklaren: Switserland is de grootste afnemer geweest en zij gaan nu afbouwen om de eigen aandelen te versterken en de fx-schommelingen wat tegen te gaan. Bovendien zal er een trend inzetten om uit de bonds in de aandelen te gaan waardoor ik wel gemiddeld 20% aan koerswinsten ga verwachten

    En wat betreft Dijsselbloem, die de PvdA al ziet opbloeien:
    Hij weet wat Draghi op Dinsdag a.s. gaat verkondigen,
    hij weet dat de beurzen in Europa (uitzondering: Switserland) 10-20% gaan oplopen,
    hij weet dat de kosten voor leningen (van overheiden) nog meer zullen teruglopen,
    hij denkt te weten dat hierdoor de economie zal verbeteren,
    hij denkt te weten dat de overheiden dan meer geld te besteden hebben en banen gaan creeren - (sorry: jobs, geen banen)
    hij denkt te weten dat de burgers dan meer geld op zak zullen hebben en de inflatie naar wens zal oplopen.
    hij denkt natuurlijk dat meer overheidsuitgaven voor jobcreatie en een volgende aankondiging van wat honing voor de mensen uit de kast van PvdA/Samsom (te denken is aan meer huursubsidie, kinderbijslag, pensioensstelsel waar ineens wel 1-2 percent bij kan) de PvdA behoorlijk naar voren zal schuiven.

    Trapt U daar niet in en vertel ook Uw medemens hiervan. Uw krijgt maar wat mosterd terwijl zij de maaltijd in beslag willen nemen. Geld dat op de beurs en in staatsleningen terecht komt komt maar voor een erg klein gedeelte ook in de economie terecht. Hoe lang was er in de VS dan niet het QE-programma met hoeveel miljarden Dollar en het effekt loopt nu al weer terug. Daarbij zijn jobs gecreerd met lage salarissen, mensen die bij een frietenzaak werkten hadden zo weinig dat zij deze frieten niet eens zelf durfden te kopen. Zij zagen het aantal voedselbonnen behoorlijk oplopen waardoor de echte armoede wat kaschiert is, en dat terwijl de winsten van bedrijven en de inkomen van de (super)rijken ongekend is gestegen.
    En uiteindelijk is het zo dat voornamelijk het oplopen van consumentenkredieten (bij voorbeeld voor een nieuwe auto) en studiefinancering plus een herstart van het foute hypotheekprogramma voor de binnenlandse economie effect heeft gehad, maar het aantal krediten die niet terugbetaald kunen worden loopt gestaag op en zodra de rente wordt verhoogt gaat het daar beginnen te knallen, eerst zachtjes en dan steeds harder en de flinke klap, waarschijnlijk pas na de verkiezingen, zal net als in 2007/2008 niet beperkt zijn op het kontinent.

    Dus die groei in de VS is niet houdbaar, het aantal klappende studieleningen is nu al ongekend hoog en ik zie hetzelfde schema ook hier in Nederland in gebruik. De toekomst van erg veel jonge mensen gaat hierbij ten onder. Natuurlijk zijn er ook winnaars, maar dat zijn voornamelijk juist die mensen die geen lening nodig zijn en zo een lening is steeds vaker geen keuze maar iets dat door de maatschappij en de overheid wordt afgetroefd: Je moet consumeren, je moet studeren, je moet van de vrijheiden genieten en alles komt goed.
  6. Ruud100 17 januari 2015 13:26
    quote:

    z0n0p schreef op 16 januari 2015 23:30:

    Dit is nog gekker dan gek. Landelijke centrale banken die weer ouderwets hun eigen gang kunnen gaan. Dit is de eerste stap op weg naar de ontvechting van de euro. Dadelijk kunnen landen weer een eigen schaduw munt introduceren die in een slang ten opzichte van een gezamenlijke virtuele munt kunnen bewegen. Noen die even voor het gemak ....... euro.

    Volgens mij is januari 2015 history in the making. De Zwitsers hebben de eerste steen in de vijver geflikkerd en we gaan nog een bijzondere week tegemoet.
    Ja, wij zijn inmiddels voorbij het begin van het einde van de euro. De vraag is alleen nog hoelang de ECB en de centrale banken het leven van de euro nog kunnen rekken en welke chaos er ontstaat als de euro volledig ineenstort.

    Ik heb voor de gekkigheid deze week gezegd om in DLD en NL de Zfr in te voeren, maar die is natuurlijk veel te klein en zal bij de uitvoering van zo'n plan veel te volatiel worden.

    Het enige senario voor Euro-landen om totale chaos en paniek te voorkomen is (denk ik) het meest bizarre plan dat ooit bedacht zal zijn: Een (tijdelijke) overstap op de dollar tegen een vaste Euro-wisselkoers (bijv 1 € = 1,1 $) om van de euro af te komen. Een beetje hoe we 2.2031 gulden door de euro hebben vervangen. In 1 nacht worden alle virtuele euro's omgezet in dollars en in de dagen daarna zet je op de eurobiljetten een stempel hoeveel dollar ze nog waard zijn. 10 euro zou dan vanaf maandag een (bizar) 11 dollarbiljet zijn.

    Je hoeft op die manier niet vooraf een compleet nieuwe geldvoorraad drukken en kunt "gewoon" de huidige eurobiljettenen munten blijven gebruiken. Overheden etc zullen daarna op de kapitaalmarkt in dollars moeten gaan lenen, salarissen gaan in dollars etc. Dan komt er ook pas echt druk te staan op al die bijna failliete landen in de EU die maar blijven weigeren te hervormen.

    De dollar is de enige munt die hiervoor in aanmerking komt, alle plannen met herinvoering van mark en gulden van de lokale centrale banken ten spijt. Daarna kunnen landen 1 voor 1 weer een eigen munt of invoeren of zich aansluiten bij de nieuwe munt van bijv Duitsland of Frankrijk.

    Hoe langer de EU de Euro blijft vasthouden hoe groter de crash en het slagveld gaat worden. De chaos kan beperkt blijven als de koplopers (Dld) en de staartgroep (Griekenland) heel snel een eigen munt invoeren. Bijv Griekenland zal dat hoe dan ook wel moeten.
  7. Ruud100 17 januari 2015 13:47
    quote:

    MaxR schreef op 17 januari 2015 13:36:

    @Ruud.
    Of de SDR van het IMF.
    Zie James Rickards op youtube voor meer info.
    Ja, maar die is veel te onbekend.
    De mensen moeten vertrouwen in een munt hebben, deze "kennen" anders werkt het systeem niet. SDR is ongrijpbaar, ik heb zelfs op moeten zoeken wat het is en had er inderdaad al eerder van gehoord. Maar was het vergeten.

    SDR is niet aan de bevolking uit te leggen en daarom denk ik ongeschikt. Het probleem is gewoon, anders dan met de dollar, dat (wilde schatting) 50 (+ of - 20) % van de EU bevolking klaar is met de Euro en terug wil naar de eigen munt.

    In de VS zal geen mens op het idee komen dat de $ niet "hun" munt is, JPN indem, dus de FED kan binnen redelijke grenzen doen wat ie wil.
    Voor de Euro ligt dat 100% anders en heeft half Europa het idee dat ze (opnieuw) belazerd worden en daalt het vertrouwen per dag.
  8. [verwijderd] 17 januari 2015 14:10

    Ruud. Even wat hardop redeneren.

    1. Het bezwaar tegen de Euro zonder echte politieke unie is dat je via wisselkoersen binnen de EU niet kan aanpassen aan de specifieke landensituatie(het ouderwetse Zuidelijke gegoochel.

    2. Het probleem blijft bij een Dollar-Euro eenheid en daar komt dan bij dat we met 2 "Federale" banken zitten die tot nu toe een andere lijn volgen.

    3. Waarschijnlijk krijgen we dan op zijn hoogst een soort Euro-Dollar die uit de pas gaat lopen.

    4. Gaan we niet over tot die Euro-Dollar dan is het nog maar de vraag of dit het begin van het einde van Euro is.

    5. De kans is groot dat er vanaf dinsdag tegen de obligaties van de zuidelijke landen al worden gespeculeerd en dat de ECB-massief zal moeten bijspringen.

    6. De balans van de ECB komt vervolgens om van de opgestapelde zuidobligaties die er maar onderuit blijven gaan.

    7. ECB dreigt failliet te gaan en de Noordelijke landen staan voor het blok en ga maar bijbetalen om ineenstorting te vermijden.

    8. En zie daar niet "het begin van het einde" maar het "begin van een door de EU beoogde roof op de Noordelijke landen"!

    Was gemeld door Jonas IEX d.d.17-01-2015.

    Amen en groet, Jonas
  9. Ruud100 17 januari 2015 15:09
    quote:

    jonas schreef op 17 januari 2015 14:10:

    4. Gaan we niet over tot die Euro-Dollar dan is het nog maar de vraag of dit het begin van het einde van Euro is.

    Was gemeld door Jonas IEX d.d.17-01-2015.

    Amen en groet, Jonas
    Papiergeld is, anders dan bijv goud, 100% gebaseerd op vertrouwen.
    Een stukje papier ter grootte van een eurobiljet is niets waard, 0,00 euro.

    Alleen als op dat stukje papier staat dat het een biljet van 20 euro of 10 dollar is en iedereen geloofd dat je het stukje papier kun inwisselen voor iets dat 20 euro of 10 dollar waard is, werkt het "systeem".

    Steeds meer mensen (en inmiddels ook de SNB) verliezen hun geloof in de euro en nog belangrijker, dat deze hen voordelen biedt.

    www.iex.nl/Column/146011/De-meest-geh...

    Quote:
    Op dit moment is werkelijk iedereen positief voor de Amerikaanse munt en negatief voor de euro. Vooral in sell side-rapporten en kranten is het sentiment extreem. Ook in de laatste week van 2014 voerden speculanten hun net long-posities in de Amerikaanse dollar verder op.

    Dollarliefde
    In mijn lange carrière heb ik zelden zo’n consensusovertuiging gezien in de markt. Denkend aan Jim Rogers, die zegt dat wanneer iedereen aan één kant van de boot gaat zitten, hij omvalt, voel ik me ongemakkelijk bij deze rabiate dollarliefde.
  10. [verwijderd] 17 januari 2015 19:16

    Ruud weet jij hoe het zit met die FIRST CLASS-obligaties die Dragi voor de schijn voor de nationale banken, maar in feite door de ECB wil (laten) opkopen?

    Zijn dat preferente obligaties of iets dergelijks? Voor een belegger zijn die 1e klasdingen zo ik inschat oudere staatsobligaties met hoge rente. Helaas dan is weer de koerswaarde hoog. Zijn dat oude laagrente obligaties tegen lage koers?

    Eerlijk gezegd is mij wat hij precies gaat doen mij nog niet helemaal duidelijk.

    Koppeling aan de dollar is mooi, maar dat zal politiek niet lukken, want die Zuidelijke Staten willen helemaal geen "vaste schuld"

    Of geld vertrouwen is en of goud dat in feite ook niet is, gaat voorbij aan mijn eerdere punten. De kern daarvan is dat naar verwachting de noordelijke landen via de verdere ECB-schulden toch opdraaien voor de zuidelijke schulden.

    4. Gaan we niet over tot die Euro-Dollar dan is het nog maar de vraag of dit het begin van het einde van Euro is.

    5. De kans is groot dat er vanaf dinsdag tegen de obligaties van de zuidelijke landen al worden gespeculeerd en dat de ECB-massief zal moeten bijspringen.

    6. De balans van de ECB komt vervolgens om van de opgestapelde zuid elijkeobligaties die er maar onderuit blijven gaan.

    7. ECB dreigt failliet te gaan en de Noordelijke landen staan voor het blok en ga maar bijbetalen om ineenstorting te vermijden.

    8. En zie daar niet "het begin van het einde" maar het "begin van een door de EU beoogde roof op de Noordelijke landen"!

    Groet, Jonas

  11. [verwijderd] 17 januari 2015 19:28

    Even een quiz ter ontspanning.

    Vraag is het navolgende ECB-bestuurslid die pleit voor zo groot mogelijke inkoop afkomstig uit een Noordelijk of Zuidelijk land?

    "DUBLIN (AFN) - De eventuele opkoop door de Europese Centrale Bank (ECB) van staatsobligaties is alleen effectief als het om een groot bedrag gaat. Dat stelt ECB-bestuurder Benoit Coeuré in een vrijdag gepubliceerd interview met de Ierse krant Irish Times.

    De Fransman benadrukt daarin dat er nog geen besluit is genomen over de nieuwe maatregelen die de ECB wil nemen in de strijd tegen de lage inflatie. Alom wordt echter verwacht dat de ECB volgende week donderdag zal bekendmaken in dat kader over te gaan op de aankoop van staatsleningen.

    ,,Het enige dat ik kan zeggen is dat het groot moet zijn om efficiënt te zijn'', zei Coeuré over die optie. Hoe groot dat is, staat volgens hem nog niet vast. De bestuurder liet nogmaals weten dat er geen unanieme overeenstemming binnen de ECB hoeft te zijn om tot nieuwe stappen over te gaan".

    Uit antwoorden leid ik verschillende zaken af. Graag ook toelichting.

    Groet, Jonas

  12. nestel 17 januari 2015 20:16
    quote:

    Miss Doom schreef op 16 januari 2015 22:42:

    Hoe kan je het beste inspelen op een munt waarvan je denkt dat ze sterk zal gaan dalen?.
    USD rekening openen bij een Amerikaanse bank en al uw geld meteen daarop storten...
    GBP rekening openen bij een Britse bank en al uw geld meteen daarop storten...

    of nog veel beter, maar "een beetje" te laat:

    SF rekening openen bij een Zwitserse bank en al uw geld meteen daarop storten...

    Of nog veel beter (maar niet heus) uw echte centjes tegen Bitcoins omruilen..

    Haager AB !


    Vraag is het navolgende ECB-bestuurslid die pleit voor zo groot mogelijke inkoop afkomstig uit een Noordelijk of Zuidelijk land?

    Antwoord:

    Uit een Europees land! Europia ! Eurobonds en al het rentegezeik is over. De Euro wordt weer een vertrouwenswaardige sterke munt. Maar DAT willen de Amerikanen helemaal niet...

  13. nestel 17 januari 2015 20:58
    I also had a dream!

    A beautiful dream, in which al European countries really would and could be one.
    A dream, in which all European people would be equal and entitled to live in peace, in 1 beautiful Europe.

    Europia!

    The United States was founded by a couple of brave man, which had some great ideas and an united vision.

    A vision of ONE.

    And so it was and so it became. After ONE big evil civil war the ONE was established. One by one the ONE became bigger and therefore stronger.

    ONE country in which all former countries, States, Territories (Inhabited and Uninhabited), North or South became one.

    In my dream WE don't need another war to get it done right.

    From so far we came, so close we are.

    All for one, one for all. Unity is what we need!

    In my dream we maintain our current Europe warless status and built ourselves a better future.

    A future for all our children, who will be proud to live in ONE united Europe, still without war.

    In my dream, we do not need to reinvent the wheel again. We simply need to COPY!

    Copy the USA system and improve it with the best bright European Ideas.

    Use the best of all EU countries to built ourselves a nice ONE united Europe to live in.
    In which all are one, but own ideas are appreciated and welcomed.
    No need to give up your own identity.

    I had a dream, I EURO PIA !

    I hope I live to see it become true.

    RM

    en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_...
  14. [verwijderd] 17 januari 2015 21:27

    Een droom? Meer een nachtmerrie zal je bedoelen!

    We moeten Nederland dus opheffen? Steeds meer arme landen toelaten? Wereldvreemde bureaucraten die niet eens de buitengrenzen nu weten te bewaken aan de macht hebben.

    "Copy the USA system and improve it with the best bright European Ideas".

    Volgens mij kan je beter naar de USA emigreren of naar Brussel bij die wereldvreemde bureaucraten in een gebouwtje gaan zitten.

    Over wat Draghi doet noch hoe je gevolgen inschat meld je trouwens niets. Geheimzinnig en vaag doen. Ook zo'n EU-bureaucrateneigenschap!
    Je zou daar in dat Brussel inderdaad prima passen.

    Groet, Jonas
  15. Ruud100 17 januari 2015 21:50
    quote:

    jonas schreef op 17 januari 2015 19:16:

    Ruud weet jij hoe het zit met die FIRST CLASS-obligaties die Dragi voor de schijn voor de nationale banken, maar in feite door de ECB wil (laten) opkopen?

    Zijn dat preferente obligaties of iets dergelijks? Voor een belegger zijn die 1e klasdingen zo ik inschat oudere staatsobligaties met hoge rente. Helaas dan is weer de koerswaarde hoog. Zijn dat oude laagrente obligaties tegen lage koers?

    Eerlijk gezegd is mij wat hij precies gaat doen mij nog niet helemaal duidelijk.

    Koppeling aan de dollar is mooi, maar dat zal politiek niet lukken, want die Zuidelijke Staten willen helemaal geen "vaste schuld"

    Of geld vertrouwen is en of goud dat in feite ook niet is, gaat voorbij aan mijn eerdere punten. De kern daarvan is dat naar verwachting de noordelijke landen via de verdere ECB-schulden toch opdraaien voor de zuidelijke schulden.

    4. Gaan we niet over tot die Euro-Dollar dan is het nog maar de vraag of dit het begin van het einde van Euro is.

    5. De kans is groot dat er vanaf dinsdag tegen de obligaties van de zuidelijke landen al worden gespeculeerd en dat de ECB-massief zal moeten bijspringen.

    6. De balans van de ECB komt vervolgens om van de opgestapelde zuid elijkeobligaties die er maar onderuit blijven gaan.

    7. ECB dreigt failliet te gaan en de Noordelijke landen staan voor het blok en ga maar bijbetalen om ineenstorting te vermijden.

    8. En zie daar niet "het begin van het einde" maar het "begin van een door de EU beoogde roof op de Noordelijke landen"!

    Groet, Jonas

    FIRST CLASS-obligaties = Werd dacht gisteren gezegd: Alles behalve Griekenland

    punt 5 t/m 8: Eén van de effecten van het omzetten van de Euro in de dollar zal zijn dat heel zuidelijk Europa niet of nauwelijks meer zal kunnen lenen tot ze een eigen munt hebben ingevoerd en weer in die munt kunnen gaan lenen. Vraag is hoe erg dat is. Het zal vermoedelijk tot afschrijvingen komen op alle staatschulden behalve Duitsland.

    De realiteit is dat er feitelijk geen oplossing meer voor de schulden in Europa is maar we dankzij de Euro nog vrolijk door kunnen lenen en de problemen alleen maar groter maken. Dat is ook waarom het einde van de Euro onvermijdelijk is. Waarschijnlijk kan alleen Duitsland zijn staatsschuld nog aflossen. Ondanks dat wij anders denken gaat het Nederland ook niet meer lukken.

    Europa's probleem is dat we politici hebben die denken dat onze economie eeuwig kan groeien tot deze 10x zo groot is als de wereld zelf. We hebben het via een tech bubbel geprobeert, via een banken bubbel en via een schulden bubbel.

    Alle pogingen hebben hopeloos gefaald. Nu nog de conclusie trekken dat een economie (lees de wereldeconomie) niet oneindig door kan groeien en je moet naar een senario waarin overheidsuitgaven geen tekorten vertonen en de staatschulden max. 20-25% BBP horen te zijn. Geld dat geleend is om infrastructuur aan te leggen en dergelijke.

    Overheden zitten diep in de schulden en hebben feitelijk geen geld meer voor idiote subsidies, hoge uitkeringen en allerlei peperdure hobby's. Maar in Europa is er zeker niemand die dat wil erkennen.
  16. Bangizwe 17 januari 2015 22:12
    Nestel: Ze zeggen toch altijd dat je moet kopen als de koers laag staat. En die 3 munten die je daar noemt, die staan niet echt laag tov de €. En zeker bij de Frank ligt het er wel vingerdik op dat hij de dieperik in gaat. En dat zullen ze ook wel willen. Waarom zouden ze anders de rente negatief gemaakt hebben. Plus zijn er ook weer meer alternatieven. En op korte termijn zou het ook wel eens kunnen dat de € terug wat zal aantrekken. Als je kijkt naar dat nieuw voorstel van de ECB. Ik weet niet hoe lang ze daar al mee bezig zijn. Maar dat ze die knoop tegen 22 januari al doorgehakt hebben zou me verbazen. En het lijkt mij de moeite waard om dat eens te bekijken. Dat zou dan wel lichtjes tegen de markt in gaan. En je mag ook niet vergeten dat diegene die hier de laatste 15 jaar geboren zijn niet meer in termen van Guldens denken. Die hebben "hun" €.
  17. gerrie2000 18 januari 2015 00:02
    Als alleen nationsle centrale banken hun eigen staatsleningen mogen opkopen zal dat worden gezien als een tegenvaller door de markt, met als gevolg het sterker worden van de euro en dalende beurskoersen...
    En als Griekenland niet mee mag doen, slaat het sentiment in GRiekenland helemaal om en wordt Syriza de grote winnaar met alle gevolgen van dien (griekenland uit de euro). Maar ik heb het idee dat dat wel eens een vooropgezet plannetje kan zijn....
  18. forum rang 6 ttroo 18 januari 2015 10:10
    Ik ga een voorspelling doen voor de rentes. De Griekse rente schiet met 300 a 500 basis punten omhoog. De rente van de Noord Europese landen zullen ongeveer gelijk blijven (licht dalen/licht stijgen), behalve die van Frankrijk, die zie ik eerder naar Duitsland/Nederland dalen). De Griekse verkiezingen lijkt steeds meer en meer op een geïsoleerd evenement, oftewel wat de Grieken ook doen, meer links stemmen, meer rechts stemmen, weer onderhandelen. Europa lijkt de Grieken op te geven en een Grexit lijkt eerder een zegen voor allen. Morgen zullen we zien of deze visie uitkomt.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links