Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwsbericht Stichting Imtech Eerlijk delen i.o. per 6 januari 2015-01-06

109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Imteger 6 januari 2015 17:35
    Beste gedupeerde aandeelhouders van Imtech,

    Als gevolg van de eerdere oproep aan gedupeerden om mee te doen met onze collectieve actie zijn we met een kleine groep gestart, maar om de te verwachten juridische kosten per persoon dragelijk te houden zijn nieuwe deelnemers natuurlijk van harte welkom. Mail om mee te doen je persoonlijke gegevens met een volledig overzicht van jouw transacties
    Imtech (aandelen en Rights 2014) naar:

    Stichting_imtech_eerlijk_delen@kpnmail.nl

    Het is op dit moment nog niet helemaal zeker wat voor rechtspersoon onze belangen gaat behartigen. Dat kan een stichting of een vereniging zijn, maar misschien maken we wel gebruik van de faciliteiten van een gerenommeerd advocatenkantoor en werkt dat net zo goed.

    Na uitgebreide inventarisatie van alle mogelijkheden en communicatie met de betrokken partijen zien we voorlopig vier kansen voor een vergoeding van (een deel van) de schade:

    1. Een betere verdeling van het schikkingsbedrag van de VEB met Imtech, bij voorkeur aangevuld met extra gelden van Imtech zelf, haar aansprakelijkheid verzekeraar en haar accountant KPMG.

    2. Een schadevergoeding van de RABO bank, die wel erg onrechtmatig handelde als huisbankier van Imtech. (Bijvoorbeeld door parallel aan de door haar begeleide emissie 2013 ook preferente financieringsaandelen met zichzelf als begunstigde uit te geven.)

    3. Een redelijke vergoeding van Imtech en de banken voor de niet uitgeoefende Rights 2014 tijdens de Rump Offering. Deze Rights brachten ons inziens ten onrechte niets op.

    4. Een individuele vergoeding van de eigen bank vanwege onvoldoende zorgplicht. Dit laatste is overigens alleen mogelijk voor gedupeerden die hun bank betaalden voor adviesdiensten.

    De huidige deelnemers hebben niet altijd dezelfde kansen in gelijke mate. Dat hangt af van de transacties. Mogelijkheid 4 zullen we uiteraard niet collectief aanpakken.

    We zoeken vooral gedupeerden aandeelhouders Imtech, die:

    a. Veel aandelen (bij)kochten na 1 februari 2013 en/of meededen met de emissie in 2013 en daardoor tenminste enkele duizenden euro’s schade leden.
    b. Vinden dat de vergoeding uit de schikking met de VEB veel te laag is.
    c. Hun rights tijdens de Rump Offering zagen verdampen en juist door deze “verkoop, die juridisch gezien geen verkoop was” duizenden euro’s kwijt raakten.

    Meld je aan. Er zijn geen kosten van inschrijving.
    Waarschijnlijk is er binnenkort wel een bescheiden bedrag per deelnemer nodig om de juridische procedures formeel te beginnen, maar verder streven we naar een soort van no cure no pay constructie.

  2. Imteger 7 januari 2015 15:12
    Goedemiddag Da Freeze,
    Eventuele rechtszaken worden door ons niet begonnen uit frustratie. We willen ons gewoon niet beet laten nemen door (voornamelijk) de banken. De kansen verschillen per individu afhankelijk van zijn of haar transacties. Hoe groter de verliezen des te interessanter is het om mee te doen. Als er voldoende deelnemers meedoen dan zullen een aantal partijen waarschijnlijk wel iets willen schikken om jurisprudentie te voorkomen. We houden de kosten zo laag mogelijk. Helemaal no cure na pay is wettelijk nog niet toegestaan in dit soort situaties, maar het is wel mogelijk om bijvoorbeeld de betalingen aan advocaten sterk afhankelijk te maken van het behaalde eindresultaat. Als je ons een transactie overzicht stuurt kunnen we een globale indicatie geven van de mogelijke opbrengsten, maar we kunnen natuurlijk geen garanties geven.
  3. Chica 8 januari 2015 12:27
    Imteger, deze actie is kansrijk, ik doe zeker mee. Imtech aandeelhouders die hun Imtech Rights niet hebben kunnen uitoefenen doordat de claims geen waarde meer hadden, moeten zich zeker aanmelden. De begeleidende banken hebben niet hun werk goed gedaan, hun zorgplicht tegenover de oude aandeelhouders niet nagekomen, nog schandalig is dat bij Rump Offering geen waarde is gerealiseerd. De emissie was een verkapte onteigening (beroving) misschien zal het een aantal jaren duren, voordat de overwinning zal zijn, maar dit is een "case". Kijk maar naar FortisEffect na 5 jaar procederen ondanks moeilijk te bewijzen feiten, hebben de beleggers gewonnen, of World Online is ook een andere voorbeeld de begeleidende banken hebben de beleggers moeten compenseren voor het onrechtmatig handelen, wel na 10 jaar procederen :)

    Dus, doe mee met deze collectieve actie!!!
  4. Retired 12 januari 2015 08:42
    quote:

    Imteger schreef op 11 januari 2015 10:53:

    Aan alle belangstellenden.

    Het gaat langzaam, maar we groeien beetje bij beetje als een sneeuwballetje, dat nog klein is. Maar zelfs een enorme bosbrand begon ooit met een vonk. Nu op weg naar het echte sneeuwbal effect. Binnenkort starten we een groot publiciteitsoffensief.
    Dit zou een forum moeten zijn voor aandeelhouders die vooruit kijken, niet voor een stel frustro's die maar niet los kunnen laten dat ze belazerd zijn.

    Je komt ons dus (vrij vertaald) vertellen dat een het aandeel waar mijn geld in zit binnenkort nog meer juridisch gezeik kan verwachten.
    Das idd verdomde integer!
  5. forum rang 6 Chiddix 12 januari 2015 09:38
    Het initiatief om alle gedupeerde Imtech beleggers te laten delen in het potje schadevergoeding, zou eigenlijk weerklank moeten vinden bij velen. Probleem is, er zit te weinig in het potje , om het aantrekkelijk te maken.
    De VEB riep in Februari 2013 van de daken, 1 miljard schadevergoeding. Daar is nu hoogstens nog 100 miljoen(maximum) van over , om te verdelen.
    Wanneer je banken juridisch aansprakelijk kan stellen voor de geleden schade, wordt het een ander verhaal.
    Maar ik kom bij de VEB niets tegen, om banken aansprakelijk te stellen. Sommige beleggers zijn het niet eens met de gedeeltelijke schadeloosstelling voor de gedupeerden(19 euro-12 euro).
    Men heeft dus een meningverschil met de VEB. Al zou de VEB de grens oprekken, is het niet meer dan een klein pleistertje op de wond. Omdat de VEB een rechtvaardige verdeling voorstaat, de eerste groep krijgt meer , is er niet veel te halen voor de groep(12 euro-0,01 euro).
  6. [verwijderd] 12 januari 2015 10:03
    Beste Tip voor 2015

    beleg geen cent in Imtech, het volgende lijk gaat zich aandienen, ze hebben totaal geen controle en de geruchtenstroom gaat weer op gang komen. Wederom weer geen enkele communicatie vanuit het management naar de aandeelhouders toe (die toch weer 600 miljoen voor noppes hebben gestort) oh nee ook 300 miljoen voor de sukkels van een banken die er ingeluisd zijn chapeau.)

    Het beste advies is ik mag het niet zeggen maar niet naar boven dus resteert.....

    op naar 0 cent
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 12 januari 2015 12:36
    Tja, iedereen is weer schuldig behalve de beleggers zelf ? Een vergoeding voor de rights ? Het nieuwe aandeel heeft nooit boven de emissiekoers van 1 cent genoteerd, waarom zou er dan meer dan 0 cent voor de rights betaald moeten worden ?? Je mag blij zijn dat je er gratis vanaf kwam ipv dat er bijgestort hoefde te worden :-)

    In de emotionele Imtech discussies van mn vlak voor de rump offering kan je lezen dat de meeste vasthoudende Imtech beleggers werkelijk geen flauw benul hadden hoe e.e.a. technisch in zijn werk gaat bij dit soort emissies. De belachelijke koersprongen, het aandeel wat maar niet naar de 1 cent ging enz. De meeste Imtech beleggers hebben gewoon heel slecht hun huiswerk gedaan en zijn feitelijk onvoldoende toegerust om te beleggen/speculeren in dit soort individuele aandelen. Het is niet anders maar om dan de schuld te gaan neerleggen bij Jan en Alleman gaat toch wel te ver.
  8. [verwijderd] 12 januari 2015 15:41
    quote:

    Imteger schreef op 6 januari 2015 17:35:

    3. Een redelijke vergoeding van Imtech en de banken voor de niet uitgeoefende Rights 2014 tijdens de Rump Offering. Deze Rights brachten ons inziens ten onrechte niets op.
    Ik ben heel benieuwd wat hiervoor jullie motivatie is:

    1. Je zag toch gewoon de koers van de Rights dalen totdat ze niets meer waard waren, dan had je ze eerder moeten verkopen of uitoefenen?

    2. Alleen het feit al dat de banken zijn blijven zitten met de aandelen en ze ze dus niet kwijt konden voor 1 cent indiceert toch al dat op het moment van de rump-offer de claims niks meer waard waren?

    3. De koers na de claimemissie vertelt toch ook hetzelfde?

    Iedereen wist toch wat er aan de hand was. Imtech bijna failliet. Dus oude aandelen zo goed als waardeloos. BAVA gaat acoord claimemissie. verhouding 1:131, emissie trekt niet genoeg betalend publiek. Koers zakt, vrij normale gang van zaken.

    En in de prospectus stond precies wat de risico's waren.
  9. Imteger 13 januari 2015 08:52
    Gluup,
    Even namens de Stichting Imtech Eerlijk Delen i.o.:
    We begrijpen jouw redenering, maar er speelt meer. De koersen na de emissie staan niet in relatie tot de Rump Offering. De koers van de Rights op Euronext eigenlijk ook niet, omdat de Rump een eigen besloten markt van de banken was. De koers van het aandeel Imtech tijdens de Rump op Euronext was wel van belang. Daarnaast is van invloed dat Imtech eigenlijk al failliet zou zijn geweest als de Rights geen waarde meer hadden en dat dat zou betekenen dat de hele emissie 2014 uitsluitend tot doel had om de leningen van de banken af te lossen. Dat mag niet.
  10. [verwijderd] 13 januari 2015 08:59
    quote:

    Imteger schreef op 13 januari 2015 08:52:

    Gluup,
    Even namens de Stichting Imtech Eerlijk Delen i.o.:
    We begrijpen jouw redenering, maar er speelt meer. De koersen na de emissie staan niet in relatie tot de Rump Offering. De koers van de Rights op Euronext eigenlijk ook niet, omdat de Rump een eigen besloten markt van de banken was. De koers van het aandeel Imtech tijdens de Rump op Euronext was wel van belang. Daarnaast is van invloed dat Imtech eigenlijk al failliet zou zijn geweest als de Rights geen waarde meer hadden en dat dat zou betekenen dat de hele emissie 2014 uitsluitend tot doel had om de leningen van de banken af te lossen. Dat mag niet.
    Het was mij bekend dat 500 miljoen naar de banken ging en 100 miljoen direct naar Imtech. Ik ben aandeelhouder en heb meegedaan met de laatste emissie.
  11. forum rang 7 Ron Kerstens 13 januari 2015 10:05
    quote:

    Imteger schreef op 13 januari 2015 08:52:

    Gluup,
    Even namens de Stichting Imtech Eerlijk Delen i.o.:
    We begrijpen jouw redenering, maar er speelt meer. De koersen na de emissie staan niet in relatie tot de Rump Offering. De koers van de Rights op Euronext eigenlijk ook niet, omdat de Rump een eigen besloten markt van de banken was. De koers van het aandeel Imtech tijdens de Rump op Euronext was wel van belang. Daarnaast is van invloed dat Imtech eigenlijk al failliet zou zijn geweest als de Rights geen waarde meer hadden en dat dat zou betekenen dat de hele emissie 2014 uitsluitend tot doel had om de leningen van de banken af te lossen. Dat mag niet.
    Je redenatie is voor mij niet te volgen. Imtech plaatst aandelen om haar schuld af te lossen aan de banken, dat wisten we allemaal. Banken garanderen de afname op 1 cent. Vervolgens blijkt dat er onvoldoende belangstelling is om die stukken te kopen en nemen de banken het restant op. Uiteraard is dan de prijs van de rights nul cent geworden. Ook na de emissie is het aandeel niet meer boven die cent uitgekomen, overeenkomstig de moeizame emissie.

    De echte "slachtoffers" zitten bij de beleggers die de klap van 20 naar 10 meemaakten en evt. nog diegenen die op koersen rond de 10 kochten. Alle kopers daarna wisten drommels goed dat ze iets zeer speculatiefs kochten wat zomaar geheel mis kon gaan. Helaas is dat laatste gebeurd.

    Elke keer duiken er weer figuren op die stichtingen gaan oprichten om zgn genoegdoening te krijgen, vrijwel altijd zonder resultaat. Alleen de advocaten verdienen er (zeer) goed aan plus meestal de oprichter van de stichting die opeens ook allerlei kosten blijkt te maken. Lik je wonden en sluit het boek !
  12. forum rang 6 Chiddix 13 januari 2015 10:11
    quote:

    Imteger schreef op 13 januari 2015 08:52:

    Gluup,
    Even namens de Stichting Imtech Eerlijk Delen i.o.:
    We begrijpen jouw redenering, maar er speelt meer. De koersen na de emissie staan niet in relatie tot de Rump Offering. De koers van de Rights op Euronext eigenlijk ook niet, omdat de Rump een eigen besloten markt van de banken was. De koers van het aandeel Imtech tijdens de Rump op Euronext was wel van belang. Daarnaast is van invloed dat Imtech eigenlijk al failliet zou zijn geweest als de Rights geen waarde meer hadden en dat dat zou betekenen dat de hele emissie 2014 uitsluitend tot doel had om de leningen van de banken af te lossen. Dat mag niet.
    Als er nog iets voor de gedupeerden te halen valt(12 euro- 0,01 euro), zouden de banken iets gedaan moeten hebben, wat afwijkt van de normale gang van zaken bij emissies. Als dat hard gemaakt kan worden in de rechtzaal, is er nog hoop op compensatie. De VEB wil er evenwel zijn vingers er niet aan branden. Deze belangenorganisatie hult zich in stilzwijgen over de rol van de banken.
  13. [verwijderd] 13 januari 2015 10:20
    als de banken echt eerlijk waren, hadden ze de beleggers moeten uitleggen, dat de nieuwe koersdoel 0.01 cent wordt. hiermee rekening te houden en zelf conclusies te trekken. dat hebben ze uit eigen belang NIET gedaan.
    velen zijn behoorlijk zelfs tonnen!! verloren.
    IMTECH moet inderdaad de titel Koninklijk ontnomen worden evenals banken als ABN AMRO!
  14. forum rang 6 Chiddix 13 januari 2015 10:26
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 13 januari 2015 10:05:

    [...]

    De echte "slachtoffers" zitten bij de beleggers die de klap van 20 naar 10 meemaakten en evt. nog diegenen die op koersen rond de 10 kochten. Alle kopers daarna wisten drommels goed dat ze iets zeer speculatiefs kochten wat zomaar geheel mis kon gaan. Helaas is dat laatste gebeurd.


    Je verwoord het goed. De rechter zal ook denken, nam u niet teveel risico door op bv 10 euro in de toko te stappen gezien wat er zich voordeed bij Imtech in Februari 2013? Alleen wanneer er niets onbehoorlijks is voorgevallen bij de emissies, kan het boek gesloten worden.
    De emissies staan los van de gok en hebzucht op 10 euro. Er moet dus kunnen worden aangetoond, dat er fouten zijn gemaakt bij de emissies van Imtech.
    Al het andere is bijvoorbaat een kansloze missie.
  15. Chica 13 januari 2015 10:30
    Beste Ron Kerstens,

    De Imtech claims hebben niets opgebracht bij de Rump Offering. Hoe komt dat? Watvoor verkoopinspanning hebben de banken gedaan om de Rights op de markt aan te bieden. Als ze dat kunnnen aantonen, dan geef ik je gelijk. De Imtech Rights hadden wel een waarde moeten hebben.

    Ik zou zeggen, doe mee met de collectieve actie.

    De kleine belegger kan ook iets bereiken!
  16. [verwijderd] 13 januari 2015 11:00
    Beste belegger,

    stop geen cent in Imtech of een onderzoek naar imtech.

    Koop beter fugro, die wordt overgenomen en daar kun je wat terughalen.

    Iemand is een bodemloze put en nu de bouw achteruit gaat, gaan ze nog extra klappen krijgen, een ebitda van 5 % is nooit haalbaar, ze hebben dat nooit gehaald alleen maar gelogen de oplichters.

    Het is gedaan met Imtech, failliet en uit.

109 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,17 +1,00%
EUR/USD 1,0661 +0,08%
FTSE 100 8.058,64 +0,43%
Germany40^ 18.031,20 +0,95%
Gold spot 2.300,20 -1,16%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+28,07%
ALLFUN...
+4,20%
PROSUS
+4,00%
JUST E...
+3,62%
Philip...
+2,49%

Dalers

RANDST...
-6,12%
Akzo N...
-5,11%
NSI
-3,67%
Arcelo...
-1,78%
AMG Cr...
-1,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links