Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Masterkale 20 oktober 2014 15:53
    Reaal levert de schatkist maximaal €1,3 miljard op'
    AMSTERDAM (AFN) -

    De Nederlandse staat zal tussen de 1 miljard en 1,3 miljard euro vangen voor Reaal, de verzekeringstak van het genationaliseerde financiële concern SNS Reaal. Dat stelt de Belgische bank KBC maandag in een rapport. Delta Lloyd is één van de gegadigden om Reaal te kopen.
    Naar Delta Lloyd detailpagina >

    Delta Lloyd zal daarbij volgens de bank de concurrentie gaan voelen van ASR, dat ook in de markt is voor de acquisitie.

    Volgens KBC zal de overnamesom voor het onderdeel liggen tussen de 1 miljard en 1,3 miljard euro. Dat is flink lager dan de boekwaarde van Reaal, die 2,1 miljard euro bedraagt.

    Afgelopen zomer werd bekend dat de verzekeringstak van SNS Reaal via een veiling wordt verkocht. Volgens KBC moeten investeerders wel rekening houden met de financiële positie van het onderdeel, die volgens de bank ,,relatief zwak" is. Ook het verdienmodel van het onderdeel mist kracht.

    Delta Lloyds afzwaaiende topman Niek Hoek bemoeit zich persoonlijk met het bod.
    Emissie

    Volgens KBC zal Delta Lloyd de overname via aandelen moeten financieren omdat de kapitaalpositie van het concern niet sterk genoeg is. Daarbij zal Delta Lloyd een scherpe prijs bieden om de risico's zo goed en kwaad als het kan in te dammen. ,,ASR is in onze opinie de belangrijkste gegadigde voor het inlijven van het onderdeel", aldus KBC.De bank denkt vooral dat ASR meer voordelen haalt uit de synergie.

    KBC handhaaft een 'hold-advies' voor Delta Lloyd met een koersdoel van 18,50 euro. Maandag rond 10.05 uur noteerde het aandeel 1,4 procent in de min op 16,99 euro.
  2. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 16:40
    Vivat afgewaardeerd door Standard & Poor's

    DONDERDAG 23 OKTOBER 2014, 16:26 uur | 6 keer gelezen

    NEW YORK (AFN) - Standard & Poor's (S&P) heeft zijn rating voor de verzekeringstak van SNS Reaal, per 1 juli omgedoopt tot Vivat, afgewaardeerd van A- naar BBB+. De vooruitzichten voor Vivat zijn stabiel. Dat maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend.
    De voornaamste reden voor de afwaardering is dat de verzekeraar in de eerste helft van dit jaar opnieuw rode cijfers schreef. Het verlies bedroeg 265 miljoen euro. S&P denkt dat Vivat in de jaren 2015 en 2016 moeite zal hebben om de onderliggende winstgevendheid op te krikken tot niveaus uit het verleden. S&P gaat er in zijn basisscenario vanuit dat Vivat in de tweede helft van dit jaar een soortgelijk verlies lijdt als in de eerste 6 maanden.

  3. gerrit 69 26 oktober 2014 23:01


    Nederlandse banken zijn gezond ?

    www.telegraaf.nl/dft/23248426/__Neder...

    Hoera - hoera - hoera en zelfs de SNS-Bank is met glans geslaagd.

    Nog steeds staan mijn aandelen SNS-Reaal wel op nul.
    Het grote bedrog van onze Overheid komt nog een keer aan het licht.
    Misschien hier ook maar eens een uitzending aan wijden door Zembla !!

    Gerrit sixtynine

    ps; Misschien dat alle oud-beleggers in SNS zich beter kunnen verenigen tegen de Overheid
  4. A1 28 oktober 2014 20:36
    De Europese Commissie is niet bij machte om alle cijfers te leveren die ten grondslag liggen aan de berekening van de naheffing van 642 miljoen euro die Nederland moet betalen.

    Nee natuurlijk ben je niet bij machte om alle cijfers aan te tonen. Vooral als je voor 1.8 miljard een bank achteroverdrukt die 6-7 miljard waard is.
  5. [verwijderd] 6 november 2014 10:17
    AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB verzoekt de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam een ,,breed onderzoek'' te starten naar mogelijk wanbeleid bij bank-verzekeraar SNS Reaal. Dat maakte de belangenclub donderdag bekend.
    ,,Alleen op die manier kan duidelijk worden welke ontwikkelingen in zeven jaar beursbestaan hebben geleid tot de ondergang van SNS'', stelt de VEB. Volgens de vereniging geeft een eerder onderzoek van de evaluatiecommissie (commissie-Hoekstra) vooral inzicht in de nationalisatie van de bank-verzekeraar in 2013. De voorgaande periode vanaf 2006 werd echter onvoldoende belicht.
    Volgens VEB-directeur Paul Koster is een onafhankelijk onderzoek ,,in het maatschappelijk belang en in het belang van beleggers''.
  6. forum rang 10 voda 6 november 2014 16:34
    Delta Lloyd ziet af van overname Reaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Delta Lloyd (DL.AE) meldt donderdag verder dat het geen belangstelling heeft voor overnames van andere Nederlandse verzekeraars.

    "Delta Lloyd blijft gericht op de huidige strategie van autonome groei, in combinatie met een producten- en diensten aanbod van topkwaliteit en strikte kostenbeheersing", zegt bestuursvoorzitter Niek Hoek van Delta Lloyd donderdag in een persverklaring bij de derde kwartaalcijfers. "Aan deze strategie geven wij de voorkeur boven ons actief te mengen in de consolidatie die zich op dit moment afspeelt op de Nederlandse verzekeringsmarkt."

    De verzekeraar was een van de potentiele bieders de boeken heeft ingezien van de verzekeringstak van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal, die momenteel wordt geveild door de Nederlandse overheid. Een andere genationaliseerde verzekeraar, ASR, wordt gezien als een grote kanshebber in de overnamestrijd.

    "We zijn niet geinteresseerd in het overnemen van andermans problemen", zegt Hoek donderdag in een toelichting op de strategie-update tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Het risico van claims in verband met woekerpolissen is een van de kwesties die de verkoop bemoeilijkt van Reaal, dat zijn naam intussen heeft veranderd in Vivat.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com
  7. forum rang 10 voda 6 november 2014 18:00
    VIVAT lijdt verlies vanwege voorziening; verkoopproces op schema

    AMSTERDAM (Dow Jones)--VIVAT Verzekeringen, voorheen Reaal, de verzekeringstak van het genationaliseerde SNS Reaal, heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden door een grote voorziening.

    Als gevolg van verzekeringstechnische voorzieningen van EUR144 miljoen, voornamelijk vanwege een daling van de lange rente waardoor de toekomstige verplichtingen stijgen, heeft VIVAT in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van EUR112 miljoen.

    Exclusief deze post werd een nettowinst behaald van EUR32 miljoen. Door een verdere risicoverlaging van de beleggingsportefeuille werd de nettowinst opnieuw ondersteund door winsten op de aandelenportefeuille. Positieve onderliggende resultaten bij Reaal Leven, Zwitserleven en ACTIAM werden grotendeels tenietgedaan door een onderliggend verlies bij Reaal Schade, veroorzaakt door hogere schadeclaims bij brand en motor.

    De marktaandelen bij zowel leven als schade waren grotendeels in lijn met die van het eerste halfjaar.

    De DNB-solvabiliteit van VIVAT daalde tot 156% per ultimo september van 163% per eind juni. Bij SRLEV, de entiteit bestaande uit de levensverzekeringsactiviteiten van VIVAT, daalde de DNB-solvabiliteit tot 164% van 173% per ultimo juni.

    Wat betreft het verkoopproces meldt VIVAT dat deze op schema ligt. Gezien de marktwaarderingen van verzekeringsmaatschappijen en de aanhoudende druk op de winst en solvabiliteit in het vierde kwartaal, zal een verkoop naar verwachting leiden tot een aanzienlijk boekverlies.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 6 november 2014 18:25
    SNS Bank onderzoekt strategische opties voor SNS Securities

    AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Retail Bank, de banktak van het genationaliseerde SNS Reaal nv (SNS.YY), gaat onderzoeken wat de strategische opties zijn voor SNS Securities, meldt het concern donderdag nabeurs.

    SNS Securities is als specialist in de Nederlandse effectenmarkt internationaal actief op het gebied van effectenbemiddeling, kapitaalmarkttransacties en vermogensbeheer.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 12 december 2014 15:34
    Fitch verlaagt outlook verzekeraars SNS

    VRIJDAG 12 DECEMBER 2014, 13:18 uur | 398 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is in navolging van branchegenoot Moody's somberder geworden over de vooruitzichten van de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal. Fitch zette de outlook voor SRLEV en Reaal Schadeverzekeringen vrijdag op negatief.

    Fitch wees op het verlies van de in Vivat omgedoopte verzekeringsactiviteiten van het genationaliseerde SNS Reaal in de eerste negen maanden van dit jaar. Met een verlies over heel 2014 zou de verzekeraar voor het derde achtereenvolgende jaar rode cijfers schrijven. Door de lage rente, moeilijke economie en stevige concurrentie blijft de winstgevendheid in de hele Nederlandse verzekeringsmarkt volgens het ratingbureau waarschijnlijk onder druk staan.

    Moody's ging eerder deze week nog een stap verder dan Fitch, door de rating van de verzekeraars van SNS te verlagen. De bijgestelde outlook van Fitch geeft aan dat de kans op zo'n stap bij dit bureau is toegenomen.
  10. forum rang 10 voda 31 december 2014 12:03
    Marcel van der Meulen treedt terug als directievoorzitter Reaal per 1 jan 2015

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Marcel van der Meulen treedt per 1 januari 2015 af als directievoorzitter van Reaal, meldt SNS Reaal woensdag voorbeurs.

    De bestuurder legt zijn functie als directievoorzitter van Reaal neer om persoonlijke redenen, meldt het concern in het begeleidend persbericht.

    Daarmee treedt Van der Meulen ook terug als bestuurder uit de vennootschappen SRLEV nv, Reaal Schadeverzekeringen nv en REAAL nv (VIVAT Verzekeringen).

    De rol van Van der Meulen zal tijdelijk worden waargenomen door Wim Henk Steenpoorte. Steenpoorte is reeds lid van de Raad van Bestuur (RvB) van SNS Reaal en directievoorzitter van REAAL nv.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 31 december 2014 13:04
    Nieuwe topman Reaal stapt na half jaar op - update

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Marcel van der Meulen, die eerder vijf jaar werkte bij verzekeraar ASR, heeft een half jaar na zijn benoeming als topman van Reaal Verzekeringen besloten per direct op te stappen, meldt de SNS Reaal-groep woensdag.

    Het besluit is genomen op grond van persoonlijke overwegingen, stelt een woordvoerder van SNS Reaal, die daarop geen nadere toelichting kan geven. Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen van SNS Reaal zegt het besluit te respecteren.

    Van der Meulen legt al zijn functies neer per 1 januari. Hij was ook bestuurder van de verzekeringstak Vivat, dat zowel het leven- en schadebedrijf van Reaal als het pensioenbedrijf Zwitserleven bevat.

    SNS Reaal heeft Van der Meulen gevraagd nog een aantal projecten te doen rond de verkoop van de verzekeringstak, merkt de woordvoerder op, hetgeen wijst op een vertrek in harmonieuze sfeer.

    Toch is het vertrek opvallend, zo kort na het aantreden en midden in het overnameproces. Van der Meulen werd medio 2014 benoemd in de nieuwe directie van Reaal, die werd vernieuwd in verband met de afsplitsing van de verzekeraar van SNS Bank.

    Hij was daarvoor vijf jaar lang directeur geweest bij het eveneens genationaliseerde ASR Nederland en leek dus goed geequipeerd voor een eventuele fusie van de twee bedrijven.

    Na zijn periode bij ASR nam Van der Meulen een sabbatical, waarin hij een opleiding coaching en leiding volgde bij Insead, aldus een SNS Reaal-woordvoerder.

    SNS Reaal, dat begin 2013 moest worden genationaliseerd na miljardenverliezen op vastgoedbeleggingen, is druk bezig met de verkoop van zijn verzekeringsbedrijf VIVAT Verzekeringen.

    Volgens het Financieele Dagblad (FD) is ASR de enige overgebleven kandidaat voor de overname, in combinatie met investeerders. De voorkeur van de regering zou volgens het FD uitgaan naar een consortium van ASR met de Zwitserse verzekeraar Swiss Re en private equity-partij CVC.

    De rol van Van der Meulen zal tijdelijk worden waargenomen door Wim Henk Steenpoorte. Steenpoorte is reeds lid van de Raad van Bestuur (RvB) van SNS Reaal en directievoorzitter van de verzekeringstak Vivat. Hij heeft ook eerder de rol van directievoorzitter van Reaal al tijdelijk vervuld, zegt een woordvoerder.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  12. Cu Chulainn 21 januari 2015 19:17
    Chinese interesse in Reaal 21-1-2015

    AMSTERDAM (AFN) - De Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang heeft interesse in Reaal, de verzekeringsdochter van het genationaliseerde SNS Reaal. Dat meldde Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van ingewijden.

    Het FD meldde eerder op de dag al dat de beoogde overname van Reaal door branchegenoot ASR en een groep investeerders vertraging heeft opgelopen. De verzekeraar zou bovendien aanzienlijk minder opbrengen dan eerder werd gehoopt.

    Reaal is onderdeel van Vivat Verzekeringen. Dat bestaat naast de schade- en levensverzekeringen van Reaal ook uit onder meer Zwitserleven en vermogensbeheerder Actiam.

    Verzekeringsonderdelen

    SNS Reaal werkt aan de verkoop van zijn verzekeringsonderdelen. Een woordvoerster gaf eind vorig jaar nog aan dat dit proces ,,volgens plan'' verliep. Een concrete termijn voor de verkoop is er niet.

    Anbang kocht in december vorig jaar de Belgische bankactiviteiten van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd.
  13. forum rang 10 voda 21 januari 2015 21:17
    Meer nieuws:

    Anbang serieuze kandidaat om Reaal te kopen - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Chinse verzekeraar Anbang is een serieuze kandidaat om Reaal over te nemen, meldt het Financieele Dagblad (FD) woensdagavond op zijn website.

    De Chinezen meldden zich op het laatste nippertje als potentiele koper van het verzekeringsbedrijf van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal. Datzelfde deed Anbang onlangs ook al bij de Belgische bank van verzekeraar Delta Lloyd (DL.AE), die tot algemene verrassing door de Chinezen werd gekocht, nadat vergevorderde gesprekken met een andere partij waren afgeketst.

    De Chinezen komen als geroepen, schrijft het FD, omdat de enige overgebleven andere koper, de eveneens genationaliseerde verzekeraar ASR en een groep private investeerders, tegenvallers hebben ontdekt in de boeken van Reaal, zoals het FD eerder woensdag meldde. De zwakke financiele positie van het aangeboden bedrijf kan een groot probleem worden voor de regering, die geen staatssteun meer mag geven van de EU, maar wel snel de verkoop moet afronden.

    Anbang is pas sinds afgelopen najaar actief buiten China, en kocht begin oktober het wereldberoemde Waldorf Astoria Hotel in New York. Dezelfde maand nog werd de Belgische verzekeraar Fidea overgenomen en twee maanden later de Belgische bank van Delta Lloyd.

    Het balanstotaal van Anbang bedraagt nog geen EUR100 miljard, meldt het FD. Maar het bedrijf wil een toptienspeler worden in de mondiale verzekeringswereld. Een overname van Reaal zou de balans van het ondernemende Chinese bedrijf alvast met 50% laten groeien.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  14. Cu Chulainn 16 februari 2015 10:48
    Voormalig Reaal in Chinese handen


    DEN HAAG (AFN) - De genationaliseerde verzekeraar Vivat, voorheen Reaal, komt in handen van de Chinese branchegenoot Anbang. Die betaalt 150 miljoen euro voor de aandelen en steekt daarnaast nog een zo'n 1,3 miljard euro in versterking van de balans en aflossing van interne leningen binnen de groep SNS Reaal.

    Voormalig Reaal in Chinese handen Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) maandag aan de Tweede Kamer laten weten. De overname is nog wel afhankelijk van toestemming van toezichthouders. Bovendien kan de deal nog worden afgeblazen als de financiële positie van Vivat de komende maanden sterk verslechtert.

    De overnameprijs ligt ver onder de boekwaarde van 2,4 miljard euro. Daardoor resulteert de verkoop in een fors verlies voor SNS Reaal. Om te voorkomen dat SNS Bank daardoor in de problemen komt, is besloten het bankbedrijf uit de holding te halen en direct onder de Staat te brengen.

    Marktwaarde

    Dat betekent volgens Dijsselbloem in feite dat de Staat SNS Bank van de holding koopt voor de marktwaarde, die geschat wordt op 2,7 miljard euro. Op dat bedrag wordt een overbruggingskrediet van 1,1 miljard euro dat de overheid eerder verstrekte, in mindering gebracht.

    Gezien de impact op de structuur van SNS Reaal wordt de publicatie van de jaarcijfers, die gepland stond op 12 maart, tot nader order uitgesteld.

    Gaten in balans

    De verkoopprijs van Vivat is zo laag omdat Anbang eerst flinke gaten in de balans moet repareren. Om de solvabiliteit op peil te brengen, is een bedrag van naar schatting 770 miljoen euro nodig. De rest van de circa 1,3 miljard euro die Anbang investeert, betreft de aflossing van leningen die Vivat heeft lopen bij SNS Bank en SNS Reaal.

    In totaal waren 86 partijen geïnteresseerd in een overname van Vivat, dat twee jaar geleden in staatshanden kwam. ASR, de verzekeraar die met de nationalisatie van Fortis/ABN AMRO in 2008 in overheidshanden kwam, gold lange tijd als een van de belangrijkste gegadigden. Het bedrijf liet evenwel weten dat het geen bod heeft gedaan.

    Topman Gerard van Olphen van SNS Reaal reageerde verheugd op de verkoop. ,,Door deze transactie zijn de belangen van de polishouders en medewerkers van Vivat gewaarborgd'', verzekerde hij. Hij voegde eraan toe dat de herstructurering van SNS Reaal ,,in de laatste fase'' is beland.
  15. forum rang 10 voda 16 februari 2015 18:50
    SNS Reaal verhulde boekhoudkundige fout in jaarverslag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Door uit verschillende potjes kapitaal toe te voegen aan zijn verzekeringsdivisie Reaal nv, zoals toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) had verzocht, heeft SNS Reaal in 2013 een grote boekhoudkundige fout kunnen maskeren, blijkt uit het jaarverslag en de brief van de minister van Financien over de geplande verkoop van Reaal aan een Chinese verzekeraar.

    Contanten die Reaal bij de bank had gestald telden jarenlang mee als eigen vermogen van de verzekeraar, terwijl ze gelijktijdig als onderpand dienden voor een lening van SNS Bank aan Reaal. Door deze fout bleek de gerapporteerde solvabiliteit van de verzekeraar in 2013 EUR700 miljoen te hoog.

    Na de ontdekking van de fout versterkte SNS Reaal op verzoek van DNB de solvabiliteit en liquiditeit van Reaal nv met geld van verschillende onderdelen in de groep, meldde het ministerie van Financien maandag.

    Niet alleen injecteerde houdstermaatschappij SNS Reaal EUR250 miljoen aan 'belastinggeld', dat bij de nationalisatie in het concern was gestopt. Ook werd een achtergestelde lening van EUR150 miljoen van SNS Reaal aan Reaal nv geconverteerd naar eigen vermogen voor het dochterbedrijf. De schadeverzekeringstak keerde bovendien EUR250 miljoen dividend uit aan moederbedrijf Reaal nv, blijkt uit de 'Aanpassing intragroepsposities' op bladzijde 288 van het jaarverslag.

    Om liquiditeitsproblemen te voorkomen, verstrekte SNS Bank tenslotte nog een lening van EUR250 miljoen aan Reaal, "ter vervanging van een rekening courant balans tussen deze entiteiten", stipt het verslag het eigenlijke probleem slechts tussen neus en lippen door aan.

    Opvallende details is dat Reaal tot zekerheid van die lening alle aandelen in zowel zijn levens- als schadeverzekeringsbedrijven als onderpand gaf aan SNS Bank en dat de lening in het boek van SNS Bank een zeer hoge risicoweging kreeg van 500%.

    De Chinese verzekeraar Anbang zal Reaal nv overnemen voor slechts EUR150 miljoen, meldde het ministerie van Financien maandag. Bovenop de overnamesom lost het Chinese bedrijf ook de leningen van de holding en SNS Bank aan Reaal nv af, ter waarde van EUR552 miljoen. Bovendien zal de kapitaalpositie van Reaal nv worden versterkt met een injectie van EUR770 miljoen tot EUR1 miljard, zodat de totale investering van de Chinezen in het Nederlandse bedrijf rond EUR1,5 miljard zal uitkomen.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


956 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,95 +0,22%
EUR/USD 1,0720 +0,21%
FTSE 100 8.091,74 +0,64%
Germany40^ 17.973,10 -0,64%
Gold spot 2.329,75 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
Flow T...
+5,59%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,79%
JUST E...
+1,63%

Dalers

ADYEN NV
-10,38%
WDP
-4,69%
VIVORY...
-4,02%
Alfen ...
-2,66%
TomTom
-2,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links