Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 59,600 18 apr 2024 15:03
  • +0,050 (+0,08%) Dagrange 58,850 - 60,050
  • 68.066 Gem. (3M) 135,7K

ARCADIS 2015

485 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vlaming 9 januari 2015 09:40
    SNS presenteert Top Picks
    VRIJDAG 9 JANUARI 2015, 09:31 uur | 1 keer gelezen
    AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities heeft vrijdag zijn lijst met Top Picks voor de eerste helft van dit jaar bekendgemaakt. Het gaat om Arcadis, ASM International, BAM, Beter Bed, Docdata, ING, KPN en TomTom.
    Volgens SNS is de economie in Europa aan het opwarmen. Duitsland blijft volgens de bank de locomotief met zijn export gedreven economie die profiteert van de groei in de Verenigde Staten, maar bijvoorbeeld ook in China. Italië en Frankrijk blijven de zwakke broeders in de eurozone. ,,En er is geen uitzicht dat dit gaat veranderen", aldus de bank. Voor Nederland voorziet de bank een economische groei van 1,25 tot 1,5 procent, gedreven door export, een betere huizenmarkt en groeiende industriële productie.
    De Amerikaanse economie zal in 2015 verder groeien als gevolg van een dalende werkloosheid, stijgende lonen en de lage rentestand. Ook China blijft een mondiale groeimotor, al zal de groei terugvallen tot zo'n 6 à 7 procent.
    SNS is verder optimistisch over de vooruitzichten van aandelen en dan met name Europese aandelen. Obligaties zijn volgens de bank onaantrekkelijk door de lage rente. ,,Dividend rendementen zijn hoger dan de rendementen op obligaties, terwijl dat normaliter andersom is. Dit impliceert dat geen dividend groei wordt ingeprijsd", aldus de bank.
    Reactie plaatsen
  2. forum rang 10 voda 9 januari 2015 17:53
    Arcadis start inkoopprogramma 1,5 mln eigen aandelen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) kondigt vrijdag een inkoopprogramma aan van eigen aandelen, met een looptijd van zes maanden, om te kunnen voldoen aan verplichtingen aan eigen management en personeel.

    In de periode van zes maanden is het concern van plan om via een intermediair 1,5 miljoen aandelen Arcadis terug te kopen.

    Het aandeel sloot vrijdag 0,3% hoger op EUR25,00.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


  3. Vlaming 10 januari 2015 08:42
    Arcadis koopt aandelen in
    AMSTERDAM (AFN) - Arcadis koopt komend halfjaar maximaal 1,5 miljoen aandelen in om de verplichtingen ten aanzien van aandelenbonussen af te dekken. Dat meldde het advies- en ingenieursbedrijf vrijdag.
    Voorheen kocht Arcadis tweemaal per jaar aandelen in om dergelijke verplichtingen af te dekken. Die frequentie is nu teruggebracht tot eenmaal per jaar.
  4. Vlaming 15 januari 2015 09:38
    Arcadis benoemt nieuwe topmannen Noord-Amerikaanse activiteiten
    Donderdag 15 januari 2015 08:49
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) heeft een nieuwe chief executive officer en chief operating officer aangewezen voor de Noord-Amerikaanse activiteiten, zo maakt het ingenieurs- en consultancybedrijf donderdag bekend.
    John Jastrem neemt vanaf vandaag de functie van CEO Noord-Amerika in en Joachim Ebert gaat aan de slag als COO, aldus Arcadis in een persbericht. Zij volgen daarmee Gary Coates op, die de afgelopen 22 maanden de functies combineerde na het vertrek van Steve Blake als CEO in 2013. Coates gaat met pensioen.
    Jastrem werkt voor Arcadis sinds de overname van Callison in oktober 2014, waar hij in dienst was als chairman en CEO van Callison Architecture Holding. Ebert komt over van McKinsey & Company in Dallas, waar hij sinds 2011 partner is.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com
  5. Vlaming 16 januari 2015 09:31
    'Omvangrijk contract Arcadis'
    AMSTERDAM (AFN) - Arcadis werkt samen met zijn kersverse Britse dochteronderneming Hyder mee aan de aanleg van een nieuwe spoorverbinding in Londen. Hoewel er geen financiële details van de opdracht zijn vrijgegeven, denken analisten van KBC dat het weleens een omvangrijk contract zou kunnen zijn.
    De marktvorsers wijzen er vrijdag in een rapport op dat er mogelijk ,,belangrijk extra werk'' in de opdracht zit, als deze in de tweede en derde fase terechtkomt. De order onderstreept verder het synergiepotentieel tussen het onlangs overgenomen Hyder, Arcadis Europe en EC Harris.
    Door het combineren van de ingenieurskwaliteiten van Hyder, de expertise van Arcadis Europe in onder meer tunnelbouw en de commerciële diensten van EC Harris is de kans toegenomen dat Arcadis een belangrijke rol gaat spelen in het type omvangrijke infraprojecten zoals in Londen.
    KBC heeft een accumulate-advies op het aandeel Arcadis, dat vrijdag omstreeks 9.25 uur onveranderd op 25,43 euro noteerde.
  6. Vlaming 21 januari 2015 07:40
    ARCADIS onderzoekt veiligheid op cruiseschepen en havens
    ARCADIS gaat in opdracht van de Europese Commissie samen met MSS Maritime Security Solutions (MSS) onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens. Het consortium is na een openbare aanbesteding geselecteerd uit een groep van achttien gerenommeerde internationale adviesorganisaties, aldus ARCADIS woensdag zonder financiële details te vermelden.

    Het wereldwijde onderzoek behelst diverse havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Verder worden cruise ship ‘terminals’ en individuele cruise schepen onder de loep genomen. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruise schepen zelf.

    Het MSS ARCADIS consortium onderzoekt minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases. Daarom zullen zowel grote als kleine havens worden onderzocht. In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.

    ,,Schepen kunnen duizenden passagiers herbergen en ze worden steeds groter’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS. ,,Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld te hebben. Ons plan van aanpak richt zich op de toegangscontrole en kenmerkt zich door een out-of-the-box methode en efficiënte aanpak”.

    ,,Deze opdracht past uitstekend binnen ons concept van het leveren van hoogwaardige ‘one stop shop’ maritieme beveiligingsoplossingen’’, aldus Derk Wisman van MSS. ,,Het is mooi om te zien dat de combinatie van de meer ‘militaire’ werkwijze van MSS met de slagkracht en civiel wetenschappelijke signatuur van ARCADIS bij het verkrijgen van deze opdracht het verschil heeft gemaakt”.
  7. forum rang 10 voda 27 januari 2015 16:17
    Arcadis krijgt opdracht voor bouw-en woonrijp maken RijswijkBuiten
    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) gaat in opdracht van het Programmabureau RijswijkBuiten het bouw- en woonrijp maken van het gebied RijswijkBuiten in de gemeente Rijswijk organiseren, maakt het advies- en ontwerpbureau dinsdag bekend.

    Het gaat om een contract voor twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Hiermee is in eerste instantie een omzet gemoeid van circa EUR2 miljoen euro.

    RijswijkBuiten is een van de grootste woningbouwlocaties van Nederland met de ontwikkeling van 3500 woningen. In de periode 2013 tot circa 2023 wordt het gebied in verschillende fasen ontwikkeld.

    Arcadis gaat onder meer het vergunningentraject, omgevingsmanagement en de engineering van het openbaar gebied voorbereiden.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


485 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links