Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech weekdraadje van 5 t/m 9 januari 2015 (te beginnen met een claim van 131 miljoen uit Polen)

331 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 januari 2015 22:10
    Ik zat verkeerd zie ik; dus hierbij mijn waardeloze toevoeging aan een verder waardeloos forum over een waardeloos stinkbedrijf.
    "SNS is net als een bedelaar net zoals ABN"
    Tja en de imtanic... ijsbergje in zicht. De kapitein zegt neeeeeeeee de schade valt wel meeeee.
    T begint weer lekker. Kansen genoeg vandaag.
  2. [verwijderd] 5 januari 2015 22:38
    quote:

    carisol schreef op 5 januari 2015 21:26:

    De oplossing is heel simpel wederom 600 miljoen gaan vragen en laten garanderen door de banken. Krijgen ze 100% in handen en dan kunnen ze vrijuit beslissen en en laat ze lekker in hun sop gaar koken dan die banken.

    Geen enkel respect voor een bankmens.
    Bij de OAD ook niet! Banken zijn verschrikkelijk!
  3. [verwijderd] 5 januari 2015 23:20
    Het verhaal achter asbest op de Zeeleeuw

    marineschepen.nl/nieuws/asbest-zeelee...

    het schijnt volgens deze betrouwbaar ogende site allemaal wel mee te vallen op de boot waar Imtech marine bezig is.

    wat me opviel was deze passage:

    -
    Anderen denken dat bedrijven als Rietschoten en Houwens, die de kabels legden, vaak met asbest werkten en dat kleding van hun werknemers besmet was met asbest.
    -

    Rietschoten en Houwens, dat is Imtech dus. Als dit waar is en dit soort dingen gebeurden in het verleden dan is het ook nog mogelijk dat zieke ex-werknemers van Imtech in de toekomst claims gaan indienen.
  4. [verwijderd] 5 januari 2015 23:35
    quote:

    gluup schreef op 5 januari 2015 23:14:

    vandaag in de telegraaf:

    Imtech verstrikt in Poolse doodsstrijd

    ik kan het niet lezen, iemand anders? (zal wel weer over dat stadion gaan)
    Alle elementen zijn beschikbaar. De fraude in Duitsland was veel erger dan het bestuur ooit heeft willen toegeven. Alleen al 30 miljoen aan valse facturen. In de periode van 2007 tot en met 2012.

    [Joris Polman rapporteert in de Telegraaf

    “Vast staat dat Imtech verwikkeld is geraakt in een Poolse doodsstrijd”
    @jorispolman

    Het is morgen Driekoningen, dus in het Roomse Polen ligt dan alles plat.
    Door Joris Polman
    Sterker nog, vandaag was er al niemand meer bereikbaar bij PBG, het bedrijf achter de monsterclaim van €131 miljoen tegen Imtech. De directeur communicatie nam zijn telefoon weliswaar op, maar dat was een mazzeltje voor schrijver dezes, zo verzekerde hij. „Ik ben ook vrij. Er is echt helemaal niemand. Stuurt u uw vragen maar per mail. Misschien dat ik u later deze week nog kan helpen.”
    Wat voor een bedrijf is PBG? Dat zou een vraag kunnen zijn. PBG is een beursgenoteerde onderneming die zijn geld voornamelijk verdient als aannemer in de olie- en gasindustrie, meldt het bedrijf op zijn website. Maar toen in 2004 Polen toetrad tot EU opende dat de sluizen voor een enorme geldstroom uit Brussel. Nieuwe wegen, nieuwe bruggen, nieuwe openbare gebouwen moesten er komen. En in de aanloop naar het EK voetbal in 2012 ook nog eens nieuwe stadions. PBG greep zijn kans. Het bedrijf stortte zich op de bouw om te profiteren van de bloeiende Poolse economie.
    PBG dreef destijds op dezelfde golf als Imtech Polska. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de twee bedrijven samen aan projecten hebben gewerkt. „De komst van het EK Voetbal 2012 naar Polen functioneert als aanjager voor extra investeringen. Primair in stadions en secundair in de gebouwde omgeving”, legde oud-topman René van der Bruggen in 2009 uit. Het EK leverde Imtech in dat jaar alleen al €37 miljoen aan orders op, waaronder de gewraakte opdracht „voor de hightech klimaattechnologie in het Poolse Nationale Stadion in Warschau”.
    De genoemde bedragen in de ronkende persberichten van Imtech uit die dagen staan in schril contrast met de claim van €131 miljoen. De claim is volgens de technisch dienstverlener vijf keer hoger dan de oorspronkelijke aanneemsom. Imtech noemt de claim dan ook „onrealistisch”. Maar, zo erkent de woordvoerder, Imtech heeft de processtukken nog niet kunnen inzien.
    Vast staat dat Imtech verwikkeld is geraakt in de doodsstrijd van een dochteronderneming van PBG. De bouwwoede in Polen is uitgeblust, PBG is weggezakt in een moeras van schulden. Afgelopen jaar kwam nog slechts 5% van de omzet uit reguliere bouwprojecten. Ook in Polen vallen bouwbedrijven om.
    Naar verluidt draait de claim om vorderingen op een PBG-dochter die nu doodleuk worden doorgeschoven naar onderaannemer Imtech. En hoe onrealistisch Imtech het bedrag ook vindt, in Polen denken betrokkenen daar anders over. Imtech Polska was onderdeel van het destijds van fraude doortrokken Imtech Duitsland. Dat Imtech-management zou in zijn catastrofale honger naar omzet rampzalige contracten hebben getekend, zeggen Poolse bronnen. Bij de rechter zal nu moeten blijken hoe rampzalig die contracten precies waren.]

    Tot zover het artikel in de Telegraaf.
  5. [verwijderd] 5 januari 2015 23:36
    Dank je, vooral dit laatste stukje is wel weer nieuws:

    En hoe onrealistisch Imtech het bedrag ook vindt, in Polen denken betrokkenen daar anders over. Imtech Polska was onderdeel van het destijds van fraude doortrokken Imtech Duitsland. Dat Imtech-management zou in zijn catastrofale honger naar omzet rampzalige contracten hebben getekend, zeggen Poolse bronnen.
  6. aandeeltje! 6 januari 2015 08:51
    Kijk dat bericht Telegraaf linkt toch weer enige zaken aan elkaar. Het zal wel weer wat breder zijn dan alleen die opdracht denk ik zo. Aangezien dat via DL liep en ze daar nogal actief waren in financiele constructies = leningen via via verwerken als omzet zou het zomaar kunnen zijn dat dat hier ook wel eens het geval zou kunnen zijn waar meerdere projecten in betrokken kunnen zijn. Het zal allemaal wel wat opgepompt zijn, maar ik neem aan dat er ergens toch een reden is waarom die claim nu wordt ingediend.....
  7. [verwijderd] 6 januari 2015 09:17
    quote:

    aandeeltje! schreef op 6 januari 2015 08:51:

    Kijk dat bericht Telegraaf linkt toch weer enige zaken aan elkaar. Het zal wel weer wat breder zijn dan alleen die opdracht denk ik zo. Aangezien dat via DL liep en ze daar nogal actief waren in financiele constructies = leningen via via verwerken als omzet zou het zomaar kunnen zijn dat dat hier ook wel eens het geval zou kunnen zijn waar meerdere projecten in betrokken kunnen zijn. Het zal allemaal wel wat opgepompt zijn, maar ik neem aan dat er ergens toch een reden is waarom die claim nu wordt ingediend.....
    Och zo breed als u het zelf wilt maken of wat u het beste uitkomt.
331 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0703 +0,01%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,08 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links