Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spiegel: 'Grexit' acceptabel voor Berlijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rafter 4 januari 2015 13:36
    Nederland zit voor ca 15 miljard (minimaal, want via de afdrachten aan Brussel feitelijk meer) in Griekenland. Dat geld is geleend. In vertrouwen. Maar nog steeds is weinig op orde, bijv de Belastingdienst.Het is even slikken, maar we moeten beseffen dat (1) De Grieken van nu er geen zin in hebben te behoren tot de W-Europese calvinistische cultuur en (2) ee dat geld moeten afschrijven, met n groter begrotingstekort als resultaat.
    Het is een kostbare (put) optie die weggegooid is, maar een effectieve waarschuwing aan Italie: we zullen geen blanko cheques meer schrijven
  2. [verwijderd] 4 januari 2015 14:13
    Nog een weetje over Griekenland en de "redding":

    Percentage staatsschuld t.o.v. Bruto Binnenlands Product vóór de redding: 130%

    Na ingrijpen door EU, ECB en IMF bedraagt de staatsschuld tegenwoordig: 175%.

    In het geval van braaf kindje Spanje die alle advies van de EU keurig opvolgt is de staatsschuld VERDRIEVOUDIGD, van 37% van het BBP naar 100% van het BBP tegenwoordig.

    Een knappe prestatie van de EU-politiek waar ze liever over zwijgen. Er zou bij mensen een belletje moeten gaan rinkelen over waarom Frankrijk zich zo tegen dit beleid verzet.

    Ik vind het niet verwonderlijk dat burgers stemmmen op partijen die een eind willen maken aan het opgelegde EU-wanbeleid in hun land.
  3. [verwijderd] 4 januari 2015 14:36
    Stap2 is genomen: er over praten en het accepteren.
    Stap3 is aan de Grieken.

    Kan zoiets nou ook in NL ontstaan? maar zeker wel!

    Wilders heeft soortgelijke plannen maar blijft nu low-profile om op het juiste moment te pieken(volgende verkiezingen)
    >80% van het NL-volk is klaar met de Eu, ECB en dat Brussel.
    Wilders gaat op het juiste moment toeslaan en zal waarschijnlijk >35 Stoelen pakken op een absolute meerderheid.

    *Bij vallen kabinet komt alles sneller dichterbij.
  4. [verwijderd] 4 januari 2015 14:37
    die Arod - die gelooft in zijn eigen waan-idee-en.....alsof de Banken niet allang in Griekenland zaten allang voordat het woord EURO zelfs maar bestond !! Je woont zeker ook ondergronds omdat je niemand meer vertrouwd ??
    Het feit dat Griekenland onder valse voorwendsels in de EU is opgenomen is op zich al ongelofelijk dat dat mogelijk is/was.
    Het feit dat Griekenland dat deed omdat men (als land) praktisch failliet was is de reden....en ja GELD komt van Banken inderdaad. Daar was je dus al achter gekomen. Dus het feit dat de Grieken onder valse en foute voorwendsels aan credieten konden komen ONDER VOORWAARDEN dat de Griekse regering allerlei zaken op-orde gaat brengen door de corruptie en zelf-verrijking en fraude aan te pakken is hetgeen waarom er steeds in stukjes miljarden euros die kant opgesluisd wordt.
    En nog steeds zijn dat euros die WIJ als burgers via belastinggeld via onze eigen regeringen en Brussel aan de Grieken LENEN !! En lenen betekent dat je het terugkrijgt (met rente).
    Alleen iedereen weet inmiddels dat er helemaal niets terug gaat komen.
    Die Grieken die gaan van het geleende geld helemaal niets terugbetalen. Ze spreken zelfs van afschrijven...dus verlies nemen en wegboeken als verlies-post. En ja dat doen ook de BANKEN AROD.
    De banken zullen het geld nooit meer terugzien en ja...er is goed besef dat de BAnken in onze (maar geloof mij het is in elke economie) een enorme belangrijke taak/functie hebben.
    Wanneer Banken niets meer kunnen uitlenen of uitbetalen aan de gewone man dan is er een gigantisch probleem Arod.
    Dus het is logisch dat er binnen de EU (maar geloof mij het zal overal hetzelfde zijn) van alles aan gedaan wordt om de posities en vooral OOK de financiele stabiliteit van de BANKEN te waarborgen.
    Onze hele economie draait alleen als het fenomeen BANKEN bestaat en werken zoals ze behoren te werken.
    Banken verzorgen alle geld-transport van en naar rekeningen van bedrijven en consumenten, daar wordt geld gestalt en geleend en dat geld wordt ook ge-investeerd inderdaad.
    Dus natuurlijk zijn alles en iedereen het erover eens dat de financiele wereld (Banken dus) zoveel mogelijk buiten schot moet worden gehouden als het gaat op liquiditeit...voor zowel het bedrijfsleven als de consument - jij en ik (WIJ ALLEMAAL DUS).
    En dat er in elk land een grote Bank is die groot en belangrijk is dat wil ik best wel aannemen ja. Ik denk dat Nederland er wel 2 of 3 heeft die niet alleen in Nederland een belangrijke rol spelen in het financiele systeem, maat zelfs op EU of wereldbasis een aardig deuntje meeblazen (ING en ABN AMRO bijvoorbeeld).
    En als we het dan toch over SYSTEEM-Banken hebben....die groete Banken die SYSTEEMBANK zijn getiteld zijn dus voor op zijn minst elk land afzonderlijk zo groot en belangrijk dat er haast kostte wat kost alles gedaan moet worden om die Systeem-Banken niet te laten omvallen.
    De gevolgen zijn dan landelijke gevolgen en als een belangrijk land daardoor in (financiele) problemen komt dan kan je er donder-op zeggen dat omliggende landen dit ook HEEL HARD gaan voelen.
    Denk niet dat als Nederland zoiets te wachten zou staan (dus dat ING of ABN AMRO omvalt) dat Duitsland en de EU er niets van merken.
    Geloof mij dat de ellende dan nog groter zal zijn dan het omvallen van Lehmann Brothers in de VS destijds.
    Achteraf hadden ze die Bank ook beter niet kunnen laten omvallen, maar ja....het leek een optie, een waarschuwing dat dus niet elke bank die maar aanklooit gered wordt. Een waarschuwing als je dat beter vind passen....echter eentje die toch iets verder doordreunde dan was voorzien. En geloof mij nou maar dat ook een grote systeem-bank in Italie voor gigantische EU-problemen gaat zorgen als deze omvalt...of 1 in Portugal....of in Spanje.
    Maar ik geloof nog best dat het LAND Griekenland als kiespijn gemist kan worden in de EU.
    Alle andere landen (neem Portugal en vooral Ierland als voorbeeld) hebben hun zaakjes allang weer onder controle omdat ze alle hervormingen (en dat deed daar ook zeer hoor - geloof mij) hebben doorgevoerd. Ook bezuinigingen moesten plaatsvinden om het interne huishoudboekje weer op orde te krijgen. Ierland is er zelfs veel beter door geworden !!!
    Maar het over-corrupte gedrag wat in de Grieken zit vastgeroest is niet te stoppen....die gasten moet je gewoon amputeren van de Eu en ze lekker in hun ellende laten gaarkoken. Geen geld meer inpompen want het is een bodemloze put dat Griekenland. Andere landen zijn gelukkig voor rede vatbaar en de corruptie is daar nog te beteugelen (volledig bestrijden kan je het nergens en lukt je nooit). Maar Italie, Spanje komen er wel bovenop als ze de juiste dingen blijven doen en dat is vooral ook de corruptie en belastingontduiking in eigen land hard aanpakken en daar bezuinigen waar geld verspilt wordt (overheid kan kleiner bijvoorbeeld - daar zijn we in Nederland inmiddels (eindelijk) ook wel achter...ambtenaren clubje kan kleiner....bureau-cratie kan beter en kost dan minder geld en tijd etc. etc.)
    Uiteindelijk zal het er dan financieel beter worden - nogmaals kijk naar Ierland als voorbeeld.

    Maar euhhh Arod - je mag geloven wat JIJ wil....

  5. forum rang 5 DurianCS 4 januari 2015 14:44
    quote:

    Arod74 schreef op 4 januari 2015 14:13:

    Nog een weetje over Griekenland en de "redding":

    Percentage staatsschuld t.o.v. Bruto Binnenlands Product vóór de redding: 130%

    Na ingrijpen door EU, ECB en IMF bedraagt de staatsschuld tegenwoordig: 175%.

    In het geval van braaf kindje Spanje die alle advies van de EU keurig opvolgt is de staatsschuld VERDRIEVOUDIGD, van 37% van het BBP naar 100% van het BBP tegenwoordig.

    Een knappe prestatie van de EU-politiek waar ze liever over zwijgen. Er zou bij mensen een belletje moeten gaan rinkelen over waarom Frankrijk zich zo tegen dit beleid verzet.

    Ik vind het niet verwonderlijk dat burgers stemmmen op partijen die een eind willen maken aan het opgelegde EU-wanbeleid in hun land.
    En willen ze ook een eind maken aan de EU-steun?
  6. [verwijderd] 4 januari 2015 16:26
    quote:

    boldie schreef op 4 januari 2015 15:42:

    weten de grieken zelf wel wat dit voor hun betekent als het inderdaad exit is? denken ze nu echt dat ze het dan beter krijgen. hoe dom kan je zijn.
    Ja. Duitsers weten zelf ook wel dat ein Reich niet werkt. Hebben ze 70 jaar geleden ook geprobeerd.

    Die grieken gaan het beter doen. Hun olijven export zal voor een nieuwe boost zorgen in dat land
  7. forum rang 5 DurianCS 4 januari 2015 16:38
    quote:

    boldie schreef op 4 januari 2015 15:42:

    weten de grieken zelf wel wat dit voor hun betekent als het inderdaad exit is? denken ze nu echt dat ze het dan beter krijgen. hoe dom kan je zijn.
    Een exit betekent een default en dan volgt er een forse schuldsanering. Dus inderdaad krijgen ze het dan beter.
  8. taurus86 4 januari 2015 17:04
    Allemaal ketelmuziek om de invoering van EU obligaties mogelijk te maken. De Grieken gaan vervroegd hun absurd hoog renderende staatsleningen aflossen en worden daarna gefinancierd d.m.v. EU obligaties.
    Duitsland heeft via deze media-actie onze Italiaanse vriend in Frankfurt even het bit in de mond gedaan. ´ Ach Mario, alles kann aber nicht ohne unsere Segen´.
    Frankrijk staat juichend aan de zijlijn. Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht, toch gekregen.
    Huidige staatsleningen van EU landen zullen een veer moeten laten.
  9. [verwijderd] 4 januari 2015 18:03
    De rentes op Europees staatspapier kunnen fors stijgen op het Duitse toneelstukje van dit weekend, dit kan zeker het omslagpunt worden.

    Bij een succesvolle exit zien andere probleemlanden de voordelen van een sanering: Bulls als Duitsland en Nederland gaan het meest bijdragen aan deze schadeposten....
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links