Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TMG verwacht verlies over 2014

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 december 2014 20:31
    TMG verwacht verlies over 2014

    DINSDAG 16 DECEMBER 2014, 18:46 uur | 514 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) verwacht 2014 af te sluiten met een negatief resultaat. Het bedrijf kondigde dinsdag de koers voor de toekomst aan waarbij de focus van de onderneming op hoofdmerken als De Telegraaf, Privé, de regionale kranten en Sky Radio.

    In de afgelopen maanden hield TMG alle onderdelen tegen het licht en concludeerde dat de resultaten in veel gevallen “teleurstellend” zijn. De kernactiviteiten zijn echter nog winstgevend.

    “We gaan naar een afgeslankt kernbedrijf”, zei een woordvoerster van TMG. Ze kon niet aangeven hoeveel banen er op de tocht staan en evenmin hoe groot het verlies dit jaar zal uitpakken. De zegsvrouw verwees naar een zinsnede in het persbericht, waarin TMG aankondigde in het transitiejaar 2015 “met regelmaat” te zullen berichten over de aanpassing van de organisatie.

    Oorzaak

    Het verwachte verlies dit jaar is veroorzaakt door “omzetten en resultaten die over de hele linie tegenvallen vanwege aanhoudend dalende oplage- en advertentie-inkomsten”, aldus het bedrijf. Bovendien levert de overstap van print naar digitaal minder op dan was begroot. Buiten de hoofdmerken zijn “vrijwel alle digitale initiatieven van de afgelopen jaren marginaal succesvol of zelfs verliesgevend”. De samenvoeging van Metro en Sp!ts heeft nog niet tot een beter resultaat geleid.

    Bij de Sky Radio Group zijn “het luisterbereik en de verbinding van de consument met het merk Radio Veronica teruggelopen tot een onacceptabel niveau”, aldus TMG. Het bedrijf gaat dan ook afschrijven op de radiozenders. Ook hier kon de woordvoerster nog geen indicatie geven van de omvang van de afboeking.

    Volgens TMG zijn de afgelopen jaren veel mensen vertrokken bij de onderneming vanwege een aantal kostenbesparingsprogramma's. “Mede als gevolg hiervan hebben de interne organisatie en de bedrijfsprocessen geen gelijke tred gehouden met de continue in hoog tempo wijzigende marktomstandigheden. Daardoor verbeterden de resultaten niet.”

  2. forum rang 10 voda 16 december 2014 21:41
    TMG voorziet verlies in 2014, reorganisatie in 2015

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Telegraaf Media Groep (TMG.AE) voorziet een negatief resultaat over 2014, terwijl veel onderdelen van het uitgeversconcern teleurstellende resultaten laten zien, meldt het concern dinsdag na het slot van de beurs in een persbericht. Om het tij te keren wordt na de recente reorganisaties in het komende jaar afstand genomen van de niet-kernactiviteiten, waarbij aanvullende banen zullen worden geschrapt.

    De omzet en winst valt over de gehele linie tegen, als gevolg van aanhoudende dalende oplage-en advertentie-inkomsten, terwijl de overgang van print naar digitaal minder oplevert dan waarop geanticipeerd werd. Daarnaast moet afgeschreven worden op vaste activa, waarvan voornamelijk bij Sky Radio Group.

    In 2015 zullen aanpassingen in de organisatie leiden tot een afgeslankt, flexibeler en sterker kernbedrijf, maakt TMG dinsdagavond bekend na de koers voor de toekomst te hebben bepaald. TMG's Raad van Bestuur verwacht "vanaf begin 2015 met regelmaat stappen tot aanpassing van de organisatie bekend te maken die moeten leiden tot een duurzaam rendement op alle bedrijfsactiviteiten. TMG-CEO Geert-Jan van der Snoek wijst erop dat hierbij banen zullen worden geschrapt.

    De kernactiviteiten zijn volgens TMG nog steeds winstgevend. TMG heeft dan ook besloten zijn focus op de hoofdmerken te leggen, waar De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Prive, VROUW, de regionale dagbladen, zoals Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad, en Radio Veronica, Classic FM en Sky Radio toe behoren.

    "Voor alle bedrijfsonderdelen die niet tot de kernactiviteiten behoren zullen per onderdeel scenario's voor de toekomst worden ontwikkeld", aldus het concern.

    "Het grote aantal initiatieven dat in de afgelopen jaren los van de hoofdmerken is ontwikkeld heeft zowel de focus als de resultaten van de onderneming vertroebeld", concludeert de in juni aangetreden CEO Van der Snoek.

    Het aandeel TMG sloot dinsdag 0,7% hoger op EUR5,99.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0701 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,48 -0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links