Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkoop verzekeringstak SNS Reaal

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zeurpietje 31 juli 2014 10:48
    quote:

    gerrit 69 schreef op 28 juli 2014 21:15:

    [...]

    Die bankrun is ontstaan door SNS Reaal in een gitzwart daglicht te plaatsen een halfjaar voor de Nationalisatie.
    Ook de media hebben daar hun steentje aan bijgedragen.
    Geen één bank is normaal bestand tegen een bankrun.
    Hetzelfde had in dat geval ook met ING kunnen gebeuren als kapitaalkrachtige burgers hun geld massaal hadden overgeheveld naar een andere bank.
    SNS-Reaal is geen extra tijd gegund en de Nationalisatie gebeurde precies op het moment dat de beurs heel slecht presteerde.
    Twee maanden later zag het beursklimaat er weer heel wat beter uit en was de onrust rond SNS-Reaal ook weer gaan liggen.
    Dan had men weer de tijd gehad om de bank langzaam uit de gevarenzone te loodsen.

    Mvrgr. van Gerrit
    er was op dat moment geen enkele partij meer te vinden die nog geld aan de sns wilde lenen. alleen de staat kon de bank nog financieren. en om zonder enige garantie geld te lenen aan de sns zonder de achtergestelde leningen en de aandeelhouders ongemoeid te laten was op dat moment politiek gezien onmogelijk.
  2. p1woord 31 juli 2014 12:36
    Cvg die wilde het kopen die had in iedergeval de achtergestelde voor ong 25% uitgekocht maar kreeg geen kans .
    De taxatie door de staat van pf wat nu ook weer blijkt was veel te laag ,dit bracht zoveel onzekerheid met zich mee .
    Dit had nooit zo mogen gebeuren. Als ze dit bij andere banken doen ik zeg niet wat ze dan allemaal moeten taxeren gaat het de zelfde kant op .De problemen bij sns waren niet zo erg wat nu ook blijk en doe je naam nou niet te veel eer aan
  3. A1 3 augustus 2014 09:51
    Als er in de 4 dagen voor nationalisatie aan de aandeelhouders de werkelijke stand van zaken hadden voorgelegd waren alle aandeelhouders akkoord gegaan met een aandelenemissie. Aangezien het Cushman & Wakefield-rapport onvoldoende onderbouwd was en de kernbedrijven nog steeds winst maken was dit zeker voor alle partijen een veel betere oplossing geweest. Als deze keuze was gemaakt had de huidige koers van het aandeel nu ergens tussen 6 en 9 euro gestaan!
  4. [verwijderd] 4 augustus 2014 12:13
    Schandalig.

    Portugal steekt miljarden in Espirito Santo
    Voor de redding van BES gebruikt Portugal een deel van de 6,4 miljard euro die nog over is van een Europees fonds om banken in Portugal te steunen.

    WE MOETEN NOG MEER EUROPA IN POMPEN.

    Wanneer staat nu eens iemand OP??

    Willen we meer of minder geld naar Europa.

  5. forum rang 10 voda 20 augustus 2014 16:04
    ASR en Reaal bij fusie binnen enkele jaren beursklaar
    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bij een eventueel geslaagd bod van ASR op Reaal kunnen de twee genationaliseerde verzekeraars binnen enkele jaren samen naar de beurs, verwacht chief financial officer Chris Figee van ASR.

    De in 2008 genationaliseerde verzekeraar meldde bij de halfjaarcijfers op koers te liggen voor zijn terugkeer naar de markt. Daarvoor werden in de eerste helft van het jaar al de nodige kosten gemaakt, onder andere voor juridisch advies en versnelling van de rapportages, zegt Figee woensdag in gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst.

    Staatsinstelling NLFI, dat de aandelen van de verzekeraar beheert namens de Nederlandse staat, heeft gezegd dat ASR dit najaar gereed moet kunnen zijn voor een beursgang. Maar de verzekeraar heeft ruimte voor een 'dual track', met de mogelijkheid om te kijken naar een overname van Reaal.

    Als een overnamebod zou slagen, dan zou de beursgang van de combinatie van de twee bedrijven moeten worden uitgesteld, zegt Figee. Maar het gezamenlijk verkoopklaar maken van de twee verzekeraars zou ook weer niet jaren gaan duren, is zijn inschatting.

    Voorlopig is ASR nog in gesprek met potentiele investeers, die de overname van de verzekeringstak van SNS Reaal zouden willen helpen financieren. "We hebben een kans om mee te bieden", zegt de financieel directeur, maar het is niet meer dan dat. "Het is lang niet zeker of we een bod zullen doen", zegt Figee.

    ASR meldde woensdag een stijging van het halfjaarresultaat met 46%. De winst steeg sterk, dankzij kostenbesparingen en omdat een bijzondere verliespost voor arbeidsondergeschiktheidsverzekeringen dit jaar niet hoefde te worden verzwaard. CFO Figee, die per 1 mei Roel Wijmenga opvolgde, zei tevreden te zijn met het halfjaarresultaat.

    ASR is marktleider in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en wist die positie verder te verstevigen. De verzekeraar slaagt er volgens de financieel directeur steeds beter in om verzekerden in het arbeidsproces te laten terugkeren, door betere begeleiding en preventie. "We hebben daar inmiddels een ervaren en gestroomlijnde organisatie staan", zegt Figee.

    Het herstel wijst volgens Figee mogelijk op voorzichtig economisch herstel: als er veel werk is, zijn mensen geneigd om meer door te werken, ook bij ziekte, terwijl in mindere economische omstandigheden zal men eerder geneigd zijn om van een verzekeringsoplossing gebruik te maken.

    Bij de levensverzekeringentak was er het afgelopen halfjaar een verdere omzetdaling bij de individuele levensverzekeringen, die sinds de woekerpolisaffaire door spaarders worden gemeden als spaarproduct.

    In de pensioenmarkt ziet ASR kansen, maar bij de huidige lage rente zijn de marges op garantieproducten voor een verzekeraar wel erg onaantrekkelijk, zegt de financieel topman. ASR focust vooralsnog op de overgang van garantieregelingen (defined benefit) naar pensioenen die het risico bij de deelnemer neerleggen (defined contribution). Dat is echter een geleidelijk proces, omdat de bestaande portefeuille nog zeer groot is en de nieuwe business nog erg klein.

    Bij de overige activiteiten daalde de winst, onder andere door hogere voorzieningen op de vastgoedfinancieringen en kosten voor de introductie van het betaalplatform SEPA.

    De bedrijfskosten daalden voor het zesde jaar op rij, tot EUR267 miljoen, 3% lager dan een jaar eerder. In de afgelopen vijf jaar is het aantal werknemers gedaald tot ruim 3.600, van 4.300.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  6. [verwijderd] 4 september 2014 22:27
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23044...

    Bakzeil in SNS-zaak
    Van een onzer verslaggevers
    ROTTERDAM -

    Aandeelhouders en schuldeisers van SNS Reaal zijn door de rechtbank Rotterdam in hun bestuursrechtelijke procedure tegen De Nederlandsche Bank (DNB) niet ontvankelijk verklaard.

    Inzet was het toetsten van de juistheid van de gang van zaken in de vier dagen rond de nationalisatie, in januari 2013. Het Supervisory Review & Evaluation Process waarmee DNB in januari 2013 SNS Bank dwong om binnen 10 dagen voor €1,84 miljard het eigen vermogen aan te vullen, was daarbij mikpunt van een groep achtergestelde obligatiehouders en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Omdat het aanvullen niet lukte werd SNS Reaal genationaliseerd.

    De rechter oordeelde dat alleen een belanghebbende bezwaar mag maken, in deze procedure louter SNS Bank zelf. Die maakte in 2013 bezwaar, maar trok dat later in.

    Volgens de niet-ontvankelijk verklaarde klagers kon SNS Bank onmogelijk aan de eisen van De Nederlandsche Bank voldoen, waardoor het vaststond dat SNS Reaal genationaliseerd zou worden.

    Voor de klagers is echter de schadeloosstellingsprocedure bij de Ondernemingskamer veel belangrijker. De zaak in Rotterdam dient vooral om de weg voor een procedure bij het Europese Hof mogelijk te maken. Dat mag namelijk alleen, indien alle nationale middelen ziijn uitgeput.
  7. A1 5 september 2014 20:05
    Tip: zie de column van Pieter Couwenbergh FD Vetzak-Broekzak.Eindelijk een redacteur die begrijpt wat er gebeurt (VEB?).

    ""Er is namelijk één koper die de minister geen financieel probleem oplevert. Dat is ASR, die andere verzekeraar in staatshanden. Wordt dat de nieuwe eigenaar, dan is de prijs toch vooral een gevalletje vestzak-broekzak.
  8. [verwijderd] 7 september 2014 14:49
    De rechter heeft bezwaren van gedupeerde SNS-beleggers tegen het optreden van De Nederlandsche Bank in aanloop naar de nationalisatie van SNS afgewezen. De VEB blijft in procedures strijden voor de belangen van onteigende effectenbezitters.

    Vier dagen de tijd kreeg SNS begin 2013 van toezichthouder DNB om de eigen balans met bijna twee miljard euro te verstevigen.

    Het was DNB daarbij op voorhand al duidelijk dat het SNS niet zou lukken tijdig een dergelijk bedrag op te halen. Daarmee was de voorwaarde een onvermijdelijke route richting onteigening.

    Aandeelhouders en een deel van de obligatiehouders in SNS hebben daardoor grote schade geleden. Maar volgens de rechter kunnen zij daar DNB niet op aanspreken.

    Dat blijkt uit een recent oordeel van de rechtbank Rotterdam tegen het besluit van DNB dat voorafging aan de nationalisatie, het zogenaamde SREP-besluit. De VEB en een aantal andere beleggers hadden bezwaar gemaakt tegen dit besluit. Maar volgens de rechter hebben onteigende beleggers geen rechtstreeks belang bij dit SREP-besluit.

    SREP-BESLUIT
    -DNB houdt toezicht op in Nederland gevestigde financiële instellingen.

    -Dit doet DNB onder andere door het maken van een evaluatie van de (financiële) positie van de betreffende financiële instelling.

    -Dit zogeheten Supervisory Review Evaluation Process (ofwel SREP) wordt periodiek door DNB uitgevoerd. Zo ook bij SNS Bank.

    -De definitieve uitkomsten van de evaluatie van SNS Bank over 2012 zijn op 27 januari 2013 aan SNS Bank medegedeeld in de vorm van een besluit, het SREP-besluit.

    -Op basis van dit besluit diende SNS haar balans voor 1 februari 2013 met maar liefst 1,84 miljard euro te verstevigen.
    De rechtbank oordeelt dat het SREP-besluit van DNB tot SNS Bank is gericht, terwijl het besluit tot onteigening van SNS Reaal door de minister van financiën (dus een ander orgaan) is genomen.

    Het beroep van onteigende beleggers is daarmee ongegrond verklaard.

    Onteigende effectenbezitters krijgen hiermee voor de tweede maal het deksel op de neus.

    Eerder al werd de VEB niet-ontvankelijk verklaard in haar bezwaar bij DNB tegen het SREP-besluit. De procedure tegen het SREP-besluit komt met het oordeel van de rechtbank voor de VEB tot een einde.

    Schadeloosstelling
    De VEB strijden voor de belangen van onteigende effectenbezitters. De meest in het oog springende procedure is de schadeloosstellingsprocedure bij de Ondernemingskamer (OK) van het Gerechtshof Amsterdam.
  9. [verwijderd] 10 oktober 2014 23:40
    vr 10 okt 2014, 18:27
    Schadevergoeding SNS-belegger wankelt
    DEN HAAG (AFN) -

    Een schadevergoeding voor beleggers die geld verloren door de nationalisatie van bank en verzekeraar SNS Reaal, is op losse schroeven komen te staan. Dat komt door een advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad. Hij vindt dat een uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam die in het voordeel was van de beleggers, moet worden vernietigd.

    De Ondernemingskamer besliste in juli 2013 in een tussenuitspraak dat een panel van deskundigen zich moest buigen over de hoogte van de schadevergoedingen. Maar volgens de advocaat-generaal staat nog helemaal niet vast dat de Staat een schadevergoeding moet betalen. De Ondernemingskamer heeft dat ten onrechte op voorhand aangenomen. Hij wil dat de zaak wordt overgedaan.

    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën had de Ondernemingskamer gevraagd de schadevergoeding vast te stellen op nul euro. Zonder overheidsingrijpen was SNS failliet gegaan. Dan hadden de beleggers ook met lege handen gestaan, hield hij de rechters voor.

    Toelichting

    Deze toelichting van Dijsselbloem werd door de Ondernemingskamer als onvoldoende beoordeeld. Dat speelde mee in het oordeel van de rechters. De advocaat-generaal zegt hierover dat ,,een mogelijk onvoldoende toelichting door de minister'' geen rol mag spelen bij de uiteindelijke beslissing.

    Adviezen van de advocaat-generaal worden meestal overgenomen door de Hoge Raad. Naar verwachting duurt het nog enkele maanden voordat de hoogste beroepsinstantie een besluit neemt over dit cassatieberoep, dat Dijsselbloem tegen de beslissing van de Ondernemingskamer had ingesteld.
  10. forum rang 10 voda 6 november 2014 16:32
    VEB vraagt om breed onderzoek naar mogelijk wanbeleid SNS Reaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een verzoek ingediend voor een breed onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal, meldt de beleggersvereniging donderdag.

    "Alleen op die manier kan duidelijk worden welke ontwikkelingen in zeven jaar beursbestaan hebben geleid tot de ondergang van SNS", zegt de VEB.

    De VEB zegt het onderzoek van de Evaluatiecommissie Nationalisatie SNS niet toereikend te vinden, aangezien dat onderzoek vooral ingaat op de nationalisatie van de bank-verzekeraar in 2013 "en niet op de voorgaande periode vanaf 2006".

    Na de beursgang van SNS Reaal in 2006 leidde de aankoop van de vastgoedportefeuille van Bouwfonds en de sterke stijging van de kredietverstrekking bijna tot de ondergang van de financiele groep. Het bedrijf moest in 2013 worden genationaliseerd om faillisement te vermijden,waarbij aandeelhouders onteigend werden.

    "Bij deze bank-verzekeraar zijn duidelijke signalen van wanbeleid over de periode vanaf beursgang in 2006 tot de nationalisatie in 2013. De onderste steen moet boven komen. Tenslotte heeft dit geleid tot de nationalisatie die de belastingbetaler miljarden heeft gekost", aldus VEB-directeur Paul Koster.

    "Daar de bevoegde partijen - zoals het huidige bestuur van SNS, de Advocaat Generaal, de vakbonden en de Nederlandse staat als enig aandeelhouder - niet om een onafhankelijk onderzoek hebben verzocht, heeft de VEB een enqueteverzoek bij de Ondernemingskamer ingediend", aldus de VEB.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  11. Cu Chulainn 21 november 2014 11:19
    Reaal-deal bijna rond:

    Minister Dijsselbloem van Financiën is dicht bij een akkoord over wat feitelijk de verkoop van staatsverzekeraar Vivat is. Dat meldden ingewijden vrijdag aan De Telegraaf. Vivat stond tot voor kort bekend als Reaal, en is onderdeel van het genationaliseerde SNS Reaal.

    Reaal-deal bijna rond Vivat wordt waarschijnlijk overgenomen door de andere staatsverzekeraar ASR. Het bod van ASR, naar verluidt 600 miljoen tot 1,1 miljard euro, wordt voorgeschoten door een privaat consortium onder leiding van herverzekeraar Swiss Re en investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. In ruil daarvoor krijgt het consortium een minderheidsaandeel in de combinatie ASR/Vivat.

    ASR wordt verondersteld uiteindelijk als enige een bod te doen op Reaal/Vivat. Het ministerie maakt volgens De Telegraaf mogelijk vrijdagochtend bekend dat de investeerders samen met ASR mogen gaan bieden op Reaal.

    Het ministerie wilde desgevraagd overigens niet reageren ,,op geruchten in de markt''. Dijsselbloem zei vrijdag dat vandaag of morgen geen besluit zal worden genomen. ,,Het verkoopproces loopt nog''.
  12. forum rang 10 voda 9 december 2014 19:39
    Moody's somberder over verzekeraars SNS

    DINSDAG 9 DECEMBER 2014, 18:16 uur | 422 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft dinsdag zijn oordeel over de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal verlaagd. De winstgevendheid van het in Vivat omgedoopte verzekeringsbedrijf staat onder druk, terwijl de kapitaalpositie verslechtert, stelde het ratingbureau.

    Moody's verlaagde zijn oordeel over de financiële kracht van schadeverzekeraar Reaal en levensverzekeringstak SRLEV met één stap, van Baa3 naar Baa2. De kredietbeoordelaar verwacht dat de winst van de verzekeraars op korte termijn onder druk blijft staan, nadat de eerste negen maanden van dit jaar al een nettoverlies van 337 miljoen euro opleverde.

    SNS Reaal splitste Vivat deze zomer af en is bezig het bedrijf te verkopen.
  13. [verwijderd] 12 december 2014 14:49
    Fitch Revises Outlooks on SNS REAAL Insurance Entities to Negative; Affirms IFS at 'BBB'
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-121214-162/...

    from the rating rationale:
    ""The ratings may also be influenced by developments over the next few months relating to the future ownership structure and restructuring plan.""
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0710 +0,12%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.314,49 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links