Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,900 25 apr 2024 17:35
  • -0,120 (-2,99%) Dagrange 3,870 - 4,036
  • 691.847 Gem. (3M) 1,4M

BAM Groep, December 2014

6.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 334 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 december 2014 19:06
    quote:

    Calletje schreef op 11 december 2014 18:41:

    Kunnen we geen contact op nemen met de ING voor een koers doel verhoging. Als zei dat doen in een groene BAM dag dan vliegt de koers door het dak heen. En het zou natuurlijk ook volkomen verdiend zijn want het geen wat ze nu hanteren is schandalig!!!
    Doe jij dat effe. Je naam zou mooi passen bij een ''telefoontje''
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 11 december 2014 19:21
    www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article...

    Er zijn nog drie architecten in de race voor het nieuwe Haagse cultuurgebouw op het Spuiplein: Rem Koolhaas, Frits van Dongen en de combinatie Patrick Fransen/Jo Coenen. Dat bevestigen bronnen in de bouwwereld en in de politiek. De gemeente maakt pas medio volgend jaar een echte keuze.
    De vorige gemeenteraad koos met een nipte meerderheid voor dit 'Spuiforum'-ontwerp van architectenbureau Neutelings Riedijk. Het nieuwe (huidige) college besloot echter om het anders te gaan doen. © artist impression Neutelings Riedijk.

    Drie bouwcombinaties plus bijbehorende architecten zijn door de gemeente geselecteerd uit zeven aanmeldingen. Het gaat om de bouwers BAM en Ballast Nedam met Rem Koolhaas en diens Office for Metropolitan Architecture (OMA), bouwer Heijmans met scheidend rijksbouwmeester Frits van Dongen en de tandem Boele en Van Eesteren (Volker Wessels) met Patrick Fransen van het bureau van Herman Hertzberger en met Jo Coenen voor het stedenboukundig plan. De partijen zijn woensdag ingelicht.
    Officieel is er nog niets bekend en bevestigt de gemeente ook niets, omdat de verstrekking van de opdracht geschiedt volgens een speciale Europese aanbestedingsprocedure. Die speelt zich voor een belangrijk deel in het geheim af.

    Afvallers
    Tot de afvallers behoren het Delftse bureau Mecanoo en het Haagse duo Eric Vreedenburgh en Vera Yanovshtchinsky. Koolhaas, Coenen en Van Dongen waren alle drie eerder al betrokken bij de ontwikkeling van een 'cultuurpaleis'. In 2010 leverden zij een ontwerp in het kader van de grote prijsvraag die de gemeente toen had uitgeschreven. Geen van hen won echter. De hoofdprijs ging naar het Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk, dat uiteindelijk kwam met het omstreden Spuiforum-plan. Dat plan sneuvelde eerder dit jaar definititief.

    Coenen ontwierp in Den Haag eerder de nieuwe Vaillantlaan. Koolhaas' OMA maakte het plan voor de tramtunnel ('Souterrain'). Herman Hertzberger ontwierp het Theater aan het Spui en het Ministerie van Sociale Zaken. Van Dongen is nu nog in Den Haag werkzaam als rijksbouwmeester, maar geeft die positie op om zich weer volledig op het ontwerpen te kunnen storten.

    Opties


    Na de zomer van 2015 volgt een keuze van één van de drie architecten.

    In één van de opties die achter de schermen zou worden uitgewerkt speelt het Mercure Hotel op het Spuiplein een belangrijke rol. Door het hotel te laten verhuizen naar de te renoveren oude ministerietoren, wordt het mogelijk het hele Spuiplein opnieuw vorm te geven, met zowel nieuwbouw ter plekke van de huidige zalen als op de plaats van het hotel.

    De gemeente handhaaft de 'radiostilte' tot 30 december. Dan loopt de periode af waarbinnen de partijen die niet zijn uitgekozen bezwaar kunnen aantekenen. Als er geen bezwaren komen, maakt het stadhuis dan de namen van de drie partijen officieel bekend. Vervolgens begint een langdurige 'dialoogfase', die na de zomer van 2015 eindigt met de keuze van één van de drie combinaties.
  3. Aciera 11 december 2014 20:22
    quote:

    Lyss schreef op 11 december 2014 17:10:

    Voor de liefhebbers van lijntjes:
    Op de uur- en halfuurgrafiek vormde BAM vandaag een vlagpatroon (Bull flag), een korte zijwaartse of schuin neerwaartse ontwikkeling van de koers die daarvoor al een tijd opwaarts heeft bewogen. Indien een uitbraak naar boven (door de dalende toppenlijn) plaats vindt, is dat een bevestiging van de stijgende trend.
    Dat is dus het geval, zie plaatje.

    Zie ook: www.beurseffecten.nl/bull-flag

    U neemt er zelf wel het gebruikelijke korreltje zout bij ...

    Ik vind dat je onderhand wel een AB'tje verdiend hebt.
    Wat eten de bammetjes morgen ?
    Vandaag hadden we peeenstamp met worst.
  4. Speurneus 11 december 2014 20:53
    quote:

    Lyss schreef op 11 december 2014 17:10:

    Voor de liefhebbers van lijntjes:
    Op de uur- en halfuurgrafiek vormde BAM vandaag een vlagpatroon (Bull flag), een korte zijwaartse of schuin neerwaartse ontwikkeling van de koers die daarvoor al een tijd opwaarts heeft bewogen. Indien een uitbraak naar boven (door de dalende toppenlijn) plaats vindt, is dat een bevestiging van de stijgende trend.
    Dat is dus het geval, zie plaatje.

    Zie ook: www.beurseffecten.nl/bull-flag

    U neemt er zelf wel het gebruikelijke korreltje zout bij ...

    Weer wat geleerd! Dank je Lyss. Normaal gesproken zouden we morgen dus weer moeten stijgen maar het blijft afwachten wat de impact van de daling van USA van zonet is en ook met welke been de shorters morgen uit het bed stappen. Dat kun je niet ondervangen in TA, toch?
  5. Speurneus 11 december 2014 21:03
    Vandaag was er tot 15:10 geen goed nieuws over BAM. Toen lukte het MW om de koers van 2,52 terug te zetten tot € 2,43. Hoe deed MW dat? Door op zes niveau's meteen achter elkaar steeds een flinke laat van pakweg 10.000 a 15.000 te plaatsen. Met de "gewone laat" erbij had je dus liefst zes laatblokken binnen 0,006 euro van elk 15.000 a 25.000 stuks. Je ziet dus hoog in het laatboek meteen een totaal laatblok van pakweg 120.000 stuks. Dat ontmoedigt enorm om te kopen. Vervolgens werd er verkocht op de bied en gingen de laatblokken qua prijs allen weer verder naar beneden enz.

    Toen de order om 15:10 uur bekend werd schoot het aandeel omhoog vanwege de flinke koopvolume en had MW weinig meer te zeggen. Goed nieuws en flinke volumes zijn de enige manier om shorters te dwingen het hazenpad te kiezen.
  6. Lyss 11 december 2014 21:04
    quote:

    Aciera schreef op 11 december 2014 20:22:

    [...]
    Ik vind dat je onderhand wel een AB'tje verdiend hebt.
    Wat eten de bammetjes morgen ?
    Vandaag hadden we peeenstamp met worst.
    Hartelijk dank!
    Over het menu van morgen durf ik weinig te zeggen: zou best een biefstukje kunnen zijn, maar een droge boterham kan ik ook niet uitsluiten. Positief gestarte VS indices lijken nu op hun retour en zijn wellicht op weg om ook een openingsgapje (op de 15 minuten grafiek) te sluiten. AEX futures dalen nu mee ...
    Maar de nacht duurt nog lang, die futures kunnen morgenvroeg ook weer in de plus staan.
    Over het algemeen blijf ik van mening dat er waarschijnlijk eerst nog wat correcties zullen komen (AEX naar 409 bijvoorbeeld), voordat een breed gedragen stijging kan volgen. Ik zie nog geen solide bodemvorming in de "grote" indices. Wat dat voor BAM betekent is moeilijk te bepalen: vandaag liep de koers de hele dag vrijwel 1 op 1 met de AEX, DAX en CAC (en die dus onderling ook).
    Dat is echter lang niet altijd het geval.

    Als ik duidelijke TA signalen zie, zal ik ze melden (voor zover als ik ze herken, natuurlijk).
    Fundamenteel staat BAM er beter voor dan in vorige jaren, dat moet een keertje in de koers tot uitdrukking komen, ongeacht wat die indices doen!
  7. Lyss 11 december 2014 21:15
    quote:

    Speurneus schreef op 11 december 2014 20:53:

    [...]
    Weer wat geleerd! Dank je Lyss. Normaal gesproken zouden we morgen dus weer moeten stijgen maar het blijft afwachten wat de impact van de daling van USA van zonet is en ook met welk been de shorters morgen uit het bed stappen. Dat kun je niet ondervangen in TA, toch?
    Volkomen juist Speur!

    Een leuk psychologisch aspect van die TA is natuurlijk dat ook MW en Oxford die dalende toppenlijnen van de wig gisteren en de bull flag vandaag zien. Sterker nog, die hebben ze zelf bewust gecreëerd. Hun acties zullen er op gericht zijn om dalende toppenlijnen in stand te houden, naast het spel met de bied/laat waar jij het in een eerdere post over had. Een dalende koerslijn schrikt simpelweg de kopers af.
    Ik ben ervan overtuigd dat ze bij MW en Oxford dezelfde patronen (en meer) op het scherm hebben staan, als die ik met mijn lijntjes vertraagd laat zien.
    Ieder uitbraak naar boven uit een wig of vlag staat voor de shorters gelijk met het mislukken van hun korte termijn tactiek!!

    Dat help ik graag nog even inwrijven :-)
  8. Speurneus 11 december 2014 21:19
    Bron: www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/12...

    Hier kun je van alles uithalen :-).

    Lage marges blijven ook bij marktherstel

    Algemeen
    | Laatst gewijzigd:11-12-2014 16:38 | Joost Zwaga |

    Rotterdam - Ook bij een aantrekkende markt zullen de marges in de bouw onder druk blijven staan. Voornaamste oorzaak: een gebrek aan onderaannemers. Advies- en accountantsbureau Deloitte waarschuwt de grote Nederlandse bouwondernemingen voor ‘Britse toestanden’.

    Daar profiteren bouwconcerns niet of nauwelijks van het marktherstel doordat er te weinig onderaannemers zijn overgebleven. Degene die de crisis hebben overleefd, voeren hun prijzen momenteel flink op.

    “Nederland is in de afgelopen jaren geconfronteerd met een vergelijkbare golf aan faillissementen”, zegt Jurriën Veldhuizen van Deloitte. “Wanneer de markt zich hier verder herstelt, is een vergelijkbare ontwikkeling niet uit te sluiten. Als gevolg daarvan zal een herstellende markt dan ook niet per definitie leiden tot herstellende marges voor bouwbedrijven.”

    Eerder deze week meldde uitzendbureau Manpower dat het gebrek aan onderaannemers in Engeland tot grote problemen leidt. Sommige hoofdaannemers zouden zelfs projecten afwijzen omdat ze niet aan voldoende vaklui kunnen komen. De lonen van buitenlandse arbeidskrachten zijn in een jaar tijd verdubbeld.

    In Engeland en Ierland overwegen bouwbedrijven nu hun onderaannemers over te nemen zodat ze in ieder geval verzekerd zijn van handjes - en hun marges kunnen verhogen. Een dergelijke verticale fusie- en overnamegolf, zou ook zomaar in Nederland kunnen plaatsvinden, denkt Veldhuizen. “Wij verwachten dat het een kwestie van tijd zal zijn, voordat deze trend ook gesignaleerd zal worden in continentaal Europa.”

    Stabiel

    Deloitte verwacht overigens dat het aantal grote fusies- en overnames in de Europese bouw voorlopig stabiel blijft. Voor dit jaar rekent het accountantsbureau op 139 overnames, evenveel als vorig jaar. Wel is een verschuiving waarneembaar: steeds meer bouwbedrijven versterken zich in het buitenland. Daarbij staat het vizier vaker gericht op landen buiten Europa. Met name de Verenigde Staten, Canada en Australië zijn in trek.

    Verder ziet Deloitte dat durfkapitalisten zich meer en meer in de bouw roeren.

    Publicatie datum: 11-12-2014 16:38
  9. Lyss 11 december 2014 21:21
    quote:

    Crockett schreef op 11 december 2014 21:18:

    Op moment aan de gang;
    Feyenoord (Bam verbouwt stadion) tegen Standard Luik (Bam gaat nieuwe tramlijn maken in Luik)

    Ik concludeer onder genot van wijntje: BAM rules en maakt steeds meer indruk!!
    Doe mij dan maar die tramlijn.
    Dat verhaaltje waar €d naar linkte over die Feijenoord-pet klinkt nog na. :-)
  10. [verwijderd] 11 december 2014 22:47
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 11 december 2014 22:35:

    van het US index optimisme is niets meer overgebleven
    U.S. stocks snap 3-day losing streak but close below intraday highs

    NEW YORK (MarketWatch) — A rally in the U.S. stock market, sparked by robust consumer spending data on Thursday, fizzled out by the end of the session as indexes pulled back from session highs, prompted by a renewed slide in oil prices. Crude falls below $60.
6.671 Posts
Pagina: «« 1 ... 120 121 122 123 124 ... 334 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links