Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ballast Nedam doet beroep op aandeelhouders

490 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 guusje 28 november 2014 09:43
    quote:

    Nel schreef op 28 november 2014 09:08:

    mooi deze stijging maar wat is de potentie op LT voor het aandeel als de resultaten een drama zijn!!
    Nel de lange Termijn is nog ver hoor, er kan nog van alles gebeuren.

    misschien komt de lucht wel naar beneden, dan hebben we allemaal een blauwe pet.
  2. Mr Greenspan 28 november 2014 09:48
    quote:

    Nel schreef op 28 november 2014 09:39:

    Verkoop offshore-activiteiten Ballast Nedam positief vindt SNS - Market Talk



    AMSTERDAM (Dow Jones)--De aangekondigde verkoop van Ballast Nedam (BALNE.AE)'s offshore activiteiten aan Van Oord is volgens SNS Securities positief en de opbrengst, waarover de onderneming geen uitspraken doet, is waarschijnlijk hoger dan verwacht, stelt analist Edwin de Jong. Hij berekent een boekwinst van circa EUR45 miljoen en een transactiesom van EUR55 miljoen. Ballast Nedam gaf vrijdag verder kwantitatieve duiding over het verwachte verlies op het A15 project. Men verwacht een negatief operationeel resultaat van tussen de EUR35-45 miljoen en met de verwachte boekwinst die SNS inschat en die in de verlies guidance is meegenomen, zou het negatieve operationele resultaat voor dit jaar zonder de verkoop van de offshore activiteiten uit zijn gekomen rond de EUR90 miljoen, in lijn met de verwachting van SNS. Met de verkoop van Ballast Nedam Offshore komt er een voorlopig een eind aan het in februari aangekondigde desinvesteringsprogramma, en dus kan Ballast Nedam zich weer gaan richten op het verbeteren van de winstgevendheid van de kernactiviteiten, aldus SNS. Op korte termijn zullen de problemen met het A15 project echter de meeste invloed blijven houden op het aandeel. SNS handhaaft zijn reduce rating en een koersdoel van EUR8,50. Omstreeks 09.25 uur noteert het aandeel 3,3% hoger op EUR3,15 terwijl de ASX 0,3% daalt. (MMG)

    Recude rating met koersdoel van 8.50 ... wat klopt er niet?
  3. Mr Greenspan 30 november 2014 16:20
    Gepubliceerd door de VEB:
    Een winstgevend onderdeel verkopen gebeurt zelden uit luxe. Ballast Nedam heeft nu haar offshoredivisie voor een onbekende prijs verkocht aan maritiem dienstverlener Van Oord. De solvabiliteit krijgt snel een kleine impuls, de lange termijn perspectieven blijven ongewis.
    De verkoop van de offshore-divisie mag met recht een bliksemverkoop genoemd worden.

    Tussen het moment waarop Ballast bekend maakte het verkoopproces te starten tot aan bekendmaking van de transactie zit krap vier weken. De verkoop van een particuliere woning neemt doorgaans langer in beslag.

    Volgens de in juni begonnen nieuwe topman Erik van der Noordaa behaalt de geplaagde bouwer een "significante boekwinst" op de verkoop.

    Hoeveel Ballast Nedam in contanten op haar bankrekening krijgt bijgeschreven, is niet bekend.

    Op papier
    Vanwege de boekwinst zal de solvabiliteit volgens Van der Noordaa "sterk verbeteren" en rond de tien procent uitkomen.

    Dat cijfer geeft aan wat het weerstandsvermogen van het bedrijf is om op de langere termijn aan haar verplichtingen te voldoen en eventuele tegenvallers op te vangen.

    De boekwinst waar Van der Noordaa over spreekt is vooral een papieren bedrag. Ook zegt het weinig over de prijs die Ballast Nedam heeft weten te bedingen.

    Het betekent niet meer dan dat de verkoopsom meer is dan het bedrag waarvoor de divisie op dit moment in de boeken staat.

    In haar jaarverslagen geeft Ballast Nedam geen inzicht in de boekwaarde van het onderdeel, maar die kan door jarenlange afschrijvingen al beperkt zijn.

    Meer over Ballast Nedam

    Voor bouwbedrijven is het solvabiliteitscijfer belangrijk. Mogelijke opdrachtgevers gaan alleen in zee met bouwbedrijven die solide genoeg zijn. Niemand wil het risico lopen dat een bedrijf middenin het bouwproces kopje onder gaat.

    Uitgehold
    Door stevige verliezen op grote bouwprojecten was het weerstandsvermogen van Ballast Nedam zienderogen uitgehold tot slechts enkele procenten.

    Zo heeft het bedrijf uit Nieuwegein volgens de laatste sommetjes van Van der Noordaa en zijn financiële rechterhand Peter van Zwieten al een voorlopig verlies op de aanleg van de nieuwe A15 bij Rotterdam van 100 miljoen euro.

    Een aandelenuitgifte van 30 miljoen euro bracht medio dit jaar vanwege de aanhoudende tegenvallers ook weinig verlichting.

    Of huisbanken ING, Rabobank en Royal Bank of Scotland hebben geëist dat de offshoredivisie in de verkoop moest, is door de bouwer nooit bevestigd.

    Wel bleek uit het emissiedocument van begin juli, waarmee Ballast Nedam informeerde over de financiën en strategie dat als niet aan de bankconvenanten kon worden voldaan, meer onderdelen in de etalage konden komen te staan.

    In ieder geval hoopte Van der Noordaa aanvankelijk zijn offshoredivisie te kunnen behouden. Het maakte geen deel uit van zijn eerdere verkoopprogramma, is actief in een "nichemarkt met groeiperspectief" en zou juist uitgebouwd worden. Ook heeft het onderdeel jarenlang bijgedragen aan de resultaten.

    Verliesjaar
    De financiële huishouding krijgt door de verkoop een iets vrolijker aanblik, maar de geplaagde bouwer raakt een winstgevend onderdeel kwijt.

    Door slechte marktomstandigheden en aanhoudende projectverliezen zal 2014 het derde opeenvolgende jaar worden waarin Ballast Nedam een aanzienlijk operationeel en nettoverlies zal lijden.

    Van der Noordaa denk dat het operationeel verlies ergens tussen de 35 en 45 miljoen euro zal uitkomen.

    Voor beleggers blijft het lange termijn perspectief voor Ballast Nedam onzeker vanwege enkele verliesprojecten, mogelijke inkomsten uit een lopende claimprocedure en een nog altijd niet florissante financiële positie.
  4. forum rang 4 jan6307 3 december 2014 09:26

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ballast Nedam nv (BALNE.AE) en technisch dienstverlener Kuijpers hebben van de gemeente Den Haag voorlopige gunning ontvangen voor de nieuwbouw van de Sportcampus Zuiderpark, zo maakt het bouwbedrijf woensdag bekend.
    De voorlopige gunning is verleend op basis van de economisch meest voordelige inschrijving, aldus Ballast. De totale waarde van het contract bedraagt circa EUR47 miljoen.
    De gemeente Den Haag verwacht de uitvoering van dit project definitief te gunnen, na het verlopen van de bezwaartermijn, op 11 december.
    De Sportcampus Zuiderpark is een initiatief van de gemeente Den Haag en De Haagse Hogeschool om op de plaats van het oude ADO-stadion een unieke locatie te vestigen voor sport, onderwijs en bewegen.
    Kuijpers is een technisch dienstverlener met 800 medewerkers en een omzet van EUR160 miljoen. Het bedrijf verzorgt technische installaties in zowel gebouwen als industrie en zorgt voor het onderhoud daarvan.
    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com
    (END) Dow Jones Newswires
    December 03, 2014 01:55 ET (06:55 GMT)
    © 2014 Dow Jones & Company, Inc.

    CT A BALLAST NED @ EUR 6
    NL0000336543
  5. Moneyball 15 december 2014 10:07
    quote:

    Moneyball schreef op 12 december 2014 18:43:

    Overname zou voor ballast het beste zijn. Hochtief logische kandidaat
    Hochtief zoekt uitbreiding PPS activiteiten op NL markt. Die markt van integrale pps-projecten blijft groeien. Ballast kent deze markt al goed. Met de recente (erg duurbetaalde) Maasvlakte Vaanplein ervaring is de PPP kennis binnen Ballast verder toegenomen. Daarnaast kan Ballast met de huidige solvabiliteit de F component in PPPs zelf vrijwel niet rondkrijgen. Onder een sterke maatschappij zal dat makkelijker gaan. Zelfstandig verder leidt m.i. op termijn tot verdere opsplitsing en uitverkoop onder druk van de banken. Ballast is zelfstandig niet sterk genoeg in de huidige markt.

  6. forum rang 4 Guus_Geluk 19 december 2014 10:25

    SNS Securities verlaagt koersdoel Ballast Nedam flink
    09:22 19-12-2014

    Beursblik: SNS Securities heeft het koersdoel voor Ballast Nedam flink verlaagd van 8,50 naar 2,44 euro bij een ongewijzigd Reduceren advies. Dit schreef analist Edwin de Jong vrijdag in een rapport.

    SNS Securities verlaagt koersdoel Ballast Nedam flink De grote onzekerheid is volgens de analist het verlies dat Ballast Nedam lijdt op het A15 project en in hoeverre de bouwer de hiervoor ingediende claims krijgt toegekend.

    Door de verkoop van de offshore activiteiten is de schuldpositie van Ballast Nedam volgens De Jong inmiddels een kleiner probleem.

    Op een groen Damrak leverde Ballast Nedam vrijdag 0,6 procent in op 3,03 euro.

    www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...
  7. forum rang 4 Guus_Geluk 24 december 2014 11:07
    wo 24 dec 2014, 10:30
    OM onderzoekt mogelijke fraude A2-tunnel

    MAASTRICHT -
    Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg doet onderzoek naar valsheid in geschrifte rond de bouw van de A2-tunnel in Maastricht. Dit onderzoek is in de afrondende fase. Een woordvoerster van het OM bevestigde woensdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

    Het OM wil hier verder niks over kwijt. Volgens de kranten gaat het om fraude met de urenregistratie van de Portugese betontimmerlieden die aan de tunnel werken. Daarvoor zou de algemeen directeur van aannemerscombinatie Avenue2 en een andere manager geruime tijd zijn vastgehouden, aldus de kranten. Maar het OM gaat daar niet op in.
    Avenue2 is een consortium van Strukton en Ballast Nedam. Beide aannemers laten inmiddels een eigen onderzoek instellen naar de naleving van de Arbeidstijdenwet bij Avenue2, maakten zij woensdag bekend. Aanleiding hiervoor is volgens de aannemers dat de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 8 november twee medewerkers van het project Avenue2 heeft gehoord. Dat gebeurde in onderzoek naar de arbeidstijden.
    Uit de uitkomsten van het eigen onderzoek zal blijken of de manier van werken moet worden gewijzigd, aldus beide aannemers in hun verklaring.
    Een jaar geleden bleek dat de Ierse onderaannemer Atlanco maandelijks zo'n 1.000 euro op de salarissen van 60 Portugese werknemers inhield voor huisvesting op kamers in sloopwoningen en reiskosten. Na commotie hierover kregen de werknemers een deel van dat geld terug. Ook bleek dat de werknemers te lange werkdagen maakten. Avenue2 beloofde toen beterschap.

    www.telegraaf.nl/binnenland/23490433/...
  8. forum rang 4 Guus_Geluk 31 december 2014 08:53
    wo 31 dec 2014, 07:51

    Ballast Nedam benaderd voor overname


    NIEUWEGEIN -
    Ballast Nedam is door Nederlandse en internationale partijen benaderd voor een eventuele fusie of overname. Dat meldde het bouwbedrijf woensdag.

    Volgens Ballast Nedam willen de partijen, die niet met naam worden genoemd, de mogelijkheden voor een samengaan onderzoeken. Het bedrijf gaf aan strategische opties ,,altijd serieus'' in overweging te nemen. Verdere aankondigingen worden gedaan als ze ,,van toepassing of noodzakelijk'' zijn.

    Een woordvoerster van Ballast Nedam gaf desgevraagd aan dat het bedrijf is benaderd door verschillende partijen, die geen consortium vormen. Verdere details over het proces wilde ze niet geven.

    Ballast Nedam meldde verder dat de eerder aangekondigde verkoop van de offshore-activiteiten aan Van Oord is afgerond. Die transactie levert het bedrijf naar eigen zeggen een ,,significante'' boekwinst op over 2014. Operationeel ontstaat waarschijnlijk echter een verlies van 35 tot 45 miljoen euro, zoals eerder voorspeld.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ballas...
490 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,34 +0,67%
EUR/USD 1,0667 +0,14%
FTSE 100 8.037,20 +0,17%
Germany40^ 18.057,60 +1,10%
Gold spot 2.313,43 -0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+38,60%
PROSUS
+3,97%
BAM
+3,73%
JUST E...
+3,21%
Accsys
+2,33%

Dalers

RANDST...
-7,03%
Akzo N...
-5,59%
NSI
-4,23%
FASTNED
-3,10%
Fugro
-1,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links