Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ten Cate December

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ApacheNL 5 december 2014 19:00
    5 december 2014

    TenCate composiet materialen vervangen titanium van hitteschild en backshell structuur Orion ruimtecapsule

    TenCate Advanced Composites Noord-Amerika, een wereldwijd toonaangevend leverancier van composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, heeft hittebestendige composieten ontwikkeld en geleverd voor het hitteschild en de backshell structuur van het Lockheed Martin Orion multifunctionele ruimtevaartuig, dat deze week succesvol is gelanceerd. De reeks geavanceerde TenCate-materialen in deze ruimtecapsule vervangt de traditionele titaniumoplossing voor de geldende terugkeer- en landingsvereisten, waardoor zowel gewicht als kosten worden bespaard. Het ontwerp van het composiet hitteschild maakt zeer grote composietstructuren mogelijk die buiten de autoclaaf kunnen worden vervaardigd.

    De Orion thermische beveiligingsgroep van Lockheed Martin Space Systems werkte nauw samen met TenCate Advanced Composites bij de ontwikkeling van een speciaal hittebestendige composiethars voor het Orion hitteschild van 5 meter doorsnede en voor de backshell structuur van het ruimtevaartuig.

    De succesvolle lancering deze week van het Orion multifunctionele ruimtevaartuig van NASA, is exemplarisch voor de inspanningen, de innovaties en het teamwork van vele betrokkenen en bedrijven. Steve Mead, directeur marketing & sales van TenCate Advanced Composites in Morgan Hill, VS, verklaart: "De lancering van deze week vormt het hoogtepunt van een vijf jaar durende ontwikkeling en kwalificatie voor een reeks materialen die is gebruikt in deze extreme toepassing. Daarnaast moesten de geavanceerde composieten, vanwege de grote omvang en dikte van het hitteschild, een hoge consolidatiegraad bereiken waarbij slechts gebruik kon worden gemaakt van een vacuümzak onder lage druk. TenCate is vereerd een van de partners van Lockheed te zijn op dit belangrijke ruimtevaartprogramma.”

    TenCate Advanced Composites Noord-Amerika
    Morgan Hill (Californië), Verenigde Staten van Amerika, vrijdag 5 december 2014

    Bron: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/TenCat...
  2. pim f 7 december 2014 13:05
    quote:

    ApacheNL schreef op 5 december 2014 19:00:

    5 december 2014

    TenCate composiet materialen vervangen titanium van hitteschild en backshell structuur Orion ruimtecapsule

    De financiele consequenties zijn gering, dus verwacht niet te veel van dit bericht "an sich". De boodschap dat Ten Cate volledig meedoet in de cutting edge van composieten, is natuurlijk wel schitterend.
  3. [verwijderd] 9 december 2014 20:49
    TenCate gelooft in terugkeer textielindustrie in Nederland

    Frank Gersdorf en Jan Verbeek
    dinsdag 9 december 2014, 14:34
    update: dinsdag 9 december 2014, 17:01

    Het is nog maar vijftien jaar geleden dat TenCate Ten Cate Koninklijke18,72-1,68%-0,32 eigen katoenvelden exploiteerde in Griekenland en dat het textielbedrijf grote partijen denim leverde aan de fabrikanten van jeans.

    Sinds de eeuwwisseling is er veel veranderd. De productie van textiel voor pantalons, overhemden en keukendoeken werd stopgezet, net als enkele andere activiteiten. Na een ingrijpende reorganisatie legde de beursgenoteerde onderneming zich toe op het produceren van technisch textiel, zoals beschermende weefsels, geweven kunstgras en thermoplastische composieten. Afnemers zijn niet langer de traditionele kledingfabrikanten, maar defensiebedrijven, vliegtuigbouwers, overheden en sportclubs.

    Digitaal


    De nieuwste loot aan de boom van TenCate is een innovatieprogramma met de naam ‘The Factory of the Future’. Dinsdagmiddag werd in het Twentse Nijverdal het nieuwe laboratorium voor digitale inkjettechnologieën officieel geopend. Het lab markeert de overgang van analoge naar digitale bewerkingstechnieken. Daarbij werkt het bedrijf samen in een consortium met machinebouwer Reggiani uit het Italiaanse Bergamo en enkele regionale spelers, waaronder Norma (geavanceerde printkoppen) en Gemini (elektronica).

    In aparte bedrijfshallen staan twee nieuwe testmachines opgesteld waarmee TenCate technisch textiel digitaal kan bewerken. Eén technologie betreft een uv-printer die de inktdruppels op het textiel fixeert met uv-licht. De andere werkt met vaste printkoppen die een continue straal inktdruppels produceren. Deze hebben gemeen dat zij kostenbesparend zijn en dat er zowel kleine als grote orders mee kunnen worden gedraaid.

    Werkpakken

    Het zijn deze testmachines die de komende jaren voor een revolutie moeten zorgen in het met kleur bedrukken en vooral het met technische coatings bewerken van textiel voor bijvoorbeeld werkpakken en militaire uniformen. Met nieuwe technieken kan het textiel extra toegevoegde waarde krijgen, zoals vlamwerende of water- en vuilafstotende eigenschappen. Ook het bedrukken van composieten is met de nieuwe machines mogelijk.

    TenCate claimt dat productiekosten met minimaal 30% kunnen dalen, terwijl de kwaliteit en de flexibiliteit van de organisatie sterk verbeteren. Door de digitalisering van de processen kunnen ook kleine 'runs' worden uitgevoerd zonder extra kosten. Op de oude machines is een order pas lonend als er vele honderden meters textiel per keer kunnen worden bewerkt.

    Terug naar Europa


    TenCate-ceo Loek de Vries
    ‘De textielindustrie zal terugkeren naar Europa’, voorspelt ceo Loek de Vries van TenCate. Er is volgens hem nog een handvol fabrikanten overgebleven in Europa, waarvan TenCate er een is. Bijna alle grote fabrikanten zitten tegenwoordig in Azië. Maar als de productiekosten zoals verwacht sterk dalen, wordt het weer aantrekkelijk om vanuit Nederland de internationale markt te bedienen.

    In grote hallen op het drie eeuwen oude bedrijfscomplex in Nijverdal draaien nu nog de analoge machines, met een lengte van 45 meter, waar textiel op wordt bewerkt en gedroogd. De machines uit de jaren zestig en zeventig maken veel lawaai en gebruiken veel energie, inkt en vooral water. ‘Dit is technologie waar China, India en Pakistan nog volop in investeren’, zegt De Vries. De hal vult zich met slierten stoom en op de betonnen vloeren liggen her en der waterplassen, waar de werknemers omheen moeten lopen om te voorkomen dat zij uitglijden.

    Stil, zuinig, klein en goedkoop

    Het contrast met de twee digitale testmachines is groot. Die nemen beduidend minder ruimte in beslag, zijn stil, gebruiken vrijwel geen water en hebben veel minder energie nodig dan de verfstraten en drogers die staan opgesteld in de grote hallen. Ook is er veel minder personeel. Volgens De Vries zijn er per machine maar een tot twee procescontrollers nodig. Rond elke oude machine lopen nu nog zo’n acht medewerkers. De besparingen in cijfers uitgedrukt: 60% op de energierekening, 80% minder waterverbruik, 90% minder inkt en chemicaliën, en een loonsom die 50% lager kan uitkomen.

    Veel subsidie

    Met deze en andere investeringen in nieuwe technologieën was in de afgelopen tien jaar een totaalbedrag gemoeid van € 50 mln tot €70 mln. De onderneming kreeg voor de innovatie veel subsidie van Europese fondsen en van de provincies Overijssel en Gelderland. ‘Zonder deze subsidies hadden we deze vernieuwing nooit kunnen uitvoeren’, zegt De Vries dan ook. Hij wil geen precieze bedragen noemen, maar het moet gaan om een bedrag van ongeveer €20 mln.

    Na de jarenlange fase van voorbereidingen breekt nu de tijd aan om te cashen, zegt TenCate. De omzet, bijna €500 mln in de eerste helft van 2014, zal de komende jaren groeien. De toepassing van nieuwe technologieën leidt niet tot minder werkgelegenheid. Het huidige personeelsbestand in Nijverdal, 770 werknemers, zal eerder toe- dan afnemen, verwacht Gerrit Koele, de directeur van de vestiging. Wel zal er via een natuurlijk verloop een verjonging worden doorgevoerd en zal het opleidingsniveau omhoog gaan.
  4. Brogembank 10 december 2014 17:04
    quote:

    pim f schreef op 10 december 2014 10:19:

    Ten Cate is enerzijds een winstmakend bedrijf dat dividend uitkeert, en anderzijds is het een absolute voorhoedespeler in technologische ontwikkelingen in de gebieden waarin het bedrijf actief is. Mijn inschatting: dit aandeel gaat nog vlammen.
    Mee eens, de wereld wordt er tevens niet veiliger op, dus TC kan nog verder omhoog. Ik ben in oktober ingestapt rond 17.60, heb calls 19 dec geschreven -overweeg deze met winst terug te kopen- en weer een verder serie te schrijven. Vanmiddag ineens ene dip hier, dus wie weet...

    succes
    Brogem
  5. Cupidstunt 11 december 2014 11:16
    Vandaag op belegger:

    www.belegger.nl/beurstips-en-handelsk...

    Koninklijke TenCate
    Ook TenCate, producent van composietmaterialen, geotextiel en kunstgras, staat op de lijst met mid- en smallcaps die in het laatste kwartaal prestaties beneden verwachting rapporteerden. Burgers en Wiersma handhaven echter hun winstverwachting van 1,00 per aandeel voor 2014. ‘Gezien de goede perspectieven voor een solide opbrengsten- en winstgroei in de komende jaren, voorzien wij op termijn een terugkeer naar de topwinsten van 2010 en 2011, toen er zo’n 2,00 euro per aandeel werd verdiend’, zo melden de fondsbeheerders in hun maandelijkse outlook.
    Het team verwacht dat het herstel van de omzet in het hoog renderende Defender M vlamwerende texiel, samen met een geleidelijk herstel in de Geosynthetics- en kunstgrasdivisie, volgend jaar moeten leiden tot een winst per aandeel van minimaal 1,50 euro.
  6. Tradertje 2020 11 december 2014 20:11
    Ten Cate: management van Airbus heeft tijdens een analistenbijeenkomst aangegeven dat de A380 mogelijkerwijs wordt geschrapt nadat er afgelopen jaar geen enkele order is gewonnen. Tevens is er een vertraging aangekondigd in de levering van het A350 toestel aan Qatar Air. Aangezien Airbus één van de belangrijke klanten binnen het luchtvaartsegment is, is dit geen goed nieuws, zeker omdat deze activiteiten ruim 13% van de groepsomzet vertegenwoordigen waarbij de marges beduidend hoger zijn dan van de totale groep. Desalniettemin vinden we de waardering van de groep nog steeds interessant: Kopen.

  7. casalinga 16 december 2014 19:18
    In november 2014 vond het 3de jaarcongres plaats van de stichting Compoworld
    www.compoworld.nl/programma/jaarcongr...

    Ten Cate heeft daar twee presentaties gehouden:

    www.compoworld.nl/media?id=84d22ead4d...
    en
    www.compoworld.nl/media?id=89b9a42e25...

    Opvallend is de verwachtte groei 2015 - 2025
  8. jan4210 19 december 2014 15:15
    Shorters , sprinters,turbo's, opties en alle andere gok instrumenten uitgevonden door de banken zouden allemaal verboden moeten worden , want het draagt niets bij aan de economie en aan het beter functioneren van de betreffende bedrijven. Het vult alleen maar de zakken van de directeuren van de banken. Als gewone belegger die alleen maar kijkt naar de fundamentele waarde van een bedrijf en naar de toekomstige mogelijkheden schiet hier niets mee op en is de eigenlijke verliezer.
    Het aandeel TenCate had allang de barriere van 20 euro kunnen doorbreken zonder al die onzinnige gok instrumenten.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0701 +0,46%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +1,68%
Gold spot 2.322,45 -0,21%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links