Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice 2014

251 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 december 2014 17:06
    Opvallende stijger: Altice

    Altice bewees afgelopen week eens temeer dat het de telecommarkt verovert, met een nieuwe overname en een promotie naar de AEX-index. De koers steeg deze week met 13,7%.

    Het Luxemburgse telecom- en kabelbedrijf Altice is hard op weg een geduchte speler binnen de sector te worden. De onderneming van de Frans-Israëlische investeerder Patrick Drahi was dit jaar behoorlijk actief met acquireren. Het concern rondde overnames af van Mobius, Orange Dominicana en Tricom, drie telecomaanbieders met diensten in Franse overzeese gebieden als Martinique en Guadaloupe.

    Overnamepad
    Daarnaast nam Altice via dochterbedrijf Numericable in Frankrijk Virgin Mobile over. Belangrijker nog was de fusie van Numericable en SFR, de voormalige mobiele provider van het Franse conglomeraat Vivendi. Nu de twee zijn samengevoegd, zijn ze na Orange de tweede mobiele aanbieder in Frankrijk.

    "Ik heb ambitieuze dromen", verklaarde Drahi in mei tegen the Wall Street Journal. "Er kan een groot spel gespeeld worden in het consolideren van de Europese telecommarkt en daar kunnen wij een rol in spelen."

    Dat dit geen loze woorden waren, blijkt wel uit het feit dat Altice-bestuursvoorzitter Dexter Goei vorige maand liet doorschemeren interesse te hebben in Bouygues Telecom, mits moederbedrijf Bouygues de onderneming zou willen verkopen.

    Portugal Telecom
    Begin deze week werd bovendien bekend dat Altice exclusieve gesprekken voert met het Braziliaanse Oi over de aankoop van de Portugese activiteiten van Portugal Telecom, als aanvulling op de televisie- en internetdiensten die het nu al aanbiedt in het Zuid-Europese land. Begin november bleek dat Drahi hiervoor ruim 7 miljard euro overheeft.

    Volgens ING kan een eventuele overname de waarde van het aandeel, momenteel boven de 60 euro, opkrikken met 9 euro. De bank heeft Altice als 'top pick', met een buy-advies. De slagingskans van de overname wordt door ING op 90% ingeschat, met Vodafone als een van de kapers op de kust.

    Promotie naar AEX
    Beleggers lijken de ambitie van Draghi te willen belonen. Altice begon 2014 als debutant op de Amsterdamse beurs met een lokale notering en sluit het jaar met een promotie naar de AEX-index op 22 december. De koers is in deze periode ruim verdubbeld, van 28,45 euro naar 61,49 euro.

    Bron: AlexBank
  2. [verwijderd] 9 december 2014 14:34
    Altice neemt Portugese tak Oi over

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Altice neemt de Portugese onderdelen van het Braziliaanse telecomconcern Oi over voor 7,4 miljard euro. Dat maakte oprichter Patrick Drahi van het in Amsterdam genoteerde Franse kabelbedrijf dinsdag bekend.

    Het is de tweede grote aankoop van Drahi dit jaar, nadat hij Vivendi-dochter SFR wegkaapte voor de neus van het Franse conglomeraat Bouygues. Altice kan met de toevoeging van de delen van Oi in de Portugese markt beter opboksen tegen NOS SGPS, de grootste aanbieder van kabel-tv in dat land.

    Bestuursvoorzitter Dexter Goei van Altice zei in november dat Drahi mogelijk zijn pijlen richt op de telecomtak van Bouygues om een leidende rol te kunnen blijven spelen in de snel consoliderende Europese telecommarkt. Tal van partijen zijn met elkaar in gesprek. Zo wil BT Group O2 van Telefónica overnemen, dan wel EE van het Franse Orange. Vodafone onderzoekt de mogelijkheid om samen te gaan met Liberty Global, dat de overname van Ziggo nagenoeg rond heeft.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-091214-076/...
  3. forum rang 10 voda 9 december 2014 21:35
    Altice tekent definitieve overeenkomst overname Portugal Telecom

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Altice sa (ATC.AE) meldt dinsdagavond dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend met het Braziliaanse telecombedrijf Oi sa (OIBR) om de Portugese activiteiten van Portugal Telecom over te nemen. Eerder op de dag werd al bekend dat Oi akkoord ging met de verkoop.

    Portugal Telecom krijgt met de transactie een ondernemingswaarde van EUR7,4 miljard. De belangen van de onderneming in Timor Telecom, Africatel en Rio Forte Investments vallen buiten de transactie en worden dus niet overgedaan aan Altice.

    Altice financiert de overname met bestaande middelen en nieuw uit te geven obligaties. Als de overname lukt zou het de op e e n na grootste zijn in de geschiedenis van het bedrijf van investeerder Patrick Drahi. Toezichthouders moeten nog wel hun goedkeuring geven, net als de aandeelhouders van Oi.

    Altice heeft momenteel een kleine aanwezigheid in Portugal via kabelbedrijf Cabovisao, maar de overname van Portugal Telecom - dat zowel vaste lijnen als mobiele activiteiten heeft - zou van het bedrijf in een klap een belangrijke speler maken.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 10 december 2014 19:00
    Moody's bekijkt beoordeling Altice

    WOENSDAG 10 DECEMBER 2014, 18:51 uur | 1 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de beoordeling voor het aandeel Altice 'under review' gezet voor een afwaardering. Dat bleek woensdag.

    De actie is een reactie op de aankoop door Altice van de Portugese onderdelen van het Braziliaanse telecomconcern Oi. Die transactie heeft een waarde van 7,4 miljard euro. Moody's heeft zorgen over de effecten van de uit schuld gefinancierde overname op de zogeheten leverageratios en constateert ook dat het relatief kleine bestuur van Altice nu een aantal recente en flinke overnames heeft te integreren. Dat brengt “aanzienlijke” risico's met zich mee.

    De firma zal dan ook de voor- en nadelen van de transactie voor het in Amsterdam genoteerde Franse kabelbedrijf gaan beoordelen. Moody's gaf wel aan dat een afwaardering waarschijnlijk zal betekenen dat het huidige (P)B1-oordeel één stapje omlaag gaat.
  5. [verwijderd] 13 december 2014 15:19
    quote:

    hbb schreef op 11 december 2014 16:50:

    [...]

    We gaan toch gewoon mee van Lokaal naar de AEX? Veranderd niets aan de handel.

    Succes.
    De meeste indexbeleggers zullen op dit moment geen Altice in portefeuille hebben. Op 22-12 zal Altice toetreden in de AEX. Indexbeleggers (o.a. ETF's) zullen dus voor die tijd Altice moeten aanschaffen. Zie o.a. de laatste handelsdag van ING voordat deze toetrad in de AEX (19-09-2014)

251 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links