Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wij van WC-Bank...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Harm Wijk 8 december 2014 09:50
    Helemaal mee eens!!! En er is nog en reden dat de Rabobank zich beter van Imtech adviezen kan onthouden. De kwaliteit van de Rabo Imtech adviezen het afgelopen jaar was dramatisch slecht.

    Na de presentatie van het eerste reddingsplan in Maart was het volgens Rabo securities nog 2 euro. Toen de markt hard begon te dalen was het binnen een paar weken opeens nog 1,30 en nog weer enkele weken later, oeps foutje, het is nog maar 40 cent. En ook die 40 cent zijn we volledig kwijt geraakt toen de claims waardeloos werden.

    Je zou verwachten dat het analisten team dan gewoon wordt ontslagen. En als een soort mini- minimale geste zou je verwachten dat de Rabobank aan de beleggers schrijf: "Sorry we zaten helemaal fout, we schamen ons kapot"
    Niet dus...

    Welke nieuwe, briljante inzichten zijn er nu opeens bij Rabo securities zodat ze nu wel in staat zijn om de waarde van Imtech te bepalen?
  2. [verwijderd] 8 december 2014 10:42

    Is er iemand die mij kan vertellen welk advies van de Rabobank wel een bingo was , alles wat de Rabobank adviseert moet je contrair gaan en je hebt wel de bingo.
    Met de huizenmarkt zitten ze er al 8 jaar compleet naast.
    Met de economische groei zitten ze al 8 jaar compleet naast.
    Ik weet niet wat die zwaar overbetaalde over het paard getilde banklulletjes daar doen maar heeft met eerlijke adviezen weinig meer te maken.
  3. [verwijderd] 8 december 2014 12:05
    De onzekere verwachtingen voor duitsland zullen de reden zijn met daarmee gepaard gaande lagere winstverwachting.
    Logisch verhaal.

    Een hoog koersdoel zou misschien verdacht zijn; een lager koersdoel dan de 5 euro die rabobank zelf betaalt heeft kan ik niet echt als eigenbelang zien.
    Tenzij ze zelf short zitten maar dat zou de toezichthouder wel doorhebben.

    Ik snap niet helemaal wat je wilt zeggen ajk?
  4. kees5555 8 december 2014 13:29
    Zeg Goof, je moet de analist van Rabo niet onderschatten: hij heeft het onlangs goed gehad. 15 oktober had hij als koersdoel voor ASML 62, dat werd op 28 november (toen de koers 84,93 was) verhoogd naar 85 euro. En warempel, op 2 december was de koers 85.01... dat was toch briljant !!! (Ha ha ha !) Dat verdient wel een salaris dat 70% hoger is dan hij elders kan verdienen.
  5. [verwijderd] 8 december 2014 16:43
    'k vind eerlijk gezegd dit verhaal nogal vergezocht. Ik begrijp dat het aandeel op reduce stond. Daar is weinig verkeerds over te zeggen. En als je met voldoende onderbouwing na een forse koersverlaging en een claimemissie dit fonds op hold zet (een nietszeggende term, maar dit terzijde) heb ik daar geen enkele moeite mee. Nee ik werk niet bij de Rabo en ik heb geen aandelen Imtech.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links