Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1306 1307 1308 1309 1310 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2014 13:26
    quote:

    bik schreef op 7 december 2014 12:43:

    [...] Die naheffing van de belasting wordt hier ook geljk maar even vergeten.2015 wordt een jaar van fors bijbetalen voor de meeste,reken daar maar op.NIX volgend jaar meer overhouden,we gaan de bietenbrug op,mien jong.grmpfft.
    Ja, dat hakt er inderdaad wel in. 0,1% voor mensen met een modaal inkomen tot maximaal 0,5% voor mensen met 55k inkomen.

    Eenmalig teruggeven wat ze in 2014 teveel hadden gekregen.
  2. Belegde boterham 7 december 2014 16:49
    quote:

    henk38 schreef op 6 december 2014 23:54:

    [...]

    Deze zelfde overheid was ervan overtuigt dat wij alleen maar beter zouden worden van de euro. Deze overheid heeft ook mee geholpen aan het opkrikken van mega luchtbellen in onze economie. Deze overheid lag letterlijk te slapen toen er een mega crises voor de deur stond. Deze overheid vertelde ons in 2008 dat alles onder controle was, nu verteld Wouter Bos dat we letterlijk aan de rand van de afgrond stonden. Deze overheid vertelde ons ook dat een terug keer naar de euro niet mogelijk was, dat zou het einde van onze beschaving zijn. Nu weten we dat de draaiboeken al klaar lagen. Al 7 jaar roept deze overheid dat volgend jaar alles beter wordt. Vindt je erg dat ik deze overheid totaal niet vertrouw met mijn zuur verdiende centjes. Zou het kunnen dat de deze overheid de dingen toch verkeerd aanpakt ?
    Heb je alleen maar een tophypotheek, dan is de politiek nu je grote vriend zoals jij ze ziet.


    Denk met de kennis van nu, dat Woutertje niet de verkeerde keuzes heeft gemaakt, levert ons kikkerlandje toch wat miljarden op zo lijkt het.

    Dat een bestuurder van een land niet zegt (als het water aan de lippen staat), dat we allemaal zullen verdrinken getuigd van leiderschap ongeacht politieke kleur van een bestuurder.

    Zou persoonlijk niet met ze willen ruilen, de bestuurders van ons landje, het lijkt me een 'kolere' baan

    Tjsa die euro, kom er over 25 jaar nog eens op terug, de $Dollar$ was ook niet meteen een succes
  3. [verwijderd] 7 december 2014 18:04
    Die miljarden van Woutertje staan voorlopig dik onder water (ABN/ASR). Daar valt die rente"winst" voor leningen aan ING/Aegon bij in het niet.

    Niets doen was overigens destijds natuurlijk ook geen optie. Maar zeker ABN had eleganter voor de belastingbetaler opgelost kunnen/moeten worden. Meer zoals SNS later is gered.
  4. [verwijderd] 7 december 2014 19:52
    quote:

    Belegde boterham schreef op 7 december 2014 16:49:

    [...]
    getuigd van leiderschap ongeacht politieke kleur.
    De crises heeft mij geleerd dat de politiek niet altijd weet waar ze mee bezig zijn. Gemeentes waarvan je verwacht dat die niet zomaar over een nacht ijs gaan parkeerde gewoon miljoenen bij Icesave terwijl meerde experts al hadden gewaarschuwd voor de grote gevaren. Ook banken die onze politiek vaak met raad en daad bijstaat waren achteraf gezien een stelletje zakkenvullers die alleen maar oog hadden voor hun eigen bonus. Nu worden we al een paar jaar dagelijks overspoeld met berichten dat alles weer stukken beter gaat en dat de weg omhoog weer is ingeslagen. Als leek vraag ik me wel af waarom de olie prijs dan zo is gedaald en waarom de vraag zo enorm is afgenomen en waarom blijft de inflatie maar dalen. Waarom praat Europa over een QE terwijl we volgens de media en de politiek al jaren in een stijgende lijn zitten. Waarom moet de rente naar een all time low worden gebracht. Al deze maatregelingen worden volgens mij niet genomen als we echt in een stijgende lijn zitten. Ook de verhalen dat wij moeten kijken naar de VS waar het nu op papier beter gaat en dat wij vanzelf zullen volgen, slaat ook helemaal nergens op. De VS kun je totaal niet vergelijken met landen in Europa. 60% van de Amerikanen verdiend net $ 11,- bruto per uur in de VS hebben ze geen hoge uitkeringen, daar krijg je voedselbonnen. Een verkeerde blik naar je werkgever kan daar je kop kosten en denk dan niet dat je een gouden handdruk krijgt, je krijgt helemaal niks!!!!
    Waarom zou ik de media en de politiek geloven terwijl ik weet dat ze ook glashard kunnen liegen en soms ook niet weten waar ze mee bezig zijn. Waarom zou ik mijn vermogen een richting opsturen die de politiek aanwijst. Ik ben dan liever een doom denker en kies liever mijn eigen weg. Zit je vast in het web van de overheid en de banken, ja dan kun je niks anders doen dan meepraten dat alles goed gaat en dat het nog beter wordt, andere keuzes heb je niet.
  5. aandeeltje! 7 december 2014 20:23
    quote:

    Da Freeze schreef op 7 december 2014 11:08:

    [...]

    Ik zie het ook in het winkelcentrum in mijn wijk. De Blokker gaat weg, in de uitverkoop is alles de hele week 50%. De Mediq apotheek is al 2 jaar weg, alleen de lichtbakken hangen er nog steeds. De delicatessenwinkel is al 1 jaar gesloten. De bloemist gaat volgend jaar weg. TerStal sluit binnenkort haar deuren ook in het centrum. De Turkse buurtsuper geef ik (helaas) ook niet veel kans. Wanneer de kapsalon gaat sluiten is ook afwachten, daar komt ook bijna niemand meer en mannen knippen voor 25 euro is niet meer van deze tijd.
    Alleen de Jumbo en de Kruidvat doen het goed.

    Wat schetst mijn verbazing? De huurprijzen van de leegstaande panden zijn gewoon verhoogd! Het wordt binnen 5 jaar dus een pauperwijk, maar de huurprijzen moeten hoog blijven. Kennelijk kiest Nederland hiervoor.
    Och, die huurprijzen gaan gewoon omlaag. Pandjesbazen hebben de eigenschap nog liever een pand even leeg te laten staan, dan de huur te verlagen. Binnenkort is het over, ook de zgn ketens hebben het lastig en als die de huur niet meer willen opbrengen, dan knallen de huurprijzen omlaag en terecht: de gemiddelde pandjesbaas roomt nu zoveel af van de commerciele resultaten van een onderneming dt hij net zoals de/een echte ondernemer opeens gaat voelen als klant minder winst (lees verlies)gaat draaien. Ik hoop op een flinke klap, want de commerciele huren zijn veel en veel te hoog, stelletje blaaskaken zijn het iha.
    En als de huren omlaag gaan, neemt de wist af EN de waarde van pand, dan verdwijnt de glimlach en wordt het hulen geblazen. En terecht: als te veel pakt hoor je het deksel op de neus te krijgen.

  6. [verwijderd] 7 december 2014 20:51

    Dat verhuurders de huurprijzen vaak niet omlaag doen in bedrijfspanden komt doordat er gefinancierd is op basis van huurcontracten en huurinkomsten.
    Staat het leeg dan laten ze het nog liever leeg staan dan dat ze de huren verlagen althans op papier.
    Kennis van mij had groot pand van 1100 m2 gehuurd met huurcontract van 5 jaar voor 45.000 per jaar .
    Contract loopt dit jaar af en hij melde op tijd dat hij weg ging omdat hij elders voor de helft kon huren.
    Verhuurder wilde niet het huurcontract aanpassen omdat anders zijn bank voor de helft moest aflossen.
    De verhuurder kwam met het voorstel , betaal de gewone huur en via een andere BV krijgt dan mijn kennis de helft teruggestort .

    Banken hebben op vele bedrijfspanden een tophypotheek verstrekt op basis van een huurcontract en zolang de verplichtingen nagekomen worden op dat huurcontract kunnen ze niets opeisen.

    Je wilt niet weten wat banken een partij onderwater bedrijfsonroerendgoed als onderpand hebben en waar ze komende jaren enorm op moeten afboeken als de huurbazen echt op zwart zaad komen te zitten.

  7. [verwijderd] 7 december 2014 20:54
    quote:

    henk38 schreef op 7 december 2014 20:16:

    Je zou denken dat iedereen dat wel weet, maar het tegendeel is waar. Het grootste gedeelte van de bevolking ziet zijn pensioen geld het liefst beheerd worden de overheid. Dat zegt al genoeg.
    Sinds wannneer beheert de overheid pensioengelden?

    En waarom zou dat slechter zijn dan als "bedrijven" dat doen?
  8. [verwijderd] 7 december 2014 21:15
    quote:

    BEN belegt schreef op 7 december 2014 20:54:

    [...]

    Sinds wannneer beheert de overheid pensioengelden?

    En waarom zou dat slechter zijn dan als "bedrijven" dat doen?
    Het lijkt mij het beste dat men gewoon de keuze krijgt. Laat je pensioen beheren door wie je maar wil, of dat nou een fonds is, de overheid of dat je het zelf doet.
  9. [verwijderd] 7 december 2014 21:25
    quote:

    BEN belegt schreef op 7 december 2014 20:54:

    [...]

    Sinds wannneer beheert de overheid pensioengelden?

    En waarom zou dat slechter zijn dan als "bedrijven" dat doen?
    In die jaren ’80 was het ook crisis in Nederland.De overheid heeft toen pensiongeld gebruikt om oudere werknemers eerder te laten stoppen met werken. In 1996 werd het ABP een zelfstandig pensioenfonds, die door een graai van de overheid wel 30 miljard minder in de pot had dan was begroot. Nu probeert de overheid pensioenfondsen te paaien om pensioengeld te gebruiken voor hypotheken die onderwater staan of dat ze zelf hypotheken gaan verstrekken. Als ze besluiten dit te doen, kan ik daar niks tegen inbrengen, ik kan niet opstappen, ik moet gewoon verplicht blijven betalen aan deze pensioenfondsen er zit dus niks vrijwilligs bij.
    Het zelfde dat Hongkong zelf een burgemeester mag kiezen alleen stuurt Peking wel de kandidaten.
  10. forum rang 5 DurianCS 7 december 2014 22:18
    quote:

    BEN belegt schreef op 7 december 2014 21:20:

    Zou je denken? Mensen kunnen niet zulke goede keuzes maken bij complexe, In transparante en onzekere financiële producten. woekerpolis, Iceland, rentestand....
    Het is nog veel erger. Nu moeten de mensen voorgelicht gaan worden over de consequenties van de keuze voor een hoger eigen risico bij de zorgverzekering. Zelfs dat is blijkbaar een veel te ingewikkelde constructie.
  11. [verwijderd] 7 december 2014 22:48
    quote:

    QE-Infinity schreef op 7 december 2014 21:46:

    [...]

    'Het plebs is dom dus wij kiezen wel wat goed voor ze is'
    dom is niet het goede woord, wel onwetend.

    Ik verkocht ooit vele levenpolissen aan (bijna) arm en rijk, hoog en laag opgeleid...die domme mensen stelden soms betere en kritischer vragen dan zgn intellectuelen.

    Ik leerde toen: sommige mensen zijn te dom om het te begrijpen en anderen zijn zó slim dat ze denken het te begrijpen (of niet toegeven).

    De kracht zit hem uiteindelijk in onwetend houden...in vrijwel alle polisvoorwaarden staat NIET het volledige verhaal, los van het gegeven dat meer dan genoeg mensen hun kop liever in het zand steken (kwaaltje dat nog steeds sterk heerst).
    Toen ik besefte om welke shit het ging heb ik mijn eigen polis meteen beëindigd/afgekocht met verlies (omdat de kans op winst kleiner was dan dat ik 100+ jaar oud zal worden).
  12. [verwijderd] 7 december 2014 23:34
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 7 december 2014 22:48:

    [...]

    in vrijwel alle polisvoorwaarden staat NIET het volledige verhaal

    [...]
    Kortom oplichting, dat is natuurlijk strafbaar. We hoeven geen oplossingen te verzinnen voor niet bestaande problemen. Laat iedereen nou maar lekker vrij in zijn keuzes anders krijgen we een robot maatschappij zonder emoties. Anders moeten we namelijk alle beslissingen van de mens maar alvast nemen. Een fastfoodwet, een bungeejump wet, laten we terloops ook maar even vastleggen welke krant we mogen lezen en op wie we mogen stemmen.

    Goed, we raken zo aardig off-topic.
  13. [verwijderd] 7 december 2014 23:45
    quote:

    QE-Infinity schreef op 7 december 2014 23:34:

    [...]

    Kortom oplichting, dat is natuurlijk strafbaar. We hoeven geen oplossingen te verzinnen voor niet bestaande problemen. Laat iedereen nou maar lekker vrij in zijn keuzes anders krijgen we een robot maatschappij zonder emoties. Anders moeten we namelijk alle beslissingen van de mens maar alvast nemen. Een fastfoodwet, een bungeejump wet, laten we terloops ook maar even vastleggen welke krant we mogen lezen en op wie we mogen stemmen.

    Goed, we raken zo aardig off-topic.
    strafbaar zou het zijn als jij of ik zoiets flikten, maar banken hebben de hele politiek als beschermengel.

    Waar ik op doel is dat fondskosten niet vermeld worden; dus je geld wordt belegd in een fonds waarvan de kosten niet in de polis worden vermeld! Effectief scheelt dat tientallen(!) procenten rendement!

    Om weer on-topic te komen: weet jij hoeveel hypotheken straks onvolledig worden afgelost op de einddatum!? (leven/spaarhypotheken)
    Ook de nodige software tbv rendementsberekeningen bleek mee te zijn gerommeld (SNSReaal meen ik toen mee in het nieuws, maar lijkt me sterk dat zij een uitzondering waren).

    Ik weet niet zo goed wat je bedoelt met een 'robotmaatschappij'? Keuzes moeten op faire gronden worden gemaakt en dat heeft m.i. niets te maken met alles voorgekauwd voor te schotelen. Vrije keuzes kunnen ook bestaan zonder volkssport no. 1: list & bedrog... onze verkoopstrategie liet mensen geloven dat ze zelf kozen, maar werden onbewust in de verkoop-val gelokt!
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1306 1307 1308 1309 1310 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0735 +0,35%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.890,20 -1,10%
Gold spot 2.329,72 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links