Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,560 19 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,69%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 608.744

SBM Offshore - on topic - november 2014

1.772 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 13 november 2014 00:32
    Queiroz Galvao wil nog dit kalenderjaar het contract afsluiten voor de Atlanta FPSO.
    First Oil moet in 2016 worden verwezenlijkt.

    De 2 bedrijven die recentelijk werden genoemd als grootste kanshebber,
    zijn Teekay en SBM Offshore.

    bron : www.upstreamonline.com/live/1383347/A... .

    bron : www.upstreamonline.com/live/1380233/S... .

    Greetzzz

  2. Independent trader 13 november 2014 07:26
    quote:

    SoulHeaven schreef op 13 november 2014 07:23:

    Q3 2014 omzet 2,5 miljard, beter dan verwacht.
    Is ytd uiteraard, maar prima cijfers.

    Ik denk dat het toverwoord vandaag MLP zal zijn...

    Grappig, in eerste persberichten wordt er met geen woord over gerept, maar voor de balans (en daarmee de shorts) is het feit dat de weg van MLP wordt ingeslagen een hele grote stap!
  3. Independent trader 13 november 2014 08:15
    quote:

    Wolfie67 schreef op 13 november 2014 08:08:

    Independent trader, verklaar je nader aub
    Dit onderwerp was een jaar geleden nog taboe voor SBM, zie onderstaand persbericht:

    fd.nl/ondernemen/23476/sbm-weigert-to...

    SBM is heeft hier op de capital markets day ook al op voorgesorteerd. Het komt erop neer dat de lease & operate portefeuille (deels) wordt gesecuriseerd. Het kon ook eigenlijk niet anders, want deze business is zo ontzettend kapitaalsintensief. De druk op de balans van SBM wordt hiermee minder en groei kan makkelijker gefinancierd worden. Voor aandeelhouders op korte termijn interessant (niet voor niks stelde Centaurus het voor). Voor stabiliteit balans ook. Shorters verliezen daarmee in een week twee belangrijke redenen om te shorten: een dreigende claim en een te zwaar beladen balans. Als de markt dit oppikt, verwacht ik dat we vandaag nog stukje verder omhoog gaan.
  4. beterwisdanonwis 13 november 2014 08:25
    Cijfers stabiel, outlook niet geweldig, maar wel conform verwachting. Alleen nog maar Brazilie als smet, en nog geen nieuwe orders in het verschiet. Gelukkig kan SBMO nog wel een tijdje vooruit. En beter nu in de slappe tijd even geen orders als de pers negatief is dan in een drukke tijd alles verliezen/ of buiten gesloten worden. Het komt wel weer goed in 2015/2016 met SBMO.
  5. TraderRon 13 november 2014 08:44
    quote:

    aandeeltje! schreef op 13 november 2014 08:41:

    Zo op naar de volgende schikking. Het geld vliegt er zo met bakken uit. Ik geloof ook niet dat Brazilie nu een geval op zichzelf is..
    je leest niet goed wat er staat in dat bericht ;)
    Wat gezien de kop natuurlijk ook weer heerlijk misleidend is.

    De baas van het Functioneel Parket, Marianne Bloos zegt dat de corruptie-affaire rond SBM Offshore voor enkele betrokken buitenlanders nog een staartje kan krijgen.

    dat is waar het om draait.
    Enkele betrokken buitenlanders worden mogelijk nog vervolgd (denk aan de ex tussenpersoon van sbm in brazilie) aangezien het om die niet kan veroordelen. Voor sbm is de kous hiermee af.
  6. Kopermans 13 november 2014 09:04
    quote:

    TraderRon schreef op 12 november 2014 19:30:

    Hieronder reactie vanuit Brazilië.
    Staat hier nu wat ik denk dat er staat?

    During the process may be, however, the signature of the leniency agreement, instrument whereby the company agrees to cooperate with the investigation and thus not be prohibited from hiring. The SBM has even sought the CGU with a view to a possible deal. The UGC has positioned itself favorably, considering the cooperative stance of SBM

    Als ze meewerken aan onderzoek mogen ze gewoon weer ingehuurd worden?

    Uiterst groot nieuws, TraderRon, waarvoor ik graag een AB-tje geef.

    Met voorbehoud voor mijn begrip van de nuances van het Portugees, en van het Braziliaanse recht, wil ik graag melden wat ik uit dit bericht haal.

    1. Het CGU is de centrale controle- of inspectiedienst van de Braziliaanse overheid. Haar bevoegdheid is dus administratief van aard, niet gerechtelijk.

    2. Het CGU start nu een 'processo de responsabilizaçao de caráter punitivo' op. Dit betekent dat in een procedure, waarin SBM gehoord wordt, bekeken wordt of SBM feiten te verwijten vallen, om dan zo nodig een administratieve sanctie te bepalen die kan gaan tot uitsluiting uit verdere tenders voor Petrobras. Het gaat hier opnieuw om een administratieve procedure, geen gerechtelijke vervolging (dan was er sprake van ‘criminal’).

    3. Als Brazilië een normale rechtsstaat is, zal ook daar het principe gelden dat een fout geen twee keer gestraft wordt. Een administratieve sanctie sluit normalerwijze verdere strafrechtelijke vervolging uit. Ik besluit daarom dat het opstarten van een administratieve procedure impliceert dat door de uitkomst daarvan de strafrechtelijke vervolging kan vervallen.

    4. Tijdens deze procedure kan een overeenkomst met SBM gesloten worden waardoor SBM, mits goede samenwerking in de procedure, weer kan deelnemen aan tenders (het is niet meer verboden haar in te huren).

    5. SBM heeft het CGU reeds bezocht met het oog op een overeenkomst in die zin.

    6. Het CGU heeft reeds gunstig positie ingenomen betreffende dit voorstel, rekening houdend met de coöperatieve houding van SBM. Om de overeenkomst effectief te kunnen sluiten zal SBM echter ook de voorwaarden van het CGU moeten aanvaarden, waaronder de terugbetaling van de (geleden) verliezen.

    7. Naast deze procedure betreffende SBM, werden ook reeds de eerste zes administratieve sanctieprocedures opgestart teneinde de individuele verantwoordelijkheid van de betrokken (oud-)werknemers en oud-directeurs van Petrobras vast te stellen.

    Met andere woorden, volgens dit bericht heeft SBM zich in een administratieve procedure te verantwoorden, waarbij het alles zelf in handen lijkt te hebben om in afwachting van een besluit reeds weer te kunnen deelnemen aan tenders. Het ziet ernaar uit dat men geen andere, strafrechtelijke procedure meer dient te verwachten.

    Ik kan me niet voorstellen dat men een bedrijf toelaat tijdelijk weer deel te nemen aan tenders, wanneer de aard van wat haar verweten wordt, dermate ernstig is dat de zwaarste sanctie, definitieve uitsluiting, denkbaar is. SBM heeft al geleden onder haar eerdere tijdelijke uitsluiting, en onder de sancties in Nederland opgelegd, terwijl ook de Braziliaanse context zonder twijfel een rol heeft gespeeld in het tot stand komen van eventuele fouten, en SBM ook een essentiële partner is voor Petrobras. Al deze elementen doen hoogstens een eerder lichte sanctie verwachten.

    Het hoeft daarom niet te verwonderen dat de regering aanstuurt op een zo snel mogelijke oplossing van de zaak. Dat blijkt al uit het feit dat nu reeds administratieve procedures tegen individuele betrokkenen worden opgestart. Maar vooral: als het inderdaad zo is dat een strafrechtelijke procedure door de administratieve procedure vervalt, komt de afhandeling van de zaak uitsluitend nog in administratieve handen, en dus in die van regering en de partijen die deze regering vormen.

    Dit alles maakt een zo snel en zo elegant mogelijke oplossing mogelijk. Dat is in het belang van SBM, maar ook in het belang van Petrobras en van de Braziliaanse politiek.

1.772 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links