Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,400 25 apr 2024 17:35
  • +0,480 (+2,09%) Dagrange 23,160 - 23,880
  • 440.133 Gem. (3M) 372,1K

FUGRO - november 2014

8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 415 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. WA1985 10 november 2014 21:42
    @ HaringMetAppelmoes,

    Als ik je goed begrijp, wil je zeggen dat de K/W verhouding geen hard gegeven is, corrigeer me als ik het verkeerd begrijp.
    Als de koers van een aandeel weergave is van de prestaties, dan heeft Bolo daar toch een punt voor wat betreft 2014 en wellicht 2015. Als Fugro een bescheiden WPA van kleine euro behaalt dan is een koers rond 16-17 veel meer gerechtvaardigd dan een koers van 21?
    Dat Fugro veel potentie heeft, laten we daar geen twijfel over laten bestaan anders was ik ook niet blijven zitten met verliezen van 70%!!! Maar de vraag is wanneer ze de potentie omzetten in resultaten? Eind 2015/Begin 2016 of veel later??
  2. hap 10 november 2014 21:48
    quote:

    Webber schreef op 10 november 2014 19:51:

    Aandelen Fugro waren vandaag gewoon in te lenen, dus een Volkswagen senario is zeker niet aan de orde. Nu blijkt dat vandaag Boskalis niet de grote koper was krijgen we morgen hoogstwaarschijnlijk een correctie van tussen 10/15%.
    Hoe is deze gedachtegang? Ik zou juist zeggen dat als er veel belangstelling bestaat voor het lenen van de aandelen en ze daarvoor niet meer aan te slepen zijn een daling te verwachten is. Ik kan me voorstellen dat tijdens de Volkswagen-squeeze iedereen in de rij stond om zijn aandelen uit te lenen aan deze short-sukkelaars (fees en koersstijging).
  3. [verwijderd] 10 november 2014 21:54
    En daar zijn de shortkneusjes TAisonzin, thomson en webber weer. Alleen maar negatieve berichten of negatieve ondertoon. Houd er toch meer op. Laat iedereen hier genieten en kom geen onrust stoken.

    "Olie down big"? Nou en! Heb je vandaag de koers gevolgd. Alsof de koers zich dezer dagen iets aantrekt van de olieprijs.
  4. [verwijderd] 10 november 2014 21:59
    Bij Volkswagen onstond er een short-squeeze omdat er nagenoeg geen enkel aandeel meer te leen was, dus iedereen die short zat(dus ook de grote machtige handelshuizen)moesten direct hun shorts coveren. Aangezien Fugro aandelen nu goed te leen zijn(wat ik niet had verwacht met het Boskalis verhaal)komt er dus geen short-squeeze. Verder noteert Fugro weer op het niveau van voor het slechte nieuws. Boskalis heeft er een bodem onder gelegd maargoed het gaat nog steeds niet slecht met de olie gerelateerde aandelen, dus verwacht ik dat het nu eerder wat wegzakt.
  5. WA1985 10 november 2014 22:09
    Beste forumleden,

    Iedereen heeft recht op een mening, maar sommige forumleden lopen allen maar onzin ui te kramen. Dat vervuilt deze, oww zo'n leuke forum. Wat heeft het nou voor zin om te gaan roepen wat de olie doet of dat de koers morgen in elkaar dondert of juist omhoog spuit.
    De dag van vandaag heeft laten zien dat alles, maar dan ook echt alles kan. Dus mijn vriendelijk verzoek is om geen onzinnige dingen te plaatsen, waardoor deze draad niet meer bij te houden is door de mensen.

    Alvast dank.
  6. Spes 10 november 2014 22:16
    Wat speculatie van mijn kant. Ik denk dat Boskalis rond 10 uur vandaag zijn positie met 0,2% heeft vergroot. Persoonlijk denk ik dat Boskalis de intentie heeft om op koersen lager dan 20 euro deze op te pikken van de markt aangezien de werkelijke waarde voor haar veel hoger ligt (boekwaarde €23,66). Boskalis zal de markt door en door kennen en weten dat als deze zich herstelt ze veel meer voor Fugro moet betalen. Haar missie was uitbreiden in de offshore. Gezien de snelle reactie op de koersdaling is het waarschijnlijk dat ze al een plan had voor Fugro. Ze weet dat Fugro zich gewapend heeft tegen vijandige overname's en heeft waarschijnlijk de intentie door eerst jaren strategisch samen te werken alvorens een bod uit te brengen.

    Komende dagen zullen shorters waarschijnlijk nogmaals moeten bloeden. Teveel risico voor shorters om nu nog aandelen te verkopen aangezien deze zo door Boskalis kunnen worden opgepikt (kan nu 5% onopgemerkt kopen) en de doodsteek voor verschillende hedgefunds zal zijn. Ze weten ook niet of Boskalis op korte termijn een bod wil uitbrengen of zich alleen voor de lange termijn heeft ingekocht. Ze zullen dus willen coveren en als meerdere dit willen...
    Ik acht het mogelijk dat we snel de 45 euro zullen zien maar dat het aandeel zich daarna gaat stabiliseren tussen de 25-30 euro.
  7. [verwijderd] 10 november 2014 22:23
    quote:

    HaringMetAppelmoes schreef op 10 november 2014 21:28:

    [...]
    @bolo
    1)Niet zo selectief quoten svp. Ga een keer jezelf fundamenteel verdiepen in een fonds in plaats van alleen maar steeds na te praten wat je hoort!

    2)Ik heb verschillende keren aangegeven dat in 2013 de winst hoger was dan normaal door verkoopwinst op Geoscience. Maar het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat de koers dichtbij de wpa van een jaar daarvoor komt.

    3)Zo positief ben ik volgens mij niet over het management. Ik heb verschillende keren aangegeven dat ik de JV met CGG geen verstandige zet vind.

    4)Of je nu wilt of niet, Fugro is een high-tech bedrijf. Als je de moeite neemt om je inhoudelijk te verdiepen in het bedrijf weet je dat veel dingen die ze doen niet gedaan kan worden door zogenaamde concurrenten.

    Als je eens de moeite neemt om jezelf te verdiepen in het bedrijf door bijvoorbeeld stukken te lezen of te luisteren naar bijeenkomsten kom je daar vanzelf achter. Verdiep je dan ook in de concurrent en geef mij svp de namen van andere bedrijven die dezelfde activiteiten kunnen ontplooien.

    5)Hoe hoger de toegevoegde waarde van een onderneming des te hoger de koers/winst die bij het aandeel hoort, Het zogenaamde sectorgemiddelde heeft een kw van 16. De winst over 2013 nemende exclusief de eenmalige winst is 2.77. Puur door naar het sectorgemiddelde te kijken kom je al op een doelkoers van 44 eur.

    6)Afgezet tegen een kw van ASML die boven de 30 is, zou Fugro boven de 80 eur uitkomen. Dat is wel een beetje erg hoog. 30-35 is dus geen verkeerde aanname. In de toekomst kijken kan niemand,

    7)Dit jaar gaan ze geen goed resultaat halen, volgend jaar misschien ook niet maar daarna gaat het echt weer die kant op. Het verlies komt voor het grootste gedeelte door afschrijvingen. Over 8 maanden moet de JV (weet je nog hoe die heet?) break-even draaien en anders gaat die eruit.

    8)Wat zijn eigenlijk je posities? Ik hoor je veel roepen, maar nooit welke posities je inneemt? Je zit alleen maar te trolllen. Ik ben weg hier.

    1) Wat zeg ik dan wat ik gehoord heb, wat niet zo is? Vind dat ik behoorlijk zuiver kritiek lever met onderbouwde argumenten.

    2) Ik heb gezegd dat jij het zowel over de geschoonde als de gerapporteerde winst had door K/W's van 2 en 4 te noemen. Mijn kritiek is niet dat jij het over de gerapporteerde winst hebt, maar dat je nergens wat zegt over de winst van 2014 als je het over K/W hebt.

    3) Moet ik opzoeken maar ik herinner me dat je gezegd hebt dat Fugro zo goed was omdat er allemaal mensen met een technische achtergrond in de top zaten. En dat het operationeel gewoon goed loopt. Maar goed, jij vind dus ook dat het bestuur wel wat handiger had kunnen zijn (3 waarschuwingen in 4 maanden vind ik zorgelijk)

    4) Weet ik inderdaad niet. Ik zit zelf in TGS Nopec, maar dat is maar een heel klein deel van de activiteiten van Fugro. De cijfers die ik van Fugro zie, vind ik onaantrekkelijk. Ook een reden voor mij om niet veel verder erin te kijken

    5) Noem je weer de WPA van 2013, terwijl die voor 2014 en 2015 veel lager zal liggen. Zoals ik al zei zal de K/W van Fugro de komende 2 jaar boven de 20 liggen. Fugro's K/W ligt de afgelopen 6 jaar gemiddeld zo rond de 13 - 14.

    6) Weer de WPA van 2013. Ik vind ASML een sterkere monopoliepositie hebben dan Fugro. Maar zoals ik al eerder zei, ken ik Fugro daar niet goed genoeg voor.

    7 In 2016 gaat het echt weer een goed resultaat halen, zeg je? (in de zin ervoor zeg je nog dat niemand in de toekomst kan kijken, maar ja). Afschrijvingen zeggen ook wat over de toekomst. Die is minder rooskleurig dan gedacht. Alle berekeningen die ik maak zijn trouwens zonder de afschrijvingen. De EBIT en WPA nemen in 2014 met meer dan 50% af tov 2013. Dat is schrikbarend.

    8) geen positie. Je bent weg, omdat ik je loop te trollen? Jij bent 1 van de weinige wiens posts ik op dit forum kritisch lees (beschouw dat maar als compliment). Heb je liever dat iedereen ja en amen zegt?

    groet,
    Bolo
  8. WA1985 10 november 2014 22:28
    quote:

    AvS88 schreef op 10 november 2014 22:16:

    Wat speculatie van mijn kant. Ik denk dat Boskalis rond 10 uur vandaag zijn positie met 0,2% heeft vergroot. Persoonlijk denk ik dat Boskalis de intentie heeft om op koersen lager dan 20 euro deze op te pikken van de markt aangezien de werkelijke waarde voor haar veel hoger ligt (boekwaarde €23,66). Boskalis zal de markt door en door kennen en weten dat als deze zich herstelt ze veel meer voor Fugro moet betalen. Haar missie was uitbreiden in de offshore. Gezien de snelle reactie op de koersdaling is het waarschijnlijk dat ze al een plan had voor Fugro. Ze weet dat Fugro zich gewapend heeft tegen vijandige overname's en heeft waarschijnlijk de intentie door eerst jaren strategisch samen te werken alvorens een bod uit te brengen.

    Komende dagen zullen shorters waarschijnlijk nogmaals moeten bloeden. Teveel risico voor shorters om nu nog aandelen te verkopen aangezien deze zo door Boskalis kunnen worden opgepikt (kan nu 5% onopgemerkt kopen) en de doodsteek voor verschillende hedgefunds zal zijn. Ze weten ook niet of Boskalis op korte termijn een bod wil uitbrengen of zich alleen voor de lange termijn heeft ingekocht. Ze zullen dus willen coveren en als meerdere dit willen...
    Ik acht het mogelijk dat we snel de 45 euro zullen zien maar dat het aandeel zich daarna gaat stabiliseren tussen de 25-30 euro.
    De meesten hebben ook long posities genomen ter afdekking, dus ze zullen niet snel overgaan tot massale inkopen. Echter is de helft van de shorters na 29 oktober ingestapt en die zullen nu steeds meer pijn in de buik krijgen. Waar ik naar benieuwd ben is of de stijging van vandaag door een shortsqueeze komt of dat er een andere (lees: HAL) ook is ingestapt??? Als dat zo is, dan hebben de shorters echt een probleem omdat de aandelen in omloop steeds afnemen en er moet een keer gecoverd worden.
8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 415 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links