Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,800 19 apr 2024 11:19
  • -0,380 (-1,57%) Dagrange 23,580 - 23,900
  • 76.104 Gem. (3M) 386,8K

FUGRO - november 2014

8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 415 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sremmal1 8 november 2014 12:38
    Sterretje en Peter$$$ zitten na eerder long te hebben gezeten (dacht ik toch) blijkbaar niet meer zo long. Zo zie je hoe een andere positie hun blik op het geheel kan veranderen.
    Ik heb altijd wat moeite met dit soort opportunisten, maar goed, die heb je ook nodig om als value belegger rendement te kunnen maken.
    Ik ben zelf ietwat hoog initieel ingestapt (boven 20 euro) maar heb ruim bijgekocht onder 10 euro, met dank aan degenen die niet meer naar waarde kijken en puur op sentiment handelen.
    Onder de 30 euro gaan ze niet weg, de minimale fundamentele waarde van Fugro wat mij betreft.
  2. [verwijderd] 8 november 2014 12:45
    Goed zo Sremma1. Inderdaad vallen enkele posters door de mand na dit soort onverwachte berichtgeving. Sterretje zit blijkbaar short en Peter heeft vrijdag zijn positie gesloten en is overgestapt naar Inverko. Dat vind ik misschien nog wel het zieligst. Als je geen belang meer hebt en dan anderen succes misgunt. Beleggen is altijd je eigen plan trekken.
  3. [verwijderd] 8 november 2014 12:55
    quote:

    sremmal1 schreef op 8 november 2014 12:38:

    Sterretje en Peter$$$ zitten na eerder long te hebben gezeten (dacht ik toch) blijkbaar niet meer zo long. Zo zie je hoe een andere positie hun blik op het geheel kan veranderen.
    Ik heb altijd wat moeite met dit soort opportunisten, maar goed, die heb je ook nodig om als value belegger rendement te kunnen maken.
    Dit is echt lachuuh hoor. Hij/zij heeft "moeite met dit soort opportunisten" Hoe hij/zij dit zegt. hè.

    Ik wil je dit zeggen beste forumlid met een moeiljke naam. Ik heb ook een hekel aan een bepaald soort mensen. Net als jij. Dat zijn dan figuren die met een plank voor hun kop lopen en die denken dat de problemen van Fugro verdwenen zijn, nadat BK de koers van het aandeel een dagje of twee heeft zitten wippen. Van mij mag je vanzelfsprekend doen wat je wil met je stukjes. Daar ga ik niet over. Maar kom nou niet aan om mensen die hun inzicht bijstellen te betitelen met de negatieve benaming "opportunisten". We wachten samen gewoon af wat de koers van Fugro gaat doen in de nabije toekomst. Het licht van de brandende toorts op de voettocht door deze nacht zijn de verkoopadviezen van de banken en de posities van de shorters. De BK actie was slechts een flitsende schicht die snel zal uitgedoven. Good luck met de plank.
  4. [verwijderd] 8 november 2014 13:01
    quote:

    Euromast schreef op 8 november 2014 12:45:

    Goed zo Sremma1. Inderdaad vallen enkele posters door de mand na dit soort onverwachte berichtgeving. Sterretje zit blijkbaar short en Peter heeft vrijdag zijn positie gesloten en is overgestapt naar Inverko. Dat vind ik misschien nog wel het zieligst. Als je geen belang meer hebt en dan anderen succes misgunt. Beleggen is altijd je eigen plan trekken.
    Nog zo een. Of het een succes gaat worden maandag en verderop voor degenen die long zitten moet nog worden afgewacht. Dus niet zo voorbarig zou ik willen zeggen. De bewering dat iemand de zittenblijvers resp. de as kopers op maandag succes misgunt slaat nergens op. Sorry, moest ik even kwijt. Discussie gesloten, althans wat mij betreft.
  5. [verwijderd] 8 november 2014 13:06
    quote:

    Sterrenregen schreef op 8 november 2014 12:55:

    [...]

    Dit is echt lachuuh hoor. . . .De BK actie was slechts een flitsende schicht die snel zal uitgedoven. Good luck met de plank.
    nou dit is inderdaad lachen, 15 % van de aandelen doe je niet om ze een week later weer te slijten, dat doen jij en ik - de opportunisten -

    dit gaat niet voorbij, deze blikseminslag geeft blijvende schade, iig een groot litteken bij hen die uit hoogmoed een extreem grote shortpositie hebben ingenomen.

    ik twijfel wel of het een verhaal wordt ala vw/porche ( denk het niet), maar impact zal gigantisch blijken.

    denk even aan de opmerking van Boskalis dat ze eventueel nog willen uitbreiden. zo'n opmerking van een grootaandeelhouder werkt altijd koersondersteunend.

    nog ff lachuuh

    kc
  6. [verwijderd] 8 november 2014 13:06
    Allen op dit forum roepen dat ze maandag gaan kopen doen dat in ieder geval niet,,,, want die pompen door deze uitspraak de koers op om anderen aan te zetten,,,, dat het allemaal wel rozegeur en maneschijn is met fugro,laten we wel wezen en met beide benen op de grond staan
    Fugro zal maandag wel wat omhoog schieten door gokkers en speculanten maar direct daarna weer in rustig vaarwater terecht gaan komen.ik denk dan zo rond de 14 tot 15 euro,zal de koers gaan staan Waarom niet meer omdat er wel degelijk iets aan de hand is met de kaspositie van fugro
    en haar convenanten anders was die koers niet van 50 euro naar de nu 14 euro gezakt Er zijn dus grote beleggers inst. die gedumpt hebben in de loop der tijd omdat zij meer weten dan de kleine beleggers.
  7. [verwijderd] 8 november 2014 13:12
    Nog zo 1??? Ik zeg hier wat ik doe. Ik maak me geen illusie dat ik, als particulier de markt kan verslaan of manipuleren met het posten op IEX. Ik post hier mijn waarheid en lees hier om te leren. Ook van mijn eigen fouten en verkeerde inzichten. Wie hier met een dubbele agenda post heeft een verkeerd beeld van het belang van IEX en is een matennaaier.
    Blijkbaar voel je je aangesproken, want anders laat dit je koud.

    Als je nu draait met je 'Fugro is groen goud' en als Formule 1 en Carson kid hele rare dingen gaat lopen roepen over wat er maandag gaat gebeuren, loopt het 'groene goud' dun door je broek. En dat is je eigen schuld. Leer ervan.
  8. [verwijderd] 8 november 2014 13:13
    quote:

    mvliex 1 schreef op 8 november 2014 11:32:

    [...]

    Welk probleem is er dan met de bankconvenanten? Als dat met de LTV (loan-to-value) te maken heeft is deze positie natuurlijk wel degelijk anders, gunstiger nu.
    Er is geen probleem met de bankconvenanten.

    Fugro en de bank(en) hebben wel een meningsverschil over een aantal zaken die zijn opgenomen in de convenanten, maar niet op de balans staan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over bankgaranties. Deze staan niet op de balans, maar worden wel meegenomen in de convenanten (wat niet gebruikelijk schijnt te zijn, maar daar weet ik onvoldoende van)

    Fugro zegt 2.4 (omdat bankgaranties in de praktijk nooit of zeer beperkt worden uitgeoefend) en de bank zegt 2.9 terwijl de waarde maximaal 3.0 mag zijn. In beide gevallen worden de bankconvenanten nu dus gehaald! Het is wel een aandachtspunt, maar zeker niet dramatisch of structureel.

    Net als de aandelenemissie is ook dit verhaal een eigen leven gaan leiden. Zelf luister ik liever naar de bron (Fugro zelf) in plaats van iemand die iemand anders iets heeft horen zeggen die het ook weer van een ander heeft. Erg veel ruis op de lijn.
  9. [verwijderd] 8 november 2014 13:13
    als het naar 0,70 gaat, mooie winst voor shorters.

    Met dec. voor de boeg kan ik dan me Porsche tekenen en ontvangen later.
    Koers zal rond de 8 moeten komen voor ik kan cashen contante betaling.

    Ik heb het ook moogen meemaken, met kpn, quest, amg, lci, landis, upc, rood testhouase, antonof. allemaal gebakken lucht eerst in koers, daarna je weet wel. Veel verlies dus.

    15% tegen hoeveel aandelen, x koers = bedrag. dus totaal aantal aandelen
    moet je ook weten en koers van waarde bedrijf en kas positie van Fugro.
  10. [verwijderd] 8 november 2014 13:14
    Gaat mij erom dat de stijging niet is veroorzaakt door het coveren maar door het inslaan van Boskalis. De shorters worden blijkbaar nog niet zenuwachtig op deze koers. We weten allemaal dat Fugro in een moeilijke markt zit en de vooruitzichten zijn niet denderend.

    Ik gun iedereen zijn/ haar winst natuurlijk maar laten we de boel wel een beetje relativeren.

    Maandag maar wat aandeeltjes Boskalis inslaan.
  11. [verwijderd] 8 november 2014 13:16
    Mensen, laat je niet gek maken.

    Doe jezelf een plezier en koop bij een forse stijging ook goedkope puts om je posities te hedgen. Dat ga ik ook doen. Het kost misschien een paar euro, maar als het toch weer naar beneden gaat (wat ik zeker niet verwacht) dan heb je in ieder geval een hedge en slaap je ook wat rustiger.

    Prettig weekend allen.
  12. UglyDuck 8 november 2014 13:19
    15% belang gekocht door een mooi bedrijf werkt vertrouwen op. Daarnaast is een fusie niet uitgesloten want waarom 15% en niet 5%. Klikt het niet, dan kan Boskalis altijd rustig de aandelen verkopen tegen ~40. Dat is gewoon even 300% rendement. Hoe dan ook, Boskalis wint.

    Als er nog een andere partij is die geinteresseerd is, dan moet die nu snel bekend maken na deze zet van Boskalis. Dat werkt ook bemoedigend.

    En die opportunisten die zijn door de mand gevallen heh. Caught on the wrong side of the riverbed. En gerucht gaat dat aan die kant wel eens van die flashfloods voorkomt...
  13. [verwijderd] 8 november 2014 13:24
    Toch nog even een paar vragen waar ik mee zit te troubadoeren;

    GS ingehuurd toch door Fugro?
    GS geeft 12 maands koersdoel van 15,50!
    GS geeft winstprognose van wpa 0,52 voor 2015!
    GS geeft winstprognose van wpa 1,08 voor 2016!

    Welke k/w mogen wij uiteindelijk hanteren voor Fugro?

    Heb sedert gisteren longpositie in Fugro!

    Wellicht iemand een juist visie op die punten waar ik nu toch nog mee zit t.a.v. Fugro positie.

    Het weekend is voor mij begonnen maar zou hier wel wat meer duidelijkheid over willen hebben.
    Succes en grt. sjaak

  14. UglyDuck 8 november 2014 13:33
    Ik zou die GS advies maar met een korreltje zout nemen. Die koers van Fugro gaat flink hoger. Misschien niet volgende week, misschien niet volgende maand. Maar als je voor de langere termijn erin zit, ga je echt wel die 40 nog een keer zien.

    Want 1.08 winst is 90 miljoen winst voor Fugro. Dat is wel behoorlijk laag.
    Om nog maar te zwijgen over die 0.54 wpa. Dat is 45 miljoen winst.
  15. [verwijderd] 8 november 2014 13:48
    Ik hoop niet: eerste 5 minuten even up, shorters plagen, en stops pakken, zal wel zuur zijn als het na 5 minuten wel mag dalen, of echte daling pas dinsdag als de grote profs komen, en maandag beetje dalen a 7 %.
    Donderdag hadden we ook longers plagen aan begin, even 1.7% up, dan minnen en daarna de knal up, want 8 stond wel dichter bij als de 12 werd er beweerd.
8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 415 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links