Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 386,8K

FUGRO - november 2014

8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 415 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 swiss dutch 8 november 2014 08:35
    quote:

    Euromast schreef op 8 november 2014 08:31:

    Maar goede deal, callopties dec 22. Daar ga je mooi centje op verdienen. Ik doe alleen aandelen, maar daar ga ik me met nu 14 Eur aanschafprijs ook geen buil aan vallen.
    afwachten, maar de sterren staan gunstig. Ik doe alleen maar in opties. Aandelen is boring....
    Ik handel niet iedere week of iedere maand, zoek het juiste moment en de juiste looptijd.
  2. nestel 8 november 2014 08:49
    quote:

    Johan@61 schreef op 8 november 2014 00:20:

    [...]

    En als Boskalis weet, dat je in grote problemen verkeert en jij dit zelf dondersgoed ook weet, dan mag je God op je blote knieën dankbaar zijn dat de Verlosser Boskalis zich meld.

    En stel dat je nog Hooghartig wil gaan doen, dan gaat HAL zich ermee bemoeien en dan is het binnen een weekje klaar en maken ze gehakt van je beste CEO Van Riel!

    Als grote 'loser' zou ik maar gewoon Ja en Neen meneer zeggen en gezien alle slechte publiciteit en zgn. economische redenen de tent maar voor de Intrinsieke waarde aanbieden.

    En graag NIET meer treuzelen of de zaak traineren: Direct tot Zaken Punt Uit!!!

    Ciao!


    Intrinsieke waarde is 23,94 Euro... (2013),,

  3. forum rang 4 swiss dutch 8 november 2014 08:57
    quote:

    Euromast schreef op 8 november 2014 08:55:

    Hoe groot is het belang van Fugro in de AEX, weet iemand dat.
    Bij een freeze op maandag zal een Turbo op de AEX de eerste minuten nog rekenen met de huidige stand. Ik heb toen bij Nutreco ,AMX, iemand dit ook zien doen. Misschien tip.
    naar mijn weten is belang minimaal.
  4. [verwijderd] 8 november 2014 08:58
    Ik geef er 8 euro voor.
    Hoe duurder het is, des te meer moet ik betalen aan miljoenen, daar pas ik voor, moet ik dan ook de shulden nog eens bij gaan rekenen die ik moet betalen.?
    Hoe hoger des te meer betaal je met schulden die je niet zelf hebt opgebouwd.
    Slimme kopers kopen op laag.

    Zo, nu even vast naar Porsche winkel om te gaan kijken, Fugro gaat mij rijker maken met jackpot lot. wow, wat een geluk voor de shorts.
  5. [verwijderd] 8 november 2014 09:00
    quote:

    Euromast schreef op 8 november 2014 08:55:

    Hoe groot is het belang van Fugro in de AEX, weet iemand dat.
    Bij een freeze op maandag zal een Turbo op de AEX de eerste minuten nog rekenen met de huidige stand. Ik heb toen bij Nutreco ,AMX, iemand dit ook zien doen. Misschien tip.
    Weging is 0,99% zie bijgaande link; www.beursaex.nl/aandelen/
  6. haarlem 8 november 2014 09:14
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 8 november 2014 07:12:

    Imtech heeft ook klap van de stok gehad stond ook 0,01 naar aandelen uitgeven, weer op 5.

    Altijd si het zo, beleggers de klos.
    Men zal echt niet de beleggers laten winnen in deze tijden, vaak ROOD, bloeden moeten ze. Fugro het 1ste bedrijf die beleggers een mooie kerst geven of niet en een 13de maand maandag.

    Tuurlijk omdat ik short heb gekocht nog op randje dan gaat het juit up zeker.

    morgen bij mens zal wierda wel zeggen, wij hadden ze niet voor onze klanten, te gevaarlijk. Maar ........................ vul maar in, of het moet wel heel toeval zijn dat hij vrijdag ook was ingestapt voor onze klanten.

    Omzet in Vs Fugro was niet denderend veel, alleen de vraag als wij 18% min gaan staat vs ook al behoorlijk lager, die mogen dan al behoorlijk lager dumpen als hun wakker worden, jammer.

    Bij een lage koers wil iedereen wel overname doen, en bij steeds hoger vervalt het weer, omdat men dan te veel moet betalen tegen aantal openstaand stukkken. kijk. 14 x aantal of 8 x aantal scheelt wel
    ??????????????????????????
  7. sremmal1 8 november 2014 09:33
    En wat gaat er gebeuren als de shorters hun margin calls gaan krijgen...?
    Dan zullen ze met z'n allen tegelijk door de deur moeten en dan kan het hard gaan de komende dagen en weken. Op enig moment zal er 13% van de aandelen moeten worden teruggekocht maar er is steeds meer in vaste handen. En als shorter zou ik niet wachten tot er een bod ligt...

    Zoals ik al eerder zei, ik heb de stukken maar onder 30 euro zijn ze niet te koop :-)
  8. [verwijderd] 8 november 2014 09:38
    Hieronder nog een mooie analyse, van HaringMetAppelmoes:
    Die 22,50 komt waarschijnlijk eerder in beeld dan je denkt, Met het belang van Boskalis is de hoeveelheid aandelen in bezit van meldingsplichtige investeerders rond de 80% gekomen.

    In de maanddraadjes heb ik dit verschillende keren gedetailleerd uitgewerkt. Bij Fugro moet rekening gehouden met de volgende punten:

    1. Fugro is een van de meest volatiele aandelen ter wereld.
    2. Sinds de winstwaarschuwing in juli zijn er een aantal dingen gebeurd:
    ** het percentage grote aandeelhouders is gestegen tot zo'n 80% en met Boskalis erbij is Fugro volgens mij groter geworden dan ASML qua percentage. Er zijn hooguit wat posities verplaatst.
    ** het percentage grote shorters heeft de posities verkleind.
    3. Gedurende bijna 4 maanden was Fugro een speelbal voor shorters. Short gaan leverde alleen maar winst op. Bij koersstijgingen werden de aandelen vrijwel meteen weer gelost. In die periode zijn er op deze week na slechts enkele dagen geweest met een positief resultaat. Op het moment dat de kleine shorters moeten gaan coveren zal het moeilijk worden om aandelen te kopen. Het grootste gedeelte is immers in handen van grote partijen. Die hebben onderweg naar beneden niet verkocht, waarom zouden ze dit nu wel doen dan?
    4. Fugro is extreem ondergewaardeerd voor het high-tech bedrijf dat ze zijn. Fugro hoort ook eigenlijk niet op de Nederlandse beurs thuis. Het zou beter passen in Oslo, Londen of New York. Tot vandaag waren er ook nauwelijks Nederlandse institutionele beleggers om het aandeel te ondersteunen. Het is natuurlijk een schande dat het Noorse overheidsinvesteringsfonds 1,5% van Fugro bezit tegenover 0,03% voor het ABP.
    De belangrijkste intrisieke 'zachte' waarde van Fugro staat ook niet op de balans en zit in de hoofden van de mensen en de kennis opgedaan in een gebied waarover minder bekend is dan de ruimte: diepzee, waar de grootste beschikbare nieuwe oliebronnen zijn.
    5. Nederlandse analisten snappen inhoudelijk ook niet de complexiteit van Fugro. Het heeft mij verschillende jaren gekost om enigzins te begrijpen wat Fugro doet en wat de verschillen zijn met de zogenaamde concurrenten waarmee ze onterecht vergeleken worden. D
    De TV analisten/journalisten zoals Jim T, Durk V, Corne van Z, Jos V en ga zo maar door zijn continu bezig met het vergelijken van appels met peren zonder inhoudelijk te kijken naar de bijzondere kanten van het bedrijf. Fugro moet eerder (op zijn niche-markten) vergeleken worden met een bedrijf als ASML. Dit blijkt ook uit het percentage grote aandeelhouders. Fugro wordt door de tv-analisten/journalisten vergeleken met Imtech.
    6. Fugro maakt nog steeds meer omzet en haalt nog steeds operationele winsten. De bedrijfsvoering is goed, maar staat nu cyclisch onder druk. Het verlies bestaat vooral uit non-cash afschrijvingen: de koers/balans is dus in eerdere jaren te hoog geweest, maar zegt niets over de toekomst. Voor een groot gedeelte gaat het hier om geplande afschrijvingen die eerder zijn genomen en in de toekomst dus niet op de resultaten zullen drukken.

    Fugro heeft verschillende beschermingsconstructies tegen vijandige overnames. Dit is dan ook geen optie. Boskalis is ook geen vijandige overname kandidaat en ze hebben nu voordelig een belang kunnen nemen. Toen Fugro rond de 20 stond heb ik genoemd dat gezien de waarde van Fugro een overnameprijs eerder bij de 40 dan bij de 10 zou liggen.

    De afgelopen week dacht ik dat de koersstijging vooral veroorzaakt werd door short-coveren. Het lijkt er nu op dat dit is gedaan door Boskalis. Echte short-covering heeft dus nog niet plaatsgevonden.

    De grote shorters zullen rustig blijven zitten (zoals AQR) of hebben meer delta-neutrale posities ingenomen zoals Marshall Wace die nu ook een long-positie hebben van 3.5%

    De short-squeeze zal vooral komen door de kleine shorters die de afgelopen 4 maanden hebben kunnen verdienen aan het omlaag trappen van de koers. Welke lange-termijn belegger zal aandelen verkopen tegen de huidige koers als de werkelijke waarde van Fugro veel hoger is? Fugro had bij de bodem deze week een K/W incl Geoscience verkoop van 1,5 over 2013 en een K/W exclusief van 4. Het sectorgemiddelde ligt veel hoger en tegen die waardering hoort een koers van ca 40 bij Fugro. Misschien niet in 2014, maar over een paar jaar zeker wel.

    Verschillende (nieuwe) grote aandeelhouders houden hier rekenening mee. FrancisTempleton heeft Fugro in hun growth-fonds zitten en Kiltearn kijkt naar undervalued companies www.kiltearnpartners.com/investment-p...

    De extreem hoge volatiliteit van Fugro (volgens mij vooral veroorzaakt door een lage free-float en onvoldoende inhoudelijke kennis) zorgt ervoor dat Fugro zowel omhoog als omlaag zeer heftig reageert. Het kan vergeleken worden met een bal die onder water wordt gehouden. Als het tegenvalt zoals bij de trading update van Q3 halveert het, maar zodra het sentiment draait wordt het zo verdubbeld.

  9. [verwijderd] 8 november 2014 09:53
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 8 november 2014 08:58:

    Ik geef er 8 euro voor.
    Hoe duurder het is, des te meer moet ik betalen aan miljoenen, daar pas ik voor, moet ik dan ook de shulden nog eens bij gaan rekenen die ik moet betalen.?
    Hoe hoger des te meer betaal je met schulden die je niet zelf hebt opgebouwd.
    Slimme kopers kopen op laag.

    Zo, nu even vast naar Porsche winkel om te gaan kijken, Fugro gaat mij rijker maken met jackpot lot. wow, wat een geluk voor de shorts.
    Zoals wij in Brabant zeggen: " Ik snapper gin kut van".
  10. forum rang 7 mvliex 1 8 november 2014 10:09
    quote:

    GherAhnkAhmon schreef op 7 november 2014 20:22:

    [...]

    Boskalis heeft een kluitje shorters gehuurd om een weekje lang 14% te kunnen binnenhengelen? Welke shorter zou er zo gek zijn zijn eigen positie te verknallen door zijn geleende aandelen aan BK te geven?
    Als BK slim is, doen ze maandag helemaal niets. Laten ze de shorters lekker de koers weer ver omlaag brengen om zelf goedkoper te kunnen inkopen. Vraag is dan wat andere partijen doen.
    Lees hier weer berichten van 'beleggers' die alles verkopen en vol in Fugro gaan. Dat is gokken (en als je alles op 1 paard wedt en ook nog op 1 moment inkoopt is dat dubbelop) en 9 van de 10 keer wint het casino.
  11. Eventus docebit 8 november 2014 10:11
    Tja... Ik zag een optie voor €14 in jan2015 die de dag op 0.072 was begonnen, afgelopen donderdag. Als je het over gemiste kansen hebt dan moet je het goed doen. Was leuk geweest als ik er daar een stuk of tien van had gekocht :-)

    Wat ik van dit hele Fugro-festijn wel probeer te onthouden zijn ook de onzekerheden die je hebt op het moment dat je beslissingen neemt. Dat helpt tegen het "eigenlijk had ik"-idee en het risico dat je een volgende keer een gok neemt die dan wél verkeerd uitpakt.
  12. forum rang 7 mvliex 1 8 november 2014 10:28
    quote:

    Euromast schreef op 8 november 2014 10:16:

    Dus jij denkt dat de koers maandag omlaag gaat Mvliex?
    Mag hoor, ik gun iedereen zijn mening, maar ik geloof in een andere beweging. Fugro is zowat trending topic op Twitter.
    ik schrijf alleen wat ik zou doen als ik BK was en dat veel afhangt van andere grote partijen. Wij hier hebben niets in te brengen. Donderdag en vrijdag ongeveer 40% gecasht met dikke winst en de rest mag hoger de deur uit.
    Maar alles of niets gokken wat sommigen doen kan goed aflopen maar het blijft gokken en vind ik onverantwoord maar ieder zijn ding. Met zo'n aandeel in het nieuws krijg je de raarste ideeen en berichten hier, dat is wel grappig om te lezen.
8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 415 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links