Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tis alweer juni 2014. Start deze maand op €32.34.

329 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 oktober 2014 13:42
    quote:

    Mr. President schreef op 23 oktober 2014 13:20:

    [...]Waarschijnlijk geen biedingsstrijd maar misschien wel een verhoogd bod. Als de huidige aandeelhouder met belang 10% niet akkoord gaat met huidige bod, wat kan je dan doen?
    "or pursue an alternative structure (e.g. statutory (cross border) merger or asset transaction) as soon as it is permitted to do so."

    Als men voor bovenstaande constructie( uit het persbericht) kiest hebben ze echt geen 90 of 95 procent aanmelding nodig om minderheidsaandeelhouders die nu zeggen het bod te laag te vinden het bos in te sturen.
    Vraag het maar eens aan de aandeelhouders KLM die hun stukken niet hebben aangemeld bij de fusie met Air France.
    Uiteraard hebben partijen er nu er belang bij hun mening kenbaar te maken en te hopen op meer.
    Als puntje bij paaltje komt kunnen hen die nu zeggen het bod te laag te vinden natuurlijk altijd nog eieren voor hun geld kiezen.
    Van mij mag er een hoger bod komen, maar ook de optiebeurs zegt me dat dit niet waarschijnlijk is.

  2. gerrie2000 23 oktober 2014 13:43
    Verwacht dat SHV nu in gesprek is met de 2 grote aandeelhouders met beide meer dan 10% belang (en dus nodig voor het slagen van de fusie) om tot een accoord te komen door middel van een kleine verhoging van de biedingsprijs (inschatting ergens tussen de 42 en 45 euro). En intussen alle aandelen opvegen onder de 40 euro. Dit ging net zo bij de overname van Dockwise door Boskalis.
    Met dit in gedachten ben ik ingestapt.
  3. Robin C 23 oktober 2014 16:59
    Als je naar de opties kijkt staat de bied call juni 2015 met strike 35€ toch mooi op 5,35€. De strikes "net out of the money" 40€ en 45€ zijn met circa 2€ en circa 0,5€ ook netjes geprijst, dus waarom je aandelen op de beurs verkopen (aan SHV) onder de 40€ als je geld kunt vangen om hoger te verkopen?
    En, voor wat het waard is, recent 2 koersdoelen boven 40€ (ABN 43€, SNS 48€). weten die iets wat wij niet weten?
  4. [verwijderd] 24 oktober 2014 09:56
    quote:

    Robin C schreef op 23 oktober 2014 16:59:

    Als je naar de opties kijkt staat de bied call juni 2015 met strike 35€ toch mooi op 5,35€. De strikes "net out of the money" 40€ en 45€ zijn met circa 2€ en circa 0,5€ ook netjes geprijst, dus waarom je aandelen op de beurs verkopen (aan SHV) onder de 40€ als je geld kunt vangen om hoger te verkopen?
    derivatives.euronext.com/sites/deriva...
  5. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 19:28
    SHV heeft ruim 12,7% aandelenkapitaal Nutreco in handen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Investeringsbedrijf SHV meldt vrijdag nabeurs ruim 12,7% van het geplaatste en uitstaand aandelenkapitaal van Nutreco nv (NUO.AE) in handen te hebben.

    Het investeringsbedrijf heeft vrijdag in totaal 841.189 aandelen gekocht tegen een gemiddelde prijs van EUR39,91 per gewoon aandeel Nutreco.

    Daarmee houdt SHV 12,73% van het geplaatste aandelenkapitaal van Nutreco in handen en 13,32% van het geplaatste en uitstaand aandelenkapitaal van Nutreco.

    Maandag werd bekend dat Nutreco overeenstemming heeft bereikt met SHV over een overnamebod op het diervoederbedrijf voor EUR40 per aandeel.

    Het bod betekent een premie van 42% op de slotkoers van afgelopen vrijdag en waardeert Nutreco op EUR2,685 miljard. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Nutreco bevelen het bod aan bij aandeelhouders.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  6. Robin C 25 oktober 2014 13:59
    @ Roll On: Bedankt voor het document. Ik ben niet echt thuis in de gevolgen voor opties na een bod op de aandelen. Wat betekent dit concreet als je bijvoorbeeld een call optie jun/15 met strike 35€ in bezit hebt?
    Ik dacht gewoon dat deze 5€ zou waard zijn op expiratie indien het huidig bod van 40€ per aandeel het haalt.
  7. pardon 26 oktober 2014 07:58

    De overname van Nutreco door SHV biedt aandeelhouders de kans om hun stukken tegen een recordprijs van de hand doen. De huidige en voormalige top van het bedrijf lijkt er ook goed uit te komen.
    SHV biedt aandeelhouders 40 euro per aandeel.

    De begeleidende banken hebben becijferd dat dit betekent dat aandeelhouders een premie van 34 procent krijgen ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden.

    Zoals altijd geeft deze berekening een vertekend beeld. Het bod is maar een fractie meer dan de hoogste stand van het aandeel Nutreco die vorig jaar september werd bereikt. Om precies te zijn: 44 eurocent.

    Sindsdien is de koers weggezakt. Nutreco heeft te maken met toenemende concurrentie bij de productie van visvoer. Een jaar geleden moest het daardoor een winstwaarschuwing geven, begin dit jaar werden de langetermijndoelstellingen voor winstgroei overboord gezet.

    Zwabberen
    Tegelijkertijd lijkt het strategisch beleid onder de in 2012 aangetreden bestuursvoorzitter Knut Nesse niet al te koersvast. Nutreco kondigde begin dit jaar aan dat het zijn mengvoer- en vleesactiviteiten van de hand zou doen, maar kwam daar in de zomer op terug.

    Voor aandeelhouders die door deze ontwikkelingen twijfels hebben gekregen over de toekomst van Nutreco, komt het bod dus op een goed moment. Zij kunnen hun stukken alsnog tegen een recordprijs van de hand doen.

    Voor wie de overname financieel ook niet slecht uitkomt is de top van het bedrijf. Het bestuur heeft aanzienlijke aandelenpakketten die nu kunnen worden verzilverd.

    Meer over Nutreco

    Bestuursvoorzitter Nesse heeft volgens de laatste melding bij de AFM bijna 113.000 aandelen. Met het bod van SHV heeft dit pakket een waarde van ruim 4,5 miljoen euro. Financieel topman Gosse Boon is met ruim 55.000 stuks goed voor 2,2 miljoen euro.

    Overigens kan de omvang van de pakketten nog aanzienlijk hoger uitvallen. De definitieve omvang van deze variabele beloning wordt namelijk pas na drie jaar vastgesteld. Daarbij wordt gekeken naar de beursprestaties van Nutreco in de tussentijd en dankzij het bod zijn deze op papier opeens een stuk beter.

    Wout Dekker
    Niet alleen voor de huidige top is de overname goed nieuws, ook voor oud-topman Wout Dekker. De eind 2012 afgetreden bestuurder had een jaar voor zijn terugtreden nog 111.000 aandelen met restricties.

    Hoeveel Dekker nu heeft is niet bekend omdat hij geen functie meer heeft bij Nutreco. Het zou kunnen dat hij een groot deel van zijn pakket heeft verkocht, maar hij heeft in ieder geval nog minstens 15.000 stuks in bezit die pas volgend jaar definitief zouden worden toegekend.

    Het is niet uitgesloten dat de komende tijd een biedingsstrijd ontstaat. Verschillende analisten houden hier rekening mee. Concurrenten van Nutreco zouden immers nog tot een hoger bod kunnen komen, omdat zij synergievoordelen uit een samengaan kunnen halen. SHV heeft dit voordeel niet.

    In dat geval zou het allemaal nog wat mooier kunnen worden voor alle betrokkenen.
  8. [verwijderd] 26 oktober 2014 10:08
    quote:

    Robin C schreef op 25 oktober 2014 13:59:

    @ Roll On: Bedankt voor het document. Ik ben niet echt thuis in de gevolgen voor opties na een bod op de aandelen. Wat betekent dit concreet als je bijvoorbeeld een call optie jun/15 met strike 35€ in bezit hebt?
    Ik dacht gewoon dat deze 5€ zou waard zijn op expiratie indien het huidig bod van 40€ per aandeel het haalt.
    Nee, want dan zou je de call juni 40 verkopen op je aandelen en had je 5% extra inkomen.
    Deze wordt netjes afgerekend volgen de methode van de circulaire van Euronext
    Wat de call juni 35 zal doen op het moment van de overname is nu moeilijk te zeggen omdat het afhangt van het moment van de overname.
    Normaal zou je optie zo rond de € 5.20 moeten doen.
    Hoewel het bod op de aandelen inclusief het dividend over 2014 is rekent Euronext voor de waardebepaling van de opties alsof je nog wel recht hebt op dat dividend.

    De ex dividenddatum is 30 maart 2015, en het dividend is 73 cent.
    Dat dividend zit normaal gesproken verwerkt in de optieprijzen.
    De put is iets duurder omdat bij het ex gaan de koers daalt, en het omgekeerde geldt voor de call omdat je bij uitoefening voor de ex datum recht op dividend hebt.
    Ik neem aan dat de overname in het eerste kwartaal van 2015 wordt afgerond.
    Uiteraard geldt dit alleen voor de optieseries die expireren na de ex dividend datum, dus de juni series.
    Dat is hier dus nadelig voor de call 35, daar je immers in de praktijk geen dividend ontvangt

    En een implied volatility voor de juni 35 serie van maar net 10 bij de Fair Value bepaling brengt hier ook niet veel geld op .(IV wordt vastgesteld over de 10 dagen vóór bekendmaking bod)
    De implied volatility is met de bekendmaking van bod en de koersstijging daarna natuurlijk veel hoger geworden.
    Eigenlijk rekende men in het begin na de bekendmaking van het bod met een hogere IV op de optiebeurs in plaats van de lagere waartegen wordt afgerekend.
    Het zijn de bekende valkuilen op de optiebeurs bij een overnamebod, waar iedereen wel zijn leergeld heeft moeten betalen -)

  9. pardon 27 oktober 2014 10:10


    'Bod op Nutreco redelijk, niet top'
    SHV vergroot belang in Nutreco
    STOCKWATCH (AFN) - Het bod van 40 euro per aandeel van SHV voor Nutreco is redelijk maar geen ,,knock-out" bod. Dat stelden analisten van Rabobank maandag in een rapport over de producent van diervoer.

    Rabo wijst er daarbij ook op dat een overname door SHV niet per se in het belang is van de aandeelhouders. Voor het management lijkt het de makkelijkste weg, het bod wordt gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen. Het zijn echter de aandeelhouders die beslissen, zo benadrukt Rabo, dat denkt dat SHV met 44 euro per aandeel op de proppen moet komen om hen goed te overtuigen.

    De marktvorsers wijzen er ook op dat een tegenbod alleen vanaf 48 euro per aandeel mogelijk is. Daarbij komt het probleem dat het voor de overnemende partij dan moeilijk wordt om in de komende periode snel meer waarde te creëren.

    Rabo handhaaft een 'hold-advies' voor Nutreco met een verhoogd koersdoel van 42,50 euro. Het aandeel Nutreco stond maandag omstreeks 9.40 uur 0,1 procent lager op 39,94 euro.
  10. [verwijderd] 27 oktober 2014 10:17
    quote:

    pardon schreef op 27 oktober 2014 10:10:

    De marktvorsers wijzen er ook op dat een tegenbod alleen vanaf 48 euro per aandeel mogelijk is. Daarbij komt het probleem dat het voor de overnemende partij dan moeilijk wordt om in de komende periode snel meer waarde te creëren.

    Een tegenbod moet minimaal € 43,20 zijn
    In marktvorsers die het verschil niet weten tussen een 8% en een 8 euro hoger bod heb ik niet zoveel vertrouwen.
    Maar vooralsnog zijn er geen filemeldingen gedaan richting Amersfoort afslag Nutreco door bedrijven die met een hogere bieding onderweg zijn.
    Als de prijs al wordt aangepast is dat door SHV zelf is mijn overtuiging.
  11. Biobert 27 oktober 2014 12:28
    quote:

    Roll on schreef op 27 oktober 2014 10:17:

    [...]
    Een tegenbod moet minimaal € 43,20 zijn
    In marktvorsers die het verschil niet weten tussen een 8% en een 8 euro hoger bod heb ik niet zoveel vertrouwen.
    Maar vooralsnog zijn er geen filemeldingen gedaan richting Amersfoort afslag Nutreco door bedrijven die met een hogere bieding onderweg zijn.
    Als de prijs al wordt aangepast is dat door SHV zelf is mijn overtuiging.


    De jongens en meisjes van de Rabobank gaan er al voetstoots vanuit dat SHV 44 euro per aandeel gaat betalen. Tegenbieders moeten daar 8% overeen en dan kom je afgerond op een bedrag van 48 euro per aandeel uit.
    Zelf denk ik als oude man dat het slotdividend van 2014 nog bij het bod van 40 euro per aandeel hoort en dan kom je uit op 41 euro per aandeel. Aandeelhouders blij want zij krijgen wat erbij en SHV ook want die hebben toch al uitzicht op het slotdividend.
  12. gerrie2000 27 oktober 2014 16:13
    op dit moment kan een tegenbod gedaan worden op 43,20 euro. Dat is misschien nog een extra reden voor SHV om snel het bod te verhogen naar zeg 44 euro. Dan wordt een tegenbod wel erg duur en gaat dat inderdaad richting de 48 euro.
    denk dat deze week het een en ander wel snel duidelijk zal worden. Ik ga uit van een kleine verhoging van het bod tot 44 euro.
  13. forum rang 10 voda 27 oktober 2014 19:19
    SHV koopt aandelen Nutreco

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Investeringsbedrijf SHV Holdings nv heeft maandag 401.403 aandelen Nutreco (NUO.AE) gekocht en heeft daarmee in totaal nu 13,3% van het geplaatste aandelenkapitaal van het diervoederconcern in bezit.

    SHV meldt maandag de aandelen gekocht te hebben voor een gemiddelde prijs van EUR39,93 per stuk.

    In totaal heeft SHV nu 9.341.863 aandelen gekocht. Dit staat gelijk aan 13,9% van het uitgegeven en uitstaande aandelenkapitaal.

    Het investeringsconcern van de familie Fentener van Vlissingen bracht 20 oktober een bod uit op Nutreco van EUR40 per aandeel. Het bestuur en de commissarissen van Nutreco ondersteunen het bod.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  14. [verwijderd] 27 oktober 2014 22:11
    quote:

    pardon schreef op 27 oktober 2014 22:08:

    ma 27 okt 2014, 19:45
    Ook ex-TCI man tegen bod SHV op Nutreco
    LONDEN -
    Twee rebellerende aandeelhouders van diervoederproducent Nutreco, APG en NN, krijgen steun van een hedgefundveteraan in hun strijd met SHV voor een beter overnamebod.
    Nou SHV, kom maar op met dat verhoogde bod ;-)
  15. [verwijderd] 28 oktober 2014 08:10
    VEB stelt vragen aan top Nutreco


    AMSTERDAM (AFN) -
    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een brief met vragen gestuurd aan het bestuur van diervoederproducent Nutreco. De organisatie wil antwoord op vragen rondom het overnamebod van 40 euro per aandeel, dat handelsconglomeraat SHV onlangs deed en werd omarmd door het bestuur. De VEB is ,,verrast'' door de snelheid waarmee Nutreco zich achter het bod schaarde.

    Naar Nutreco detailpagina >


    De beleggersclub wil onder meer weten hoe een scenario waarop Nutreco alleen verder gaat (stand alone) zich verhoudt tot het overnamebod. Ook wil de VEB antwoord op de vraag of de steun is ingegeven door de overtuiging van het bedrijf dat het, wanneer het zelfstandig verder gaat, geen aandeelhouderswaarde op lange termijn kan realiseren.

    Geen alternatief

    Verder wijst de VEB er op dat vanuit strategisch perspectief de voorgenomen overname vragen oproept. ,,Waarom hebben de raad van bestuur en de raad van commissarissen afgezien van een marktverkenning naar mogelijke andere geïnteresseerde partijen?'' Daarbij stelt de VEB dat Nutreco tijdens een op 20 oktober gehouden analistenbijeenkomst heeft aangegeven niet actief op zoek te zijn gegaan naar andere potentiële bieders en geen formeel biedingsproces heeft gestart.

    De VEB wil ook antwoord op de vraag in in hoeverre Nutreco denkt dat een alternatieve overname of fusie met een strategische partij zou kunnen leiden tot synergievoordelen die onder het huidige bod niet gerealiseerd kunnen worden.

    Ongebruikelijke boeteclausule

    De zogenoemde merger agreement roept ook vragen op, aldus de VEB. Nutreco moet 25 miljoen euro aan SHV betalen als beëindigingsvergoeding als het ingaat op een bod van een derde partij. Omgekeerd kan SHV afzien van een deal zonder financiële consequenties. ,,Dit is ongebruikelijk'', aldus de VEB, die wil weten waarom het diervoederbedrijf met ,,deze eenzijdige boeteclausule'' akkoord is gegaan.

    Enkele grootaandeelhouders vinden het bod op Nutreco te laag. Hedgefondsveteraan Stewart Powers (ex-TCI, het fonds dat ABN Amro opdroeg zich op te splitsen) sloot zich gisteren aan bij NN en APG

    Als je het mij vraagt riekt het een beetje naar voorkennis bij Knoet en consorten . Vooral die boete clausule stinkt van alle kanten .Nutreco was dus al langer in gespek .
329 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,45 +0,16%
EUR/USD 1,0722 +0,23%
FTSE 100 8.083,59 +0,54%
Germany40^ 17.976,40 -0,62%
Gold spot 2.325,05 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+6,00%
UNILEV...
+5,60%
NX FIL...
+3,70%
Fugro
+2,27%
JUST E...
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-11,39%
WDP
-4,46%
Alfen ...
-1,42%
BAM
-1,34%
AZERION
-1,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links