Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CO2-bubbel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Manuel Adamini

Manuel Adamini is Special Advisor Responsible Investment bij ACTIAM (voorheen bekend als SNS Asset Management), waar hij eerder Hoofd Verantwoord Beleggen was. Hij is geen beursanalist en hij spreekt in dit stuk dan ook geen (impliciete of expliciete) aanbevelingen in beleggingsvraagstukken uit.

Meer over Manuel Adamini

Recente artikelen van Manuel Adamini

  1. mei '15 Bloeddiamanten 1
  2. mrt '15 Het kán verantwoord
  3. dec '14 2015: olie en klimaat 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2014 19:59
    Het spijt mij heel erg, maar ALLE olie en een groot deel van het gas gaat gewoon allemaal op. Alleen het tempo waarin het gewonnen wordt is misschien nog beïnvloedbaar. Verdere als er gesproken wordt over fossiele brandstoffen, voordat steenkool lastig te winnen valt hebben we misschien al kernfusie. (en dat gaat nog wel even duren)
    Ik waardeer de inzet, maar dit is een heel merkwaardig beleggingsadvies. Voorraden van genoemde bedrijven moeten misschien afgewaardeerd worden , maar ik heb wel aandelen ????
    De bos
  2. Ali Babba 9 september 2014 20:14
    quote:

    de bos schreef op 9 september 2014 19:59:

    Het spijt mij heel erg, maar ALLE olie en een groot deel van het gas gaat gewoon allemaal op. ...
    Helemaal eens, we blijven/moeten de goedkoopste middelen gebruiken tot deze echt op zijn en dat gaat wel even duren. En fijn elektrisch 'schoon' rijden met dure accu's lijkt zo meer op een stap naar de 19e eeuw, je rijd in feite op kolen! (in Nederland voor U vers verbrand in de nieuwe kolen-centrale op de Maasvlakte zonder CO2 filters) Uiteraard verandert dat zodra het winnen van kolen uiteindelijk duurder wordt dan alternatieven, maar ik vermoed dat dit inderdaad vrij lang gaat duren en geloof ik inderdaad dat een uitvinding als kernfusie of efficiënte zon-energie meer waarschijnlijk is.
  3. R-KNOW 10 september 2014 14:18
    quote:

    Willempie3 schreef op 10 september 2014 11:42:

    Ondertussen ligt er weer meer ijs dan ooit op de Noordpool en is de opwarming van de aarde al weer 20 jaar gestopt.

    W3
    Geloof niet alles wat in de televaag staat (afgelopen weekend artikel van Leon de Winter). In het artikel wordt trouwens de noordpool en zuidpool door elkaar gehaald. Ja, sinds 2012 neemt het volume toe maar in het algemeen is de trend nog steeds dalend helaas.
  4. [verwijderd] 10 september 2014 15:06
    quote:

    Willempie3 schreef op 10 september 2014 11:42:

    Ondertussen ligt er weer meer ijs dan ooit op de Noordpool en is de opwarming van de aarde al weer 20 jaar gestopt. Ik gooi maar wat houtblokken in de kachel in plaats van mijn CV met +100 procent belast aardgas van Rutte aan te zetten.

    W3
    Door de hele discussie over duurzaam op Co2 te gooien wordt het probleem eigenlijk gebagatelliseerd. Fossiele energie levert ook een hoop uitstoot van andere stoffen die direct schadelijk is. En dan zijn fossiele brandstoffen ook nog eens eindig, waardoor de prijs uiteindelijk zal oplopen. Als je puur naar de uitstoot van auto's kijkt bijvoorbeeld. Die stoten allerlei gifstoffen uit in bewoonde omgeving. Wanneer auto's geen gifstoffen meer zouden uitstoten door gebruik van waterstof of elektriciteit dan zou dat enorm in de gezondheidskosten schelen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links