Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,986 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,790 - 3,988
  • 1.515.663 Gem. (3M) 1,4M

BAM Groep - Augustus 2014

8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 387 388 389 390 391 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:26
    quote:

    gerard_ecb schreef op 25 augustus 2014 09:05:

    [...]
    Ja Manus ik pak het ook niet lelijk op. Ik weet alleen niet wat je bedoeld dat je al maanden hoort.

    Ik neem nu even de tijd om uitgebreid mijn visie neer te leggen en daar mag naar believen opgeschoten worden.
    .....
    .....
    Veel succes en wijsheid en laat je niet gek maken, niet door mij (roze bril) maar ook niet de mensen die het tegendeel beweren. Maak een analyse en volg je eigen visie.
    Mijn complimenten voor het nemen van de tijd om een gedegen persoonlijke analyse te maken (en deze te delen met mede-amateur beleggers). Los van of eea nou een positief of negatief beeld geeft van het aandeel BAM, zo zouden meer amateur beleggers te werk moeten gaan (naar mijn oordeel). En dan is het in essentie niet erg om negatief of positief gestoelde berichten te lezen over een aandeel...mits onderbouwd dus.

    Wat wel kwalijk is als BASHERS met het oogpunt om lager te kunnen instappen alleen de sfeer proberen te verzieken via leugens, halve waarheden (of de waarheid achterwege te laten en alleen de minpunten bloot te leggen), vaak zeer oude informatie uit de hoge hoed toveren en deze doen overkomen alsof deze vandaag of afgelopen week is gepubliceerd. Dit is met name kwallijk voor jonge/onervaren amateur beleggers die zeer beperkte kennis hebben van het beleggen en er vaak gevoelig zijn voor dergelijke sfeerbedervers.

    Ik ben van mening dat een forum-platform als deze een positief effect heeft (of kan hebben) op de beperkte macht die amauteur beleggers vaak hebben. Indien men de kracht bundelt van de (amateur) massa, een groot aantal beleggers vs slechts enkelingen, kan men een tegenkracht geven aan de professionele SHORTERS, zoals MW, LCM, etc. Veel ogen en hoofden kunnen veel voor elkaar krijgen, mits met verstand toegepast. De zogenaamde "kip-zonder-kop" analyses of de BASHINGS is zeer kwalijk en kan (absoluut) vermeden worden door deze figuren aan te pakken. Kijk naar KOS en TAisOnzin, deze hoor je al een tijdje niet meer omdat zij van repliek zijn gediend door diverse personen.

    Finally, bottom line, ik ben het met je eens, aan alle beleggers....maak zelf een analyse obv de beschikbare info & feiten.
  2. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:27

    quote:

    KOS schreef op 24 augustus 2014 18:59:

    Ik ga weer ergens anders rondhangen, de koers kan hoger of lager gaan tenslotte bepaalt de markt.
    Commentaar pas weer bij berichten van BAM daar draait het om er is voor mij tot nu toe door velen genoeg geschreven.
    Dit is het klassieke patroon van een BASHER...
    Zoals ik eerder heb gepost (22 aug) mbt de tactieken van een BASHER:
    Regel nummer 14. Als je ontdekt bent ga dan een kort gevecht aan en trek je daarna terug. Keer pas terug na een uur, tenzij je opponent niet sterk is in redevoering.

    Ik heb die strubbelingen van je gezien, nadat je even hard bent aangepakt door verschillende personen...maar daarna gaf je toch op. Maar wellicht ben je nog steeds onder ons door het toepassen van Regel nr 6 van de BASHERS GUIDE.
  3. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:30

    quote:

    TAisOnzin schreef op 22 augustus 2014 09:37:

    [...]
    Da is niet helemaal verkeerd! Long of short is afhankelijk van de koers en de situaties. Ik was short, maar nu ook long.
    TAisOnzin, kun jij me uitleggen hoe jij short gaat?
    Een particulier kan helemaal niet short gaan zoals een aantal institutionele beleggers wel kunnen/mogen.
    Short gaan zoals Marshall Wace, Blackrock, AKO, JP....dat gaat obv van aandelen die ze niet hebben. Een prof. SHORT partij gaat als volgt te werk:
    - Ze lenen een partij aandelen voor bv 10 euro per aandeel (ze worden dus geen jur. eigenaar van de aandelen, deze lenen ze alleen).
    - Dit lenen gebeurt tegen een kleine vergoeding, maar vaak moet zo"n partij ook een garantie afgeven (hedge of cover). Daarom worden deze clubs ook wel Hedgefondsen genoemd. Je hebt hierin ook een zeer kwalijke variant van, nl "naked" gaan, maar daar zal ik maar even niet over uitweiden.
    - Vaak verkopen deze Hedgefondsen de aandelen direct dat wil zeggen voor 10 euro (!).
    - Door speculatie, het beïnvloeden van de publieke opinie over het aandeel, (twijfelachtige) analisten statements/analyses, e.d. probeert zo"n hedgefonds het aandeel zo snel mogelijk naar beneden te krijgen. Dat hebben we al op een succesvolle manier gezien bij Imtech, Bam...maar ook bij aandelen als KLM, TT, FUGRO....schommelingen binnen een week van 30-50% zijn geen uitzondering als zo"n hedgefonds zijn mouwen opstroopt. Deze beïnvloeding van de markt gaat bijna altijd heel gewiekst, dus zonder dat een AFM heel snel dat kan doorgronden. De "core business" van een Hedgefonds is dus eigenlijk "propoganda"....het sturen van een publieke opinie van een aandeel. Het is immers in hun belang dat het aandeel zo snel mogelijk keldert, zodra ze het zelf hebben verkocht.

    Dan nu: kan een Hedgefonds in definitie gestopt worden? Ja dat kan. Daar zijn voorbeelden van uit het verleden (bv CMGI inc. of Microstrategy Inc. waar de aandelen binnen korte tijd 90% daalden). De directie heeft toen de markt opgeroepen de aandelen niet meer uit te lenen (en dat gebeurde).
    Dan nu: kan de amateur belegger een steentje bijdragen om de professionele SHORTERS te tarten? Ja, door de aandelen simpelweg NIET TE VERKOPEN op het dieptepunt, waar de Hedgefondsen op hopen. Want, om in het voorbeeld te blijven van het 10 euro aandeel....zij hopen het aandeel op te pikken op zeg 6 of 7 euro. Het verschil 10-6/7 euro, minus de vergoeding voor het lenen van het aandeel....is hun winst. Op een paar miljard euro is dit natuurlijk een gigantische winst +/-30 procent....binnen vaak een periode van 1 a 2 maanden.
    Dus....als u de tijd heeft als amateur belegger en over sterke zenuwen beschikt...dan zou ik zeggen niet verkopen aan de SHORT partijen...althans niet aan de Hedgefondsen. Dat betekent dus vasthouden....maar uiteindelijk is het een ieders beslissing om met 30-40% verlies te verkopen. Het vergt stalen zenuwen om tegen een negatief saldo aan te kijken van 10.000.....90.000 euro. Maar het is en blijft de enige remedie tegen professionele SHORT partijen.

    Daarom is het kwalijk in het algemeen dat een hedgefonds SHORT gaat...omdat dit per definitie gepaard gaat met marktmanipulatie. Maar jij TAisOnzin, kunt helemaal niet short zoals een hedgepartij. Want een bank zal jou geen aandelen lenen. Bij wet niet, maar al helemaal niet voor het bedragje waar jij mee belegt.
    Jij als particulier kunt hoogstens "short" gaan door een putje te kopen of een calletje te schrijven...maar daar heb ik je niet over gehoord....jij was alleen maar druk bezig om het aandeel naar beneden te praten toen je heel graag wilde inspringen en later omhoog aan het duwen door een statement als "Chinese bouwers hebben belangstelling voor BAM!!!".

    Dus, beste TAisOnzin hoe kun jij (op vaak) dagbasis short gaan? Je komt op mij over als een heel kleine amateur BASHER. Is dit niet zo, bewijs dit dan svp door een met een verstandig stuk/analyse te komen. (Maar houd svp op met de kreet dat je SHORT gegaan bent, want dat kun jij helemaal niet.)
  4. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:47
    [quote alias=Tiziana id=7858113 date=201408251630]

    "Dan nu: kan de amateur belegger een steentje bijdragen om de professionele SHORTERS te tarten? Ja, door de aandelen simpelweg NIET TE VERKOPEN op het dieptepunt"

    Ik heb eigenlijk maar 1 vraag hierover als particuliere belegger.

    Kun je het short gaan van een hedgefonds tegengaan door je eigen aandelen
    vast te zetten door ze op een hoge koers in de verkoop te zetten??
  5. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:51
    quote:

    R0ME0 schreef op 25 augustus 2014 16:37:

    Bij IB kun je toch gewoon short gaan dacht ik, lijkt mij niet zo moeilijk om short te gaan.
    Dus jij kunt via jouw broker aandelen lenen en deze doorverkopen? Ik heb het niet over opties kopen/schrijven. Ik kan dat in in ieder geval niet via mijn broker.
  6. forum rang 4 @monkeytail 25 augustus 2014 16:54
    ZOals ik vanochtend al vermoedde, gaat het aandeel richting einde dag omhoog kruipen. Dat betekent toch dat er belangstelling is voor het aandeel, en ik zou wel eens willen weten wie de kopers zijn. Het zijn trouwens redelijke bedragen maar het totale volume van vandaag komt waarschijnlijk niet boven dat van vrijdag uit. Ik ben benieuwd wanneer het aandeel eindelijk weer eens hoger gaat sluiten.
  7. [verwijderd] 25 augustus 2014 16:55
    quote:

    Tiziana schreef op 25 augustus 2014 16:26:

    [...]

    Mijn complimenten voor het nemen van de tijd om een gedegen persoonlijke analyse te maken (en deze te delen met mede-amateur beleggers). Los van of eea nou een positief of negatief beeld geeft van het aandeel BAM, zo zouden meer amateur beleggers te werk moeten gaan (naar mijn oordeel). En dan is het in essentie niet erg om negatief of positief gestoelde berichten te lezen over een aandeel...mits onderbouwd dus.

    Finally, bottom line, ik ben het met je eens, aan alle beleggers....maak zelf een analyse obv de beschikbare info & feiten.

    Thanks voor je reactie. Niet voor het feit dat je het met mij eens bent dat maakt niet uit maar wat jij schrijft is precies wat ik graag zou willen op een forum.

    Nieuwsfeiten en de achtergrond (visie) waarom je een bepaalde positie inneemt zowel positief als negatief daar kunnen we allemaal wijzer van worden.
8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 387 388 389 390 391 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links