Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,986 23 apr 2024 17:35
  • +0,180 (+4,73%) Dagrange 3,790 - 3,988
  • 1.515.663 Gem. (3M) 1,4M

BAM Groep - Augustus 2014

8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 141 142 143 144 145 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. vdMandele 12 augustus 2014 00:18
    Aangezien ik mij geen enkel kwartaal van de laatste 5 jaar kan heugen waarin ze meer dan 50 mio EUR hebben verdiend, lijkt het mij sterk dat ze in 1 kwartaal even het resultaat met 71mioEUR hebben verbeterd. ALS dat zo was, dan had ik wel het e.e.a. anders verwacht:
    1. Dat ze een juridische term hadden gebruikt ipv 'break-even' (operationeel resultaat / netto winst, etc.)
    2. Dat ze uberhaupt geen winstwaarschuwing hadden gedaan. En aangezien ze dat toch deden, dan hadden ze geen megakostenreductieprogramma-aankondiging aan de waarschuwing toegevoegd (inclusief verbetering werkkapitaal), maar hadden ze gesteld te denken dat de verliezen (deels) konden worden opgevangen met een zichtbare trend van verbetering van het resultaat.
    3. Dat ze al eerder melding hadden gemaakt van verhoging winstverwachting, etc etc (i.e.: een omgekeerde winstwaarschuwing). Daar wacht je echt niet mee als je aandeel al 40% erin is gegaan.
    4. Dat de koers vandaag naar de 4 euro was doorgestoken. 71 x 4 = 284 mio/jr -> k/w van 2 ofzo. Dat is een absurd getal, zeker nadat de onzekerheid uit de lucht is gehaald.

    Kortom, we gaan het zien, maar 75mio weggepoetst in 1 kwartaal op een 'normale' manier, dat geloof ik niet.
  2. forum rang 6 gpjf 12 augustus 2014 04:52
    Nee dat zal inderdaad wel met het nodige kunst en vliegwerk zijn gebeurd. Het zou mij hooglijk verbazen als dat uit betere productiecijfers komt. Dat kan ik bijna niet geloven maar hoe je het ook wendt of keert,vooralsnog hebben ze de toko blijkbaar nog op de rails en lijkt het er op dat de tweede helft van het jaar,de cijfers er niet slechter op hoeven te worden door allerlei zaken. Kostenbesparingen,verkoop bedrijfsonderdelen,dividenduitkering inhouden etc. Op alle mogelijke manieren zullen ze het bij elkaar sprokkelen. Als dan er dan toch eindelijk een opgaande lijn komt in de bouw,mede omdat de overheid nu ens eindelijk iets doet of zonder dat ik daar nu direct in geloof, er overnamegeruchten in de koers sluipen, dan is volgens mij een koers richting 4 euro haalbaar ( concreter 3,75 ). Ik was even wakker , gelukkig niet vanwege zorgen over mijn aandelen haha , maar kan het niet nalaten om dan even naar het laatste nieuws te kijken.
  3. [verwijderd] 12 augustus 2014 06:16
    quote:

    finance2u schreef op 11 augustus 2014 22:24:

    Ok, we gaan het meemaken..als eerste helft quitte is, moeten er idd denk ik her en der 'geschoven' zijn..das het rottige als je laat thuis komt...je moet alles nog nalezen...( tenminste, als er zo,n heftige koersbewegingen is)
    Waarom zou er geschoven moeten zijn? Ze hebben toch een relatief milde winter gehad? Misschien hebben ze wel veel meer afgerond dan normaal. Ik vond het een ijzersterk bericht, maar inderdaad wel erg positief. Als ze dit volgend jaar over één jaar zouden kunnen volhouden dan heb je zo een koers van €6 op de borden.
  4. forum rang 4 bammie 12 augustus 2014 07:32
    Interessant artikel over de werkwijze van hedge-fondsen.

    Enkele citaten:

    "WAT ZIJN HEDGEFONDSEN?
    Hedgefondsen bestaan al sinds de jaren '50, maar hun aantal is pas de laatste jaren explosief gegroeid. Ze verschillen van regulieren beleggingsfondsen omdat ze alleen toegankelijk zijn voor grote beleggers (pensioenfondsen, verzekeraars, vermogende particulieren), en omdat ze zichzelf geen beperkingen opleggen in hun beleggingsbeleid. Vaak met geleend kapitaal zwerven ze de hele wereld rond op zoek naar investeringsmogelijkheden. Kenmerkend voor hedgefondsen is ook dat ze risico's middels allerlei financiële constructies proberen af te schermen (vandaar de naam hedge, Engels voor heg). De hedgefondsen die recent in het nieuws zijn gekomen, behoren tot de kleine groep die zich 'activistisch' opstelt. Zij nemen aandelen in bedrijven en zetten vervolgens het management onder druk om veranderingen door te voeren. Volgens onderzoek zijn er wereldwijd ongeveer tienduizend hedgefondsen actief, die goed zijn voor 2000 miljard aan beleggingen. In Nederland zit nog geen vijf procent van het belegde vermogen in een hedgefonds, in de VS is dit 25 procent."

    "Roofridders worden ze genoemd. Uitzuigers; sprinkhanen; barbaren aan de poort. We hebben het dan over hedgefondsen. U weet wel: de agressieve zwerfkapitalisten die oer-Hollandse iconen als ABN-AMRO, Ahold en Stork belagen in de hoop snel geld te verdienen. Maar klopt dat beeld wel? Of is het gebaseerd op een paar incidenten en vervullen hedgefondsen juist een heel nuttige rol? Begin november concludeerde minister Bos in elk geval het laatste. Zijn oordeel, op basis van onderzoek van de Erasmus Universiteit: hedgefondsen houden directies van ondernemingen scherp, en zijn goed voor de winstgevendheid, de productiviteit en de innovatiekracht. Eén reden dat er zoveel onenigheid bestaat over de rol van hedgefondsen, is dat ze er in alle soorten en maten zijn. Een andere is dat hun activiteiten vaak nogal ondoorzichtig blijven, omdat ze het liefst buiten de schijnwerpers opereren."

    "Ik vind de kritiek op de werkwijze van hegdefondsen onterecht. Het is waar dat sommige zich gedragen als roofdieren. Maar ondernemingen die goed worden geleid en een goed rendement hebben, hebben niks te vrezen. Het zijn alleen slecht functionerende bedrijven die op de korrel worden genomen."

    "In de jaren '90 waren Nederlandse bedrijven zelf wereldkampioen overnames doen. Veel daarvan hebben echter geen goede resultaten opgeleverd, en wat de hedgefondsen nu doen is die grote conglomeraten weer opknippen. Ook de vakbonden doen vaak schijnheilig. Want wie zitten er in het bestuur van de pensioenfondsen die in hedgefondsen investeren? Vakbondsbestuurders. Die moeten dus tegelijk de belangen van de aandeelhouders en die van de werknemers dienen. Dat gaat natuurlijk niet."

    "De drempel voor dit soort fondsen om in actie te komen is de laatste jaren heel laag geworden. Bij de eerste de beste tegenvaller staan ze meteen op de stoep, en als je wat zwakker staat als bedrijf kiest de publieke opinie al snel de kant van de aandeelhouders."

    Bron:
    tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2007/novemb...

    Lees vooral het laatste stuk waarin een aantal Nederlandse bedrijven op de korrel zijn genomen.

    Toevalligheid:
    MW (hedger) is o.a. in Londen gevestigd. Grote fusie/overname tussen bouwbedrijven daar mislukt. BAM heeft een Engelse vestiging! Toeval of moet BAM ook opgeknipt/overnameprooi worden?

  5. [verwijderd] 12 augustus 2014 07:35
    Een persbericht: Nieuwe order van 95 Miljoen + 8 Miljoen = 103 Miljoen

    ======================================================================
    Persbericht

    Koninklijke BAM Groep nv

    BAM realiseert in combinatie nieuwe duurzame wijk Tivoli in Brussel

    Bunnik, 12 augustus 2014 - Immo BAM, dochteronderneming van CEI-De Meyer en gespecialiseerd in projectontwikkeling, heeft in joint venture (50/50) met vastgoedontwikkelaar Pargesy opdracht verworven voor realisatie van de duurzame wijk Tivoli in Brussel. Opdrachtgever is citydev.brussels, verantwoordelijk voor het stadsvernieuwingsbeleid van Brussel. De contractsom bedraagt ruim € 95 miljoen.

    Het project omvat ontwikkeling, ontwerp en bouw van 270 gesubsidieerde koopappartementen, 123 sociale-huurwoningen, enkele handelsruimten, twee crèches en een kleine werkplaats voor de Brusselse schoonmaakdiensten. De opdracht omvat tevens de aanleg van de wegen ter plaatse.

    Het duurzame karakter van de wijk wordt bepaald door een starterscentrum voor ondernemingen in de milieusector, zeer hoge energieprestaties van de woningen en gebouwen, wegen aangelegd in het teken van voetgangers en fietsers, aandacht voor doorlatendheid van de bodem en waterbeheer, alsook groene ruimtes en verbetering van de biodiversiteit. Verantwoordelijk voor het ontwerp is THV Adriana, waarin de architectenbureaus Atelier 55, Atlante, Cerau, YY en landschapsarchitect Eole samenwerken.

    De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de bouwcombinatie CEI-De Meyer (50%), Besix (25%) en CFE (25%).

    Tevens heeft Immo BAM opdracht ontvangen voor ontwikkeling, ontwerp en bouw van 31 gesubsidieerde woningen en een kleine handelsruimte op de locatie ‘Vandermaelen’ in Sint-Jans-Molenbeek, een gemeente in het westen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De opdrachtsom bedraagt ruim € 8 miljoen. De woningen worden gebouwd door CEI-De Meyer.

    Nadere informatie:
    - pers: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21;
    - analisten: drs. J.A. Van Galen, RA, (030) 659 87 07.

    AP/pr/14/0102

    Koninklijke BAM Groep nv
    Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik
    Telefoon (030) 659 89 88 / Fax (030) 659 81 50
    Handelsregister 30058019. Statutair gevestigd te Bunnik
  6. [verwijderd] 12 augustus 2014 08:03
    quote:

    bammie schreef op 12 augustus 2014 07:55:

    [...]

    Heb je een link van de bron. Kan dit bericht alleen op de site van de aandeelhouder.nl terugvinden. Google is een beetje traag met indexeren geworden.;)
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke BAM nv (BAMNB.AE) heeft een opdracht ontvangen voor bouwwerkzaamheden in de Brusselse wijk Tivoli, meldt de onderneming dinsdag.
    De opdracht wordt uitgevoerd door dochteronderneming CEI-De Meyer via de joint venture met vastgoedontwikkelaar Pargesy. De opdrachtgever is citydev.brussels en de contractsom bedraagt ruim EUR95 miljoen.
    BAM maakt tegelijkertijd bekend dat dochterbedrijf Immo BAM een opdracht heeft ontvangen voor ontwerp en bouw van woningen in Sint-Jans-Molenbeek, een gemeente in het westen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hier bedraagt de opdrachtsom ruim EUR8 miljoen.
    - Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com
    (END) Dow Jones Newswires
    August 12, 2014 01:58 ET (05:58 GMT)
    © 2014 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND KON BAM GROEP @ EUR 0.10
    NL0000337319
  7. forum rang 4 Opstapelen 12 augustus 2014 08:23
    gisteren positie ingenomen op 1,95.
    Houd me normaal niet bezig met bouwers maar zie dat Bam veel te ver is doorgestoten. Vanaf 3.60 dat nieuws over 75 mio die moest worden bijgelapt op projecten. Koers in elkaar geklapt, orde op zaken stellen.
    Klein eurotje eraf van die 3,60 is gerechtvaardigd,
    Mijn eerste koersdoel is 2,70.
8.766 Posts
Pagina: «« 1 ... 141 142 143 144 145 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links