Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING (+NN); Augustus 2014

629 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2014 22:42
    De Federal Reserve ( FED ) mag geld uit niets scheppen, zonder dekking, zonder verantwoording en controle. De ECB mag dit niet doen.





    Vanaf de zomer van 2011 tot eind november 2011 intensiveren zich in de media berichten, los van elkaar, die het volgende beeld schetsen: in de ene hoek, de ECB die het standpunt herhaalt, om geen liquiditeit te creëren ongeacht hoe hoog de nood zou zijn; in de andere hoek, de Federal Reserve, die constant laat weten (via Bernanke, Geithner, Obama) dat zij de “lender of last resort” zijn en zullen blijven. Het resultaat in Washington, op 29.NOV.2011, was dat de VS verklaarden Europa in nood te zullen “redden” met fiat gecreëerde liquiditeit van de Federal Reserve. Ik concludeer hieruit dat de Euro, een US Dollar surrogaat is geworden. Deze conclusie wordt niet gedeeld door de meeste media, de officiële verklaringen of de “in-de-wandelgangen-gelekte-commentaren”. Maar de UITWERKING daarvan bevestigt dat de ECB zich lam opstelt en de Federal Reserve graag fiat geld wil creëren voor de financiële instellingen in de Eurozone. Alleen al in december 2011, is er een half biljoen US Dollar gecreëerd en geleend aan Europese banken voor rente onder de 0,10%. Het grootste deel van dit nieuw gemaakte geld, is bij de ECB gestald voor 2,00% rente, terwijl Italië voor 7,00% leent! (Wat een verschil met een situatie waearin de ECB haar rol als centrale bank ook daadwerkelijk zou invullen en SOEVEREINE MUNT zou uitgeven!!!)
  2. [verwijderd] 10 augustus 2014 22:42
    Draghi dismissed the ECB’s role as lender of last resort. “I don’t really see that as the remit of the ECB. The remit of the ECB is price stability over the medium term,” he said. ”
    De ECB heeft sinds de oprichting in 1998 altijd geweigerd een soevereine munt uit te geven.
    Het is de moeite te melden dat een van de aandeelhouders van de Federal Reserve is de Wall Street bank Goldman Sachs en dat Mario Draghi tot 2005 was Goldman Sachs Vice President Europe. Op 29.NOV. 2011, samen met de leiders van de 17 Eurozone landen en de leiding van de Europese Unie, besteedde ECB directeur Mario Draghi de soevereine bevoegdheid uit voor de primaire geldcreatie aan de Federal Reserve.
    Op 27.NOV.2011, een Duitse regeringsadviseur, misschien zag de storm van 29.NOV.2011 al aankomen, heeft zich positief geuit over het creëren van liquiditeit door de ECB:
    “German wise man sees real disaster if ECB doesn’t act”
    “…Bofinger said there was a risk of deflation from the ECB’s lack of action and said Germans were irrationally fearful of it stepping in.
    ‘This is not a rational debate. The Germans are simply scared,’ he said.”
    Central Bank Liquidity Swap Lines
    “On November 30, 2011, the Federal Open Market Committee authorized foreign currency swap arrangements between the Federal Reserve and the Bank of Canada, the Bank of England, the Bank of Japan, the European Central Bank, and the Swiss National Bank. In addition, these foreign central banks also established bilateral swap arrangements with one another. These swap lines were authorized as a contingency measure, so that central banks can offer liquidity in foreign currencies if market conditions warrant such actions. These lines are authorized through February 1, 2013. “
    FRB: Press Release–Coordinated central bank action to address pressures in global money markets–November 30, 2011
    “The Bank of Canada, the Bank of England, the Bank of Japan, the European Central Bank, the Federal Reserve, and the Swiss National Bank are today announcing coordinated actions to enhance their capacity to provide liquidity support to the global financial system. The purpose of these actions is to ease strains in financial markets and thereby mitigate the effects of such strains on the supply of credit to households and businesses and so help foster economic activity.”
    Als we naar de opsomming van de afgesproken mogelijkheden kijken zien we zeker dat als de ECB liquiditeit nodig heeft dan wordt er een swap gedaan met de Federal Reserve. En wat als de Federal Reserve liquiditeit nodig heeft? Dat is eenvoudiger: de Federal Reserve creëert het gewenste geld met een druk op de computer. Voor de “lender of last resort” is er geen swap nodig of enige vorm van dekking om geld te maken, het “privilege” voldoet! Terwijl de ECB aan de swaps met de Federal Reserve vast hangt.

    INFLATIE GEVAAR AFHANKELIJK VAN DE COMPUTER DIE HET GELD MAAKT?
    De ECB verexcuseert zich voor het weigeren van geldcreatie met het valse argument dat er een (hyper)inflatie kan ontstaan als in de tijden van de Weimar republiek terwijl nieuwe liquiditeit wel blijft verschijnen door de medewerking van dezelfde ECB maar gecreëerd door de Federal Reserve. Waarom dan zou de Federal Reserve liquiditeit niet even gevaarlijk zijn voor de prijsstabiliteit als een eventueel door de ECB gecreëerde liquiditeit? Hier is weer de inconsistente redenatie zichtbaar van de Federal Reserve en de ECB over de uitbesteding van de geldcreatie.
    DE RANG VAN DE EUROZONE LANDEN OP DE WERELDLADDER

    Op de ladder van wie mag wat krijgen, in dit alles behalve zuiver en transparante spel, staat aan de top van de wereld de Federal Reserve (private instelling), dan de ECB, dan de banken in de Eurozone en dan de landelijke overheden die door de verkoop van obligaties hun financiën proberen te redden. Dit is hoe het met de Eurozone soevereiniteit zit. Voor alle duidelijkheid: de banken zelf lenen ook buiten de ECB om van de onuitputtelijke Federal Reserve bevoorrechte computer. De overheden kunnen dat niet, ze zijn aan de perikelen van de “financiële markten” (lees: speculanten) overgelaten voor hun geldbehoefte.
  3. [verwijderd] 10 augustus 2014 22:43
    quote:

    nestel schreef op 10 augustus 2014 22:06:

    [...]

    Zie hier de Adele elite troepen....benoemd door de kroon, ahum...

    En hiermee benoem ik u tot commissaris der Nederlandse bank, zo waarlijk helpe mij god almachtig...

    www.dnb.nl/binaries/Leden%20RvC%20met...

    www.dnb.nl/over-dnb/organisatie/direc...

    Kijk en vergelijk...

    nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Ned...

    "op voordracht van de Gemeenschappelijke Vergadering van directie en commissarissen."

    Ons kent ons
    De eed nog even bijgewerkt.........
  4. [verwijderd] 10 augustus 2014 22:44
    Enkele gevolgen van de afspraken van 29.Nov.2011 in Washington D.C.:
    1. De rentelasten voor de Eurozone zullen toenemen omdat het monetarisme zet door (geen geldcreatie voor de renteverplichtingen).
    2. De met de computer gemaakte liquiditeit komt de Eurozone binnen en zal terugbetaald moeten worden als hoofdsom plus rente door de inspannigen in de fysieke economie van de Europeanen – een ander soort inspanning dan een druk op een computer toetsenbord. Hier is dus weer een geval van omgekeerde wereld: de geldbeheerder domineert met 1 computer de fysieke economie in een zone met ruim 300 miljoen mensen – en er is absoluut geen vorm van democratische controle of inspraak.
    3. De crisis zal alleen maar langer duren, zal zich verdiepen en zal iedereen hard treffen.
    4. De nieuw gecreëerde liquiditeit is door de ECB niet aan bedrijven of overheden ter beschikking gesteld maar aan de banken die het meeste rendement ermee zullen proberen uit te halen en dat zijn immers speculaties en niet investeringen in de fysieke economie. Onder andere stijgen hierdoor de grondstofprijzen en zo versnelt nog harder de krimp van de fysieke economie.
    5. De private Federal Reserve creëert geld zonder zich te hoeven verantwoorden aan wie dan ook. Deze geldcreatie staat ook los van enige vorm van dekking in de fysieke economie; dat devalueert de geldeenheid en benadeelt iedereen die niet meeprofiteert van de speculaties.
    6. De Eurozone kan geen onafhankelijk monetair beleid voeren, de democratische inspraak en controle stopt aan de deur van de “onafhankelijke” ECB en dan hoger op de ladder heerst de ondoordringbare, private en ook “onafhankelijke” Federal Reserve.
    7. De Euro is niet in ons belang beheerd.
  5. [verwijderd] 10 augustus 2014 22:48

    Kort samengevat...
    Iemand maakt geld uit lucht en leent het uit alleen omdat hij dat mag...

    Maar de ander betaald wel keiharde fysieke rente..
    De fysieke kracht is er geleverd aan de ene kant en aan de andere kant is een druk op de knop voldoende..
    Dan ben je gewoon een slaaf van!!
  6. [verwijderd] 10 augustus 2014 23:05
    De ECB (Draghi) de redder van de Euro.???

    Zoals ik het zie komen er steeds meer schulden bij...
    We wachten even tot het FED klaar is met die miljarden dollars op de markt gooien...

    Dan kan het Fed de kraan wat dichtdraaien dan denk ik dat onze super mario de kraan flink open gaat zetten en dan kan de euro even flink zakken..
    Kan die mooi naar de 1,20 of 1,10 als de kraan vol open staat...
  7. [verwijderd] 11 augustus 2014 00:11
    quote:

    Tatan schreef op 10 augustus 2014 23:05:

    De ECB (Draghi) de redder van de Euro.???

    Zoals ik het zie komen er steeds meer schulden bij...
    We wachten even tot het FED klaar is met die miljarden dollars op de markt gooien...

    Dan kan het Fed de kraan wat dichtdraaien dan denk ik dat onze super mario de kraan flink open gaat zetten en dan kan de euro even flink zakken..
    Kan die mooi naar de 1,20 of 1,10 als de kraan vol open staat...
    Dat zou inderdaad mooi zijn.
  8. nestel 11 augustus 2014 00:23
    quote:

    Tatan schreef op 10 augustus 2014 22:42:

    Draghi dismissed the ECB’s role as lender of last resort. “I don’t really see that as the remit of the ECB. The remit of the ECB is price stability over the medium term,” he said. ”
    De ECB heeft sinds de oprichting in 1998 altijd geweigerd een soevereine munt uit te geven.
    Het is de moeite te melden dat een van de aandeelhouders van de Federal Reserve is de Wall Street bank Goldman Sachs en dat Mario Draghi tot 2005 was Goldman Sachs Vice President Europe. Op 29.NOV. 2011, samen met de leiders van de 17 Eurozone landen en de leiding van de Europese Unie, besteedde ECB directeur Mario Draghi de soevereine bevoegdheid uit voor de primaire geldcreatie aan de Federal Reserve.
    Op 27.NOV.2011, een Duitse regeringsadviseur, misschien zag de storm van 29.NOV.2011 al aankomen, heeft zich positief geuit over het creëren van liquiditeit door de ECB:
    “German wise man sees real disaster if ECB doesn’t act”
    “…Bofinger said there was a risk of deflation from the ECB’s lack of action and said Germans were irrationally fearful of it stepping in.
    ‘This is not a rational debate. The Germans are simply scared,’ he said.”
    Central Bank Liquidity Swap Lines
    “On November 30, 2011, the Federal Open Market Committee authorized foreign currency swap arrangements between the Federal Reserve and the Bank of Canada, the Bank of England, the Bank of Japan, the European Central Bank, and the Swiss National Bank. In addition, these foreign central banks also established bilateral swap arrangements with one another. These swap lines were authorized as a contingency measure, so that central banks can offer liquidity in foreign currencies if market conditions warrant such actions. These lines are authorized through February 1, 2013. “
    FRB: Press Release–Coordinated central bank action to address pressures in global money markets–November 30, 2011
    “The Bank of Canada, the Bank of England, the Bank of Japan, the European Central Bank, the Federal Reserve, and the Swiss National Bank are today announcing coordinated actions to enhance their capacity to provide liquidity support to the global financial system. The purpose of these actions is to ease strains in financial markets and thereby mitigate the effects of such strains on the supply of credit to households and businesses and so help foster economic activity.”
    Als we naar de opsomming van de afgesproken mogelijkheden kijken zien we zeker dat als de ECB liquiditeit nodig heeft dan wordt er een swap gedaan met de Federal Reserve. En wat als de Federal Reserve liquiditeit nodig heeft? Dat is eenvoudiger: de Federal Reserve creëert het gewenste geld met een druk op de computer. Voor de “lender of last resort” is er geen swap nodig of enige vorm van dekking om geld te maken, het “privilege” voldoet! Terwijl de ECB aan de swaps met de Federal Reserve vast hangt.

    INFLATIE GEVAAR AFHANKELIJK VAN DE COMPUTER DIE HET GELD MAAKT?
    De ECB verexcuseert zich voor het weigeren van geldcreatie met het valse argument dat er een (hyper)inflatie kan ontstaan als in de tijden van de Weimar republiek terwijl nieuwe liquiditeit wel blijft verschijnen door de medewerking van dezelfde ECB maar gecreëerd door de Federal Reserve. Waarom dan zou de Federal Reserve liquiditeit niet even gevaarlijk zijn voor de prijsstabiliteit als een eventueel door de ECB gecreëerde liquiditeit? Hier is weer de inconsistente redenatie zichtbaar van de Federal Reserve en de ECB over de uitbesteding van de geldcreatie.
    DE RANG VAN DE EUROZONE LANDEN OP DE WERELDLADDER

    Op de ladder van wie mag wat krijgen, in dit alles behalve zuiver en transparante spel, staat aan de top van de wereld de Federal Reserve (private instelling), dan de ECB, dan de banken in de Eurozone en dan de landelijke overheden die door de verkoop van obligaties hun financiën proberen te re. Dit is hoe het met de Eurozone soevereiniteit zit. Voor alle duidelijkheid: de banken zelf lenen ook buiten de ECB om van de onuitputtelijke Federal Reserve bevoorrechte computer. De overheden kunnen dat niet, ze zijn aan de perikelen van de “financiële markten” (lees: speculanten) overgelaten voor hun geldbehoefte.

    Agree
    Point taken..

    @elf

    [...]

    De eed nog even bijgewerkt.........

    Thx
  9. nestel 11 augustus 2014 08:29
    Gm
    Vandaag tijd voor een flink herstel..

    Tip 1 BAM
    Tip 2 ING
    Tip 3 Fugro (short).

    De tips slaan, wie weet, nergens op en zijn zeker niet bedoeld om mee te handelen, maar zijn slechts mijn mening.

    Go with the flow!
    A strong one it Will be today...
    Winst is winst..

    Today Greed is Good...
    Discl. Long pos in ING, geen pos in BAM en Fugro..

    m.youtube.com/watch?v=bt2CCwC5laQ

    Jayh - Mooie Dag (Officiële Parodie)
    First stop 400+

  10. forum rang 4 2012 dewegomhoog 11 augustus 2014 09:04
    quote:

    Tatan schreef op 10 augustus 2014 23:05:

    De ECB (Draghi) de redder van de Euro.???

    Zoals ik het zie komen er steeds meer schulden bij...
    We wachten even tot het FED klaar is met die miljarden dollars op de markt gooien...

    Dan kan het Fed de kraan wat dichtdraaien dan denk ik dat onze super mario de kraan flink open gaat zetten en dan kan de euro even flink zakken..
    Kan die mooi naar de 1,20 of 1,10 als de kraan vol open staat...
    Dat zou een supermooi scenario zijn voor mijn aandelen aegon.
    Als de dollar op 1,20 komt staan mijn aandeeltjes aegon op 10 euro.
    Zo zie maar weer dat ieder nadeel HEB zijn voordeel zou Johan cruijf zeggen.

    P.S. je moet het allemaal niet zo somber inzien.
    En trouwens die amerikanen sporen niet.
  11. forum rang 4 2012 dewegomhoog 11 augustus 2014 09:14
    De onderliggende kracht van de beurs is ijzersterk , alle meest vreselijke ellende op de hele wereld krijgen de beurs er niet onder.
    De lage rente en goede economische vooruitzichten bieden de beste kansen op de beurs.
    Sparen kost geld dus gaan we iets anders zoeken.( b.v. aandelen)
  12. [verwijderd] 11 augustus 2014 09:43
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 11 augustus 2014 09:04:

    [...]

    Dat zou een supermooi scenario zijn voor mijn aandelen aegon.
    Als de dollar op 1,20 komt staan mijn aandeeltjes aegon op 10 euro.
    Zo zie maar weer dat ieder nadeel HEB zijn voordeel zou Johan cruijf zeggen.

    P.S. je moet het allemaal niet zo somber inzien.
    En trouwens die amerikanen sporen niet.
    Af en toe lijkt het of niemand spoort......

    (de Kamer gaat nadenken over hulp aan Irak en stelt alvast 400.000 euro beschikbaar terwijl Egypte 5 miljoen kreeg voor ´hertel van de democratie)

  13. [verwijderd] 11 augustus 2014 10:48
    quote:

    VOLKOREN schreef op 11 augustus 2014 10:13:

    Elf, spoor jij dan wel??? politiek en aandelen?? gescheiden houden, of ben jij net gescheiden?
    Het zal toch langzamerhand wel duidelijk zijn dat ik niet écht spoor en als jij denkt dat aandelen en politiek gescheiden gehouden kunnen worden moet je nog veel leren.

    En je laatste opmerking is te stupide voor woorden en je mag je verontschuldigen.
  14. [verwijderd] 11 augustus 2014 11:50
    quote:

    Dee Dee schreef op 11 augustus 2014 11:21:

    Lekker groen dagje vandaag. Een ééndagstijging of is de trend gezet voor de komende week als er geen te spectaculaire escalaties in rusland en oekraine enz zijn? Einde deze week op 10,25? Of hoger of lager? Wie denkt wat?
    Niets is zeker in deze wereld en misschien op de maan of Mars ook niet maar hoger lijkt me waarschinlijker.
  15. [verwijderd] 11 augustus 2014 12:21
    [quote alias=silverwheaton id=7831832 date=201408111154]
    Op korte termijn kan het alle kanten uit. De ietwat langere termijn oogt positief, volgens KBC Securities. Ze achten een koersverdubbeling binnen de 24 maanden erg waarschijnlijk, naar een bericht van 6 augustus...
    [/quote

    Is wat veel denk je ook niet??? Een koersverdubbeling zou betekenen rond de 19€.
    Van mij mag het maar ik geloof daar niet zo in. zeker niet als een financiele instelling dat roept.
629 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links