Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBMO onder 10 euro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Robin C 1 augustus 2014 13:36
    Order intake: waarschijnlijk bijna niks, maar daar is rekening mee gehouden; met het huidige orderboek kan SBMO nog een tijdje verder

    Opgeleverde projecten en op te leveren projecten: hopelijk daar geen nieuwe ver(r)assingen

    Omkoop schandaal: hopelijk wordt het onderzoek snel afgerond (weet hier iemand een vooropgestelde timing?) en is er duidelijkheid over het bedrag van de boete en de manier waarop dit vereffend zal worden; de impact op het bestaand orderboek is nog steeds onduidelijk, zeker de situatie met Petrobras; SBMO kan nog een tijdje uitgesloten worden voor een aantal aanbestedingen.

    Ik zit er vrij zwaar in met aandelen, draai nu een vrij groot virtueel verlies (circa 20%), maar ik twijfel toch om mijn positie te vergroten. De aanschaf van call opties vind ik vrij duur en ik wil het opwaarts potentieel van mijn belegging niet beperken.
  2. Ralph van den Hoek 1 augustus 2014 14:57
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 1 augustus 2014 14:50:

    @Moneyball Mmm... Die rebound had ik niet zien aankomen, anders had ik wel een call optie of turbo long op SBM Offshore gekocht. Even voor de duidelijkheid: ik heb geen positie in SBM Offshore.

    Nick
    Nee joh Nick. Je onderschat jezelf. Jij hebt de kracht om met je (gewaardeerde) bijdrages enorme koersreacties te bewerkstelligen. ;-)
  3. forum rang 7 ff_relativeren 6 augustus 2014 01:51
    @ Nick Bakker,

    uitdiepwerk voor je ; MOPU Deep Panuke laat weer van zich horen. Afgelopen zondag 3 augustus is het gasplatform voor de kust van Nova Scotia, Canada, stil gelegd na een kleine brand.

    bron : thechronicleherald.ca/business/122750... .

    Het platform Deep Panuke is lange tijd een probleem-project geweest voor SBM Offshore, tegelijk met het beruchte YME. Na jaren van vertraging en budget-overschrijding was Deep Panuke eind november 2013 alsnog klaar om in produktie te gaan. Helaas voor SBM Offshore en opdrachtgever Encana moest het platform de eerstvolgende maand, december 2013, al in een production shutdown. En daar zou het niet bij blijven. Ook in februari 2014, mei 2014, en nu sinds 03 augustus, is het platform in een production shutdown terecht gekomen.

    Voor de nieuwsgierige aandeelhouders van SBM Offshore komt de cijferpresentatie h1 2014 (woensdag 6 augustus 19:30 uur) goed uit. SBM Offshore kan dan wellicht enige toelichting geven qua tijdsframe en eventuele kosten om het platform weer in produktie te brengen.

    Greetzzz
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links