Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,160 19 apr 2024 14:50
  • -0,310 (-0,93%) Dagrange 32,920 - 33,430
  • 3.505.992 Gem. (3M) 7,5M

Sancties tegen Rusland zeer positief voor aandeelhouder Royal Dutch Shell

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 juli 2014 08:15
    WASHINGTON -
    De Verenigde Staten voeren de economische sancties tegen Rusland stevig op. In navolging van de EU staakt de VS de export naar Rusland van goederen en technologie voor de olie- en gassector en worden Russische staatsbanken van de financiële markt afgesneden. Dat maakte de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag bekend.

    [Ref: DFT.nl di 29 jul 2014, 22:18]

    Poetin zal een economische oorlog gaan voeren. De olie- en gassector is bepalend voor Rusland maar ook voor Europa en China. In deze economische oorlog zal alles draaien om macht, kennis, olie en gas.
    Als Poetin een bod doet op Shell dan heeft hij niet alleen de kennis maar ook de belangrijkste economische sleutel tot de wereldwijde economie. Tevens heeft hij de sancties gebroken en zullen alle wereld leiders afhankelijk zijn van Poetin. Dit is juist het ultieme doel van Poetin.
    Het uiteindelijk bod zal een ongekend knock-out bod zijn op de aandelen Shell.
  2. [verwijderd] 31 juli 2014 08:26
    Hewlett-Packard Co., Royal Dutch Shell PLC and Rio Tinto PLC are all potential takeover targets as M&A activity worldwide continues to heat up, says Citigroup Global Markets.

    Global strategists at the U.S. investment bank said mergers and acquisitions, which have already hit US$1-trillion, are on the increasebecause of three catalysts: valuations, funding and confidence.

    Expecting more deals to come, they came up with a list of potential targets by analyzing company metrics such as shareholderconcentration, leverage and free cash flow yield and pre-tax earnings.

    Of the latter, they said an acquirer, if borrowing the entire equity market capitalization of the target firm, could use that company’s existing pre-tax, after-interest earnings to fund the interest cost of the new debt.

    “While most deals are not generally exclusively debt funded, this approach is a good starting point to whittle an investable universe down to a sub-set of possible targets,” they said in a report.

    “In fact, the recent transactions or open offers have been more cash orientated and potentially for cash-rich US companies there maybe the motivation to use cash for acquisitions rather than be taxed on cash repatriation where they have it in overseas subsidiaries.”

    In addition to the above-mentioned names, potential takeover targets also include: Valero Energy Corp., Cigna, Humana Inc. And Delta Air Lines Inc. in the United States; ENI SpA, Maersk Group and BP PLC in Europe; Aisin Seiki Co. Ltd., Isuzu Motors Ltd., Sekisui House, Japan Airlines Co. Ltd. and Bridgestone Corp. in Japan; Keppel Corp. and Sembcorp Industries Ltd. in developed Asia; and Woodside Petroleum Ltd. in Australia.

    “We emphasise that we can highlight potential takeover opportunities, but the chance to realise any opportunity is a function of corporate governance and other factors that are not considered in this [analysis],” the strategists added.

    [Ref: royaldutchshellplc.com]
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 juli 2014 08:27
    quote:

    R Invest schreef op 31 juli 2014 08:15:

    Poetin zal een economische oorlog gaan voeren. De olie- en gassector is bepalend voor Rusland maar ook voor Europa en China. In deze economische oorlog zal alles draaien om macht, kennis, olie en gas.
    Als Poetin een bod doet op Shell dan heeft hij niet alleen de kennis maar ook de belangrijkste economische sleutel tot de wereldwijde economie. Tevens heeft hij de sancties gebroken en zullen alle wereld leiders afhankelijk zijn van Poetin. Dit is juist het ultieme doel van Poetin.
    Het uiteindelijk bod zal een ongekend knock-out bod zijn op de aandelen Shell.
    Wat een boelshit.....!!!
  4. [verwijderd] 31 juli 2014 10:18
    quote:

    R Invest schreef op 31 juli 2014 08:15:

    Als Poetin een bod doet op Shell ...
    ... dan komt onze regering even terug op het ideaal van vrije marktwerking en steekt er een stokje voor. Net als bij KPN.
    Shell rules NL. Shell laten overnemen is alsof NL toetreedt tot de russiche federatie.
  5. forum rang 7 boldie 31 juli 2014 11:04
    quote:

    bowski schreef op 31 juli 2014 10:18:

    [...]
    ... dan komt onze regering even terug op het ideaal van vrije marktwerking en steekt er een stokje voor. Net als bij KPN.
    Shell rules NL. Shell laten overnemen is alsof NL toetreedt tot de russiche federatie.
    hahhahhah nou voor 55e per aandeel kan er gepraat worden hoor;). Ik hou ze dan niet tegen
  6. [verwijderd] 7 augustus 2014 12:19
    www.nrcq.nl/2014/07/25/heineken-en-no...

    Nr 1 is Unilver. Had ik niet gedacht, maar het zij zo.

    Nederlandse bedrijven exporteerden vorig jaar voor zo’n zeven miljard euro naar Rusland en het is de vraag of dat in 2014 ook nog lukt. De handelsbetrekkingen staan onder druk. Sancties leiden vaak tot vergeldingssancties en zijn niet bepaald goed voor het handelsklimaat. Bedrijven die afhankelijk zijn van Rusland kijken met spanning naar de ontwikkelingen. Zo ook deze acht belangrijke Nederlandse spelers op de Russische markt.

    1. Unilever
    Sauzen onder de naam Baltimor, ijsjes van Inmarko en make-up van Kaline: Rusland is belangrijk voor Unilever. Topman Polman had het vorige maand nog over extra investeringen. Het bedrijf heeft er vier fabrieken - van Sint-Petersburg tot Siberië - en biedt werk aan zevenduizend man. Het hoofdkantoor met zeshonderd werknemers staat in Moskou. Opvallend detail: de Inmarko-ijsfarbiek van Unilever staat in Omsk (Siberië).

    2. Heineken

    Heineken brengt achttien verschillende bieren op de Russische markt: naast het eigen merk bijvoorbeeld ook Dr. Diesel, Okskoe en Zhigulevskoye. Goed voor een marktaandeel van zo’n 13 procent, 95 miljoen hectoliter per jaar en een nettowinst van 900 miljoen dollar. De brouwerijen staan in St. Petersburg, Novosibirsk, Yekaterinburg, Irkutsk, Khabarovsk, Novotroitsk en Kaliningrad.

    3. Nutreco
    In april 2013 opende het dierenvoedselbedrijf Nutreco naast zijn eerste fabriek nog een tweede fabriek in Liski ter waarde van 22 miljoen euro. Deze fabriek, met een capaciteit van honderdduizend ton per jaar, produceert onder andere melkvervangers voor kalveren en telt vijftig werknemers. Bij de verkoopafdeling in Moskou werken nog eens 140 man.

    In totaal heeft het Nederlandse bedrijf 44 miljoen euro geïnvesteerd in Rusland. “We kijken goed naar de ontwikkelingen, maar we hebben er weinig invloed op”, zegt woordvoerder Mark Woldberg. “Het belangrijkst is de veiligheid van onze werknemers van onze fabriek in Oekraïne.”

    Hier een interactieve kaart met Nederlandse vestigingen in Rusland:

    4 & 5. Baggeraars Van Oord en Boskalis
    “Rusland was en blijft een relatief belangrijke markt”, zegt woordvoerder Genarda Brinkers van baggeraar Van Oord. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de aanleg van Baydaratskaya Bay-overgang in de Poolstreek, maar wil niet zeggen hoeveel projecten momenteel in Rusland heeft.

    Van Oord is met onder meer collegabaggeraar Boskalis onderdeel van de Nederlandse Project Delta Group die opdrachten van de Russische energiesector probeert binnen te slepen. Bij Boskalis gaat dat aardig: het verwierf recent een opdracht van 155 miljoen euro om een toegangskanaal in de haven van Sint-Petersburg aan te leggen en was eerder betrokken bij het vermaarde Nordstream-gasleidingproject.

    6. Shell
    Het Brits-Nederlanse Shell is een van de grootste investeerders in Rusland en heeft er volgens Deutsche Bank zo’n 6,7 miljard dollar aan olie en gasbezittingen. Na een eerdere ronde sancties in april liet Shell-topman Ben van Beurden nog weten “erg enthousiast over uitbreiding van onze positie in Rusland” te zijn. Al kwam het bedrijf daar een aantal dagen later op terug.

    7. ING
    ING is de grootste Nederlandse bank in Rusland met een leningenportefeuille van 7,5 miljard euro. De bank is al sinds 1993 actief op de Russische markt en is vooral actief met leningen in de olie- en gasindustrie. ING zegt meer dan duizend buitenlandse en lokale cliënten te hebben en een van de “belangrijkste buitenlandse financiële instituties te zijn”.
  7. Optie virus 8 augustus 2014 21:28
    Advies 2.....
    'De Russen komen eraan' Pas op! Miljarden heeft Shell in Russia.... dekt u in of verpats de stukken. Wanneer een of meer institutionele beleggers volgende week dumpen voor 'safe'..... dan de koerst Shell onder de 25 euro!!! U gaat toch ook voor de ONE HUNDRED AND EIGHTYYYYYYYYYY....
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links