Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,080 19 apr 2024 16:10
  • -0,040 (-0,09%) Dagrange 42,700 - 43,120
  • 53.126 Gem. (3M) 414,1K

a g e a s in juli

217 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 torro 29 juli 2014 18:16

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De schadevergoeding die Ageas (AGS.BT) moet betalen voor het misleiden van beleggers zal op zijn minst EUR200 miljoen bedragen maar kan oplopen tot in de miljarden, zegt advocaat Adriaan de Gier dinsdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.
    Het Gerechtshof in Amsterdam oordeelde dinsdag in hoger beroep dat Ageas' rechtsvoorganger Fortis beleggers heeft misleid in de week van 29 september tot 3 oktober 2008, toen het bedrijf op omvallen stond en uiteindelijk grotendeels werd opgekocht door de Nederlandse en Belgische overheden.
    Fortis-bestuurders deden in die week geruststellende uitspraken over de financiele soliditeit van het bedrijf, die achteraf onjuist en misleidend bleken. De schade die beleggers hierdoor hebben geleden, moet de rechtsopvolger Ageas van de rechter nu vergoeden.
    Ageas liet dinsdagmiddag weten de uitspraak van het Gerechtshof te betreuren. De verzekeraar zal de uitspraak verder analyseren om te beslissen over eventuele verdere stappen. De verzekeraar benadrukt dat er nog geen duidelijk is over de hoogte van de te betalen schadevergoeding.
    Dat zal worden bepaald in de vervolgprocedure, zegt De Gier, die de rechtszaak aanspande namens de Stichting FortisEffect. Hij benadrukt dat zowel aandeelhouders als houders van opties en obligaties in aanmerking komen voor een schadevergoeding.
    De geleden schade valt het meest eenvoudig te bepalen voor beleggers die in de betreffende periode aandelen Ageas hebben gekocht, zegt De Gier. Zij hebben daarvoor meer betaald dan het aandeel achteraf waard bleek te zijn. Dat verschil is volgens de advocaat goed te berekenen en voor de 5.000 Fortis-aandeelhouders die zich hebben aangemeld bij FortisEffect gaat het om een bedrag van EUR200 miljoen.
    "Maar er zijn ongetwijfeld veel meer mensen die in deze periode aandelen hebben gekocht, dus dat bedrag kan veel hoger worden", zegt De Gier.
    Een tweede, veel grotere categorie gedupeerden zijn de beleggers die al aandelen of obligaties bezaten en die niet hebben verkocht nadat Fortis ze geruststelde met de misleidende uitspraken. Dat gaat volgens De Gier om 2,2 miljard aandelen.
    Hoewel de hoogte van de schadevergoeding hier lastiger te bepalen valt, is een bedrag van EUR1 per aandeel "geen hoge schatting", zegt De Gier wat zou neerkomen op een door Ageas te betalen bedrag van EUR2,2 miljard.
    Om die schadevergoeding daadwerkelijk te ontvangen, zullen gedupeerde beleggers zich wel moeten aanmelden bij de vervolgprocedure. Op dit moment kan iedereen zich daarvoor aanmelden, maar "die deuren sluiten na drie maanden." Dat laatste kan de redding betekenen voor Ageas, omdat in de praktijk vaak lang niet alle gedupeerden zich aanmelden voor een dergelijke regeling.
    Het aandeel Ageas noteert dinsdag rond 17.40 uur 7,6% lager op EUR27,31. Op 231 miljoen uitstaande aandelen betekent dat een waardeverlies van zo'n EUR640 miljoen. Eerder op de dag zakte het aandeel nog tot een dieptepunt van EUR24,50 (-19%), waarmee op dat moment zo'n EUR1,3 miljard aan beurswaarde was verdampt.
    De Gier verwacht niet dat de rechtbank rekening houdt met de vraag of Ageas de schadevergoeding wel kan betalen, maar die vraag zal volgens de advocaat wel een rol kunnen spelen bij eventuele schikkingsonderhandelingen.
    Er hebben zich nog geen obligatiehouders aangemeld, zegt De Gier en een inschatting van de door obligatiehouders geleden schade heeft FortisEffect dan ook nog niet gemaakt. De advocaat zegt verder in cassatie te zullen gaan tegen de vrijspraak van de Nederlandse Staat in deze zaak.
    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com
    (END) Dow Jones Newswires
    July 29, 2014 12:04 ET (16:04 GMT)
    © 2014 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND AGEAS
    BE0974264930
    AGEAS SPON ADR EACH REP 1 ORD
    AGEAS SPON ADR EACH REP 1 ORD
  2. [verwijderd] 29 juli 2014 18:32
    Bericht van BOLERO (KBC Securities)

    Hoe groot is een mogelijke schadevergoeding?

    Dat is de hamvraag, maar eentje die zeer moeilijk te bepalen is. In principe hebben enkel die aandeelhouders die effectief een rechtszaak hebben aangespannen, recht op een vergoeding. Maar men moet ook niet blind zijn. Zo’n uitspraak kan ook munitie leveren aan de Fortis-aandeelhouders die tot nog toe aan de zijlijn bleven staan, maar niettemin lonken naar zo’n eventuele vergoeding.

    Volgens KBC Securities zal het alleszins behoorlijk moeilijk worden voor de schade-eisers om de link te bewijzen tussen de misleidende informatie enerzijds en de geleden verliezen anderzijds (aangezien de meeste Europese banken en verzekeraars veel van hun aandelenwaarde verloren na de Lehmancrisis. Een paar feiten.

    • Het aandeel Fortis (vandaag Ageas) genoemd sloot op 5,2 euro op vrijdag 26 september 2008 (meer bepaald 52 euro, gecorrigeerd voor een 1-voor-10 aandelensplitsing).
    • De vermeende miscommunicatie vond plaats tussen 28 september en 3 oktober 2008. Het aandeel bewoog niet veel in deze periode en sloot op vrijdag 3 oktober 2008 zowaar hoger af op 54,2 euro.
    • Het aandeel werd geschorst, waarna de handel op 14 oktober heropende op 19,3 euro. De slotkoers van die dag was 12,2 euro, hoewel de koers nadien afgleed tot een dieptepunt van 10 euro (alvorens te herstellen tot het
    niveau van gisteren, zijnde 30 euro).
    • De overkoepelende bankindex van indexbeheerder STOXX dook in diezelfde periode eveneens fors lager. De index sloot op 26 september 2008 op 280 punten en klokte in april 2009 af op 90 punten. Gisteren noteerde de
    index op ongeveer 147 punten.
    • De scherpe daling van de koers van het Fortis-aandeel in de periode na de vermeende miscommunicatie wordt dus zeker ook voor een groot deel verklaard door de onrust in de nasleep van het kapseizen van Lehman
    Brothers. Die uitzonderlijke verliezen, eventueel gelieerd aan miscommunicatie, zijn dus veel lager dan de absolute verliezen doen uitschijnen. De schade-eisers moeten nu het verband tussen de uitzonderlijke en de “normale” beursverliezen aantonen. En dat zal geen makkie worden.

    In een persbericht liet Ageas weten dat het de rechterlijke beslissing betreurt en dat het de situatie verder zal analyseren en waar nodig de nodige stappen zal ondernemen. Analist Matthias De Wit vindt de marktreactie (-18%) overdreven, ook al herstelde de koers om 16u49 tot 27,13 euro.
  3. dulieu 29 juli 2014 19:01
    quote:

    zilvermeeuw schreef op 29 juli 2014 17:12:

    [...]

    Echt wel stoer man!!
    :-)

    Ik niet, bijna weg naar betere oorden en ga volledig uit deze periode.
    Niks te mobiel internet, geen krant, geen TV. Helemaal UIT.

    Goede vakantie man.Vlieg er eens uit.Leef eens zonder alledaagse dingen.Verrassend als je terugkeeert. hgr Dulieu.
  4. zilvermeeuw 29 juli 2014 20:26
    ‘Uitspraak is onvolledige overwinning’

    De Nederlandse gerechtelijke uitspraak over Fortis vormt een belangrijk precedent voor de Belgische beleggers. Daarover zijn advocatenkantoor Deminor en Laurent Arnauts, die 1.300 Fortis-beleggers verdedigt, het eens. Arnauts vindt echter dat Fortis ook in de maanden voor de opdoeking al misleidend heeft gecommuniceerd.

    Volgens de Amsterdamse rechtbank heeft Fortis zich schuldig gemaakt aan misleiding door na de eerste reddingsoperatie in de media te berichten dat Fortis er ‘financieel sterker voorstond dan ooit’. Laurent Arnauts procedeert in ons land namens 1.3000 Fortis-beleggers strafrechterlijk en burgerlijk tegen Ageas, BNP Paribas Fortis en de ex-bestuurders van Fortis. Hij ziet in de uitspraak een belangrijk precedent voor de lopende rechtszaken in België.

    Ageas moet door de uitspraak aan de Fortis-beleggers een schadevergoeding betalen. Arnauts zal ook voor zijn cliënten al een gedeeltelijke schadevergoeding te verkrijgen. ‘De uitspraak heeft immers enkel betrekking op de laatste week voor de ontmanteling, toen het aandeel zakte van 5 euro naar 80 eurocent. Het is dus een overwinning, maar een onvolledige overwinning.’

    Arnauts is er namelijk van overtuigd dat de uitspraak van de rechtbank over de misleidende comunnicatie ook van toepassing is voor de periode vóór die laatste week, en zal dat ook in de Belgische procedures pleiten. ‘In zijn arrest verwijst het hof uitdrukkelijk naar de beslissing van de ondernemingskamer van 5 april 2012, die spreekt over misleidende uitlatingen over de solvabiliteit van de bank (op 13 mei 2008, 22 mei 2008, 23 mei 2008, 5 juni 2008 en 10 juni 2008).’

    Ten slotte bekritiseert Arnauts Ageas nog omdat het nooit provisie heeft aangelegd voor de gerechtelijke risico’s in de Fortis-zaak, maar de cashreserves wel gebruikt voor dividenden en aandeleninkoopprogramma’s. ‘In feite misleidt men de belegger tot op de dag van vandaag.’

    Deminor: ‘Nieuwe munitie voor beleggers’

    Deminor, dat een aparte burgerlijke procedure lopen heeft voor de handelsrechtbank in Brussel, is blij met de uitspraak. ‘Deze uitspraak geeft nieuwe munitie aan de beleggers’, aldus het advocatenkantoor. ‘De argumentatie van het Hof in Amsterdam versterkt hun vorderingen.’

    www.standaard.be/cnt/dmf20140729_0119...

  5. forum rang 5 Jeliazkov 29 juli 2014 21:35
    De Gier steekt nu in op 1 euro per aandeel. Dit was een aantal jaren terug nog 10 euro. Opvallend.

    Laten we ook niet vergeten dat veel gedupeerden zijn blijven zitten en hebben uitgebreid. Ik vermoed dat die groep
    binnen de groep die De Gier vertegenwoordigt, groot is. Zij hebben niets aan een ondergang van het huidige ageas. Een schikking lijkt me uiteindelijk derhalve de gewenste oplossing in het belang van de meerderheid van gedupeerden.

    Het zou mooi zijn als overheden alsnog schuldig worden bevonden. Mogen ze ook gaan bijdragen. En de echt boeven zullen toch ook hun steentje mogen gaan bijdragen.
  6. dulieu 29 juli 2014 21:40
    quote:

    Jeliazkov schreef op 29 juli 2014 21:35:

    De Gier steekt nu in op 1 euro per aandeel. Dit was een aantal jaren terug nog 10 euro. Opvallend.

    Laten we ook niet vergeten dat veel gedupeerden zijn blijven zitten en hebben uitgebreid. Ik vermoed dat die groep
    binnen de groep die De Gier vertegenwoordigt, groot is. Zij hebben niets aan een ondergang van het huidige ageas. Een schikking lijkt me uiteindelijk derhalve de gewenste oplossing in het belang van de meerderheid van gedupeerden.

    Het zou mooi zijn als overheden alsnog schuldig worden bevonden. Mogen ze ook gaan bijdragen. En de echt boeven zullen toch ook hun steentje mogen gaan bijdragen.
    What,s in a name ? Grijpstra en....
  7. zilvermeeuw 29 juli 2014 21:49
    Dank Jeliazkov,een paar klimmetjes liggen reeds vast, rest bedenken we daar wel. Zorg een beetje voor dulieu.

    Dulieu, daar gaan we voor zorgen. Het is naast een mooi toertje op de mtb in de Alpen vooral te doen om samen met mvr. meeuw en meeuwtjes door te brengen...

    Homer, FORT, namens het ageasforumbestuur, Keep up the good work
    Off-topic mag er ook met tips, voor Nl-lers onbekende info-links enzo worden gestrooid.
    Zo ook vragen wanneer u iets van onze kant wilt weten.
    Op deze dagen is het druk genoeg hier, op de meeste andere dagen vaak niet...
    Het forum loopt dan toch een beetje door en dat is ook wat waard.

    Groet en prettige avond.

  8. forum rang 5 Jeliazkov 29 juli 2014 22:05
    quote:

    zilvermeeuw schreef op 29 juli 2014 21:49:

    Dank Jeliazkov,een paar klimmetjes liggen reeds vast, rest bedenken we daar wel. Zorg een beetje voor dulieu.

    Dulieu, daar gaan we voor zorgen. Het is naast een mooi toertje op de mtb in de Alpen vooral te doen om samen met mvr. meeuw en meeuwtjes door te brengen...

    Homer, FORT, namens het ageasforumbestuur, Keep up the good work
    Off-topic mag er ook met tips, voor Nl-lers onbekende info-links enzo worden gestrooid.
    Zo ook vragen wanneer u iets van onze kant wilt weten.
    Op deze dagen is het druk genoeg hier, op de meeste andere dagen vaak niet...
    Het forum loopt dan toch een beetje door en dat is ook wat waard.

    Groet en prettige avond.

    Jeli gaat morgenavond eerst nog even naar De Ware Kampioenen, om de ochtend erop ook richting de bergen te gaan. Oostenrijk. Fiets mee natuurlijk. Ik kan het echter niet nalaten om met enige regelmaat te zien dat ageas binnenkort 'gewoon' weer tegen de 30 aanschurkt en m'n uitstapje met BAM richting de 2.50.

    Meeuw, kun je voordat je voorlopig afsluit hier nog even laten weten waar in de Alpen je zit?
  9. zilvermeeuw 29 juli 2014 22:45
    quote:

    Jeliazkov schreef op 29 juli 2014 22:05:

    [...]

    Jeli gaat morgenavond eerst nog even naar De Ware Kampioenen, om de ochtend erop ook richting de bergen te gaan. Oostenrijk. Fiets mee natuurlijk. Ik kan het echter niet nalaten om met enige regelmaat te zien dat ageas binnenkort 'gewoon' weer tegen de 30 aanschurkt en m'n uitstapje met BAM richting de 2.50.

    Meeuw, kun je voordat je voorlopig afsluit hier nog even laten weten waar in de Alpen je zit?
    Volgens mij stond mijn verblijfplaats in het laatste mailtje.

    Het weer in de Alpen is echter bagger. Als dat blijft gaan we richting verder...

  10. forum rang 5 Jeliazkov 29 juli 2014 23:15
    quote:

    zilvermeeuw schreef op 29 juli 2014 22:45:

    [...]

    Volgens mij stond mijn verblijfplaats in het laatste mailtje.

    Het weer in de Alpen is echter bagger. Als dat blijft gaan we richting verder...

    Je hebt gelijk. Dank en excuses.

    Zit het weer in die contreien ook beetje in de gaten. De voorspellingen veranderen met de dag.....
    Nogmaals: plezier. Maak er wat van. Groet.
217 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links