Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2e kwartaal 2014 cijfers

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 juli 2014 15:36
    Vooruitblik:'Tweede kwartaal TenCate onzeker'

    WOENSDAG 23 JULI 2014, 13:29 uur | 124 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Na een zeer zwak eerste kwartaal, verwachten analisten voor TenCate een iets minder dramatisch verloop van de afgelopen maanden. Maar of de stevige omzet- en winstdaling die in de eerste maanden ten zien was echt wordt gestuit, is nog de vraag.
    Volgens analist Philip Scholte van Rabobank kan het alle kanten op gaan met TenCate. “De visibility bij vooral de tak die beschermende materialen maakt is heel slecht, je weet het nooit bij dit bedrijf”, stelde hij. De kunstgrasactiviteiten zouden kunnen profiteren van een betere markt in Europa, maar in de VS is TenCate volgens Scholte nu juist aan het investeren in een eigen verkooporganisatie. “Dat kost ook weer geld.”

    De tak Geosynthetics gaat naar verwachting in Europa “niet slecht”, maar heeft volgens Scholte te maken met een moeilijke situatie in Azië. TenCate zit daar vooral in Thailand en Maleisië, waar de afgelopen tijd veel politieke onrust was. “Zo zijn er steeds dingen die geld kosten.”

    Nettowinst

    Gemiddeld verwachten analisten ondervraagd door Bloomberg een omzet van 480 miljoen euro en een nettowinst van 8,1 miljoen euro over het eerste halfjaar. In de eerste 6 maanden van 2013 was er nog sprake van een omzet van 514 miljoen euro en een nettowinst van 13 miljoen euro.

    Na het eerste kwartaal van 2014 maakte TenCate bekend dat de omzet met 7 procent was gedaald, onder meer als gevolg van lagere defensieverkopen en negatieve wisselkoersen.

  2. ApacheNL 24 juli 2014 09:37
    AMSTERDAM (AFN) - De zorgen over de winstgevendheid van TenCate zijn afgenomen na de presentatie van nette cijfers over het tweede kwartaal. Dat stelde Rabobank donderdag in een analistenrapport.

    Volgens de bank vreesden beleggers voor zwakke resultaten na een teleurstellend eerste kwartaal. Op autonome basis zag TenCate de omzet met 5 procent stijgen en het bedrijfsresultaat (ebit) met 22 procent. Het onderdeel Advanced Textiles & Composites deed het beter dan verwacht, terwijl Geo & Grass ,,duidelijk teleurstellend'' was.

    Wij denken dat de markt vreesde voor wederom een zwak kwartaal, mogelijk resulterend in een jaar waarin het bedrijfsresultaat (ebita) opnieuw daalt. De tweedekwartaalcijfers tonen echter aan dat TenCate goed bestand is tegen de marktomstandigheden'', aldus Rabobank.

    Rabo hanteert een hold-advies en een koersdoel van 23 euro voor TenCate, dat om 9.20 uur 2,6 procent hoger stond op 19,07 euro.

    Bron: www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-240714-088/...
  3. ApacheNL 24 juli 2014 13:57
    Meer onveiligheid wereld biedt kansen TenCate

    Donderdag 24 juli 2014 | Bron: AFN |

    ALMELO (AFN) - De toename van de politieke spanningen en militaire conflicten in de wereld biedt nieuwe kansen voor TenCate. De producent van beschermende weefsels en kunstgras voorziet in de tweede helft van het jaar een ,,substantiële'' verbetering in de defensieomzet, zo liet topman Loek de Vries donderdag weten in een toelichting op de cijfers over de afgelopen periode die het concern uit Almelo naar buiten bracht.

    Het is allemaal wat onveiliger geworden'', aldus De Vries. Dat vertaalde zich al in enkele grotere opdrachten voor het onderdeel Advanced Textiles & Composites, dat onder meer weefsels voor legeruniformen en bepantsering maakt. Volgens de Vries zijn deskundigen het er over eens dat de bezuinigingen op defensie en veiligheid wereldwijd te ver zijn doorgeschoten en hij ziet de ommekeer al plaatsvinden. ,,De defensiemarkten leven op. Er is zelfs enige paniek, orders worden soms zo in een keer geplaatst''. De topman ziet ook vanuit de VS, waar de defensiemarkt in eerdere kwartalen leek op te drogen, weer de vraag wat aantrekken.

    TenCate levert overigens geen materialen aan Rusland. Zonder goedkeuring van de VS levert het bedrijf geen defensiemateriaal aan andere landen.

    Eerste kwartaal

    Na een zeer zwak eerste kwartaal, zag TenCate in het tweede kwartaal al een verbetering in de omzetontwikkeling. Door de dure euro bleven de inkomsten echter onder druk staan. De omzet in de eerste 6 maanden daalde met 3 procent tot 497,6 miljoen euro, maar exclusief de wisselkoerseffecten zou er sprake zijn van een stijging met 5 procent. Het bedrijfsresultaat (ebit) daalde met 15 procent tot 18,1 miljoen euro en de nettowinst ging met 22 procent omlaag tot 10 miljoen euro. TenCate handhaafde de verwachting dat de omzet in 2014 hoger zal zijn dan vorig jaar.

    De omzet bij Advanced Textiles & Composites (AT&C) daalde in de eerste helft van het jaar met 9 procent tot 206,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bij AT&C steeg met 4 procent. Bij het onderdeel Geosynthetics & Grass (G&G) steeg de omzet met 5 procent tot 259,2 miljoen euro als. De kunstgrasactiviteiten realiseerden een autonome omzetgroei van ruim 10 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita) bij G&G daalde echter met 27 procent. Volgens TenCate is die daling vrijwel geheel toe te schrijven aan Geosynthetics, dat kampte met een achterblijvend herstel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en politieke onzekerheid in een aantal Aziatische landen.

    De Vries liet weten maatregelen te treffen, onder meer door het ,,indikken van de organisatie in Azië'', waardoor er nog dit jaar verbetering komt zijn bij Geosynthetics. Daarnaast heeft het bedrijf veel vervolgorders gekregen voor kunstgras, na de sponsoring van het WK hockey in Nederland, aldus de bestuurder.

    Bron: www.beleggen.nl/financieel_nieuws/597...
  4. forum rang 10 voda 24 juli 2014 15:13
    TenCate ziet groei defensie opdrachten, maar levert niet aan Rusland
    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke TenCate nv (KTC.AE) ziet het aantal defensie gerelateerde opdrachten na jaren van krimp weer toenemen, als gevolg van de toegenomen geopolitieke spanningen.

    "We zien in het tweede halfjaar een opleving van opdrachten van het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar ook uit andere landen", zegt bestuursvoorzitter Loek de Vries donderdag tijdens een persconferentie ter toelichting van de halfjaarcijfers. "Door de huidige politieke spanningen en conflicten zijn bezuinigingen van de baan en wordt er weer geinvesteerd. Ik durf de stijging van opdrachten zonder meer substantieel te noemen", licht hij toe.

    Het gaat daarbij onder meer om uniformstoffen als Defender M, maar ook om armourcomposieten voor pantservoertuigen en andere militair materieel. In het eerste halfjaar zag TenCate de defensie gerelateerde omzet nog afnemen naar 4% van de totale omzet, ten opzichte van 9% op de halfjaaromzet van 2013.

    TenCate levert geen materialen voor militair gebruik aan Rusland, zegt De Vries. "We leggen potentiele defensieopdrachten aan het Amerikaanse ministerie van Defensie voor, en als die ons vragen aan bepaalde landen niet te leveren, dan doen we dat niet. Het lijstje met landen waaraan we niet mogen leveren, is aanzienlijk, en wij houden ons daaraan. Amerika is een veel te belangrijke markt voor ons", zegt de CEO. Hij voegt toe dat TenCate aan Rusland op aandringen van de Amerikaanse autoriteiten ook geen geosynthetische materialen voor bijvoorbeeld infrastructurele projecten levert.

    Na een mede door negatieve valuta-effecten beinvloed relatief slecht halfjaar, met een 3% lagere omzet van EUR497,6 miljoen, 16% lager bedrijfsresultaat en (EBITA) van EUR24,3 miljoen en een met 23% gedaald netto halfjaarwinst van EUR10 miljoen, is De Vries optimistisch over de ontwikkelingen in het tweede halfjaar.

    "We zagen de situatie in het tweede kwartaal al verbeteren, en dat zet zich in het tweede halfjaar voort", zegt hij, onder meer verwijzend naar verbetering van omzet en resultaten bij infrastructurele opdrachten, groei bij omzet en opdrachten voor composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, scheepvaart en auto-industrie, en sterk toegenomen orders voor de levering van GreenFields en andere kunstgrasproducten. "We zien wereldwijd sterk herstel in de kunstgrasmarkt. Daarbij profiteren we van de positieve communicatie rond onze sponsoring van het WK Hockey", aldus de bestuursvoorzitter, die verder aangeeft dat de doelstelling is om de autonome omzet in composieten in vijf jaar te verdubbelen.

    TenCate verwacht nu voor heel 2014 omzetgroei ten opzichte van de EUR1,012 miljard vorig jaar, waar omzet en EBITA in het tweede kwartaal autonoom al toenamen met respectievelijk 5% en 22%.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  5. AMS Duke 24 juli 2014 16:03
    Quote:
    We leggen potentiele defensieopdrachten aan het Amerikaanse ministerie van Defensie voor, en als die ons vragen aan bepaalde landen niet te leveren, dan doen we dat niet. Het lijstje met landen waaraan we niet mogen leveren, is aanzienlijk, en wij houden ons daaraan.
    Unquote:

    Ik vraag mij af of Amerika dan ook compenseert in gemiste omzet. Zeker als dat lijstje met landen aanzienlijk is. Ze leveren geen wapens, maar gewoon protectie, toch?
  6. [verwijderd] 24 juli 2014 16:46
    quote:

    AMS Duke schreef op 24 juli 2014 16:03:

    Quote:
    We leggen potentiele defensieopdrachten aan het Amerikaanse ministerie van Defensie voor, en als die ons vragen aan bepaalde landen niet te leveren, dan doen we dat niet. Het lijstje met landen waaraan we niet mogen leveren, is aanzienlijk, en wij houden ons daaraan.
    Unquote:

    Ik vraag mij af of Amerika dan ook compenseert in gemiste omzet. Zeker als dat lijstje met landen aanzienlijk is. Ze leveren geen wapens, maar gewoon protectie, toch?


    Met de militaire-parade van gister, vandaag en morgen, kun je, hoe wrang het ook is, voorstellen dat TenCate een gouwe tijd tegemoet gaat. De orders zullen de komende jaren gaan binnenstromen van alle Europese landen, die jarenlang structureel te weinig uitgaven aan defensie.

    Voor mij een keiharde buy met koersdoel 50 euro!
  7. jan4210 24 juli 2014 21:22
    De Pareltjeszoeker schrijft"Voor mij een keiharde buy met koersdoel 50 euro". Ik zal heel blij zijn als ze dit jaar de helft van de 50 euro halen.
    Ik ben heel blij dat ze vandaag meer dan 9% zijn gestegen.
    Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het aandeel vandaag zou stijgen, daarom heel blij met dit resultaat.
    Ik ben bang dat euro 50 nog een hele lange tijd op zich zal laten wachten.
  8. [verwijderd] 25 juli 2014 07:40
    quote:

    jan4210 schreef op 24 juli 2014 21:22:

    De Pareltjeszoeker schrijft"Voor mij een keiharde buy met koersdoel 50 euro". Ik zal heel blij zijn als ze dit jaar de helft van de 50 euro halen.
    Ik ben heel blij dat ze vandaag meer dan 9% zijn gestegen.
    Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het aandeel vandaag zou stijgen, daarom heel blij met dit resultaat.
    Ik ben bang dat euro 50 nog een hele lange tijd op zich zal laten wachten.



    Dat denk ik niet gezien de spanningen in oost-Oekraïne. Wie nu nog denkt dat het probleem ver van z'n bed ligt, is naïef. Er wordt thans in ommelanden teveel gerotzooid om het middels diplomatieke oplossingen weer in het goede gareel te krijgen. De catastrofe in Oekraïne zal politici van allerlei pluimage doen inzien dat een goede defensie van belang is om hun eigen politieke carrière te bestendigen en te beschermen.

    Zoals gezegd, het militaire vertoon van de afgelopen dagen is/was vrij ongewoon voor Nederland. Dat past meer bij Frankrijk en UK.

    Volgende stap van het heerschap in Russia, is het knijpen van 't gas als het oktober / november is. Nu doet dat nog niet zeer met dit heerlijke warme weer.
  9. forum rang 10 voda 26 juli 2014 15:47
    Opvallende stijger: TenCate

    TenCate ziet het aantal defensie-gerelateerde opdrachten na jaren van krimp weer toenemen, als gevolg van de toegenomen geopolitieke spanningen. De beurskoers steeg deze week met 6%.

    "We zien in het tweede halfjaar een opleving van opdrachten van het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar ook uit andere landen", zei bestuursvoorzitter Loek de Vries donderdag in een toelichting op de halfjaarcijfers. "Door de huidige politieke spanningen en conflicten zijn bezuinigingen op defensie van de baan en wordt er weer geïnvesteerd. Ik durf de stijging van opdrachten zonder meer substantieel te noemen."

    Defensie
    Het gaat daarbij onder meer om uniformstoffen als Defender M, maar ook om armourcomposieten voor pantservoertuigen en andere militair materieel. In het eerste halfjaar zag TenCate de defensie gerelateerde omzet nog afnemen naar 4% van de totale omzet, ten opzichte van 9% op de halfjaaromzet van 2013.

    Het eerste halfjaar verliep relatief slecht, mede onder invloed van negatieve valuta-effecten. De omzet daalde met 3%, het bedrijfsresultaat (EBITA) met 16% en de netto halfjaarwinst met 23%. Maar De Vries is optimistisch over de ontwikkelingen in het tweede halfjaar.

    Verbetering
    "We zagen de situatie in het tweede kwartaal al verbeteren, en dat zet zich in het tweede halfjaar voort", zei hij, onder meer verwijzend naar een verbetering van de omzet en resultaten bij infrastructurele opdrachten, groei in omzet en opdrachten bij composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, scheepvaart en auto-industrie; en sterk toegenomen orders voor de levering van GreenFields en andere kunstgrasproducten.

    TenCate verwacht nu voor heel 2014 omzetgroei ten opzichte van vorig jaar. De omzet en EBITA namen in het tweede kwartaal autonoom al toe met respectievelijk 5% en 22%.

    Gemengd beeld
    De halfjaarresultaten van TenCate gaven voor een analist van KBC Securities een gemengd beeld. Hij wijst op de gedaalde omzet, maar het gestegen operationeel resultaat bij Advanced Textiles & Composites, terwijl de divisie Geosynthetics & Grass juist een gestegen omzet, maar sterk gedaald operationeel resultaat realiseerde. De halfjaaromzet van de groep was licht lager dan verwacht, maar de EBITA pakte juist iets beter uit dan de analist had voorzien.

    Ondanks een koersdaling van 20% sinds februari, ziet de analist weinig opwaarts potentieel op zijn koersdoel van 20 euro. Hij handhaaft daarom zijn hold-advies.

    Bron: Alex
  10. De Jaap 29 juli 2014 13:37
    Bij een autonome groei van 10% bij de niet defensiegerichte onderdelen ziet het er prima uit.
    Indien de defensieopdrachten terugkeren naar het niveau van 2012, is een winst per aandeel te verwachten van €1,10 in 2014 en 1,60 in 2015.
    Bij een koerwinst verhouding van 15 vooruitlopend op de cijfers van 2015 is een koers van €24 snel te verwachten.
  11. [verwijderd] 29 juli 2014 14:47
    www.linkmagazine.nl/content/view/4670/

    Nieuwe digitale fabriek TenCate bijna klaar

    Geplaatst op 29/07/2014 om 12:03

    Koninklijke TenCate opent in september in Nijverdal een nieuwe fabriek voor digitale veredeling van textiele materialen. Door gebruik te maken van digitale printing- en coatingmachines wordt fors bespaard op onder meer water- en energiegebruik. Verder kan veel sneller – tot 40 meter veredeld textiel per minuut –geproduceerd en op marktbehoeften ingespeeld worden.

    Uiteindelijk maakt de procesinnovatie geïntegreerde, meerlaagse textielsystemen mogelijk maken. TenCate gaat gefaseerd over van het traditionele (analoge) naar het nieuwe (digitale) proces. Beide fabrieken blijven voorshands naast elkaar draaien. De procesinnovatie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de 750 mensen die in Nijverdal bij het beursgenoteerde bedrijf werken. De nieuwe fabriek werd samen met een aantal Twentse bedrijven en met steun van de provincie Overijssel ontwikkeld.
  12. Moneyball 6 augustus 2014 16:21
    quote:

    willem456 schreef op 5 augustus 2014 10:23:

    met een winst 0,72 in 2013 is dit aandeel gewoon veel te duur ,, 10 euro dan stap ik in !!
    In Almelo - waar Ten Cate haar hoofdkantoor heeft - heet dit 'de koe in de kont kijken'. Oftewel in de achteruitkijkspiegel van de auto kijken, terwijl het gaat om wat op de weg voor je gebeurt.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,52 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links